Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • đuro

    Konačno da se netko objektivno osvrnuo na ovaj PROBLEM jer je to prava potvrda da kod nas zakone mijenjaju "kuhari" i "konobari" -sabornici prema prijedlogu totalnih neznalica, ali samo iz vladajuće stranke!. Osnovno pravilo sigurnosti na cestama je VIDJETI I BITI VIĐEN!!. To našim "znalcima" nije bitno već samo da se ubere kazna za beznačajan prekršaj "Zakona" koji najčešće nije nikoga ili ništa ugrozio. Đuro.

    avatar

    31.07.2008. (11:19)    -   -   -   -  

  • Njofra

    ispred svakog tunela stoji znak upalite svijetla, ja uredno kod svakog ulaska u tunel palim svijetla, koliko je meni poznato u zakonu piše da svijetla trebaju biti upaljena u slučajevima lošije vidljivosti

    avatar

    31.07.2008. (12:38)    -   -   -   -  

  • Milijunas

    Pa zasto nitko ne navedu onda onoga koji JE tvrdio kako su svjetla potrebna po danu i kako to JE vrlo potrebno i kako to VRLO doprinosi sigurnosti prometa. Vjerojatno zato sto je to uparavo onaj isti koji sada tvrdi suprotno. A to sto je gomila ljudi posaugalo kaznu u prvih par mjeseci, to nikome nista. Pa ovakve promjene zakona tome i sluze, za zbune vozace i omoguce pandurima da se nasisaju dodatno vozacke krvi.
    U Velikoj Britaniji je granica 0,8 promila i sve funkcionira. Nije problem u jednoj pivi, vec je problem u ovima koji nemogu hodat koliko su se nalili. Njima je tak svejedno na koliko je letvica...

    avatar

    31.07.2008. (14:16)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    osobno ne razmišljam o tome jer moje osobno vozilo je izrađeno po novom zakonu u EU i svjetla se automatski pale kad se pali vozilo, no da to je ogroman problem potpuno se slažem sa tobom no poznavajući te silne neuke političare tako nešto što su izglasali po stranačkoj dužnosti nije ni čudno ...

    avatar

    31.07.2008. (21:02)    -   -   -   -  

  • PERO

    Svjetla po danu nisu potrebna, a tko misli drugačije neka ih upali; kazne nema. Ako su svjetla korisna, možda bi sva četiri žmigavca bili djelotvorniji, ili možda ugraditi rotirku?!

    avatar

    31.07.2008. (23:20)    -   -   -   -  

  • nacrtani

    Uvijek imam upaljena svijetla, jer sam u nekoliko navrata imao skoro jako bliski susret sa ovima koji ih nisu imali upaljenima. Pogotovo u pkasno ljetno popodne, kada je sunce nisko i gađa ravno u oči. Ne da ih ne vidiš iz suprotnog smjera, nego ih ne vidiš....a on taman u pretjecanju. ;)

    avatar

    01.08.2008. (17:27)    -   -   -   -  

  • Umrli

    Kad bi znao koji su "geniji" pisali taj Zakon jos bi se cudio kako je i takav ispao !

    avatar

    02.08.2008. (00:20)    -   -   -   -  

  • Pluton

    E, pa cijenjeni kolega CNN sad si se malo zaletio. Zakon o svijetlima po danu je jedan od najglupljih ikad donesenih. Ako te zanima postoji nekoliko studija njihove učinkovitosti i niti jedna - ponavljam NITI JEDNA ne pokazuje da ona ičemu koriste (osim 150 mil. kuna više koje će država inkasirati na ime poreza, trošarina i inih nameta na gorivo koje će se potrošiti radi te besmislene odredbe). na ovom dijelu Europe (ispod cca 45° sj.geo.širine) S druge strane postoji Austrijska studija koja je dokazala da upaljena svijetla po danu smanjuju percepciju drugih prepreka u prometu koja NEMAJU svijetla - recimo djece - to je osnovni razlog zašto je Austrija uvela pa vrlo brzo ukinula tu besmislenu odredbu. O stanju svijetala na automobilima, potamnjelim parabolama, "čoravim" autima .... ne želim niti pisati.

    Jedina gluplja stvar od uvođenja obaveze svijetala po danu je uvođenje iste obaveze SAMO ODREĐENI DIO GODINE - e to je već vrhunac debilizma - sad lijepo imamo 2 puta godišnje kaos ili light show - malo svijetala ima, malo nema.

    A o ne paljenju svijetala u tunelima .... mogu samo reći - koliko glup/bezobrazan/bahat čovjek mora biti za "zaboravi" upalit svijetla kad naglo zatamni? Šta ste maloumni? Ko vam je uopće dao dozvolu? Vama koji tražite obavezna non stop svijetla ZATO jer je netko ista zaboravio u tunelu poručujem da vas žalim - vi ste totalno na tragu ove države koja nikad ne ulovi lopova pa zato plaćaju svi redom - analogija sa ZAMP-ovim nametima na memorijske elemente i CD/DVD-ove ili inflacijom ležećih policajaca (da vam tema bude bliža) po gradovima. Zašto ne donesemo propis da svi moraju imat stalno uključenu trubu i bar 3 antikolizijska svijetla (ko na avionima)? Ili još bolje - automobili su opasni - oni ubijaju - ajmo i njih zabranit. Patetično i tipično komunjarski - uravnilovka.

    avatar

    06.08.2008. (12:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...