Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • fanny

    Meni je rekla moja doktorica da se ne zamaram silnim pričama s net-a u vezi određenih simptoma. Veli ona, to samo zbuni ljude, pa počinju osjećati određene opisane simptome sugestivno. Istina je, više ne čitam, pa mi je odmah bolje :)
    Pozdravček :)))

    avatar

    21.07.2008. (20:45)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Ovdje je pak obrnuto,liste besplatnih lijekova se drasticno smanjuju.

    avatar

    21.07.2008. (22:24)    -   -   -   -  

  • enika36

    Mislim da si i ti krivo shvatila nije problem u liječnicima nego doslovno u birokraciji jer kad za dijete čekaš na magnet od svibnja do veljače onda definitivno nešto u sustavu ne štima ili kad ti liječnik prepiše lijek isto tako za dijete za koji ne postoji zamjenski a toga nema u Lijepoj našoj, nije na listi a vani se koristi već desetljećima onda ne možeš reći da se ne prepuštamo stručnjacima iz struke a taj isti lijek ima jedna Mađarska kojoj smo se unazad par god smijali a da se bolesni i obitelji hvataju za slamku to je istina jer nada ipak umire zadnja a mislim i da se slažeš pogotovo kad je dijete u pitanju da bi prodao sve i isto tako isprobao sve da ga spasiš. A usput samo pogledaj omjer plaće jednoga kirurga i recimo gospode u saboru i isto tako omjer radnih sati. U svakom slučaju nešto je jako trulo u ovom sustavu. A što se tiče dotičnog gos- i njegove izjave pa svjesni smo svi da jednom od nečega moramo umrijeti samo da je u pittanju netko od njegovih ne znam dali bi se tako izjašnjavao. ili bi se i on hvatao za slamku-- Ostavljam ti pozdrav

    avatar

    21.07.2008. (22:48)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    žalosno je to. ipak smo mi navikli da je sve besplatno. ali realno, vani se sve plaća. pa koliko para toliko muzike. ipak mislim da prilično plaćamo za taj jad i bijedu koji dobivamo. ja osobno idem kod privatnika za bilo što: zubar, ginić, ortoped... možda da tražim da prestanem plaćati zdravstveno?

    avatar

    21.07.2008. (23:35)    -   -   -   -  

  • skaska

    mene nekak iskustvo naučilo da u sve to idem s pozitivom, bez grča, prevelikih očekivanja, polako. ak trebam čekati tri vure zemem knjigu, ak čekam godinu dana, okej, čekam. jednostavno, ništ me više ne može izbaciti iz takta. prirasla sam tračnicama iliti se spojila s njima. možda je to tak kod nas kroničnih

    avatar

    22.07.2008. (00:48)    -   -   -   -  

  • Svasta nesto.

    Ovih se dana vodila na www sutra.hr dosta neugodna polemika u vezi osiguravanja skupih lijekova za rijetke bolesti i nekoliko sam puta upozorila tamo na problematiku nedostatkanovca uzrokovanu sivom ekonomijom što nije baš blagonaklono prihvaćeno. Naime tamo su se sudionici (neki) borili isključivo zaprava, a obaveze kako bi prava bila moguća imali su neki drugi.

    Nema sa zve, tj jednostavnoje previse skupo za sve ma koliko to nepopularno bilo. Čovjek je smijenjen jer je rekao istinu. Žalosno.

    avatar

    22.07.2008. (10:24)    -   -   -   -  

  • agata

    birokracija je problem tu. to je sve. pozdravljam te.

    avatar

    22.07.2008. (12:21)    -   -   -   -  

  • macka_u_martama

    a sto jos reci...glupo je smatrati tocnim cinjenicu da svi mogu ozdraviti, ali jos je gluplje sto onaj koji rece istinu, bude maknut...

    avatar

    22.07.2008. (12:50)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    čovjek na takvom položaju ne bi trebao davati takve izjave.
    što se tiče te cure o kojoj se radi, ne razumijem se u tu bolest, ali ako je taj lijek provjeren zašto i ona ne bi imala nade? 2 milijuna kuna za lijek je jako puno, ali što je to prema 27 milijuna uzalud utopljenih u maksimirski stadion. država bi morala malo provjeriti prioritete, jesu li vaćniji građani ili nogomet

    avatar

    22.07.2008. (14:14)    -   -   -   -  

  • jja

    Slazem se sa porukom tvog posta. S time, da bi mozda u USA morala dizati kredit kad se iznenada i tesko razbolis, u Njemackoj ne bi morala. Luksuz se naravno posebno placa, ali ona osnovna zdrastvena zastita je solidna. Na operacije se ceka relativno kratko, porodi su humaniji i tako...ima razlike.
    No da ja sam alternativu i pronasla kad je klasicna medicina rekla da vise ne zna sto bi samnom i da cekamo dok ne odapnem. Tako da svaka cast klasicnoj medicini ali rijesenja ima i kad ona digne ruke. A cesto i prije.
    Da je po mojoj doktorici opce prakse ja bih valjda pet puta na godinu pila antibiotik, to sto mi ni jedan put ne treba, to zanemarimo. Dakle klasicna medicina, laternativa i nas vlastiti zdravir razum.

    avatar

    22.07.2008. (15:30)    -   -   -   -  

  • Sefica

    Netriba krivit tu doture, nego vladu koja je napravila takav program.

    avatar

    22.07.2008. (17:26)    -   -   -   -  

  • dražeN :)

    Mediji imaju svoju svrhu i smisao, a niti jedno niti drugo nema bitne veze sa nama :)

    avatar

    22.07.2008. (23:04)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    Sretna sam što sam ozdravila a da nije bilo potrebno ništa posebno nadoplaćivati. Samo ležarinu u Klinici. No, pitanje je kako bih prošla da je trebalo svaki mjesec odvojiti npr. dvije prosječne plaće za liječenje. Tad bih sigurno htjela da mi liječenje osigura HZZO. U svakom slučaju, ova država troši novce na raznorazne gluposti i bilo bi razumno i humano da se poveća broj lijekova koje (su)financira država. Život je najvredniji. I samo je jedan.

    avatar

    23.07.2008. (12:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...