Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • Tinolovka

    ...to gore sa srpom i cekicem..predstavlja jedan totalitarni znak mrznje i trebalo bi ga izjednaciti sa kukastim krizem..dobro si elaborirao kroz povijest sto nam je petokraka donijela..nikada nista dobra..iza nje su stajali i mali obicni ljudi,domoljubi koji su u vihoru rata zeljeli hrvatsku bez okupatora i pavelicevaca..ali nazalost samo vodstvo tog pokreta predvođeno sa jozom mafiozom bilo je zlocinacko..i skrivilo je masovan genocid kako u nas tako i svugdje gdje se zivjelo pod crvenim terorom..lijepi pozdrav dragi prijatelju..

    avatar

    09.07.2008. (17:47)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Sad nest kenjaju da bez srpa i cekica, sama zvezda nije simbol komunizma.
    Meni je bila i ostala uvijek povezana s JNA.

    avatar

    09.07.2008. (18:08)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Tinolovka - Nema nikakve sumnje da iza partizanske petokrake ne bi stajalo mnoštvo malih običnih ljudi, željnih pozitivnih promjena, prije svega u socijali (kao što je komunizam obećavao u svojoj teoriji opće blagostanje, a to je obećavao i nacionalsocijalizam, naravno, samo za određene kategorije stanovništva, isto kao u komunizmu), ali kao što si i sam napisao i komentirao, oni koji su vodili one koji su nosili crvenu zvijezdu i klanjali se zlatnom teletu (Staljinu i Titu) bili su boljševici koji su u Drugom svjetskom ratu postali ratni zločinci i masovne ubojice, a zločine su počinili pod simbolom pokreta - petokrakom (sa srpom i čekićem i bez njega). I iza "U" su stajali mnogobrojni mali obični ljudi, hrvatski rodoljubi željni oslobođenja od jugoslavenskog ropstva, a druga je stvar što su činili oni koji su ih vodili. Pozdrav i tebi, prijatelju dragi:-)

    @Pero Panonski - Dobro kažeš, kenjaju, jer boljševici su u Oktobarskoj revoluciji kao svoj simbol istaknuli crvenu zvijezdu, i nju su nosili na kapama-kapuljačama slične kao što i Ku-Klux-Klan ima kapuljače, i o tome čak postoji filmski zapis iz tog doba gdje se to točno vidi kako nakon počinjenih zločina boljševici u takvim kapuljačma i s velikim istaknutim crvenim zvijezdama na kapuljačama svečano defiliraju po trgu kojemu će nadijenuti ime u stilu boje svoga simbola - Crveni trg.
    I meni je petokraka uvijek povezana s JNA i napadom na Vukovar 1991. pod tim simbolom, a naše neke budale kažu da je to simbol slobode!? Kakvu smo slobodu pod crvenom zvijezdom doživjeli 18. studenog 1991. u Vukovaru takva je bila ta ista "antifašistička" sloboda i 8. svibnja 1945. u Zagrebu, samo na n-tu potenciju.

    avatar

    09.07.2008. (20:24)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Neću reći da su svi koji su nosili petokraku zločinci, ali jednako tako nisu ni sve ustaše bili zločinci. Režimi, odnosno elita je planirala i radila zločine i trebaju tako i biti tretirani. Osobno, meni je petokraka po zlu upamćena, a nitko iz obitelji nije bio fašist! Posljednje (daj Bože da je tako) zlo preživjeli smo za Miloševićeve vladavine i opet pod petokrakom! Kad ju vidim u Hrvatskoj, dođe mi da bljujem, jer se sjetim Vukovara, to mi je jako blizu, ali i desetaka masovnih grobnica iz onoga rata u Srijemu koje nikada neće biti obilježene, niti će ih bilo tko spomenuti. Nama koji još uvijek imamo snage, ostaje samo lajati na Internetu. Istina, međutim, ostaje vječno, to bi sadašnji vlastodršci trebali znati.

    avatar

    09.07.2008. (20:56)    -   -   -   -  

  • AntiFa

    Daj fašisti odjebite već s tih blogova. Izgubili ste svaki rat jer dobro uvijek ponjeđuje zlo. Da volite svoju zemlju onda je ne bi dali Dalmaciju Talijanima i Slavoniju Mađarima nego bi je branili krvlju. Al ste te teritorije dali i ulizivali se Hitleru, čistoj Sotoni, u dupe. I sad će te drugima pričat o vjeri i Bogu, a bili ste fašisti, griješni zločinci. Šta misliš kako se Bog osjeća kad vidi da mu jedna takva debilčina poput tebe odlazi u crkvu i 'propovijeda' vjeru, mir i slično, a brani naciste i fašiste. Baš ste kreteni.

    avatar

    12.07.2008. (13:15)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @AntiFa... Halo, s koje si ti pak kruške pao? Gdje sam ja branio fašiste? Ne znaš ni čitat kao onaj tvoj bravar koji nije ni majstorski ispit za bravara položio, inače, svaka čast bravarima ali ne onom mangupu i hohštapleru.
    Jako si neodgojen kad tako pljuješ ali vidiš kako vjetar puše - sve ti se vratilo u facu:-) Opravdavaš zločine boljševika i nemaš nikakvog srama pri tome. Izmišljaš i nemaš nikakvog srama, glupiraš se i nemaš nikakovg srama. Misliš da si antifašist. Ne, nisi nego si vulgarni i bezobrazni dripac! Antifašist može netko biti jedino ako je i antikomunist. Zato "Tito" nije antifašist kao ni oni koji slijede taj totalitarni pokret (titoizam) ali Alojzije Stepinac je antifašist. Vidiš, možda si sad nešto naučio, možda, jer ti je propaganda pomutila pamet i više ne razlikuješ dobro od zla.

    avatar

    12.07.2008. (20:23)    -   -   -   -  

  • koliko tuge u ovome svijetu

    Možeš pisati, svaka čast!

    avatar

    13.07.2008. (12:20)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Koliko tuge u ovom svijetu - Najljepši pozdrav Patriku!:-))

    avatar

    13.07.2008. (23:40)    -   -   -   -  

  • sandinista!

    Prije svega, pozdrav blogeru.
    Makar se uglavnom ne slažem sa tvojim stavovima i mišljenjima, ne mislim (poput antifa kolege) da bi trebao prestati sa pisanjem bloga, što je dokaz da nisu svi ljevičari/socijalisti/komunisti (koristi naziv koji god ti drago) jednoumni i totalitarni.
    Ideja socijalizma je jedna plemenita, humana i etička ideja (poput ideje kršćanstva), ali je nažalost u ime te ideje stradalo previše nedužnih ljudi. To, međutim, ne mijenja činjenicu da se uistinu radi o jednoj plemenitoj ideji za koju se vrijedi i treba boriti. Po tome se crvena zvijezda petokraka razlikuje od kukastog križa (odnosno socijalizam od komunizma) - u samoj ideji nacizma se nalazi zločin, dok se u ideji socijalizma nalaze pravda, jednakost, sloboda, itd. To što je početna Marxova premisa o socijalizmu naišla na različite interpretacije, nije njegova krivnja (kao što Isus Krist nije i ne može biti kriv za inkviziciju).
    Osuđivati baš svaki oblik ljevičarenja (i izjednačavati ga sa terorizmom, totalitarizmom ili zločinom) zbog ''drugova'' kao što su Staljin, Lenjin i ostala kompanija - besmisleno je. Postoji, naime i druga strana medalje (a možda je baš to ona prava) - njoj pripadaju takve ljudske, umjetničke i intelektualne veličine kao što su Pablo Neruda, Herbert Marcuse, Jack London, Salvador Allende, Federico Garcia Lorca, Miroslav Krleža, Pablo Picasso, Maksim Gorki, Joe Strummer, Jean Paul Sartre, itd., itd., itd., a svi oni su po uvjerenju bili socijalisti/komunisti. Svi oni su (više-manje) vjerovali u ideju koju predstavlja crvena zvijezda petokraka. I upravo zato ta ista zvijezda ne smije biti zabranjena.

