Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • Procrust

  Danas je tehnologija toliko napredna da je nuklearna energija gotovo 100% sigurna. Nema smisla ovakve prosvjede organizirati. Imao sam priliku vidjeti kako NE Krsko izgleda iznutra - kao apoteka, i osobno bih vrlo rado radio u nuklearki.
  Jedina katastrofalna nesreća koja se dogodila je ona u Pripyatu u Ukrajni (Černobil), gdje je nestručno osoblje, na nedovoljno testiranom reaktoru zanemarilo sva upozorenja i ručno premostilo zaštitne sustave, te uslijed ljudske pogreške uzrokovalo eksploziju. To je danas dvadeset godina stara sovjetska tehnologija, a još uvijek je 11 istih takvih reaktora u upotrebi i svi rade bez problema. Ako je to tako, onda je logicno zakljuciti da današnja moderna tehnologija može biti 100% sigurna. Nasuprot tome, treba pogledati da jedna termoelektrana može spaliti čak 20 t mazuta na sat pri punom opterećenju. Onda treba pogledati goranske šume koje se suše od sumpora ili ovce koje se rađaju sa dvije glave u okolici Plomina... Da ne duljim - svima u krugu 20 km od nuklearke treba dati besplatnu struju pa će se trgati u čijem dvorištu će biti sagrađena.

  avatar

  14.07.2008. (20:46)    -   -   -   -  

 • Wall

  majk, go home! tvoja argumentacija sliči NATO/USA propagandi o ratovima i oružju koje donosi mir i slobodu (kolateralne žrtve, jebiga, su ukalkulirane.

  avatar

  14.07.2008. (21:17)    -   -   -   -  

 • Diavola

  ups, ja ću skrenuti s teme i samo onak' sa strane, potiho, dobaciti gospodinu Joviću "pliz, ošišajte se, djelujete neuvjerljivo". idem, nema me više, sori, pardon, sve u redu, hvaalaaa... ;)

  avatar

  14.07.2008. (22:41)    -   -   -   -  

 • Zoran Oštrić

  @majk: Mene i muči ono gotovo 100 posto. Naravno, i ja sam imao prilike vidjeti NEK iznutra. O sumpornim kišama idr. naravno znam - zapravo, prva eko-akcija u kojoj sam sudjelovao bila je 1985. zahtjev da se uz tada planiranu TE Plomin II sagradi pogon za odsumporavanje. Problemi zbog kojih je NE neprihvatljiva, gdje sam u prošlom tekstu citirao Ivana Supeka, ostaju i danas.

  @Diavola: hm, da, puno nas nekako ima okolo sijedih i dugokosih u ovakvim akcijama. :-P

  avatar

  15.07.2008. (00:31)    -   -   -   -  

 • malisa

  majki mislim da bi ta nuklerka trebala biti sagreadjena u tvojem dvoristu ....jos da mi takav pametan kazes dje cemo sa otpadom iz nje??????? ocemo li i to smece opet pod krndiju il sto predlazes ...mozda da ga ostavimo u tvom podrumu????
  svaka ti cast na postu . za zadnjih dvacet godina smo razjebali svu industriju i cijelu zemlju uostalom, a ti mislis da smo u stanju drzati u redu nuklearku......hahahahahaha koja budalastina.....

  avatar

  15.07.2008. (15:06)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...