Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


  • Mila

    dio o cetkama i cetkicama je kao narucen! :) pripremam se na kupnju istih pa je svaki savjet dobro dosao.

    avatar

    08.08.2008. (19:58)    -   -   -   -  

  • Tina

    Obozavam Kozmetiku petkom. :)
    Nego reci mi da li si upoznata sa Lumedia Facial Brightenerom? Nedavno sam dobila tester pa se spremam isprobati ga.

    avatar

    08.08.2008. (19:58)    -   -   -   -  

  • jja

    Tina - nije ti dobar taj izbjeljivac, kazu da je 100 % hidrokinon-free sto bi trebalo biti kao nesto dobro, ne znam zasto, imaju taj tajnoviti sastojak Lumenase ;-) u proizvodu i usprkos FDA zakonu uspjeli su ne navesti sve sastojke u proizvodu, tako da ja ne znam sto bi trebalo izbjeliti mrljice. Uz to ima jedan jako los konzervans u sebi (dapace na crnim listama) i proizvod je prilicno skup, i njihov Age Spot proizvodje vezan uz isti komentar. Ako zelis ucinkovit a povoljan izbjeljivac pokusaj sa Neostrata- Bionic Skin Lightening Cream SPF 15 nekih 45 ml za 20 eura, vazno da ima hydroquinone ili NeoCeuticals HQ Skin Lightening Gel - PHA 10.

    Mila - hvala! I ja sam bila nedavno u steti, ovaj nabavci.

    avatar

    08.08.2008. (20:20)    -   -   -   -  

  • Tina

    @JJA- e, to sam i ja vidjela da pise, 100%hydroquinone-free. I jedino to mozes iscitati sa tubice, uopce nema navedene sastojke.
    Anyway, hvala na odgovoru i savjetu!

    avatar

    08.08.2008. (21:23)    -   -   -   -  

  • Marijan M. (34)

    nisam uspio sve pročitat, al vidim da je ovo prava mala enciklopedija, odmah ću copy-paste cijeli tekst pa proslijedit ženi...

    avatar

    08.08.2008. (22:24)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    pokušala sam dio popamtiti - onaj dio sa jaako skupim kremama me ne interesira. sve se na kraju krajeva ipak svodi na genetiku (što je u mom slučaju bila jaako velikodušna), pa se tu i tamo (doduše, kako starim (43) sve više i redovitije) mackam kremicama. i da, molim te obradi ili ako si pisala baci mi link na mladenačku kozmetiku. mala ima 12 i naravno nešto prištića po licu. sad bi se ona mazala, a mene strah bilo što kupiti (čula da u neke te youth kreme stavljaju čak i antibiotike i kortikosteroide, valjda u količinama da ih ne trebaju navesti na omotu - apropo fonda - koji ne vidim pročitati kako ga sitno natiskaju)...

    avatar

    09.08.2008. (14:06)    -   -   -   -  

  • jja

    Seoska - slazem se, genetika je mocna stvar. S time da masa zene i tu dobru genetiku zezne pusenjem, solarijem i agresivnom kozmetikom. Pa onda vidis da im mame sa 50 godina izgledaju mladje nego one sa 30.
    Ovak- SVI sastojci a pogotovo ovi koje si nabrojala (ne ne idu u kreme, barem ne one koje nisu na recept ne idu antibiotici a koritkosteroida ima svuda i u clinique i u nekim povoljnijim kremicama) dakle svi sastojci moraju na listu sastojaka, tako kaze zakonodavac - s time da kortizon uopce ne treba stavljati u liniju za problematicnu kozu, obicno se stavlja u linije - ekcemi, lisajevi, ranice itd.
    A za pristice procitaj - sa strane su datumi Skin Care Basics, i svakako izbjegavajte tipicne mladenacke linije - agresivne su, samo provociraju kozu i pune su alkohola i mentola. Sto blaze - to bolje. Za dezinfekciju pristica mozes u apoteci kupiti mast bezoyl peroksida u raznim jacinama, mozes poceti sa 2.5% i paziti da ne dodje na zdravi dio koze a pogotovo ne na odjecu. Osim toga prati lice u sto blazem sredstvu, bez mirisa i boje, vracati mu vlagu laganom kremicom, ima nesto i na http://jja.blog.hr/2006/09/index.html#dan8

    ali vise za odrasle. Ljeti nek izbjegava sredstva za suncanje sa fizickim faktorima, oni (osobama sklonim tome) znaju zacepiti poru.

