Komentari

staklenadama.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • nadripjesnik

    lijepo se provedi, Stakleni!

    avatar

    20.07.2008. (14:23)    -   -   -   -  

  • umorni klavijaturist

    Hvala na željama, pogodio si da nas zovu i Stakleni, a Sućurju mi je uvijek bilo odlično, malo misto, čisto more, mala uvala, malo ljudi, palme, priroda, jutarnja kavica, karakterističan miris ... i pokušat ću ulovit koju ribicu.Nisam baš vješt u tome, ali volio bih nešto ulovit za svoj gušt, pa makar i cipla (smijat će mi se ovi moji, ali tako je).
    Pročitao sam opet tvoju pjesmu, stihovi su, opet, odlični, onako pjesnički. Izgleda da još nisam spreman za neku malo oštriju recenziju.
    Sućuraj me čeka, utorak.

    avatar

    20.07.2008. (18:35)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    skužio, ali...
    ova rečenica što si rekao: "svakako ti za to treba minimalno glazbeno obrazovanje". mislim, ja sam u osnovnoj slušao glazbeni. pojasni
    pogledao sam taj obrazac. znači, tu treba biti već sve gotovo? glazba već mora biti riješena. shvatio sam da se piše glazba samo onaj dio u kojem se pjeva. to ipak, je li to posao autora teksta?

    avatar

    21.07.2008. (17:40)    -   -   -   -  

  • umorni klavijaturist

    Pa, to i nije posao autora teksta, to je posao autora glazbe i obično to je moj posao kao aranžera (to se nekako podrazumijeva). Kažeš "treba biti već sve gotovo", pa ne mora biti aranžman, ali sa aranžmanom se zna točna minutaža pjesme (prosjek je malo više od 3 minute). Ako ti je to problematično daj nekome da ti ispiše tih par taktova, to je ipak samo dio osnovne melodije bez ispisivanja akorda, ne mora čak biti u tvome tj. pjevačevom tonalitetu, može i iz osnovnih npr. ako je durska ljestvica onda iz C, ili ako je mol onda iz A mola. Izgleda da ono "minimalno" u biti i nije baš minimalno, kao, trebao bi znati pisati note. Malo se zakomplicirala ta tvoja zaštita, ali don`t worry, sve se to da riješiti.
    Sutra ujutro oko 10 h krećem u Sućuraj, vrijeme, ajme, neka bura pa kiša, ništa od ribe, a doli nema ni televizora, a kamoli computer i internet, možda je i bolje, ma, svakako je bolje.
    Ciao.

    avatar

    22.07.2008. (00:03)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    ne moraš ništa, Borise. polako...

    avatar

    26.07.2008. (12:44)    -   -   -   -  

  • umorni klavijaturist

    OK , znam da ne moram, nego, eto da pomognem.Danas ću još odsvirati jedan pir, a onda sutra kad se probudim, pokušaj broj 2 u Sućuraj. Moram kupovati još neke namirnice, a, to baš ne volim.

    avatar

    26.07.2008. (14:31)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    blago tebi. ja jedva čekam kraj kolovoza da opet dodjem u split.
    znaš šta me zanima? jel se može onako negdje unaprijed saznati, tko kada i gdje svira po splitu, bačvice itd.? zadnji put sam pitao konobara jednog jel zna išta, kaže on, sve je na baćama.

    avatar

    26.07.2008. (15:47)    -   -   -   -  

  • umorni klavijaturist

    Ja samo svoje pireve znam unaprijed, a ove svirke to obično dogovaramo 5-6 dana unaprijed. A za druge popularnije bendove, normalno, vidim po plakatima kada je koncert.
    Na Baćama, uvijek bude puno zbivanja. Ja, osobno, izbjegavam svirku na Baćama, uglavnom, zbog donošenja i odnošenja instrumenata. Malo je nezgodno, zbog kupaća, pa trebaš dobit ključ od ulaznih vrata, doći puno ranije, ili donit nekakva kolica pa to potrpat.
    Većinu gaža mi odradimo u široj okolici Splita, Marina, Trogir, Kaštela, Mimice, Makarska, Tučepi itd. ...Idem, žurim, imam još dosta toga obaviti.
    Pročitao sam kod Nere da ti se više svidja ova live vezija Sve je s tobom... , snimak je sa običnom kamerom sa pira, za razliku od snimaka iz Master`sa koje je snimao čovjek sa TV Nove. Lako ćemo izbaciti i taj mp3, mada nisam baš oduševljen sa kvalitetom tona, mislim i ne može bolje, jedino da se snimatelj spojio direktno na naš razglas, ali to se baš i ne radi.
    A i glavni akteri u "spotu" su uzvanici na svadbi, a ne glazbenici, što je i u redu.

    avatar

    26.07.2008. (16:23)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    svakako. kad sam rekao da je ta verzija bolja, mislio sam na ono kad slušaš instrumente i sve zajedno...

    avatar

    26.07.2008. (19:52)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    ja sam po splitu samo viđao plakate "Milan". to možda onaj milan terze? to je bilo tamo na firulama, i na bačvicama sam vidio.
    i ova pjesma "pozdravi sve", komu je posvećena? jest stara, ali dobra je

    avatar

    27.07.2008. (18:02)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    ti si očito neki pravi ljubitelj prirode. jesi bio kad na Jankovcu (Papuk)?

    avatar

    30.07.2008. (13:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...