    avatar

    14.07.2008. (01:19)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Sandinista - Tebe uvažavam zato što imaš ideale, i smatram te svojim bratom!
    Svi ljudi na svijetu trebala bi biti braća i čuvati taj jedini naš planet koji imamo od uništenja, na primjer od atomskog oružja. Nazivaš se sandinistom što znači da simpatiziraš srednjoamerički pokret za oslobođenje od neoliberalne tlake koju je uncle Sam nametnuo vrijednim seljacima u Nicaragui. Je li znaš da se na primjer rimokatolička Crkva i njeni svećenici i biskupi u Nicaragui nalaze na strani seljaka, potomaka drevne kulture Maja u toj maloj i hrabroj zemlji? Desničarski ekstremistički režim je u u glavnom gradu Nicarague čak ubio biskupa u prvostolnici za oltarom za vrijeme svete mise zato što je ovaj bez dlake na jeziku kritizirao režim.
    Uvažavam sve intelektualne veličine koje si spomenuo, a posebno predsjednika Chilea Salvadore Allendea koji je poginuo sa strojnicom u rukama dok je narod branio od državnog udara licemjerne klike iz vojne hunte oko Pinochettea. Allendea je srušila CIA i klika oko Rockefellera koji je u biti i naručio taj državni udar kako bi se domogao prirodnih bogatstava te zemlje nekadašnjih ponosnih Inka.
    Marxova premisa o socijalizmu je naišla na različite interpretacije, to je točno, posebno primjerice kod Lenjina, a preko lenjinističke "škole" je to pak prenijeto i na Tita. Ali u Marxovom Manifestu komunističke partije nalazi se ipak poziv na nasilje protiv društvenog kapitalističkog poretka i određenih klasa. Ja mislim da je Francuskom revolucijom za mnoga stoljeća riješeno klasno pitanje i pitanje malog čovjeka koje ga je mučilo, a to je bio izrabljivački feudalizam, i da se samo trebala dalje izgrađivati Deklaracija o ljudskim pravima a ne kao Marx rušiti sve pozitivne stečevine Francuske revolucije. Marx je ipak u program stavio tezu o uspostavi "diktature proletarijata". Zahvaljujući temeljima Francuske revolucije je hrvatska republika, na primjer, ostvarila slobodu koju sada uništavaju sluge totalitarnog liberalizma zbog kojega je i nastala Marxova reakcija. Mislim da ne treba opet eksperimentirati pa vidjeti je li ostvarivo socijalističko društvo. Naravno da je ostvarivo i kompatibilno je s kapitalističkim što se vidi na primjeru Švedske, Izraela (kibuci-komune-farme) ili Njemačke. Znači, koliko ja vidim, socijalizam je već ostvaren samo što je sada tendencija da se određene stečevine sruše u korist tajkuna. Ovo što mi u Hrvatskoj danas imamo to je sirovi neoliberalni šok-kapitalizam koji pogoduje samo tajkunima ali ne i narodnim masama. Marx je uspostavu socijalizma postavio kao prijelazno razdoblje do uspostave komunizma, a to je nešto vrlo dvojbeno - kao mrkva za kojom svi trče, pa ako se komunizam ne ostvari u životu naše generacije onda se lažna nada prebacuje u slijedeću generaciju i tako to može ić unedogled. Marx se ne može uspoređivat s Isusom jer Isus nije pozivao na nasilje nego na ljubav, mir i toleranciju. Za kukasti križ se slažemo da je simbol zla, i to za sve narode koji nisu Nijemci jer za Nijemce je predstavljao neku vrstu oslobodilačkog simbola od versajske angloameričke tlake ali nacisti nisu znali cijenit slobodu pa su je oduzimali drugim državama i narodima, p je taj simbol totalno zlo ali ne slažem se da je crvena zvijezda još prihvatljiv znak jer je komprimitiran. Pod tim znakom su počinjeni strahoviti zločini. Zašto se socijalisti ne bi opredijelili za neki drugi simbol jer ovako će idealisti socijalizma uvijek biti od drugih povezani s petokrakom koju se pak povezuje sa zločinima, bez obzira što je početni ideal simbola petokrake bio oslobođenje od nadničarske tlake. Crvena zvijezda više nije simbol koji bi ujedinjavao nego je postao simbol razdora. Inače, shvatio sam što si htio reći i hvala ti na dobronamjernom komentaru!

    avatar

    14.07.2008. (09:09)    -   -   -   -  

  • sandinista!

    Hvala tebi, blogeru, što me nazivaš bratom! Hvala ti također na ovom dobronamjernom komentaru koji ću ipak morati malo kritizirati.
    Kažeš da se u Marxovom manifestu nalazi poziv na oružanu borbu protiv postojećeg poretka, i to je točno. Međutim, što je u tome sporno? Meni ništa. Ja naime smatram da je jedno od temeljnih ljudskih prava - pravo na otpor nepoštenoj i nepravednoj vlasti. A ako se do poštenije vlasti ne može doći mirnim i demokratskim putem (izbori, referendumi, prosvjedi, građanski neposluh) tada je jedino rješenje - nasilno rješenje. Nasilje je krajnja, ali nažalost često nužna mjera kojom se postiže neka pravedna stvar. Nikome nije u interesu nasilje, i ne znam zašto svi gledaju ljevičare kao nekakve crvene teroriste. Marx je samo iznio svoje mišljenje da će jedini način postizanja boljeg svijeta biti putem oružane revolucije. Pa i neslužbena talijanska socijalistička himna kaže - ''Vogliamo fabbriche, vogliamo terra, ma senza guerra...'' (Želimo tvornice, želimo zemlju, ali bez rata). Također, Engels u ''Principima komunizma'' (kratak spis dostupan na internetu, preporučam ti da pročitaš) kaže kako je nasilje neželjeno, ali nužno rješenje društvenih nepravdi. Pa i Francuzi o kojima si pisao jučer su oružjem tražili pravdu jer ju drukčije nisu mogli dobiti.
    Kažeš također kako je socijalizam imao svoju priliku, ali ju je potpuno upropastio, te su daljnji eksperimenti nepotrebni. Ovdje se donekle i slažem sa tobom, zaista je teško reći ''Komunizam je ubio 100 milijuna ljudi - dajmo mu novu šansu''. Primjer Švedske koji si naveo je uistinu dobar, i moje mišljenje je da se treba povoditi za takvim tipom socijalizma - socijalizam kroz demokraciju. Teško ćeš, međutim, nekim mirnim i ''demokratskim'' putem naplatiti porez (isti onaj koji svi mi plaćamo) našim tajkunima koji brišu dupe parama dok pola Hrvatske gladuje.
    Na koncu, tvrdiš kako je komunizam kao savršeno društvo poput neke lažne nade koja će se prenositi s generacije na generaciju, i da ga zato treba odbaciti. Ja kažem da se za ideje komunizma treba boriti pa makar se on ostvario (u svom punom, idealističkom smislu) i za 1000 godina. Negdje treba početi sa borbom - ne ostvaruje se promjena u društvu preko noći. Ako već ne možemo neku pozitivnu promjenu u društvu učiniti za sebe, učinimo ju barem za buduće generacije.
    Live long and prospect!