    avatar

    09.08.2008. (14:29)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    ovisna sam o onim vlažnim maramicama za skidanje šminke, i znam, nisu dobre, ali tako su mekane i brzo se riješim svega..ali na odvikavanju sam..igrom slučaja dobila sam cijelu kolekciju krema i tretmana za lice od phytomera..i čisto iz nekog respekta prema cijeni, odlučila sam biti poslušna i raditi sve kako su mi tete rekle.. pa da vidim jel se stvarno isplati

    avatar

    09.08.2008. (19:18)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Početkom ljeta sam kupial Muradovu kremu (do sada nisam koristila njihovu kozmetiku) i jako sam zadovoljna. Na žalost bacila sam kutijicu, a pola l slova na tubici se izbrisalo tako da ne znam točan naziv. Puna je raznih antioksidanasa, ima SPF 15 , UVA i UVB zaštitu, pakirana u tubicu,a cijena je bila prihvatljiva (ispod 200 kn) u odnosu na to koliko njihova kozmetika inače košta. Idealana je za mještovitu kožu.

    avatar

    10.08.2008. (16:57)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    bi li možda bilo najbolje da ju odgovorim od bilo čega? pošto je dijabetičar i ne jede (previše) slatkiša - šećera, čokolade zapravo ima samo nekoliko malih prištića, ipak joj je tek 12. što misliš??

    avatar

    10.08.2008. (18:22)    -   -   -   -  

  • jja

    Seoska, njeni pristici nemaju veze sa slatkisima (to je vjerojatno najrasprostranjenija zabluda ever) njeni pristici imaju veze sa hormonalnom burom u njenom mladom - promjenama izlozenom - tijelu. Svakako se posavjetujte sa doktorom, koliko je meni poznato, navedeni dezinfikator nema nikakve nuspojave u vasem slucaju ali posto nisam strucnjak ne bih htjela nista tvrditi. Predlozena rutina za njegu zapravo malo dezinficira (on the spot) malo cisti i to jako je vazno - blago i pusta kozu na miru.

    U svakom slucaju pazi da ne koristi agresivno sredstvo za pranje lica, vec to je velika pomoc za kozu.

    avatar

    10.08.2008. (21:03)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    kozmetiku po tradicije ne komentiram niti pratim. Glede fleka, sva sredstva koja sam probala meni su nis koristi, sve pusta reklama a efikasno nista. A kako se ispravno pise Nijemac? Mi smo u skoli ucili da je Nijemac, Nijemci ali je zato Njemica (a ne Nijemica). Ili ti pricas o necem drugom kaj ja kao plavusa nisam pokopcala :-)

    avatar

    12.08.2008. (01:41)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Od kozmetike imam samo jako puuuuuunooooooo parfema :))
    Obozavam parfeme i svako malo kupim po jedan.
    Omiljeni mi je Versace L'home classic i blue jenas preko dana ali koristim i druge a najcesce Joop.
    Ostalu kozmetiku ne koristim svejedno mi ne pomaze da budem mladji :)))

