Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • Kinky Kolumnistica

    Za kozmetiku nemam što dodati, osim možda za onu sličicu dobro odabranog pudera koja mi više izgleda kao dobro fotošopirana fotkica. Ali da, tako bi trebalo to izgledati i bez Photoshopa, istina.
    Što se tiče promatranja nepoznatih ljudi, svaka čast na odvojenom vremenu, meni tako nešto uspijeva samo kad sam prisiljena čekati u nekom redu :) A Rus... misliš na zakonite Ruskinje da nisu toliko dotjerane kao nezakonite? Ako je tako - užas, međutim, ne žalim takve žene, same su si krive. Pozdrav!

    avatar

    25.07.2008. (16:30)    -   -   -   -  

  • tyche

    Vidis to je zanimljivo - ovaj Neutrogena Deep clean invigorating - velis da je agresivan - i zbilja je to izgleda individualno. Meni savrseno odgovara! Toliko mi osvjezi lice i imam osjecaj da mi je ... kako to reci ... kompletna cirkulacija ispod koze zivnula nakon umivanja time! i nije mi nikad grizlo oci, mozda malo hladilo, ali ne nesto agresivno.

    A bas po tvom savjetu sam krenula s Neutrogena linijom i nakon svih ovih godina i problema je ispalo da je to jedina kolekcija koja mi je ocistila lice i koja ga odrzava cistim. Sad sam bas narucila i neku okoloocnu kremu - njihovu - da malo ispitam - ipak sam ja, je li, jedna zena u godinama :))))
    Jedino sto imam Revlonov tekuci puder i Rimmel rumenilo. Ruzeve mixam kako mi se koji svidi, a sjenilo jako malo trosim i to imam neku Rimmel paletu od smede preko sive do maslinasto zelene. Maskara - bijela i crna - mrsko mi sad ustajati da provjerim, ali mislim da je L'oreal.
    Olovke za oci i usta - Mannhatan LLLOLLL sve nesto razlicito.

    Ali definitivno Neutrogena je za mene bila otkrice i velika pomoc!

    avatar

    25.07.2008. (18:15)    -   -   -   -  

  • jja

    Koju okoloocnu si uzela? Ja sam nedavno dobila paket Neutrogene pa da podijelimo iskustva.

    Inace dobar cleanser ne bi trebao izazvati nikakvu seznaciju pa ni hladjenje ni ozivjeti kozu. Ali ako ti pase zasto ne? Kako ti nabavljas Neutrogenu?

    avatar

    25.07.2008. (18:38)    -   -   -   -  

  • Mila

    Ne bum komentirala pudere jer zapravo nisam ni procitala sve. Otkrila sam svoj idealni tekuci puder (Vichy Aera Teint Fluide Mat/Clair Ivory) prije nekog vremena pa tako nisam u potrazi za novim niti sam spremna (za sada) otkrivati/isporbavati/eksperimentirati s drugima. Međutim, puno radije koristim Biodroginu toniranu kremu (Biodroga Puran Formula) danju.
    Htjela sam se nadovezati za prvi dio posta - sredstva za samotanjenje. Prije, za i poslije nanosenja imam istu proceduru kao sto opisala s jos jednim dodatkom - koristim tanke gumene rukavice za nanosenje proizvoda. Prije sam nanosila bez rukavica, no cini mi se da pomocu rukavica ravnomjernije nanesem proizvod, nema vise flekica i crtica, a i nema "slucajnih" zutih fleka na dlanovima i pod noktima.

    avatar

    25.07.2008. (19:15)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Vrlo iscrpno, kao i uvijek :-).
    Ja sam pravi puder-ovisnik, nije da ne mogu izaći bez njega, mogu i to i radim kad su velike vrućine ali volim imati 3-4 vrste u kozmetičkom ormaru, a koristim prema vremenskim uvjetima i trenutnom stanju kože.

    avatar

    25.07.2008. (20:19)    -   -   -   -  

  • jja

    Mila - bravo za rukavice, to sam svojedobno spominjala na blogu s time da sa rukavicama treba malo prakse, nisu svi vicni tomu i nekima onda ostaju cudne prugice jer nisu dobro razmazali. Ali tko se uvjezbao, idealno je. POgotovo jer onda nema tamnih dlanova.

