Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (59)

Marketing


  • Paix

    Ne želiš me plašiti jer sam ti simpatična? :-))
    Pa, hvala na brizi, ali ako imas nesto za reci, reci mi. Nisam jedna od onih koji vole živjeti u neznanju.

    avatar

    26.07.2008. (13:42)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Kažu stari ljudi: "Savjeti pametnom ne trebaju, a oni drugi ih ionako neće poslušati!" To je onaj dio života koji se ne uči u školama... to je onaj dio životne škole koji zauvijek traje. Ta školicu nikada ne završimo.... neprestano se školujemo. Svaka veza znači i puno odricanja i promjenu svega onoga što smo znali i živjeli prije vezivanja. Tu nema znanja koje ti se može pokloniti. Svaka veza je priča za sebe.... a svi mi ostali možemo pričati samo svoja iskustva i iskustva onih koje poznajemo. Mogu ti samo reći da su promjene normalne, da ti se neće uvijek sviđati... i mogu ti poželjeti što manje oblačnih dana... što više sunca i ljubavi. ;)

    avatar

    26.07.2008. (14:01)    -   -   -   -  

  • dordora2

    Podsjetila bih samo da postoji i grijeh nečinjenja - za sve one, koji šute, kad se veliča zločin.

    avatar

    26.07.2008. (18:47)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    dordora2, točno tako. ;)

    avatar

    26.07.2008. (18:55)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Slažem se sa tobom. Isuviše je licemjerja oko nas.
    Jučer sam ja pošizila jer se na prvih 8 stranica vodećih dnevnih novina kod nas pisalo o ustašama i četnicima!!!! Halo! Ima li ova zemlja drugih problema osim toga pitam se? Možda inflaciju? Ali, o tome se ne može pisati, onda se ljude potakne da budu ljuti. Ovako se potenciraju rasprave o domoljublju i sličnom što je za vlasti puno prihvatljivije. Bio je tompson, pa karadžić pa šakić pa sad ovaj kakosevećzove.........tccccc....koje smo mi ovce!!!!! (nisam nepismena)

    avatar

    26.07.2008. (20:15)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Suncokretiću, u pravu si. Previše je tema koje treba gurnuti pod tepih. Ovako dobijemo red nekih pevaljki, pa red Kačunka, red ustaša, red partizana, red četnika, red ratnih zločinaca... i od svega toga nastane masna slanina za narod. O pravom kruhu nema razgovora.

    avatar

    26.07.2008. (20:27)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Ups! Pišem sa starog kompa, zaboravila sam promijeniti nick.......krivi link, na stari blog.

    avatar

    26.07.2008. (21:53)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Banana, potpuno poremećenog sustava vrijednosti.
    Samo se ovcama baca slama.

    avatar

    26.07.2008. (23:35)    -   -   -   -  

  • greentea

    draga moja dona, zar si ti ikada povjerovala da su one mlake i uvijene isprike za zločine u 2. svj. ratu bile iskrene? katolička crkva je uvijek bila uz ustaštvo i ostala. oni se samo malo savijaju kad vjetrovi prejako zapušu u drugom pravcu.
    mene tu ništa ne iznenađuje. ali, smeta mi što se smrti i pokopu jednog takvog zločinca pridaje toliko važnosti, što to prenose i novine i tv - nije uopće trebalo biti spomenuto. osobno ne bih nikada dozvolila da mi dijete uči povijest kroz crkvene lekcije. ništa gore od zločinaca koji drže bibliju u ruci. a, crkva je stoljećima činila zločine vrišteći da je to u ime boga. samo narodu treba tako očajno puno vremena da shvati...a, možda je i lakše ne shvatiti, praviti se blesav.
    fantastično mi je promatrati kako ta institucija olako sve svoje grijehe sebi oprašta, ali nikom drugome ništa! daleko sam ja od toga da im zamjeram ustaštvo...nisam im još ni inkviziciju oprostila!

    avatar

    27.07.2008. (00:28)    -   -   -   -  

  • Katja

    U nas je sprega politike i crkve nepodnošljiva, zajedno se drže parole "narodu minimum kruha i maksimum igara" dok se jedni i drugi na račun tog istog naroda nesmiljeno bogate, a antifažizam im služi samo za mahanje pred EU.
    Dobro znaju da se najlakše vlada kad se polupismenoj raji razbude niske strasti.

