Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


 • Jagna Bezgačnik

  Ma Jerga želi samo zgrabit neku lovu dok je vrijeme, dok mu je cura na poziciji u EPH. Ništa značajno, samo lova.

  avatar

  01.07.2008. (22:26)    -   -   -   -  

 • Pero Panonski

  Što je to građanin, nažalost, to se ovdje nikako ne razumije, a riječ je o tako jednostavnom pojmu: to je upravo onaj koji priznaje beskonačno važenje Zakona!

  Ali kako to u to nepismenoj nekrscanskoj zajednici koje drustvo shvaca na predplemenskoj bazi ? Mi smo navodna rimokatolicka zemlja, a ta "zloglasna" i "nazadna" RKC je sacuvala staro rimsko pravo kroz svoje kanonsko /preko Bizanta/ i nekako iz starozavjetne perspektive Zakon je Zakon, nesto sto se jednostavno ne krsi.

  No dobro, ali ovdje drzava sama po sebi ne mari za vlastite zakone nimalo. Pa ovdje se Ustav mijenja kao da je rijec o pravilniku za upotrebu ves-masine.

  avatar

  01.07.2008. (22:56)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Časni, veliki gospodin Zvonimir Berković, napisao je o svom prijatelju, hrvatskom Katonu Vladi Primorcu, neke od naljepših redaka devedesetih. Pročitaj tekst koji vam nudim, ili pak ovaj ovaj Pranjićev, i bit će ti jasno na što mislim. Na stranu što je sam Primorac zna govoriti:

  Mi smo narod koji često ne shvaća apstraktne norme ili pojmove, a osim toga vrlo često ne razmišlja i ne radi u dobroj, nego u zloj vjeri.

  no jedna anegdota ilustrira ovu tezu bolje od tisuću riječi.
  Za bolesti i posljednjih dana gospođa je Primorac dolazila u posjetu svome suprugu Vladi u bolnicu. Zamisli, ali, Primorac nije htio primiti ni bližnje izvan vremena predviđenog za posjete!
  Može ti se to činiti nehumano, okrutno, gotovo sadistički (prema bližnjima) i mazohistički (prema sebi) ali, to je legalizam: piše da su posjete od - do, i, molim, to vrijedi za svakoga, pa i Vladu Primorca, ili ponajprije za Vladu Primorca i njegove!
  Genijalan čovjek!

  Jedna druga, zgoda koja se nije dogodila progoni me već godinama: jednom je Primorac, koji je pisao kolumnu u Feralu, napisao da se kanio pozabaviti jednom mojom emisijom, ali, kako su gusta vremena i događaji ga prestižu, nije više imao vremena i morao se baviti novim, drugim temama. Nije mi to zvučalo na dobro, to nedogađeno bavljenje mojom emisijom, iako, da pravo kažem, ne pamtim lošu kritiku, no, silno me je kopkalo što bi Vlado Primorac prigovorio - naprosto mi je žao što me nije nagrdio, jer vjerujem da nije mislio ni na što akcidentalno! (Možda je kanio opaliti nekog mog gosta, ne znam, no velim, zapravo bih volio da je naružio mene, jer mislim da bi to nekako pomoglo da postanem bolji no što jesam: mislim da takav čovjek ne bi prigovorio olako i uzalud, shvaćaš?)

  avatar

  01.07.2008. (23:26)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Nikako ne treba uplitati djevojku Mijenka Jergovića u njegov angažman: on je on, ona je ona, i zaista vas molim da ovakve invektive izbacite iz svojih tumačenja. In ultima linea, Miljenkova je djevojka lektorica i nema ama baš nikakve veze s financijama, ponajmanje njegovim honorarom u EPH. Malo principijelnosti, molim!

  avatar

  01.07.2008. (23:38)    -   -   -   -  

 • Jagna Bezgačnik

  (He, he.)

  avatar

  02.07.2008. (00:45)    -   -   -   -  

 • lolina

  Pere ovaj blog sve u 16 !!
  Kad si već spomenuo thompsona , na youT postoje dvije verzije koncerta , jedna htv , druga htv+
  naravno na ovom + za dijasporu jasno se čuje za dom spremni.
  Ne znam ...
  što hoće ti ljudi ? Čemu sada nabrijavanje?

  Bila sam na Šalati . Fakat je sramota kako izgleda.Užas ,fuj!
  i na tu bijednu Šalatu 6 godina za redom dolazi Mužek. Badava! Tip je svjetska klasa.
  Kada bi gledali očima gore opisanih ispalo bi da je obična budala.
  Ma ja se još uvijek nekako nadam da je otrov ovog društva u manjini , samo se dobro rasporedio.
  kaj ja znam...
  kad razmišljam o tome , deprimira me.
  a da navučem slonovsku kožu postala bi kao i oni.

  avatar

  02.07.2008. (01:57)    -   -   -   -  

 • inhibitor

  VITZ

  Kako se zvala sarajevska nazi-žurka nakon što je Jergović nazvao murju?