    avatar

    25.07.2008. (21:13)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    probala Dove pro-age mlijeko za tijelo i odlicno mi je, super nahrani kozu i daje joj sjaj. A promatrati ljude mi je opsesija i to naproso obozavam. I ja sam prije znala sjediti na Jelacic placu u nekom kaficu i onako fol ispod oka promatrati raznolike primjerke nase vrste. I ovdje to volim samo sto ako odem sama u kafic uz neke novine promatranje ostalih je tezi slucaj jer loklani Casanove odmah stupaju u akciju. Ako pak idem s nekim onda se ne mogu toliko koncentrirati na promatranje LOL ova ruska sirovina je fakat zivi uzas! Stvarno prestrasno da jos uvijek postoje ovakvi spiljski pracovjeci koji jos nisu dozivjeli evoluciju fuuuujjjj a gospodjica sa doticnim je ocito svojom voljom pristala biti tako omalovazavana, valjda je i njoj bitna lova a ne on. Stoga ju bas i ne zalim previse! :-) pusa draga :))))))

    avatar

    26.07.2008. (00:02)    -   -   -   -  

  • tyche

    E bay je moja trgovina, jer tu gdje zivim nisam bas nasla neku raznovrsnost proizvoda. Tako sam na e - bayu narucila i nocne kreme i dnevne i sve ostalo. I cijene su povoljne - a moze se naci i jeftinije jer prodaju bez kutijica - dakle direktno iz tvornice - po dva ili tri komada bez pakiranja, kutijice i ostalih kerefeka i stoga je cijena niza.

    LINK na ponudu - kako se vidi prodaju i cijele velike posiljke po dvjestotinjak dolara, ali to je onda za daljnju prodaju, naravno.

    avatar

    26.07.2008. (09:20)    -   -   -   -  

  • jja

    Hvala tyche, problem usa ebay-a je da ne zele uvijek dostaviti na njemakcu adresu ili je to povezano sa velikim troskovima. Ali mi se jako svidjela opcija onih malih tubica (3 grama) pa kupis vise njih. Tako uvijek imas friski proizvod a super je i za putovanja.
    A nis, budemo jednom skupa narucile, ja ti platim dio tvojih americkih troskova narudzbe i jos popijemo kavu ;-) (gle kako se besramno uvaljujem, sve za kozmetiku)
    I stavila sam onog prodavaca u moje favouritse - da ga znam naci.

    avatar

    26.07.2008. (09:54)    -   -   -   -  

  • greentea

    no, jja, frapirala me dužina posta. naravno da nisam sve to čitala, no ipak dobar dio jesam. pa mi nije jasno što to ne staviš u nekoliko kraćih postova podijeljenih tematski na pudere, kreme za oči, pilinge i sl.?
    koristim kremu za samotamnjenje, ali priznajem da ja to nanosim smo na noge, jer one jadne najteže uhvate sunce, a blesavo izgleda imati tamne ruke i lice, a bijele noge. nisam nešto posebno zadovoljna tim sredstvima, pažljivo i postupno sunčanje je ipak nezamjenjivo bilo čime.
    pozdrav iz kišne, hladne slavonije:)))))))

    avatar

    26.07.2008. (10:40)    -   -   -   -  

  • jja

    Greentea - ja tematski podijeljeno pisem zadnje dvije godine. Ovo jest bio tematski dio o puderaima plus redoviti osvrt na proizvode, jer proizvodi i redovito kapaju na trziste zar ne?

    No dobrodosla ;-)

    Zasto naravno da nisi citala? Meni je naravno da se moji postovi procitaju u cijelosti sto vecina posjetitelja i radi. Suncanje je vrlo zamjenjivo i ma koliko pazljivo bilo NIJE zdravo. No ti kako zelis.