    avatar

    15.07.2008. (17:06)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Sandinista!... Konačno jedan ljevičar koji zna što hoće, i kako ostvarit to što hoće, jer danas u Hrvatskoj više nema pravih ljevičara jer su dosadašnji izdali sve principe borbe za radnička prava. Pogledaj samo ove jadne sindikate i još jadnije sindikalne "vođe" - oni na 1. svibnja dijele grah, pa nije čudno da ostatak godine puštaju neke čudne vjetrove od kojih se poštenom i radišnom čovjeku samo smuči. Pravi sindikalni vođa svoje članstvo vodi na barikade i u krvavi obračun s policijom - sve do bezuvjetnih ostvarenja radničkih prava! Umjesto graha treba ljudima dijelit letke s borbenim sadržajem, i s porukama da nisu sami, i instrukcijama što kada i kako, tako da se vlast budi a da ne zna kakvo jutro je može dočekat i hoće li jutro uopće dočekat! Nažalost, kod nas je ljevica skroz kompromitirana i to još od početka Drugog svjetskog rata, a i prije rata je bila nula. Otpor nepravdama je pružala desnica - jedine prave barikade u borbi protiv velikosrpskog režima u Zagrebu tridesetih godina podigla je desnica i krvavo obračunala s represivnim organima, žandarima i policijskim doušnicima. To su bile jedine prave borbene demonstracije na zagrebačkom sveučilištu, a onaj studentski štrajk iz 1971. je blijeda kopija toga, a poslije toga do danas nemamo ništa. Naši studenti štrajkaju samo zbog nekakvih iksica ali zbog bolje budućnosti ne bi štrajkali jer se ne bi šteli mešat. Tako su odgojeni od bivšeg jugokomunizma koji je eutanazirao cijelo društvo. Jedino u velikosrpskom ratu se probudila borbena desnica, jer je rat ipak veliki lom pa se ljudi probude, i sprašila je agresora ali nije sprašila ovu kompromitiranu "liberalnu" kvazi-ljevicu tako da smo danas u velikim problemima, i to ne desnica nego cijela zemlja. Danas opet kreće sve ispočetka jer sada imamo na djelu unutarnjeg neprijatelja u sprezi s vanjskim neoliberalnim fanaticima koji naše vlasti i bivše komuniste-krarijeriste drže na koncu kao marionete.
    Zahvaljujm se na kritici jer bez kritike nema napretka; konstruktivnom kritikom nećemo se uspavat. Shvatio sam sve što si rekao i potražit ću "Principe komunizma" koje si naveo pa ću vodjeti o čemu se točno radi. Nasilno rušenje nepravedne vlasti i poretka je opravdano, tu se slažem, i to je dokazala Francuska revolucija, ali imaš velike razlike između revolucije u Francuskoj i one u Rusiji pa onda poslije i u virtualnoj socijalističkoj Hrvatskoj i tadašnjoj Titovoj Jugoslaviji. U Francuskoj je u konačnici pobijedila pravda, ali u Rusiji je jedna nepravda (carska feudalno-despotska) zamijenjena drugom (boljševičkim terorom). Seljaci su u Rusiji bez boljševičke partije oteli feude od plemstva i veleposjednika a Lenjin je dekretom kaskao za događajima na terenu, da bi na kraju prevario seljake i oduzeo im zemlju. Na radnike je Lenjin slao tajnu policiju i naređivao masovna smaknuća sudionika radničkih štrajkova, kao na primjer u gradu Tuli i mnogim drugim radničkim središtima. Naime, revolucija u Rusiji završila je u teroru i pobijedili su teroristi dok su u Francuskoj teroristi (jakobinci) završili pod giljotinom - onako kako su i zaslužili. Osim toga, Lenjin je bio doušnik njemačke tajne službe, a i britanska vlada je umiješala svoje prste u OKtobarskoj revoluciji i upravo je britanskim i američkim naftnim kompanijama Lenjinov režim dao kocesiju za crpljenje kaspijske nafte. Komunizam su stvorili liberali kako bi uništili Rusiju koja je na prijelazu stoljeća ipak učinila velike korake u industrijalizaciji i u kemijskoj baznoj industriji, te je sustizala Njemačku i Veliku Britaniju u razvoju. Teško da se kroz Marxov Manifest odnosno taj borbeni program može ostvariti pravda jer je marksizam jedna ideologija s rupama koje su boljševici krpali agitacijskom propagandom i terorom. Socijalna pravda je u 20. st. ostvarena kroz socijaldemokraciju i demokratski konzervativizam koji nije ništa manje vodio brigu o socijali od socijaldemokrata. Zato su Švedska i Zapadna Njemačka postale prosperitetne zemlje o kojo je Marx vjerojatno maštao - to je u biti bio realni socijalizam, koliko god to zvučalo čudno, ali je istinito. Međutim, nakon pada Berlinskog zida postoji tendencija razgradnje socijaldemokratskih društava, i to od strane neoliberalizma koji predstavlja jednu veliku crnu rupu, isto kao i Lenjinov komunizam. Možeš mirnim i demokratskim putem naplatiti porez od tajkuna ali u tom slučaju ne smiješ biti korumpiran i moraš biti privržen principima pravne države i demokraciji - svemu onome što danas nemamo osim po imenu. Slažem se s tobom da se promjene ne ostvaruju preko noći i da treba započeti borbu kako bi se jednog dana pokazali pozitivni rezultati za šire narodne mase ali samo je pitanje na kojim temeljima započeti borbu? Ja smatram da je nacionalno svjesna i borbena desnica u Hrvatskoj jedan odličan temelj za rušenje nepravde jer desnica se dokazala u velikosrpskom ratu samo što je nedostajala druga faza borbe, kao što gore već napomenuh...

    avatar

    16.07.2008. (16:58)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    ...Pitao si zašto se na ljevičare gleda kao na crvene teroriste? Moj ti je odgovor - zato što i jesu bili crveni teroristi. Lenjin je to dokazao svojim terorom protiv radnika i seljaka, a Staljin je teror proširio na čitav narode, isto kao Tito kod nas protiv hrvatskog naroda koji je odbijao tamnicu naroda i teroristički komunizam (titoizam) kao i velikosrpstvo. Zato je hrvatski narod i nastradao jer je borbeni narod. Marx je temeljito pogriješio kad je Hrvate optužio da su sluge reakcionaroga režima jer nije gledao uzroke, a to je bio mađarski šovinizam i velikougarska ideologija. Jelačićev pohod je bio opravdan, jedino je pogriješio što nije nastavio do Beča i srušio habsburšku oligarhiju i vratio se u Zagreb i osnovao hrvatsku državu. Na kraju je Marx završio na smetlištu povijesti a ne drevni hrvatski narod. Bijedno je jedan brojčano mali ali hrabri narod optuživati za reakcionarizam i kontrarevoluciju! Nadalje, Lenjin je trebao znati gdje su granice revolucije kako bi revolucionarne stečevine ostale sačuvane ali on je mislio da je bog, a to si je umislio i Tito, a i današnji neoliberali u anglomeričkom svijetu misle da su bogovi na zemlji, a mi "raja" da smo njihovi robovi. No, lanci ropstva služe ne samo podjarmljivanju nego i da se raskinu odlučnom politikom. Povijesni primjer je kako Aleksandar Veliki raskida gordijsi čvor.
    Je li znaš da je u nas borbena desnica imala geslo "Tvornice - radnicima, zemlja - seljacima". To je program Dobroslava Parage iz 1997. godine koji se dokazao u otporu crvenim teroristima i u borbi protiv velikosrpskog zmaja. Postavio je odličan temelj na kojemu se može rušiti nepoštena i nepravedena vlast i poredak laži u Hrvatskoj. Sada je na ljudima da taj poredak sruše i da se primijeni čl. 1 Ustava RH... "Republika Hrvatska je socijalna država". Lopove i prevarante treba bacit u zatvore i sudit im, ako zbog korumpiranog pravosuđa drukčije ne ide onda pred narodnim tribunalom! Treba nacionalizirat imovinu tajkuna (ne poštenim poduzetnicima i malom čovjeku kao za Lenjina i Tita), i uvest oligarsima porez na ono što im ostane, ako im nešto ostane! Povoljna prilika će biti uskoro kad započne novi pohod parazitskog neoliberalizma na nova naftna područja u Iranu i drugdje (Venezuela...) Ako ne završi atomskim ratom, neoliberalizam će izgubiti bitku protiv naroda, a na nama je da ne čekamo da nam netko na tacni donese pozitivne promjene nego mi moramo biti u prvim borbenim redovima i počistiti pred vlastitim kućnim pragom! U toj borbi će desnica opet biti sama jer ne vidim ljevicu u Hrvatskoj osim pojedinaca kao što si ti, što je hvalevrijedno ali nedovoljno jer neće antiglobalistički globalni pokret sam od sebe stvoriti ljevicu u Hrvatskoj. Ali, slažem se s tobom, kao što si rekao, da se treba početi boriti, ne radi nas nego radi naše djece i njihove bolje budućnosti koja će biti bolja samo uz našu aktivnu borbu! Samo borba može Hrvate spasiti od suhe giljotine koju je postavila aktualna korumpirana kasta bivših komunista koji su iznevjerili sve ljevičarske ideale! Licemjeri i glumci u našim vlastima misle da su već ostvarili pobjedu ali rat, koji su nam objavili bez objave rata tek je počeo!
    Moja ti je dobronamjerna preporuka da ne temeljiš borbu na marksizmu jer ni pariška komunia nije uspjela upravo zato što je iza nje stajao Marx. SSSR je propao, i iza sebe otavio brdo leševa, kao i bivša Jugoslavija. Propast će i Chavez u Venezueli, koji je dobro krenuo nacionalizacijom angloameričkih kompanija koje sišu prirodna bogatstva naroda u toj zemlji, ali propast će ako će počet primjenjivat marksizam u praksi i pod boljševičkim vodstvo i terorom. Jesi, međutim, primijetio, Chavez je dopustio referendum na kojem je narod odbacioprijedlog da bude doživotni predsjednik, i priznaoje rezuiltate referenduma. To znači da je jedan Chavez, za kojega na Zpadau tvrde da je ekstremist pošteniji od nepoštenog Mesića i Sanadera. Po čemu bi onda Cjavez bio ekstremist? Pa ovi "naši" su ekstremisti. Borba za pravdu da, ali marksizam ne jer je već izazvao nepravdu. Samo borba koja je vezana za prosperitet naroda ima šanse uspjeti! Stoga je nacionalna borba ujedno i socijalna borba - kao u Francuskoj 1789. Ne treba izmišljat toplu vodu - sve je tu na dlanu. Live long and prospekt you to, my brother!

