Komentari

glamocanin.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Zwrle

    E pravo mi je drago što je ovaj blog ponovo pokrenut jer istini za volju prije sam mogao pročitati dosta toga o Glamoču. Jest da su teme sumorne ali takav je život dolje. Pozdrav urednicima i posjetiocima iz Teslića!

    avatar

    10.07.2008. (00:56)    -   -   -   -  

  • Franjo iz Glamoča

    Hvala..

    avatar

    13.07.2008. (12:47)    -   -   -   -  

  • draž

    Koja cesta koji bakrači.Ta izbori su pa mora se narod nekim izmišljotinama zabavljati i za svoje balvane glasovati.
    Pozdrav Peri radio milevi.

    avatar

    05.08.2008. (14:35)    -   -   -   -  

  • Zwrle

    Nema Franje. A ni Pere. Možemo misliti kako je sad u Glamoču u jeku predizbornih obećanja? Nego, ko, šta, gdje i zbog čega te je spriječio da nas informišeš?

    avatar

    17.09.2008. (02:48)    -   -   -   -  

  • Al Nemanja

    Gdin-e Franjo,
    Zivio sam u Glamocu sa prekidima 25 godina.imao sam divnih prijatelja Srba,Muslimana i Hrvata.Pripadam onom dijelu Glamockog stanovnistva koje je cinilo *80%stanovnistva znaci Srbima ali hajde da zanemarimo to "povijesnu"cinjenicu o Glamockom stanovnistvu.
    Zasto se ja obracam vama Gdin-e Franjo,I dont know.Pretpostavljam da me iziritirala cinjenica da se vi predstavljate svijetu kao Franjo "iz Glamoca".Pokusavam da se sjetim mojih Hrvata iz Glamoca,i oprosti te mi nemogu da se sjetim ni jednog Franje.
    Znam Kelave,Damjanovice,Suste...Izvini te mozda ja i grijesim mozda vi stvarno imate pravo da se ponosite titulom "Glamocaka" and I just dont know.Ako budete imali vremena i volje zamolio bih vas da demantujte ovu moju sumnju.
    Glavni razlog zasto ja ovo sve pisem jeste par vasih clanaka koje sam litimicno procitao a rade se o uvazenim Glamockim porodicam kao sto su Gvero i Karaca.
    Vi ako iole poznajete Glamoc mogli bi samo da ustanete kad spomenete Porodicu Karaca (nadam se da ste ustali).Njihov otac Je REFIK KARACA (by the way Muslim from Livno) moj profesor (siguran sam da nije vas) covjek koji je vise uradio za Glamoc nego sto ce te vi sadasnji(privremeni)stanovnici uraditi u narednom(nadam se kratkom periodu).
    Rahmetli Refik,Gdj-a Fahra i njihova djeca Emir,Emira i Alma su bili najveci intelektualci ne samo Glamocu (kad je Glamoc bio Glamoc) nego mnogo sire i dublje.(Ima jedna modra rijeka siroka je ,tisuc ljeta duboka je...)
    Vidite gospodine Franjo kad pokojni Davorin Popovic (Indexi) upotrjebi rjeci "tisucu" "tko"...ja stvarno nista nemam protiv,ali ja imam protiv kada izvjestac i starog Srpsko/Muslimanskog grada Glamoca izvjestava u "Kolovozu o stanju na cestama (prometnicam)...", joj Franjo neznam da li da placem ili da se smijem.
    Mali savjet-nemojte napadati ljude ako nemate provjerene podatke da su ucinili nesto protiv zakona.(zakon u Glamocu under Croatian democratia ha-ha-ha...)
    Pozdrav,
    Al Nemanja

    avatar

    01.12.2008. (05:33)    -   -   -   -  

  • dođoš

    Gdine al Nemanja,koliko zavrijeđujete da cas nazovem tako,nemorate se toliko inkomodirati oko jedne obitelji.Nemorate ni druge kako ih nazvaste dođoše podcjenjivat.Sad ću nešto da vam kažem.Od kad smo došli u Glamoč,mislim da smo vaše domicilne pučane pokušali kulturno podići, ali teško je nešto kulturturi naučiti kada je rođeno nekulturno i primitivno, a uz to i zadojeno nacionalizmom.
    Mi nismo nacionalistički nastrojeni jer da jesmo nebismo došli ovdje živjeti,ali,morate priznati da ,od kada smo u ovome gradu osjeti se dah kulture stanovanja,življenja i ophođenja,kao i čistoče duha,a to je domicilnim pučanima bila dobrana nepoznanica.
    Zašto vam smetaju riječi tisuću,kolovoz,zato što nemožete zamisliti život u demokratiji,ali eto vidite nama nesmeta kada vi govorite onako kako vama odgovara,a vama smeta.
    I nemožete reći da je Glamoč srpsko,muslimanska općina,mislim da vam je povjest nejača strana.Jer kada su na ovim prostorima obitavali hrvati ,srbi i muslimani nisu baš bili domicilni osim kada su dolaskom turskih vazala srba počeli naseljavati i otimati tuđu zemlju a time i protjerivati domicilne pučane.E vidite da se povijest ponavlja a i ne kaže se bez veze,oteto prokleto,samo što mi vaše ništa nismo oteli osim što smo svojim novcem kupili, i ne vrijeđamo i ne pomižavamo kako vi kažete domicilne pućane,dapače mi dođoši smo im i pomagali jer ste ih vi ostavili pošto su vam smetali.O tom vašem prepucavanju kratka crtica, ali dovoljna da vam kaže da ni u 21 stoljeću niste mnogo napredovali .

    avatar

    04.12.2008. (20:53)    -   -   -   -  

  • francetic

    Al Namanji!
    Ne seri!
    Niko nikada nije spomenuo ničiju obitelj niti nikakve pokojnike. Govori se o osobama - pojedincima koji su Glamoč unazadili monogo brate pono. (Da bre razumeš).
    Vidim da si svjestan da Glamoč nije Glamoč. Zahvaljujući i "intelektualnim" veličinama koje spominješ. Za razliku od spomenutih imena u tvom postu, preko 99% sadašnjih Glamočaka nema ni prekršajne prijave a kamoli krivične (kao neki od njih), pa iako ih bre, braniš, mani se ćorava posla.
    I na kraju jedna zahvala.
    Hvala ti što više ne živiš u Glamoču.
    Jednostavno, takav nam ne trebaš, a ako ti se oni sviđju, vodi ih bre sebi kući!
    Gospođici Almi se izvinjavam

    avatar

    04.12.2008. (22:36)    -   -   -   -  

  • domicilni

    Onaj ko dijeli ljude na došlje i domaće, na ove ili one ,ima i sam podijele u vlastitoj glavi. Kao i svuda, i u Glamoču je bilo kulturnih ljudi ali nekulturnih i neobrazovanih. I "novi" Glamočani takvog sastava. I ne vidim zašto dizati bilo kakve tenzije na tu temu.

    avatar

    12.05.2010. (11:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...