    avatar

    26.07.2008. (14:23)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    nisam ti jucer uspjela ostaviti komentar pa evo sad vrlo kratko, zakacit cu se na pudere. pitala si me jednom otkud mi tako dobar tenk (moram i ja tebe pitati - otkud tebi :)))? ). jest da je od trudnoce malo pjegav (rjesit cu valjda i to) ali je dobar jer na lice NIKAD ne stavljam puder. ponekad ga stavim kad izlazim van i to vrlo malo i pazljivo. od njega mi se naime vide bore, bez obzira na marku i kvalitetu. mozda ne odmah ali nakon par sati ili cijele veceri - obavezno. tada izgledam puno umornije i puno starije nego jesam. inace imam vise mladjih frendica koje su me pitale kako da i one postignu dobar ten i izbjegnu kozhu koja izgleda umorno i izborano. upravo na ovaj nacin, kod mene barem pali. dobro, ja zbog alergija vec nekoliko godina koristim za ciscenje lica iskljucivo vodu, naizmjence vrucu pa hladnu (skuplja pore) i ponekad sapun. tu i tamo maskica i sredstvo za skidanje sminke ako je potrebno. od ostalog imam par kremica od vichy i la roche i otkad to cinim se stvarno nemam na sto potuziti.
    rado cu procitati nastavak o nanosenju pudera. vjerujem da ce mi pomoci.
    a ova zadnja scena hehe, zbog slicnog sam prestala naprasito uciti ruski :)))

    avatar

    26.07.2008. (15:26)    -   -   -   -  

  • jja

    lipa mare - tajna tvog tena bit ce ipak nije u puderu. Mozda ima i genetike kod tebe?Jer kvalitetan puder stiti od sunca, od vjetra i prljavstine, hidratizira itd. Puderi prije 20-ak godina ili vise su isusivali, danas ne. Jednostavno mi se cini da nisi dosad naisla na tekuci puder za svoju kozu.
    A frendicama slobodno kazi - tako da se klone sunca, pusenja i neurednog zivota. I da nikad ljeti ne izadju van bez SPF-a.

    Voda sama po sebi ne moze otopiti masnoce koje onda samo zamljamo po licu a sapun (klasican) je smrt za kozu. Pogotovo za tvoju jer mi se cini da naginjes vise suhoj. Ja vjerujem da tebi ti rituali rade ali ne bih savjetovala generalno - lice se mora oprati od izlucene masnoce i nakupljenog smoga po gradu a to voda ne moze.

    avatar

    26.07.2008. (15:35)    -   -   -   -  

  • yogica

    iscrpno i informativno! ja koristim este lauder double wear jer se najbolje drzi po cijeli dan, a lijepo pokriva... ponekad i M.A.C.... a probala sam sve i svasta. potpuno si u pravu, pronaci pravu boju i puder zahtjeva puno vremena. u USA ja ih kupujem u Nordstrom, Macy's i sl. trgovinama i tu ih mozes vratiti i zamijeniti ukoliko nisi zadovoljan...
    ja sam jedna od onih sto ne izlazi nigdje bez pudera :)))

    avatar

    26.07.2008. (17:02)    -   -   -   -  

  • orbica

    Woo, koliko teksta... cekala sam tvoj kozmeticki post, al' sad nemam vremena za njegovo citanje... :-O Mislim da bu ostao za citanje na plazi (isprintan). :-)

    avatar

    27.07.2008. (08:48)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Auuuuuuuu koliki ti je :)))
    Zbunjuje me ovo
    1. Mazite se samo kad imate vremena :)))
    Mazio bi se ja ali sa kim kad zene nije kod kuce ? :))
    Inace sam tamnijeg tena pa ne trebam boju a u svaleranciju ne idem tako da me nije stid ako se skinem :)))

    avatar

    27.07.2008. (09:13)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Pozdrav iz Splita.

    Iako je post malo duži, (osobno preskačem ono što nije za mene, stvari o masnoj koži, puderima koje ne koristim) ono što mi izgleda zanimljivo čitam i više puta. Mogu najiskrenije reći da sam o kozmetici naučila na ovom blogu više nego na svim ostalim mjestima zajedno. Od tada sam većinu kozmetike promijenila. :-) Također bih pohvalila autoricu ovog bloga što mi je mailom na moje upite odgovorila i detaljno i brzo.

    Svakako je korisno ( i po stoti put) ponavljati priču o suncu, sunčanju i zaštiti od sunca. Nikako mi nije jasno kako se ljudi po čitav dan prevrću ko šniceli na suncu unatoč ogromnim upozorenjima. Izbjegavam ići na plaže prije 18 sati, a pogotovo s djecom. Koristim hidratantnu kremu AVENE sa SPF10 za osjetljivu kožu, jer mi ni jedna druga ne odgovara zbog jako osjetljive kože. Korisna a naizgled nevažna informacija koju sam pokupila sa ovog bloga u vezi sunčanja je bila da se korektor nanosi prije hidratantne kreme.