    avatar

    27.07.2008. (06:54)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @suncokretica, ne postoje kod tebe krivi linkovi. Ne možeš se ti meni sakriti... pronađem ja tebe na svim adresama. ;)
    @Koraljka, točno tako! ;)
    @greentea, slažem se sa svim što si napisala.... osim u onom dijelu gdje kažeš da osobno ne bi dozvolila da ti dijete uči povijest kroz crkvene lekcije. Mi se kao roditelji možemo truditi učiti djecu raznim čudesima i nuditi im izvore koje god želimo..... ali ipak ih ne možemo otrgnuti od utjecaja društva. Bilo bi sebično i očekivati da to smijemo ili možemo. No kad je u društvu sustav vrijednosti poremećen... tada su uzaludna mnoga nastojanja da preko djece ispravimo krive drine.... jer ispadne da od njih pravimo čudake... jer ih odgajamo u suprotnosti s društvenim strujanjima. E... tu je po meni najveća opasnost!
    @Katja, ljubim te iskrenu. Slažem se sa svakim slovcetom. ;)

    avatar

    27.07.2008. (11:04)    -   -   -   -  

  • greentea

    HA! znam te puško, kad si pištolj bila! krivo ti je što se nisi ti prva sjetila, pa si sad izgubila početnu prednost u kandidaturi za to radno mjesto, a? pati, pati....:))))))))))))))))))
    -(viš kak je ova katja mudra i žestoka puca!) ...nisam ni mislila da bih djecu izdvajala i učila kontra, nego bih im omogućila da dobiju informacje sa što više izvora...i nastojala ih učiti da sve uvijek sagledaju sa što više strana. malogdje je istina tako relativan pojam kao kad je povijest u pitanju.

    avatar

    27.07.2008. (11:10)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Krivi zakljuci posljedica su pogresnih ili neutemeljenih premisa i/ili pogresne logicke indukcije.
    Ne razumijem otkud tolika patoloska mrznja prema Crkvi?
    O Sakicu nemam sto za reci. Znaci li to da odobravam pocinjene zlocine?

    avatar

    27.07.2008. (11:20)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @greentea, he,he,he.... priznajem da si me zatekla u svojoj kandidaturi.... pa sad patim. :)))))
    A što se tiče učenja iz više izvora.... pa sa puno više slobode u nastavi.... to posotji u privatnim osnovnim školama... Meni se to jako sviđa... ali kada općenito razgovaramo na ovakve teme moramo misliti na djecu u cjelini.... a znamo da većina djece nema mogućnosti pohađati nastavu na taj način.... a isto tako znamo da masu roditelja ne može na taj način pratiti odrastanje svoje djece... iz razno raznih razloga...
    @Bogacciozg, ovo nije tema o Šakicu... on je svoje za života rekao i učinio.... on je za svoja ponašanja kažnjen i nema tu puno priče. I meni je totalno nezanimljiv lik. Ovo je tema o predstavniku Crkve koji veliča ustaštvo i fašizam. Pogrešno čitaš. U ovoj temi nema mržnje prema Crkvi.... ali ima bezrezervne mržnje prema fašizmu i ustaštvu.... i isrkreno čuđenje što Crkva protivno svojim temeljnim učenjima podržava veličanje zla.

    avatar

    27.07.2008. (12:12)    -   -   -   -  

  • nitko nije otok

    samo da se javim, o, fali mi komp jako, ali ajde moram izdržat, tu i tamo u kafić pa ću se javit, danas sam kod brata, pusa i pozdrav.

    avatar

    27.07.2008. (15:15)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    re: Ima__edan_svijet

    Kao sto sam napisao. Krive premise uz krivu logicku indukciju dovode do krivih zakljucaka. Jednako kako si Sakica iskoristila za metaforu kako bi potkrijepila svoju tezu tako sam ga iskoristio i ja.

    Pises:
    'Čitam na netu da je Fra Ivan Iko Mateljan, koji je dužnost provincijala Hrvatske dominikanske provincije obavljao u proteklih pet godina, izjavio kako ne zna u kojemu je svojstvu Lasić boravio na Šakićevu sprovodu, jer nije ni župnik, ni kapelan, niti je Šakić pripadao njihovoj župi.'

