Komentari

marole.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • srdelica

    http://www.youtube.com/watch?v=FnL49VwI8IY

    avatar

    14.07.2008. (21:02)    -   -   -   -  

  • srdelica

    http://www.youtube.com/watch?v=yXi6hg90LUU

    avatar

    15.07.2008. (00:17)    -   -   -   -  

  • Marole

    Zanimljivo je to, Nemanja, sretan sam ko prasac, a ovakvi tekstovi. To se zove jednačenje po recipročnosti raspoloženja. Najsretnije tekstove pišem po južini, a najnesretnije kad sam ... ko prasac.

    avatar

    15.07.2008. (14:29)    -   -   -   -  

  • Marole

    Čuj, možeš li nama fureštima objastniti gdje je na toj poljani trešnja? Naime, čitamo u bedekerima da je "do velike trešnje 1667. to bio predio s kućama i gusto naseljenim uličicama.", pa me zanima gdje je ta velika trešnja, koja bi se morala vidjeti kad je tako velika, a koju ja nikada još u Dubrovniku vidio nisam, a ne jednom sam ga pohodio. Već mi je postala opsesijom ta trešnja, možda kao nikad prije.

    Nemanja

    avatar

    15.07.2008. (14:55)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    Izvrsna sličica.

    avatar

    18.07.2008. (09:19)    -   -   -   -  

  • stroke

    pa dobro Maro, gdje je stvarno ta trešnja? da je nisu premazali prozirnom bojom kao Kip slobode u jednoj epizodi Alan Forda?

    avatar

    19.07.2008. (14:49)    -   -   -   -  

  • Marole

    Stroke, prema legendi, Miho Pracat je, sa svog četrnaestog putovanja po zemlji izlazećeg sunca, donio trešnju u Dubrovnik. I to ne obićnu trešnju nego Šikoku trešnju, a zna se da su Šikoku trešnje, bolje od Hokaidohonšu trešanja. Pošto je ta Šikoku trešnja poznata još, kao, i samo, Šikoku, Miho ju je htio posaditi u ulicu Široku, ali zajebalo ga tamo more ispod ulice. Pa se mislio gdje će, što će, sjetio se Gundulićeve (ako njemu dignu spomenik, i meni će), pa je tamo posadio, točno na mjesto, gdje danas stoji spomenik Gunduliću. Ali Miho bez obzira što je bio učen čovjek i sposoban također, nije čuo za staru kletvu Mehmet paše Sokolović Ataturka, da ako se spoje japanski simbol i turski kapital nastradat će predio sa kućama i gusto naseljenim uličicama.
    Miho također nije znao da je stari izdajnik Držić, čekajući Francusku revoluciju, prodao kuću na Gundulićevoj, gdje je danas najskuplji hotel u Dubrovniku, Pucić Palace, u vlasništvu turskih kapitalista. Predio kuća i gusto naseljenih uličica tako je, zauvijek, zbrisan sa lica zemlje, a ni trešnje nema, osim na pjaci koja se, još i danas, tamo, nalazi.

    avatar

    19.07.2008. (23:35)    -   -   -   -  

  • stroke

    hehe, divno sročeno. oduševljavajuće nadasve. nadam se da ćeš i ubuduće katkad ubaciti pokoji ovakav detalj vezan uz bogatu povijest dubrovačke republike. živio burazeru!

    avatar

    21.07.2008. (18:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...