Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • puslica

    Upustio bih se malo u ovu temu. Po mom skromnom mišljenju ja mislim da su amerikanci znali da če ih japanci napasti ali su ih jednostavno pustili .Tim činom su nesmetano ušli u rat javnost su dobili na svoju stranu prešli su na ratnu industriju saveznike su mogli nesmetano pomagati.Po istom obrazcu je bio i napad na Twinse po mom mišljenju.

    avatar

    18.07.2008. (20:49)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    Dakako, uvijek postoji i sumnja u nekakvu zavjeru političkog i vojnog vrha i optužbe da se znalo za pripreme i napad na Pearl Harbor, ali se to namjerno prešućivalo zapovjednicima brodova, ne bi li se katastrofom stvorila povoljna atmosfera za ulazak SAD u 2. Svjetski rat. No, bilo to točno ili ne, vrijeme je da se konačno kaže istina: Zašto se u Pearl Harboru dogodila katastrofa, pa da se konačno smire one nesretne duše američkih mornara koji su zbog nekoga, ili nečijeg propusta poginuli u napadu, a koje još uvijek do dana današnjeg lutaju dubinama i prostranstvima Velikog Tihog oceana. Kada se konačno dozna istina, ma kakva ona bila, tada će se moći i konačno smiriti duše koje zbog nečije pogreške, ili krive procjene, ili možda nemara još i danas lutaju i ne mogu naći svoj mir u plavim dubinama.

    avatar

    18.07.2008. (22:03)    -   -   -   -  

  • d

    mislim da nema potrebe na ovom odlicnom blogu raspravljati o svepristunim teorijama zavjere. puslice, ne bih se slozio s tobom jer da su se amerikanci pripremili i da je napad zavrsio katastrofalno za japance, opet bi amerika imala i vise nego dovoljno dobar razlog za ulazak u rat, jer na napad tolikih razmjera jednostavno nema drugog odgovora.

    avatar

    19.07.2008. (09:52)    -   -   -   -  

  • PUSLICA

    Nisu to baš ni teorije zavjere.Kako to da su te nedjelje dva njihova nosača bila na otvorenome moru .Roozwelt je več želio da uđe u rat sa njima i eto idealne prilike ,zar ne.

    avatar

    19.07.2008. (10:15)    -   -   -   -  

  • malduk

    Čini mi se da je cijela ta priča negdje na pola puta. Neobično je da duga(dvomjesečna?) japanska radio šutnja nije bila dovoljno upozorenje da se nešto sprema, ali gdje?
    Američka vlada je svakako tražila "elegantan" ulazak u rat, ali slažem se sa d da je to moglo biti na manje katastrofičan način. Mislim da su znali da će japanci udariti, ali nisu bili sigurni gdje, ni koga.Pa i rusi su strepili od eventualnog rata sa Japanom. Znali su vjerujem, jedino da je flota na sjeveru, i da će biti rata.

    avatar

    19.07.2008. (13:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...