    A zakljucujes:
    'I dok god nema reakcije Crkve neka mi nitko ne govori da Crkva ne podržava fašizam i ustaštvo! Tek kada se ograde od ovog izgreda ja ću to prihvatiti! Do tada Crkva stoji iza ovakvih ponašanja i podržava ih – a to potvrđuje šutnjom!'

    Nikakva logicka indukcija ne moze dovesti to tvog zakljucka jer is iskrivila premisa i ubila logiku.

    Logika iscitavanja izjave provincijala Hrvatske dominikanske provincije govori da Lasic zbog cinjenica koje navodi nije mogao ni predstavljati niti predstavlja Crkvu. To sto je radio, radio je po privatnoj osnovi. I zato se instituca u kojoj on radi ne ma sto ispricavati.

    Slucaj me podsjeca na jedan sto se dogodio u drugom kontekstu i sa drugom pozadinom. Prijatelj pokojnog oca se, nakon smrti prve supruge, po drugi puta ozenio. Medjutim, nova zena je inzistirala i na crkvenom vjencanju koje nikako nisu mogli regularnim putem je jer oboje nemaju uvijeta (i njoj je to bio drugi brak pa je tu, sto se tice Crkve potrebno jos ponesto). I tako, on preko necaka nasao jednog zupnika koji ih je formalno vjencao ali nikada nisu mogli dobiti (niti su dobili) papire da su crkveno vjencani.

    Lasic je po privatnoj liniji mogao biti na sprovodu. A kako nije ni zupnik niti kapelan, niti je Sakic pripadao njihovoj zupi, to nema veze sa Crkvom. Pametnom dosta.

    A sto se tice patoloske mrznje prema crkvi ispisane i u postu i u nekim komentarima, svojim si me odgovorom samo jos vise uvjerila da sam u pravu. Patologija iskrivljuje percepciju, ubija logiku i jedino sto donosi jest jos veca mrznja koja na kraju, u odredjenim situacijama, eskalira i u zvijerstva.

    Hrvatska je u svojoj povijesti tijekom 20 stoljeca dva puta bila bila zrtvom patologije. Patologija je djelomicno izrasla iz komunistickog i fasistickog fanatizma i primitivizma (ovo dvoje uvije idu skupa pod ruku i dva su kraja iste batine) a djelomicno iz patologije velikosrpskog sovinizma pretocenog u primitivizam bradatih spodoba sa Banovine, Like i Dalmatinske zagore (zadrzimo se u nasim prostorima). Od prvog sranja proslo je toliko vremena da je povezivanje danasnjice sa time ne smijesno, ne krivo, vec naprosto budalasto. Drugo sranje je u Hrvatskoj rijeseno ali nije rijeseno na Balkanu no to je vec neka druga novela.

    avatar

    27.07.2008. (19:09)    -   -   -   -  

  • prirodno_celav

    sorry dona, ali tamn sam ispraznio mozak pa ga ne bih za sada punio sranjima. lijep pozdrav :)

    avatar

    27.07.2008. (20:47)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @nitko nije otok, uživaj i odmaraj se. ;)
    @bocacciozg, ne slažem se s tobom. Ti znači podržavaš rad predstavnika Crkve "na crno".
    Ili i ako ne podržavaš... pokušavaš objasniti da je to nešto normalno.
    Kad se zarede oni su pripali Crkvi. Njeni su dan i noć! To nije obično zanimanje, to je poziv.
    Bave se dušama ljudi i tu je odgovornost veća!
    Lasić je tamo bio u "uniformi" koja svakom neupućenom promatraču jasno daje do znanja kome on pripada i koga predstavlja. Zamisli da neki od generala dođe na neki vojni skup u generalskoj uniformi i tamo iznosi svoje privatno mišljenje koje je u surpotnosti sa službenim stavom.... Što misliš... kako bi to završilo? Ne moramo ići tako visoko. Ja sam jedan obični mali crvić.... pa uz ovaj blog uređujem i jednu službenu web stranicu. Tu mogu trtljati što god hoću.... jer je ovo moj osobni blog... a tamo itekako moram paziti da ne pizdim bez veze. Ako mi se nešto ne sviđa u politici onih kojima pripadam... to moram riješiti iznutra... a ne javno!
    Pa ako se kod crvića zna što je red i što se smije... a što ne smije. Ako je Akica Lepej zbog toga što je odavala podatke ostala bez posla ... a isto je bila crvić... onda se svuda u društvu mora znati tko što i kako radi... i što je red!
    Lasić nije bio na nekoj vikendici u sportskoj odjeći... sa svojim prijateljima... nego je bio u službenoj odjeći, na sahrani koju su pratili mediji. Crkva se dužna ograditi od njegovog istupa ako se ne slaže sa njegovim stavovima.
    @prirodno_celav, dobro nam se vratio. Da sam znala da dolaziš s godišnjeg otvorila bih temu o sexu... ali nisam znala... sorry... :))))))