    avatar

    12.08.2008. (09:01)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    lipa moja, na tren sam pomislila da pises o meni, tamo u dijelu o pranju vodom i sapunom. ja sam na to prisiljena silom prilika, tj. taj sapun dodje na moje lice mozda jednom tjedno. jer bi i on u vecim kolicinama radio slicno mojoj kozi - izorao ju poput oranice. jer doista sam isprobala svasta za ciscenje lica i odustala zbog posljedica. voda mozda ne ispere svu masnocu s mojeg lica ali ja to niti ne zelim jer mi je inace koza presuha. ravnoteza se uspostavila upravo tom vodom i skidanjem sminke vichyjevim mlijekom. nakon kojeg obavezno isperem lice vodom. a genetika....heh, je, ima i nje kod mene. opet je prije neki dan pao kompliment u apoteci kad sam trazila neku laganu kremicu: gospodjo, vi ste jos mladi, ove kremice su za stariju kozhu koja se pocinje borati :) ....
    a tvoj komentar kod mene...susjeda je negdje na godisnjem a mi zlobno spekuliramo da su one dvije teske kategorije mozda dosle zamijeniti s njom kucu :)....jer su se s druge strane doselili isto mladi susjedi koji pozovu frendove na plivanje i rostilj i cuje ih se dobro.....hehe...a za krimic: godinama nisam procitala niti jedan ali ovaj camilleri je takav gust za citanje....moras, ali moras si kupit barem jednog. probaj sa kradljivcem slatkih stvari, divno ma predivno napisano. vrlo ljudski, vrlo toplo, napeto, ma divota. i da, komesar uvijek jako dobro klopa pa ti sve to u kombinaciji s opisima ljudi i krajolika probudi jako veliku zelju za odlaskom na siciliju ASAP !

    avatar

    12.08.2008. (11:05)    -   -   -   -  

  • jja

    Mentina - ako ima ovog dr. beckmanna kod vas probaj, i ja sam bila skepticna i to vrlo ali u ocaju da si spasim novu divnu posteljinu, stavila bih i gore stvari na nju if you know what I mean. Za ostalo - u pravu si ;-).

    Kengur - ma ti ostajes mlad od one silne klope koju smlavis ;-)

    lipa - meni se cini da ti imas suhu kozu, pogotovo zato jer ti mlijeko za ciscenje odgovara a ono odgovara najbolje suhoj kozi. Sto se rutine tice, ja eto ne bih tako ali kako si ti zadovoljna - sve pet.
    Ovo sto ti je teta u apoteci rekla (a lijepo za kompliment!) - ona ne zna da ne postoje kreme koje su dobno ogranicene, kreme su samo ogranicene time jel imas ovakvu ili onakvu kozu, kozmetika podijeljena po godinama starosti je samo jos jedna ludorija koz. industrije.
    Za literaturu, hvala za savjet, muzic voli krimice i kako sad ne zivi doma (trenutno) guta ih nemilice, maltene jednog na dan, tako da je ideja svakako dobrodosla.

    avatar

    12.08.2008. (11:51)    -   -   -   -  

  • Mila

    kada ja o jogi rijec, ja uvijek imam nesto za reci, a najcesce kazem da joga nije samo set vjezbi nego nacin zivota. tada me svi gledaju kao da sam predstavnik neke sekte. vec jako dugo ne pisem kvalitetne postove koji zahtijevaju ulaganje dosta vremena, a napisati post o jogi trazi upravo to. radije komentiram. :) i jedva cekam tvoj post. ne sjecam se da sam u svoje 3 godine blogiranja procitala post o jogi.

    avatar

    12.08.2008. (12:46)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Haj. Evo me sa pitanjima.
    Zanima me šta je sa onim maskama od jabuke ili neke druge voćke koju sam samliješ i odmah staviš na lice.
    Kako se kremama borit protiv starenja u smislu kad ti se mast otapa na primjer na obrazima a skuplja u donjem dijelu lica? (mislim da je to ono što ti uistinu zezne izgled a da se to može riješit jedino plastičnom - što to mi je strašno)

    Pozdrav.

    avatar

    12.08.2008. (13:49)    -   -   -   -  

  • jja

    Danice - ako ti pase za lice, mozes staviti vocne maske. Ne smiju ih stavljati oni koji imaju pristice ili naginju istima. I oni sa jako osjetljvom kozom.
    I da za ovo sto opisujes nema kreme, dapace neke stvari jedino estetska kirurgija kvalitetno rijesava. Kupiti kremu za par stotina eura i nadati se tom ucinku je cisto bacanje novaca.

    avatar

    12.08.2008. (14:35)    -   -   -   -  

  • The Sims 3 Sapunica

    Meni je sve to jako preskupo i jako ih malo osoba može priušitit. Možda je najkvalitetnija kozmetika ikada viđena kada ima astronomske cijene, no ima i drugih dobrih kozmetika koje služe u istoj svrsi za puno manje novaca. Na primjer, dobri su mi Avon i Oriflame. :)

    avatar

    12.08.2008. (19:58)    -   -   -   -  

  • zoegirl

    Zašto u gotovo svakom tvom postu mora biti neka zlobna izjava o Hrvatskoj? Neke stvari stoje no definitvno bez problema dobiješ tester La Prairie proizvoda.