    avatar

    16.07.2008. (17:59)    -   -   -   -  

  • sandinista!

    Pozdrav, CBK!
    Ja vidim da me zoveš bratom, a ako se nećeš previše uvrijediti ja ću tebe nazvati drugom! Ipak je u mom svijetu to naziv koji upotrebljavam za ljude koji su vrijedni poštovanja. Sada ću međutim morati napisati i da se ne slažem sa mnogim ''podacima'' koje si iznio. Krenimo redom.
    Da je danas ljevica u Hrvatskoj na nuli je bolna istina. Međutim, nije niti desnica puno bolja. Izuzmemo li HDZ - koji ti vjerojatno ionako ne smatraš desnicom - ona se svodi na onog komedijaša Rojsa, tri-četiri stranke prava, i ljude kojima su svi oni koji ne slušaju Thompsona ili Židovi ili jugo-četnici (ili oboje). Spominješ da je ljevica i prije rata bila nikakva, kao i da se jedina oporba velikosrpskom režimu nalazila na desnici, ali ja se ne bih baš složio. Komunisti su na prvim izborima u Kraljevini SHS bili treća stranka po jačini, formirali su vlast u Beogradu (za Zagreb nisam siguran), a zatim su kao velika opasnost režimu brutalno proganjani i zabranjivani, te odvedeni u ilegalu. Da je bilo pravne države i demokracije - na koje se često pozivaš - komunisti bi i legitimnim metodama ostavili značajan trag na političkoj sceni Jugoslavije. Uz komuniste glavni otpor režimu bio je HSS, dok se tvoja desnica koju je predstavljao HSP povukla u Italiju, a vratila se u obliku ustaškog pokreta. Bio je tu i nekakav kvazi-ustanak (Velebitski) koji se sveo na dva metka ispaljena na žandarsku stanicu.

    Zar je u Francuskoj revoluciji pobijedila pravda? Ne mislim da je tako. Francuska revolucija je - kao i Oktobarska sto i nešto godina kasnije - započela velikim parolama o slobodi, jednakosti i bratstvu, a završila tako da su ideali koji su bili misao vodilja revolucije vrijedili opet samo za odabrane članove društva, za buržuje. Isto i nakon Oktobarske revolucije - sloboda je postojala samo za rukovoditelje Partije, ne i za narod. Francuska revolucija je feudalnu monarhiju zamijenila buržujsko-kapitalističkim društvom, dok je u Rusiji monarhija smijenjena komunističkom diktaturom.

    Ostavi se molim te ovih teorija zavjere sa Lenjinom, Zapadom, liberalima, masonima, tajnim službama, itd. To je jedina stvar (uz pljuvanje po hrvatskim partizanima) koju ti ozbiljno zamjeram. Teorije zavjere su za malu djecu, ne za ozbiljne ljude.

    Marxov nauk ima rupa, pogotovo u današnje vrijeme kada su se neki njegovi stavovi (historijski materijalizam, proletarijat kao nositelj borbe za slobodu, polarizacija društva na samo dvije klase - buržuje i proletarijat) pokazali potpuno pogrešnima (odnosno vrijedili su u njegovo vrijeme, ali ne i danas). Međutim, ja nigdje nisam rekao da je Marx nekakav ''Bog'' i da treba bezuvjetno vjerovati svemu što je on napisao. On jest jedan od prvih i najzaslužnijih mislioca socijalizma, ali postoje bezbrojne škole, pravci i smjerovi koji su se nadovezali na njegov nauk. Postojali su brojni mislioci i nakon njega, koji nisu ništa manje važni. Spomenuti ću samo Rosu Luxemburg, Lava Trockog, Georga Lukacsa, Antonia Gramscia, Frankfurtsku školu (Marcuse, Adorno, Horkheimer), Jean-Paul Sartrea, Noama Chomskog. Nažalost, onaj koji se nametnuo kao ''nepogrešivi'' interpretator Marxa bio je ''drug'' Lenjin, a kasnije i njegov nasljednik Staljin.

    Društvene pravde još nisu niti blizu ostvarene niti kroz socijal-demokraciju, a kamoli kroz ovaj konzervatizam koji si naveo. Doduše, slažem se da u današnjoj Švedskoj ima više socijalizma nego što ga je u SSSR-u bilo i na papiru, ali to ne znači da sada treba prestati sa švedskim modelom, i da se on ne bi trebao dalje razvijati. Međutim, takav model za sada prolazi samo u Švedskoj i još se nije proširio na ostatak Europe.
    I ne, ne možeš jednom našem biznismenu (koji kao čovjek nije niti dostojan da mu ime spomenem) naplatiti niti kunu poreza nakon što proda svoju firmu vrijednu dvije milijarde kuna bez nekih ''žestokih'' metoda, barem ne u ovakvoj Hrvatskoj. U Švedskoj je to lijepo uređeno zakonom i visokim porezima na bogate. Mi da bismo dobili takve poštene zakone i njihovu primjenu morali bismo dignuti oružanu revoluciju. Žalosno da je, iz naše pespektive gledano, već švedski model - utopijski socijalizam.

    avatar

    17.07.2008. (11:22)    -   -   -   -  

  • sandinista!