    avatar

    27.07.2008. (21:08)    -   -   -   -  

  • primakka

    crkva je dužna ograditi se od ovakvih, da ne govorim drugih, blago rečeno, ispada. i kazniti izgrednike. jer o njima je riječ. nitko živ nije svet. bez obzira na aureolu vlastitim rukama stavljenoj na glavu. takvi hrvati su neprijatelji hrvatskoj.

    avatar

    27.07.2008. (22:27)    -   -   -   -  

  • Neka zivi vjecno

    Da, nisam Dinka Šakića nikada sreo niti upoznao, ali mi je zadovoljstvo što sam imao priliku tog junaka vidjeti na TV-u, čitati tekstove o njemu, njegovu bogatu životu...

    Bio je to veliki čovjek

    avatar

    28.07.2008. (08:05)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Maaaa ne čini mi se da je baš bio velik... metar i žilet. :)))))))
    Nemoj se žalostiti.... kad rikneš srest ćeš ga u paklu.... pa možete zajedno s vragecom ugljen bacati u kamin. Ako nemaš iskustva... ima ga on.... stekao ga je u Jasenovcu.... sve će on tebi pokazati...

    avatar

    28.07.2008. (12:32)    -   -   -   -  

  • nanaR

    Draga moja, vrlo je tužno što i nakon više od 60 godina prebrajamo ustaše i partizane, a sramota je da smrt i sprovod ratnog zločinca zauzima prve stranice novina i, uopće, toliko medijskog prostora kao da je oživio, a ne pobio sve one nedužne ljude. Zna se kome je trebala takva predstava. O Crkvi je ovdje već puno rečeno, a meni je veliko zadovoljstvo što vidim da ima dosta ljudi (većinom žena?!), kojima su povijesne i činjenice i relacije sasvim jasne.

    avatar

    28.07.2008. (14:00)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    re: Ima__jedan_svijet

    Tvoji argumenti naprosto ne drze vode. Jednostavno, za uciniti nesto ili jesi ili nisi autoriziran. Ukoliko jesi a to cinis tada zastupas organizaciju. Ukoliko nisi a to cinis tada ne mozes zastupati organizaciju koje si clan vec zastupas samoga sebe. Mozes pri tome obuci i svemirski skafander ali to te nece uciniti astronautom. To je cista pravna logika bilo kojeg suda i bilo kojeg prava (hoces europsko, anglosaksonsko, srijatsko, ...). A ti mozes milion puta ponavljati da se ne slazes sa time ali to ostaje tako ma sto god i tko mislio i kako to tumacio.

    I za kraj jos samo ovo. Prebrojavanje partizana, ustasa i cetnika danas spada u cistu i nepatvorenu budalastinu (kad bi zelio biti zlocest upotrebio bi tezu rijec).

    Time zakljucujem polemiku.

    avatar

    28.07.2008. (14:52)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @nanaR, slažemo se.... ;)
    @bocacciozg, ti znači smatraš da tipovi u mantijama mogu hodati po bijelom svijetu.... promicati fašizam i raditi što god im padne na pamet... a institucija kojoj pripadaju ne treba na to reagirati.... mora ih i dalje plaćati?
    I kažeš da je to čista pravna logika! Neka čudna logika. Možda nam zato i je ovako u Hrvatskoj zbog takve logike. Svaka šuša radi što god želi... ne zna se tko pije, a tko plaća... nitko za ništa nije odgovoran.
    Što se tiče prebrojavanja ustaša i partizana to nije tema.... Raspravljamo o nekom Lasiću koji je eto zatupio.... pa ja smatram da nam kvari djecu i vrištim zbog toga.
    Drago mi je da si zaključio polemiku.... i konačno shvatio da sam u pravu i ŠLUS! :)))))))

    avatar

    28.07.2008. (15:54)    -   -   -   -  

  • Sanja ...

    komentar obrisan

    avatar

    28.07.2008. (16:55)    -   -   -   -  

učitavam...