    avatar

    12.08.2008. (21:12)    -   -   -   -  

  • jja

    Pa podijeli sa cijenjenim pucanstvom gdje to ima testera koji se lako dobivaju? Pri tom naravno mislim na situaciju da ne kupis nista, da ti prodavacica nije frendica i da ne izgledas kao netko vazan.
    Vjerujem da bi time nekim citateljicama pomogla.
    A zasto pisem o Hrvatskoj kako pisem? Bez puno filozofije, zato sto je ovo moj blog i pisem sto zelim. I moze komentirati svatko kako zeli (dobro o tome bi se dalo ali tri godine sam prilicno tolerantna) ali malo mi je cudno da od cijelog poveceg posta netko prokomentira jednu sicnu recenicu i nista vise.

    avatar

    12.08.2008. (23:10)    -   -   -   -  

  • MojPasSigmund

    Je...to je Krpelj...i da...postoji opasnost...mi smo ti stalno po nekim malo izmaknutim livadama, šumama i tako...zato mi je zaštita od nametnika neophodna.

    avatar

    13.08.2008. (07:23)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Znam par žena od oko 40 godina koje su otišle i napravile taj filling salom ispod očiju u gornji dio obraza. Nekima dobro izgleda a nekima se ni ne vidi promjena. Uglavnom bi im doktor uštrcao vlastito salo inekcijom pa su i desetak dana nakon toga imale modrice i podljeve kao da ih je netko pošteno prebio. Osobno imam osjećaj neke vrste praznovjerja, osjećam nešto kao grijeh prema Bogu ili nekoj višoj sili ići na operacije ako si zdrav i ne trebaju ti. Baš me zanima što ti misliš o tome "popunjavanju"

    avatar

    13.08.2008. (11:08)    -   -   -   -  

  • jja

    Pas - hvala!

    Danice - pa mislim kao i ti, napisala sam svojedobno (nije te zacudilo ne? ;-) citav jedan post o tome. Zelim stariti dostojanstveno i njegovano, ne zelim sa 50 imati lice 30 godisnjakinje jer necu imati ni tijelo 30godisnjakinje pa mi sve to nakradno izgleda. Ocajno trcanje za vlakom koji je prosao i ne prihvacanje sebe.
    Slicno mislim i o estetskim operacijama tipa povecanje grudi, usisavanje bokova i slicno.
    Ljudi uvijek zele laksi nacin. Umjesto da se sad pravilno njeguju, bave sportom, pravilno hrane, godinama se zapuste, probude se sa 50 i pozele drugu mladost.
    Da se razumijemo nije ovaj stav luksuz koji si dopusta savrsena osoba, a ne, imam ja stosta na sebi za korekciju, ali ne zelim. Volim se takvu i lijepa sam i ovako. Sebi. A onda sam i drugima. Dio osvrta na temu sam napisala na tekstu Extreme Makeover.

    avatar

    13.08.2008. (11:41)    -   -   -   -  

  • zoegirl

    Gdje nabaviti testere? U Sephoru može svatko doći i naprave mu testere čega kod hoće. Nitko ga krivo ne gleda. U Martimexu uredno dobijem testere, a ni Limoni nije loš također.
    Ja sam osoba koja ne ostavlja negativne komentare jer kao što kažeš blog je tvoj i svatko piše što mu volja. Zato ja kad se s nečim ne slažem ostavim to za sebe i ne dramim na blogu. Zato nisam ništa komentirala od kozmetike jer eto imam drukčije mišljenje o nekim proizvodima i to je sasvim normalno. Mislim da se ljudima mišljenja razilaze.
    No već me par puta zasmetalo pljuvanje i omalovažavanje Hrv. no nisam komentirala. Očito sam sada morala.

    avatar

    13.08.2008. (13:42)    -   -   -   -  

učitavam...