    Pitam te zašto su svi ljevičari crveni teroristi, a ti mi odgovaraš - zato jer su bili crveni teroristi. Da, a znanost je ono čime se bave znanstvenici. Već smo o tome raspravljali i došli do zaključka kako su mnogi ljudi bili ljevičari bez ikakvih poveznica sa zločinom i terorizmom. Zar je Allende bio terorist? Ili zapatiste u Meksiku? Ili možda Sandiniste u Nikaragvi ili FMLN u Salvadoru? Ne, to nisu bili teroristi, nego borci za slobodu.
    Hrvatski narod nije reakcionaran iz jednog jednostavnog razloga - nema kod nas nikakve reakcije. Hrvati su jedan trom, nepokretan i neaktivan narod, koji sam sebi zamagljuje oči, i ne radi ništa na svojoj boljoj budućnosti. Kada dolaze sportaši sa zlatnim odličjima odmah ih se sto tisuća skupi na trgovima. Kada je u pitanju stvaran život, nema nigdje tvog ''malog, ali hrabrog'' naroda. Zašto nas se nije skupilo sto tisuća kada je kruh skočio na 8 kuna, ili benzin na 10? Ili kad je došao onaj GWB u Zagreb? Sramota. Malo nas je, al' smo za ku...! Rijetki su borbeni ljudi poput tebe, neovisno o tome pripadaju li desnici ili ljevici.
    Ako je Paraga uistinu imao program ''Tvornice radnicima, zemlja seljacima'' onda on nije ništa drugo nego nacionalno svjesni socijalist. Većina Hrvata ionako ne voli socijalizam samo zbog toga što se u njihovim glavama on vezuje uz SFRJ i velikosrpsku hegemoniju. Da se kojim slučajem povijest poigrala i dala socijalizmu takvu ulogu gdje je socijalizam predvodnik nacionalne borbe Hrvata protiv tuđe tiranije, tada bi drukčije ljudi razmišljali o tom inače pozitivnom pokretu.
    Da treba oduzeti imovinu tajkunima se slažem, ali ponavljam po stoti put - teško nekim mirnim putem, bez nasilja. Ako ti i kreneš demokratskim metodama, oni će na tebe poslati svoje vjerne pse sa palicama u ruci. I kako ćeš se ti onda obraniti i postići svoj pravedan cilj? Hoćeš li okrenuti drugi obraz kao što kaže Isus, ili ćeš ustati i boriti se kao što kaže (između ostalih i) Marx?
    I za kraj još samo jedna stvar, apoteoza mog omiljenog - Huga Chaveza. Chavez je za mene sjajan političar i ljevičar koji se ne boji oduprijeti SAD-u, koji je nacionalizirao mnoge kompanije i koji ima u planu mnoge odlične reforme koje tek treba provesti. On svoju politiku temelji na socijalizmu 21. stoljeća, a takav socijalizam predstavlja jedinu alternativu liberalnom kapitalizmu koji sustavno uništava siromašne diljem svijeta. Za Chaveza tvrde da je ekstremist samo zbog toga što je ljevičar. A on je zapravo veći demokrat nego svi ''euro-unijci'' zajedno. On za sebe možda i želi diktatorske ovlasti, ali je pošteno izišao pred ljude i na referendumu ih je upitao što misle o tome. Oni su iskoristili svoje demokratsko pravo i rekli su mu ''Ne'', što je on i uvažio. A u našoj voljenoj i obožavanoj EU će se europski ustav donositi i izglasavati samo u parlamentima pojedinih zemalja, bez ikakvog referenduma. Nitko neće niti pitati narod što on misli tome (tako je barem predviđeno). Ali ''europljani'' su demokrati, a Chavez je ''crveni terorist''.
    Pozdrav.

    avatar

    17.07.2008. (12:16)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Sandinista! Pozdrav! S obzirom na tvoj vrijedni trud i respekt koji si izazvao iznošenjem svojih tvrdnji i vizije o boljem svijetu za koji se zalažeš, dobio si, i dobit ćeš uvijek ekvivalentan odgovor vrijedan čovjeku koji ima ideale. Obojica se zalažemo za bolji, pravedniji svijet kao i da društvo u Republici Hrvatskoj bude ravnopravno, da ne bude potlačeno i izrabljivano, prevareno i izmanipulirano. Odgovaram ti prvo s onime u čemu se možemo složiti, a to je viđenje ljevice danas u Hrvatskoj i u svijetu.
    Ljevica, koja je u Hrvatskoj na vlasti od 1990. godine, i ako ćemo realno, od 1945. godine, danas je u Hrvatskoj NULA. To je ljevica koja je narod ostavila s gaćama na štapu i koja je svoje vlastite zadnjice prodala zapadnom (neo)liberalizmu, krupnom kapitalizmu i angloameričkom naftnom kartelu i vojno-industrijskom kompleksu o kojemu je javnost upozorio 1960. am. predsjednik i antifašistički junak general Dwight Eisenhower, a prva žrtva tog opasnog pokreta postao je antifašistički i antikomunistički am. predsjednik John F. Kennedy. Od tada do danas svijet se nalazi u fazi podvrgavanja totalitarnom masonskom neoliberalnom pokretu. Taj neoliberalizam je, ako si primijetio, uvijek dobro surađivao s komunizmom (Nixon i tzv. detante sa Sovjetskim Savezom i NR Kinom, pa bivša Jugoslavija je bila satelit tog neoliberalnog Zapada, ako ćemo pošteno do kraja). Međutim, ljevica u svijetu je sasvim nešto drukčije nego u Hrvatskoj, i obojica smo spomenuli Chaveza u Venezueli koji je preko referenduma htio uvesti diktaturu, ali je većina naroda to odbila i on je bio u toj mjeri demokrat da je priznao rezultate referenduma. To što je nacionalizirao anglo-američke naftne kompanije koje su parazitski, i preko bišveg korumpiranog režima u Venecueli pljačkali prirodna bogatstva te zemlje čini ga u očima obespravljenih narodnih masa širom svijeta junakom, i naravno da nije ekstremist niti ljevičarski terorist ali ga zapadna neoliberalna propaganda u takvoga pretvara u percepciji zapadne javnosti, a to je tipična boljševička metoda difamacija političkog neistomišljenika kada se dobrog čovjeka pretvara u zlog, a zlog čovjeka u dobroga. Hugo Chavez je veći demokrat od Sanadera ili Mesića jer ove dvije marionete nisu ni raspisali referendum, niti kada su nas učlanili u balkansku uniju zvana CEFT-a (2006.), niti nedavno u Mediteransku uniju, a niti će u vezi pristupanja Natopaktu pitati narod za mišljene jer se boje ishoda referenduma, a osim toga su se strukture vlasti u RH dokazale u krivotvorenju izbora tako da postoji velika vjerojatnost da mogu krivotvoriti i referendum, i to pred očima cijelog svijeta jer ih taj (zapadni) svijet podržava, a podržava ih zato što su korumpirani pa preko korumpiranih dolaze na lak način do prirodnih bogatstava Hrvatske i uništavaju njen suverenitet koji su tako i tako 1992. priznali preko volje jer su podržavali Miloševićev režim u agresiji na Hrvatsku i BiH. Velikosrpsku agresiju su u medijskoj percepciji pretvorili u "građanski rat", i lagali su kako su "nacionalisti izazvali i vodili krvavi rat", pa eto, ne trebam nam nacionalizam jer je navodno opasan, a istina je da su rat izazvali i vodili bivši komunisti, od Slobodana Miloševića preko Veljka Kadijevića i jugoslavenskog vrha, a partnera za podjelu BiH našli su si u bivšem komunistu i boljševiku Franji Tuđmanu, Josipu Manoliću i drugim udbašima. Što se tiče desnice prije Drugog svjetskog rata, ona je likvidirala simbol velikosrpskog terorizma, zavjereničkog kralja Alkesandra Karađorđevića, i taj atentat u Marseillesu doveo je u konačnici do ukidanja diktature i raspisivanja višestranačkih izbora na kojemu je pobijedila opozicija. Ljevica je na početku ostvarila jedan dobar izborni uspjeh (u Zagrebu nije pobijedila za razliku od Beograda jer je u Zagrebu pobijedila HRSS) ali ta je ljevica ekstremna jer se nalazi pod diktaturom Komunističke partije Sovjetskog Saveza. To je marksističko-lenjinistička ljevica kojom upravlja Kominterna, a Kominterna je pak jedna teroristička organizacija koja se zalagala za državne udare, atentate i oružane ustanke po raznoraznim zemljama, i za boljševičku revoluciju. I ja bi je zabranio , a ne samo velikosrpski režim koji ju je stavio izvan zakona. Naglasio sam u jednom od prijašnjih komentara da je Chavez dobro krenuo, i izrazio sam nadu da neće nastaviti boljševičkim stazama revolucije nego borbom za socijalnu ravnopravnost siromašnih Venecuele, i da će nastaviti čuvati demokratske stečevine, a referendum je najveća stečevina demokracije, i vrhunac demokracije kada narod doslovno odlučuje, a ne oligarhija ili korumpirana elita skorojevića i luftiguza kao kod nas.
    Mislim da nisi sagledao sve aspkete i posljedice Francuske revolucije, i da si u krivu kad misliš da revolucija u Francuskoj nije donijela promjene osim, kako si rekao, za "buržuje". Ne, revolucija je u Francuskoj smijenila feudalnu oligarhiju, ukinula kmetstvo, razvlastila veleposjednike, pa i Crkvu, koju je odvojila od države, što je...

