Komentari

janjoblog.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Ive

    E, moja Janjo,
    i ti nam pobigla na more, a mi ćemo se i dalje pacat bez našeg ogulinskeg mora. Okrivila si Slovence da su se pišali u jezero, ma znaš da su Zagorci i Slovenci tuj nigdi, samo je nikakva šengenska granica sada između njih. A mi isto imamo Zagorce, pa sam si mislil ni li to isto. Morda su i oni malo više šorali u jezero, malo iz pipe, malo iz septičkih, a tuj su i oni iz Ribarićev, Salopeki, Sabljaki.... A to kaj peru traktore i šprice u jezeru je za razumit, pa neće valjda pojt u praonice i skupo plaćat, bolje da mi svi to platimo... kaj se ne moremo kupat.
    No, zato sam se ja okupal snoć na onim Stilskim vježbama. Bil sam mokar do gole kože, ma čista sauna, moglo me se žmikat na kraju kako je curilo s mene. Ali i sa svi drugi, pa i sa Lele i Pere. Al Nikolinu nisam vidil, ona je siguro bila nigdi di je klima. Al dobro, velika kultura ima svoju cenu, za to se treba dobro oznojit, a mi borme jesmo. Do daske!
    Aj, lipo se iskupaj na moru kad ne moreš kod nas. Kušnil bi te za sretan put da znam ka si. Bog.

    avatar

    12.07.2008. (09:43)    -   -   -   -  

  • La.....ij

    Janjo, jabuko moja. Ma moram ti reč jer tako vavik pišeš pa i oveg reda. FALIN. Kadi si čula da ki Ogulinac tako divani. Ma sve je dobro, da bi reč rekal ali taj FALIN mi nikako ne ide va glavu. Veli se..."valjda FALIM nikom ili nikem a ne FALIN. Kaj Dalmatinka. I nemoj se jadit na me, grom pukal va te. To ti ja iz ljubavi tako povidam.
    P.S. Neće me više nitko uvjetiri da je Janjo žensko. Muško je 100 posto, kladim se u zastupniččku plaću.

    avatar

    12.07.2008. (09:54)    -   -   -   -  

  • masa

    Pa kaj je netko rakao da je zensko???

    avatar

    12.07.2008. (13:23)    -   -   -   -  

  • Janjo

    Fala Ive, na dobrim željam, a moj Laprdanj kuliko sam ja tega obašla da to saznam i telefonskih računi platila, ali niki mi ni znal niš reč..., nemoj me tirat da to denem sve na blok. Niki se ne bavi s ti najlipšim divanum na svitu!
    A okladu bi izgubil i dugo moral delat za nju!
    Ajte bok!

    avatar

    12.07.2008. (19:23)    -   -   -   -  

  • xxx

    Draga Janjo!

    Očito si u prevelikoj želji da se pokažes kao prava Ogulinka pobrkala dijalekte. Naime, Ogulinci ne govore, odnosno ne pišu "ja nisan" ili "ja san" što je tipično za dalmatinski dijalekt , već "ja nisam", odnosno "ja sam".

    avatar

    18.07.2008. (10:54)    -   -   -   -  

  • Marija

    Čini mi se , da nije vama važno kako Janjo piše, nego o čemu piše. Otkad Janjo piše pokušla sam pronći bilo šta napisano o Ogulinskom dijalektu ili na Ogulinskom dijalektu, ali nije mi pošlo za rukom naći gotovo ništa. Stoga vjerujem da se trudila pronaći ( kako sama kaže ) " o tem najlipšem divanu na svitu" da si pomogne kod pisanja svojih postova. Zanimljivo je da gospodin iznad ima nešto napisano na Ogulinskom dijalektu, pa bi bilo dobro da to pokloni stručnjacima koji bi mogli malo više izučiti ovaj govor.
    O Oštarskoj čakavštini postoje neke publikacije i rasprave, ali o Ogulinskoj ništa, i čak kod nekih autora postoji i napomena da Ogulinski govor nije dovoljno izučen. Na koncu , možda je Janjo htjela potaknuti kulturni i folklorni milje Ogulina da se malo pozabavi svojim "DIVANUM " i bila ona u pravu sa stavljenjam glasa m ili n kod nekih riječi ili ne, teme su joj zanimljive.
    Janjo, nastavite samo, na poseban način gledate našu stvarnost !

    avatar

    18.07.2008. (13:48)    -   -   -   -  

  • BB (Bez Bloga)

    Janjo je već dala odgovor na komentare zanovijetala o "divanu ogulinskom":

    Post: DAR IZ BILLE

    "...Zač ti bez špicnameta mene špotaš da ja ne divanim ogulinski, ti si morda učil, ali nisi divanil pa kad znaš piši rič ogulinskega kraja pa ču učit, jer ni niki još išal pisat na ogulinskem divanu, samo Janjo!..."

    JANJO -- 22.02.2008. u 23:18

    A najljepši komentar na Janjinim stranicama je ovaj slijedeći:
    Post: INVESTIRANJE I BLAMIRANJE

    "...Janjo , genijalna si! Ovi tekstovi imaju literarnu, odnosno jezičnu vrijednost a da o društvenoj, etnografskoj i sociološkoj vrijednosti ne govorim, svevremenski su. Samo nastavi dalje, možda na kraju od toga nastane i knjiga ako Bog da!..."

    -- Stara Ogulinka -- 19.05.2008. u 23:36

    avatar

    20.07.2008. (16:49)    -   -   -   -  

  • Mare

    Janjo, kadi si tako dugo, vraga pojila.

    avatar

    25.07.2008. (09:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...