Komentari

folklorni.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • Andrea

    Pohvalila bi ovaj blog, jer je jedan od rijetkih gdje se mogu pratiti folklorna zbivanja. Željela bih i najaviti V. smotru folklora u Tenji pod nazivom "Slavonijo u jesen si zlatna", koja će se održati 05. i 06. rujna 2008. u organizaciji KUD-a "Josip Šošić" Tenja.
    05.rujna će na velikoj pozornici pod šatorom nastupiti pjevačke skupine: MPS „Baće“, MPS „Babogredci“, MPS KUD-a „Davor“, ŽPS KUD-a „Josip Šošić“, ŽPS „Nene“, ŽPS „Vranovke“, te tamburaški sastavi: TS „Forte“, TS „Divani“, TS „Melem“, TS „Hrvatski sokoli“, te će nakon službenog programa biti izveden koncert TS „Žeteoci“.
    06.rujna događanja počinju u 14.00h otvaranjem izložbe zaštićenih malih životinja u suradnji sa udrugom za uzgoj i zaštitu malih životinja „Zimovka“ iz Tenje, te otvoranjem sajma eko-etno proizvoda u suradnji sa udrugom za zaštitu šokačkog branda „Eko-etno“ iz Osijeka. Izlagatelji će na 15-ak štandova izložiti svoje proizvode te će se održati natjecanje u kuhanju čobanca i prikaz pečenja šarana na rašljama. Program se nastavlja u 17.00h svečanim mimohodom 10-ak svatovskih zaprega i 10-ak jahača kao i svih KUD-ova sudionika manifestacije. U 20.00h počinju nastupi KUD-ova na velikoj pozornici pod šatorom. Nastupaju: KUD „Josip Šošić“ – Tenja, KUD „Vesela šokadija“ – Strizivojna, KUD „Ravnica“ – Stari Perkovci, HKUD „sv.Ivan Krstitelj“ Ružići – BiH, KUD "Rumunka" - Bački Monoštor – Vojvodina, KUD „Gradina“ – Polača, KUD „Sloga“ – Sikirevci, KUD „Bizovac“ – Bizovac, KUD „Cetingradska tamburica“ – Cetingrad, KUD „Hruševec Kupljenski“ – Hruševec i KUD „Zagrađe“ – Zagrađe. Po završetku nastupa održat će se izbor najlijepše djevojke odjevene u narodno ruho te će se izvršiti dodjela zahvalnica i priznanja. U 22.00h slijedi zatvaranje smotre i koncert TS „Sinovi ravnice“.

    avatar

    03.08.2008. (10:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...