    avatar

    18.07.2008. (13:21)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    ..bilo korektno, s tim da su u toj revoluciji pale i nevine žrtve koje nisu imale veze s bivšim nepravednim poretkom, i njih se trebamo sjećati s pijetetom!
    Najveća stečevina revolucije u Francuskoj je REPUBLIKA. U slijedećih 100 i više godina formirale su se u cijelom svijetu republike, jer su narodi imali "svjetionik" o koji su se mogli orijentirati, a to je Francuska revolucija. I Otac domovine Ante Starčević, najveći hrvatski političar u modernoj povijesti, se nadahnuo revolucijom iz Francuske i prihvatio "bratstvo" ljudi u cijelome svijetu, što je dogma i Rimokatoličke crkve od Isusa pa do danas, s tim da je u Crkvi bilo zlouporabe Isusovih Božjih poruka i pravila kojom su zaobiđeni plemeniti ciljevi o ljubavi, miru, solidarnosti i toleranciji. Revolucija u Francuskoj stvorila je građansko društvo, i poštivala je privato vlasništvo, i ne možeš ukinut kapitalizam jer onda ni za malog čovjeka nema privatnog vlasništva, onda nema malih i srednjih poduzetnika, nema obrtnika, seljaka-poloprivrednika, nema inovacije u gospodarstvu jer onda nema zdrave konkurencije. Druga stvar su tajkuni, ali njih se i u današnjim uvjetima u Hrvatskoj može ukinut, t.j. nacionalizirat ono što su kroz pljačkašku privatizaciju nepošteno stekli, i to u uvjetim rata kao ratni profiteri! Njih može jedna buduća poštena demokratska vlast razvlastiti i kapital vratiti radnicima kroz dionice i upravljačko radničko vijeće kao u Njemačkoj, na primjer gdje to postoji (Arbeitsrat...) Državna revizija RH je otkrila nezakonitu privatizaciju u 95% slučajeva, prema tome jedini je pravi lijek poništenje privatizacije u 95% slučajeva, nacionalizacija, a lopove i parazite staviti pred narodne tribunale dok se ne uspostavi doć demokratsko pravosuđe, jer ovo današnje pravosuđe je lakrdija. Osim toga, tko kaže da se tajkunima ne može uvest dodatni porez? Sve se može kad se hoće! Stvar je u volji! Za uvest takav porez ne trebaš revoluciju nego pobjedu na izborima, iako je to teško u današnjim uvjetima jer je uvedena čelična cenzura u medijima, ali ona se da zaobić. A ako narod ne bi imao snage doći na vlast putem izbora, onda će oligarhija biti smijenjena jednog dana kroz državni udar patriotskih snaga, to je valjda jasno kao dan.
    Imamo, dakle, Republiku, i republlikansko načelo vodi narode do slobode, pa je i hrvatski narod jedino u republici izvojevao slobodu 1991. kojumu danas unutarnje destruktivne snage oduzimaju i poništavaju. NDH je propala jer nije bila republika, a ustaški režim nije poštivao univerzalna načela o ljudskim pravima (zato je propala i SFRJ), dakle, to nema veze s Francuskom revolucijom. Desnica se u Hrvatskoj u WWII iskompromitirala do neprepoznatljivosti, ali i ljevica nije zaostajala ni u čemu za desnicom. Što reći pak o neoliberalizmu koji je rat završio genocidom (atomskim napadom na Hirošimu i Nagasaki). Naravno da HDZ nije desnica, kao ni Rojs, Hebrang, Đapić i slični "desničari" i "domoljubi", ali pretjeruješ da oni koji ne slušaju Thomspona da bivaju etiketirani kao "Židovi" ili "jugo-etnici", ali postoji tendencija od strane kvazi-ljevice da se stalno medijski producira nekakvo (nepostojeće) ustaštvo u Hrvatskoj, a kao povod se uzima nekoliko zavedenih teenagera s plastičnim "U" značkama. Ali, kad se u Kumrovcu ili partizanskim obljetnicama, kojih u međuvremenu ima više od obljetnica pobjeda u Domovinskom ratu, manifestira znak totalitarizma, crvena zvijezda, srp i čekić, zastava SKJ, Titove slike i slično, onda nema osude od strane ustroja bivših komunista oko Mesića, HDZ-a i SDP-a. Đapić je nekadašnji doušnik KOS-a JNA i njega je stvorila ekstremna ljevica u Hrvatskoj kako bi ona pored "neofašista" Đapića mogla ispast "lijevi i desni centar". Kako je to samo prozirno!
    Što se tiče zavjere u vezi Lenjina, masona itd., molim te, kao druga, da ne budeš naivan. Pročitaj si jedan od mojih bivših postova u arhivi o Oktobarskoj revoluciji i ulozi Lenjina i njemačke obavještajen i tajne službe, kao i britanske uloge u podsticanju diktature boljševičke partije i masovnih zločina. Objavljeni su dokumenti o tome, a ja ti skrećem pažnju i na Lenjinov govor iz 1918. u Moskvi na partijskom kongresu kada je Lenjin otvoreno priznao da je bio njemački agent i doušnik, ali je to opravdao da nije imao drugog izbora (postoji TV-snimak toga govora - priznanja). No, poslije je postao satelit zapada jer je liberalima dao koncesiju za crpljenje svjetskih zaliha nafte na Kavkazu, a zauzvrat je Zapad stopirao vojnu intervenciju u Rusiji i rušenje s vlasti Lenjinova ekstremističkog režima. (Poslije je Zapad na vlast doveo i Mussolinija i Hitlera - sve je to djelo masonske lože! Pročitaj si knjigu od F. Williama Engdahla "Stoljeće rata", a ima i drugih izvora identično tome.) ... Rosa Luxemburg je zagovarala totalno nasilje, to svjedoče danas socijaldemokrati u Njemačkoj, i to lijeva struja socijaldemokrata, a Lav Trocki je i uveo boljševički teror Crvene armije čiji je i osnovač. Noam Chomsky je međutim ljevičar za repsketirat...