    -Djeci kosu perem i tuširam ih Hipp-ovim preparatima jer oni jedini nisu imali SLS kad sam po DM-u pregledavala. Kako ne mogu naći ništa slično za sebe, i ja se tuširam tim Hipp proizvodom. Pogledat ću sad ovaj za djecu koji si preporučila.

    -Koristim neki jeftini mehanički piling za lice, (jer mi od kemijskog bude užas) a ovi koje si ti preporučila - teško mi ih je naći kod nas. Koja je razlika između kvalitetnijih i nekvalitetnih mehaničkih pilinga? Svaku koliko bi se trebao raditi piling lica i tijela?

    Sad, ako bih mogla nešto i predložit. Ako imaš volje i vremena na linkove napostove iz arhive staviš naslove , tako bi se lakše snalazili.
    Kad neki proizvod ocijeniš kvalitetnim, bilo bi korisno kad bi ti ili netko drugi dao informaciju gdje ga nabaviti. Ali, ja sam prezadovoljna informacijama koje sam ovdje do sada već pokupila, tako da imam samo pohvale.

    avatar

    28.07.2008. (13:35)    -   -   -   -  

  • jja

    Danice hvala na pohvalama! :-)

    I ja imam doma HIPP ;-), s time da ne izbjegavam nuzno SLS proizvode ali bi da vidim da mi jako stete kozi, a mnogima stete a ne znaju od cega im iritacija.

    Mehanicki peelinzi - kupi jeftiniji, neces nista fulati ;-). Ali pazi na sljedece: nikako kupiti mehanicke sa odlomljenim cesticama bilo nekih ljuski ili tkz. plasticnih cestica (to ces cesto naci kod prirodnih tkz. organskih kozmetickih proizvoda) jer ti ogrebu kozu i stvaraju mikroranice. Nabavi sa obicnim okruglim zrncima takav ti je recimo bebe peeling kojeg sad koristim, jer ljeti ne koristim kemijske.
    Kako cesto bi trebala raditi? Promatraj kozu, na tijelu mozes dvaput tjedno a laktove i pete i koljena mozes i svaki dan - ja to obavim pod tusem. A lice - jednom tjedno, max. dvaput.

    Hvala za prijedlog - ja vec dugo o tome razisljam ali: ne stane mi to u ovaj dizajn bloga, pa jos razmisljam, jer onda ce mi se ionako duga lista kozmetickih tekstova jos produziti za tri puta... ne znam ni sama...zasad svoje postove LOL trazim tako da u google unesem: jja+blog+zeljeni pojam. Obicno dobijem prilicno tocan link na tekst.

    No prijedlozi su dobrodosli, svakako bih zeljela nesto uciniti po tom pitanju.

    Za nabavku proizvoda - uf, tu cu ti slabo pomoci posto ja nista ne nabavljam u Hrvatskoj. Vecinu stvari kupim ovdje po ducanima, manji dio narucim sa americkog amazona, nordstroma itd.

    I naravno - bravo za odgovorno suncanje, djeca ce ti jednom biti vrlo zahvalna.

    avatar

    28.07.2008. (15:23)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    E ti si stvarno brza i organizirana. Da možda nemaš neke super moći kad to sve stigneš? :-) Uglavnom, malo je sporije ovo sa linkovima i ispadne mi malo ispod ili poviše posta, ali bitno je da je datum pokraj, pa samo malo provrtiš mišem i odmah si na temi. :-) Super!

    avatar

    28.07.2008. (20:49)    -   -   -   -  

  • MojPasSigmund

    Pas je Labrador retriver...ženka...

    avatar

    28.07.2008. (20:50)    -   -   -   -  

  • jja

    Danice - linkovi su cijelo vrijeme tu ;-) samo nisu bili naslovljeni. Znaci vide se teme uz link? Hvala na odgovoru!

