Komentari

zvoneradikal.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • interliber

    a te kad izađu memoari zvone bušića -Moja borba -već vidim kolone pred knjižarama

    avatar

    28.07.2008. (00:30)    -   -   -   -  

  • roki-đe4j-žera

    a tek kad karađić izda memoare
    navodno je čak bio plesač moldavske pjevačice na eurosongu 2001.

    avatar

    28.07.2008. (00:43)    -   -   -   -  

  • missillusion

    aaaaaaaaaaa-dosta o karadžiću i bušiću-ljudi moj post nije na naslovnici al' imam vam svima koji o tom pišete šta reći :-p

    avatar

    28.07.2008. (00:46)    -   -   -   -  

  • stefica

    procitala! i nije losa, ali meni je interesantnije bilo citat o politickim pozadinama svih odluka i susretima sa predsjednicima nego njegove ekonomske odluke..pogotovo sta ga sad svi krive za situaciju u kojoj je US housing market sada (ja ga ne krivim, ja krivim budale koje su uzimale vece kredite nego sta ih mogu priustit, ali ajde ti reci Ameru da je za nesto on kriv, a ne neko drugi). Doduse kad znamo koliko se Greenspan boji inflacije nije ni cudo sta je drza interest rate stalno dole. U neku ruku malo me to sta Fed ovde ima tako veliki utjecaj na monetarnu politiku plasi, jer sad se vec zna da su oni krivi za Great Depression, a izgleda da ce i sad zakuvat..pa pogledaj molim te neki dan ja IndyBanka propala zato jer je pametnjakovic koji je nazalost jedan od senatora iz NY reka da je nesto sumnjivo sa tom bankom..i ekipa naravno odma pojurila, famozni bank run, da digne sve pare iz banke..a meni zbilja nije jasno zasto, pa nije to glumina banka, i ovde je 100,000 depozita osigurano od drzave??? jel triba rec da je banka bila vise manje solventna. Nego ipak ima nesto dobro, jesi vidija da je Greenspan republikanac koji je osta na poziciji i za vrime famoznog Clintona koji se kuzia u ekonomiju vise nego ova nesrica sada;-)))))

    avatar

    28.07.2008. (03:15)    -   -   -   -  

  • Anonimac

    @Stefica, ja ovo ne razumijem - Doduse kad znamo koliko se Greenspan boji inflacije nije ni cudo sta je drza interest rate stalno dole. Zasto, ako se boji inflacije, interest rate drzi stalno dole?

    avatar

    28.07.2008. (04:47)    -   -   -   -  

  • stefica

    @Anonimac: ako su interest rates nisko onda ima vise novaca u opticaju pa se vise trosi i cijene svega idu gore, pa tako i inflacija raste, (ali nije svaka inflacija losa), a opet sa druge strane ako je interest rate visi, moze doc do negativne inflacije koja dovodi i do negativnog ekonomskog rasta..

    avatar

    29.07.2008. (04:07)    -   -   -   -  

  • Anonimac

    @ Stefica; onda nema logike to sta si napisala - ako se bojao inflacije onda je interest rate trebao drzati visoko a ne dole. Kao sta si i napisala u odgovoru - ako su interest rates nisko onda inflacija raste. Problem je u tome sta se greenspan stvarno bojao inflacije (barem kako pise), a boji je se i u knjizi i evo je i dosla, a ipak je vrlo cesto drzao interest rates nisko. Zato ga i optuzuju da je kriv za razne bubles pa i za housing buble. Ali, to su rasprave bez kraja i konca i svi su uvijek u pravu. Pozdrav.

    avatar

    29.07.2008. (04:37)    -   -   -   -  

  • anonimni posjetitelj (val

    Evo nešto za one kojima se ne da ići do obližnje knjižare :)

    http://rs51.rapidshare.com/files/124214028/the_Age_0f_Turbulence_cceb00k .rar

    avatar

    31.07.2008. (20:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...