    avatar

    18.07.2008. (14:00)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    ...Kad sam spomenuo ljevičare u konektsu terorizma mislio sam na boljševike, ali sam ti naglasio da je crvena zvijezda kompromitirani simbol kojeg su boljševici sa svojim masovnim ubojstvima vukli po blatu, pa kad ga danas nosi nova ljevica, na pr. u antiglobalističkom pokretu, onda ljudi često pomiješaju to sa boljševizmom, a to je onda šteta jer onda ljevica gubi pristaša kod nekomunističko orijentiranih ljudi koji su antifašisti i antiliberali. Rekao sam ti da Allende nije bio crveni terorist nego ljevičar koji je gledao na interese naroda i obespravljenog radništva, i pokušao ga osloboditi neoliberalnih okova.
    Kad je u pitanju hrvatski narod, onda tvoja kritika nije na mjestu, odnosno na mjestu je samo ako gledamo trenutnu situaciju, ali ja sam mislio na situaiju kroz povijest gledano. Kad je trebalo ić u borbu, hrvatski narod je bio u prvim redovima za svoju slobodu, počevši od hrvatsko-turskih ratova preko Drugog svjetskog rata, pa do velikosrpske agreisje 1991. Zato sam rekao da je Marx nepravedno osudio hrvatski narod i prilijepio mu etiketu zbog čega su Hrvati neviđeno stradali u 20. stoljeću, pa i danas se kleveće naš narod. Nije nas se skupilo 100 tisuća kad je kruh poskupio zato što je ovaj režim uveo čeličnu cenzuru i niti jedan političar koji nije iz ovog ustroja ne može doć na TV i pozvati narod na otpor. Zato licemjeri i jesu uveli cenzuru. Neće narod sam od sebe doć na prosvjed - netko ga treba pozvati. Nije narod ni u Francuskoj revoluciji došao sam pred Bastilleu nego na poziv profesionalnih političara-revolucionara. Tako je bilo i u Kktobarskoj revoluciji. Netko treba ispred naroda stat na barikade i riskirat život, pozivajući ljude na otpor! Ništa nema bez dragovljaca! Je, Paraga je imao program "Tvornice - radnicima, zemlja seljacima", 1997., a 1990. je imao program o hrvatskoj državnoj samostalnosti, i to nije imala nijedna druga stranka osim njegove, a u ratu je organizirao i naoružao hrvatske dragovoljce koji su invazoru slomili kičmu u Vukovaru. No, vidiš, upravo njega je režim stavio pod cenzuru, i to omdah nakon pada Vukovara u studenome 1991. godine, i njega smatraju ovi današnji ljigavci najopasnijiim po njihov poredak velikih laži i lopovluka, a tajkuni ga se boje kao vrag križa jer znaju da bi istog trena nacioanalizirao njihovu pljačku! Boje ga se i udbaši jer znaju da više ne bi ugledali svjetlo dana - u nekom od novih zatvora specijalno izgrađenih za njih. Boje ga se i na Zapadu jer je on njima već jednom skinuo krinku s njihovih laži s obirom da je Goli otok nazvao "Istočnim grijehom Zapada". Jedino ga se ne boje pošteni, a to je većina naroda, zato ga je narod i izabrao za predsjednika Republike Hrvatske, 1992. godine, ali je Tuđman poništio rezultat i krivotvorio izbore (postoje dokazi o tome). Krivo tumačiš Isusa. Okrenut drugi obraz ne znači prepustit se tiraniji. Isus poziva na pružanje pomoći potlačenima i slabijima. Bog ne trpi slabiće nego ih još dodatno kažnjava, i to tako da i ne znaju da su u zabludi i mlitavi, nikakvi. Naprotv, ako se narod ne brani, nema mu pomoći ni od Boga. Okrenut i drugi obraz znači ne mrziti ali ne znači da se daš klat kao ovca.
    Ako čovjek namjerno ide izazivat nepravde, i s tim u vezi ubija ljude, onda vrijeđa Boga jer čovjek je lice i naličje Svevišnjeg. Nedavno sam pročitao pisma njemačkog naroda Hitleru, i ima jedno pismo gdje vjernik kaže ateistu Hitleru slijedeće: "Budete li i dalje uništavali vjernike, Bog će uništit i Vas i Vašu Nacionalsocijalističku partiju!" To mu je ovaj pametan čovjek jedan napisao 1935. godine. Pozdrav, brate!

    avatar

    18.07.2008. (14:26)    -   -   -   -  

  • sandinista!

    Aloha, CBK!
    Zahvaljujem se na veoma opsežnom komentaru na moj komentar. Vidim da se u principu slažemo oko mnogih stvari osim što sam ja komunist, a ti anti-komunist. Međutim, na neke tvoje stavove ipak trebam reagirati.
    Kao što rekoh, mislim da si ipak malo pretjerao sa tim židovsko-masonskim ložama i urotama. Znam da postoje brojne knjige, izvori, itd. koji daju podatke koji nas mogu voditi na trag velikih zavjera, ali moje je mišljenje kako ovdje ipak glavnu ulogu ima mašta. Kao, ''neoliberalni masonski pokret''. Zanima me što su to jadni masoni skrivili da se njih okrivljuje za sve nevolje i nedaće ovoga svijeta. Oni su doveli na vlast boljševike, pa fašiste, pa naciste... Meni to često zvuči više kao scenarij za najnoviji holivudski triler nego kao neka ozbiljna povijesna pretpostavka. To ti je kao da Ericha von Danikena uzmeš kao pouzdan izvor za proučavanje pretpotopnih civilizacija, NLO-a, i ostalih čudesa kojima se on bavio.
    Svojom izjavom o tome kako bi ti zabranio Komunističku partiju - poput svojedobno velikosrpske vrhuške - opasno nagrizaš svoje demokratske nazore. Komunisti prije progona nisu počinili nikakva kriminalna djela, posve su legalno i legitimno izišli na izbore i ostvarili odličan rezultat, a zatim su proganjani kao da su Al-Qaida. Uostalom, pokazao si i inkonzistentnost svojih stavova. Kada desnica terorističkim metodama (atentat na kralja Aleksandra i oružani velebitski ustanak to jesu) i nasiljem pokušava nešto postići onda je to sve super i sve za pet, a kada komunisti nešto slično naprave onda je to ''sačuvaj nas Bože crvenih vragova'', i treba ih zabraniti. Nije baš dosljedno, zar ne?
    Ja nigdje nisam rekao da Francuska revolucija nije imala i pozitivnih strana - a uspostava Republike svakako je njena najvrijednija stečevina - ali mislim da ti nisi sagledao sve njene aspekte i posljedice. Umjesto feudalizma smo dobili kapitalizam, umjesto feudalne oligarhije dobili smo buržuje-izrabljivače, a umjesto kmetova dobili smo jadne proletere. Parole o slobodi, jednakosti i bratstvu su brzo pale u zaborav. Ja mislim da se ovdje može povući jedna fina paralela sa Oktobarskom revolucijom. I tu je sve počelo velikim parolama i velikim obećanjima, a završilo se tako što smo umjesto apsolutne monarhije dobili jednopartijsku diktaturu. To međutim ne znači da Oktobarska revolucija nije imala svojih pozitivnih strana, i vjerujem da ja tebi mogu uputiti istu kritiku kao i ti meni - nisi sagledao sve aspekte i posljedice Oktobarske revolucije. Najvažnija posljedica je svakako uspostavljanje sistema drugačijeg od kapitalističkog - makar je taj sistem propao, pokazao je da je drugačiji svijet moguć, i da se ne smijemo zaustaviti u borbi za bolji svijet.
    Kao što kažeš, u Crkvi je bilo zlouporabe Isusovih Božjih poruka i pravila kojom su zaobiđeni plemeniti ciljevi o ljubavi, miru, solidarnosti i toleranciji (najbrutalniji primjer je sudjelovanje u istrijebljenju južnoameričkih Indijanaca i njihove kulture), ali ja mogu identičnu stvar reći za Marxov nauk o komunističkom društvu. Ti ćeš međutim opet u ljevičarima vidjeti samo boljševike, teroriste, Lenjine i Staljine, bez sagledavanja svih aspekata i posljedica Marxovog nauka. I nije istina da u komunizmu - kako ga većina ljevičara zamišlja - nema malih i srednjih poduzetnika. Ukidanje privatnog vlasništva odnosi se na sredstva za proizvodnju (npr. velike tvornice, velika zemljišta, veliki lanci hotela i supermarketa itd.). Pa čak su i Lenjin i Tito, ako se ne varam, nakon prvotnih eksperimenata dopustili manje privatne posjede, obrte, trgovine i slično. Radnička vijeća (živjelo samoupravljanje!) i radničko dioničarstvo su sjajna stvar, samo mi smo svjetlosnim miljama od toga udaljeni.