    PasSigmund - hvala! Ja sam mislila da labradori imaju duzu dlaku. Ovo sa kracom dlakom je prakticnije pa nisam bila sigurna za rasu.

    avatar

    28.07.2008. (22:52)    -   -   -   -  

  • orbica

    Super ideja s linkovima na arhivu o kozmetici! Znas da sam i ja u vise navrata pokusavala naci nekaj kaj si napisala pa sam se totalno izgubila...

    avatar

    29.07.2008. (09:05)    -   -   -   -  

  • tyche

    MA BRAVO MAJSTORE !
    ja sam u nekoliko navrata slala kceri linkove na tvoje clanke, onda me pocela daviti nek joj tocno kazem koji je link za sto jer ne stigne sve odjednom citati, pa cita povremeno, pa onda kad cita ponovno vise ne zna sto je procitala, pa joj gdje je ono o onome ...
    E sad super - eto ...
    A za ono drugo - kako god odlucis i kad god odlucis, opcije su otvorene :) reci i saljem podatke mailom.

    avatar

    29.07.2008. (11:09)    -   -   -   -  

  • Azriel

    Ne moram ni reći koliko se veselim tvojim novim postovima a pogotovo kada je riječ o kozmetici. I ja moram priznati kao i Danica da sam najviše o kozmetici naučila baš od tebe. I prije sam čitala po novinama i netu ali kasnije sam skužila da su to sve plaćene reklame za proizvode, a mi naivci vjerujem da je "baš" taj proizvod ono što nama treba i kasnije se razočaram kada mi se lice počne ljuštiti ili mi počnu izbijati prištići! Ti govoriš iz iskustva, isprobavaš proizvode, tek kod tebe sam naučila čitati listu sastojaka, do tada nikad na to nisam obraćala pozornost jer sam mislila da sve kozmetičke kuće rade nama u korist, naravno - koje navino razmišljanje!!!
    Od kozmetike koristim sve redom - korektor, tekući puder, puder u prahu, rumenilo, maskaru i sjajilo, a za izlaske to upotpunim sjenilima i ružem. Ne šminkam se napadno, ne volim to, od šminke tražim da odlično prekrije moje nedostatke na koži iliti prištiće...
    Trenutno sam vjerna Avene i Eucerin preparativnoj kozmetici, a dekorativna Rimmel, Borjuis, Deborah, Maybelline... dekorativnu isprobavam i volim probati nove boje i teksture.
    Tekući puder je Avene oil-free, korektor Rimmel sa spužvastim aplikatorom, puder u prahu Rimmel Stay Matte, rumenilo Deborah i Borjuis, nijanse variraju od crvene-roze-boje lososa, zavisi što obučem!
    Od tebe sam vidjela preporuku za BHA proizvode (HVALA TI !!! :)), i tek četvrti dermatolog mi je potvrdio da su to dobri proizvodi i da su čuli za njih (???), to koristim zimi, preko ljeta imam običan Balein mehanički peeling, obavezno koristim kreme i pudere sa SPF (znam kako se zove u sastojcima :)), ugl. skoro slijepo pratim tvoje savjete jer su se pokazali stvarno odlični!
    Probala sam par stvari od Neutrogene, super mi odgovaraju, ali nažalost kod nas nema gdje kupiti veliku većinu njihovih proizvoda koje ti nabrajaš. Ima samo krema za lice i onaj On the spot, za čišćenje lica protiv mitisera i to je to! Ako netko iz RH ima saznanja gdje kupiti ostale Neutrogenine proizvode molim pomoć!
    Puno pozdrava!

    avatar

    29.07.2008. (14:32)    -   -   -   -  

  • jja

    Azriel - hvala na pohvalama, meni ih je drago cuti. A kome nije? :-) Hvala i na podjeljenom iskustvu, jer si time sigurno pomogla nekome tko je u Hrvatskoj i moze nabaviti bez problema upravo to sto ti koristis.
    Za BHA (vidi vidi bila sam nedavno kod fensi smensi dermatologice, imam i ja pricicu za sljedeci kozmeticki tekst ;-) - kad bi oni preporucivali blage verzije za doma onda ne bi mogli zaradjivati uzasno velike svote na svoje tretmane, tako je to. Iako su ti profi tretmani daleko veci rizik nego kad doma navecer sami stavimo malo blage koncetracije.
    Ako te ista tjesi, Neutrogenine sve proizvode ne mogu ni ja kupiti ovdje, nego pola toga narucim kad netko ide preko bare ili sama narucim preko amazona. Iako ne znam zasto ne prosire paletu, trziste svakako imaju ovdje. I jako mi je zao da Dove ne nudi ovdje svoju odlicnu a izrazito povoljnu kozmetiku za lice.

    avatar

    29.07.2008. (15:02)    -   -   -   -  

učitavam...