    avatar

    21.07.2008. (23:37)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Zdravo druže Sandinista! Možda nisam bio dovoljno precizan kada sam rekao da bih ja zabranio KPJ kao što ju je velikosrpski režim stavio pod udar zakona o obznani. Radi se o tome da KPJ nije bila samostalna nego pod izravnim utjecajem Komunističke partije Sovjetskog Saveza, i na partijskom kongresu u Moskvi, 1919. donijeti su zaključci da se sve komunističke partije u svijetu moraju podvrgnuti diktatu KPSS, te da moraju metodom sile (revolucije i državnog udara) doći na vlast. Rekao sam već da ne odobravam Oktobarsku revoluciju jer ona vodi u boljševizam, a to je diktatura nad proletarijom umjesto diktature proletarijata. Boljševizam vodi izravno u genocid, i zato odbijam Oktobarsku revoluciju dok je Francuska revolucija u konačnici dovela, ne samo do republike nego i do demokracije i principa pravne države i socijalne pravde, i to u nekoliko zemalja u svijetu. Buržoazija je rastočena kroz demokraciju i pravnu državu tako da je kruti kapitalizam iz 19. st. zamijenjen u 20. st. kroz socijaldemokratski pokret i konzervativizam što je dovelo do prosperiteta širokih narodnih slojeva, pa i radničke klase, a naveo sam primjer Švedske, Njemačke (Savezne Republike), Republike Francuske, Norveške, Republike Italije, Španjolske nakon Franka, koja je doduše monarhija ali ima sve republikanske institucije itd. Druga je stvar što ideologija liberalizma nastoji poništiti pozitivne stečevine Francuske revolucije.
    Još ću te jednom, i naravno dobronamjerno, upozoriti na masonstvo: to je ateistički liberalni politički pokret pod kontrolom najgobagitjih industrijalaca, naftaša i bankara, i oni čine neoburžoasku elitu koja ima dalekosežne planove sa svjetskim stanovništvom. Stavili su pod kontrolu Zapad i sada nastoje na koljena baciti Rusiju, Kinu i svaku nezavisnu državu na svijetu, a Hrvatska je već pala kao njiohova žrtva. Liberali su ti koji u Hrvatskoj danas podupiru bivše komuniste, i liberalima nije do demokracije jer to znači vladavina naroda, i upravo je to ono što masoni ne žele jer im je krajnji cilj vladati nad narodima, i to u faraonskom stilu. Pročitaj knjigu od Williama F. Engdahla, "STOLJEĆE RATA" i onda ćemo moći ravnopravno razgovarati jer ovako vidim da nisi uopće upoznat s fenomenom masonerije. Što se tiče pravaških stranaka, njih trebaš staviti pod navodnike jer te stranke je stvorio Franjo Tuđman, i one nemaju veze s pravaštvom osim što nose taj atribut i pozivaju se na Antu Starčevića koji pak nema veze s politikom koju one danas tumače. I ja sam u predizbornoj kampanji čuo izjave nekih kvazi-pravaša o Židovima i slično, i to je za svaku osudu! Jedinu izvornu pravašku stranku predvodi g. Paraga i zato mu je režim i oteo njegovu stranku (HSP) i od nje učinio crnokošuljaško ruglo, a posljedice su da je cijela zemlja ostala bez suvereniteta i prosperiteta.
    Što se tiče pojma kvislinštva, odgovorno tvrdim da NDH nije bila kvislinška jer kvisling znači izdajica, i NDH je kvislinška samo iz kuta titoizma jer titoisti smatraju da je osnivanjem NDH izdana Jugoslavija. Ja pak na to gledam iz kuta hrvatskog državnog prava i idealu o hrvatskoj državi. Po kriteriju kvislinštva bi onda Tito bio kvisling jer je u WWII i sve do 1949. bio poslušnik Sovjetskog Saveza isto kao što je Pavelić bio poslužnik Mussolinija i talijanskih fašista. Ostajem kod toga da su Hrvati u WWII bili u prvim redovima za slobodu, ali pri tome ne mislim na ustaškog vodstvo niti na partiansko vodstvo nego na običnog čovjek koji se prihvatio puške i borio se za ideale kojima su ga obasipali partizanski i ustaški pokret i iznevjerili ga. Obični hrvatski partizan i ustaša bili su prevareni i izmanipulirani, i to je naša stara boljka da ne provjeravamo vodstvo koje si izaberemo pa se poslije uvijek nađemo u klopci i moramo krenuti ispočetka. Ne trebaš ti postati pravaš u smislu da podržiš Paragu i da daš svoj doprinos u borbi za slobodu i socijalnu pravdu ali on je svijetli primjer kako se bez masovnih ubojstava i počinjenja ratnog zločina može boriti za pravdu! Njegov otpor u logoru na Golom otoku je otpor junaka, kao i njegov otpor Franji Tuđmanu da podijeli Bosnu i Hercegovinu. Hrvatska do Drine i Zemuna je odgovor na velikosrpsku ideologiju i tu nema ništa sporno. Kako čovjek može biti protiv toga da hrvatska vrati svoja povijesna područja, jer vratiti povijesna područja ni u kojem slučaju nije stvaranje "Velike" Hrvatske jer se ne svojata tuđi teritorij, na primjer Mađarske ili Srbije ili nekog drugog susjeda. Pogledaj kako se bio proširio Sovjetski Savez, koliko je ta država otela teritorija drugim narodima. Internacionalizam , kao komunizam, u sebi ima komponentu osvajanja, isto kao i fašizam, dok pravaštvo nema, i zato je to najčišća ideologija u smislu poštivanja i ljudskih prava, zaštite nacionalnih interesa i borbe za socijalna prava.
    Za Rozu Luxemburg ću točno provjerit kakve je metode zagovarala, jer kažeš da se nju ne bi trebalo usporediti s Lenjinom. Za koju se interpretaciju marksizma ti zalažeš?

    avatar

    22.07.2008. (10:09)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    ...inače "Pozdrav druže" na početku prethodnog komentara nije omalovažajući, naprotiv, jer znam da ti on puno znači pa je to stvar mog poštovanja tebe kao idealista.
    IMa kod nas jako puno budala koje govore o nekakvoj "židovskoj zavjeri" i slično. To je i neozbiljno ali i opasno. Trebaš obratit pažnju na masonstvo jer masoni mrze Židove, katolike i nacionaliste, općenito mrze vjernike jer su netolerantni ateisti. Nije neozbiljno tvrditi da su masoni doveli na vlast fašist i komuniste jer postoje dokazi o tome. Guverner Engleske narodne banke je izravno finanicirao Hitlerov NSDAP i Mussolinijev pokret. Za Lenjina sma rekao da je bio nejmački agent, i o tome su obajvljeni dokumenti, a činejnica je da je Zapad podupro Lenjinov režim kako bi liberali se dočepali sovjetske nafte. Naravno da se režimi poput nacističkog i komunsitičkog otmu kontroli Zapada pa ih se onda suzbija kroz rat, što je mač s dvije oštrice jer liberali nisu nikad sigurni hoće li dobit rat. Na primjer, u vezi Hitlera su za dlaku dobili rat jer Hitler je već imao atomsku bombu. Komunizam je Zapad pak potkopao kroz lihvarske kredite i politiku utrku u naoružanju što je dovelo do nevjrojatnog pada standarda građana u SSSR-u i do kraha.
    Kao što sam rekao u prethodnom komentaru, nikako ne nagrizam svoje demokratske nazore jer ih branim od totalitarnog komunizma, a isto vrijedi i za totalitarni fašizam i totalitarni liberalizam. Meni ne treb aliberalna demokracija nego samo demokracija i pravna država, kao i da se u državi ostvari socijalna pravda, i moji ideali su ispunjeni. Za to se vrijedi boriti ostvariti te ideale. Za internacionalni komunizam mi se čini da želi pokoriti svijet isto kao i masoni ili nacisti, zato sam ja za domaću pravašku ideologiju ali bez njene zlouporabe kao što ju je zloupotrijebio poglavnik Pavelić, ili kao što ju zloupotrebljava HDZ kroz tipove poput Đapića i sličnih korumpiranih glumaca i oportunista.

    Pozdrav!

    avatar

    22.07.2008. (10:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...