  12 angry men

  avatar

  02.07.2008. (09:19)    -   -   -   -  

 • inhibitor

  priča se da ga u Sarajevu zovu Miljenko Jergović - Taster

  avatar

  02.07.2008. (09:22)    -   -   -   -  

 • Pero Panonski

  Cek, odradek.
  Ali pravo je temeljno nesto sto covjeka cini covjeka, barem u politickome smislu.
  Pa hrvatska kultura je jedina u kojoj neko izveo iz prava politicku ideologiju. Pravastvo se bazira na pravici, pravima i pravu. Starcevic je zaljubljen u pravni sustav. Koji je istina za ruku ovdje zadnji put funkcionirao 1918.

  avatar

  02.07.2008. (13:28)    -   -   -   -  

 • DerzaFanistori

  "A šerif bi, u punom smislu te riječi, mogao biti svaki građanin, samo da je građanin.

  Što je to građanin, nažalost, to se ovdje nikako ne razumije, a riječ je o tako jednostavnom pojmu: to je upravo onaj koji priznaje beskonačno važenje Zakona!

  Zagrebu i Hrvatskoj ne treba nova stranka ili nova snažna osoba, novi Vladar-Otac: Zagrebu i Hrvatskoj treba restitucija načela zakonitosti, pravna država i vladavina prava.

  Svatko tko se ne parkira nasred ceste da bi skočio do kvartovskog kafića, i zna zašto se ne parkira nasred ceste da bi skočio do kvartovskog kafića, mogao bi biti zagrebački gradonačelnik, ili pak predsjednik države.

  Onaj koji zna, dakle, da je (socijalni) promet ponad njegove partikularne samovolje, i da i njega kao građanina iako pravilima ograničava, upravo u tom ograničenju omogućuje, taj je građanin!"


  Izvrsno, izvrsno, izvrsno!

  Čitajući ovo, sjetila sam se one: "U zemlji slijepih jednooki je čovjek kralj" ("In the country of the blind the one eyed man is king." Desiderius Erasmus), ali za razliku od nekih drugih mjesta na kojima je meritokracija koncept koji je u najmanju ruku razumljiv i interesantan, ako već ne i provediv, za ovdje i sada sam u potpunosti sigurna da bi nesuđenom kralju to prokleto oko odmah iskopali.

  avatar

  02.07.2008. (13:36)    -   -   -   -  

 • DerzaFanistori

  @doktor Jatogen - Na početku, cijenjeni doktore, vrlo mi Vas je milo ponovo sustresti. :-)

  Pa da nastavimo;... dakle, današnje pitanje (...koje sažimlje gorenavedeno) je: "Što čini čovjeka čovjekom?"!?

  Vidim da ste zabrinuti, vidim da ste na rubu ljutnje i da se protiv nečega bunite. Molim onda, recite; što je to što čovjeka čini čovjekom?

  Što je to što uzbunjuje, protiv čega valja ustati?

  Naposljetku; što Vas u tome uzbunjuje, zašto ste Vi ustali?

  avatar

  02.07.2008. (14:43)    -   -   -   -  

 • inhibitor

  Zašto imam dojam da će ovaj razgovor završiti na Društvenom ugovoru?

  avatar

  02.07.2008. (15:14)    -   -   -   -  

 • suzi q.

  šta ćemo sa Miljenkom?

  avatar

  02.07.2008. (17:37)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Mislim da je Miljenko pročitan, Suzi.

  avatar

  02.07.2008. (18:03)    -   -   -   -  

 • DerzaFanistori

  Aaaaaaa :-(

  Opet brisanje vlastitih komentara? o_O

  avatar

  02.07.2008. (18:45)    -   -   -   -  

 • Marole

  To što čovjeka čini čovjekom je impotencija.

  avatar

  02.07.2008. (19:20)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Pretoplo mi je za razgovor (ne mislim s tobom).
  Dovoljan je post.

  avatar

  02.07.2008. (19:32)    -   -   -   -  

 • inspektor Clouseau

  To je to!
  Amen

  avatar

  02.07.2008. (21:58)    -   -   -   -  

 • trecisvijet

  Nema crvenih i crnih. Postoje još debili i ljudi, po nezajebljivoj uličnoj definiciji. Jerga je npr, stavio dobar naslov "Svatko ima svoj kukasti križ", po kojem bi svak normalan pretpostavio da će pisat o svačijoj nesreći. Nažalost, on danas piše samo o svojoj. Ovog "nažalost" nema na tvom blogu, ispada da te boli kurac, a bitno je zato što je Jerga jasan primjer da svi koji dođu do nečeg za što misle da je neki kurac odu u kurac.

  Ovo što on piše je epitaf, grob na kojem velikim piše KOKOŠAR.

  Lako je oprostiti nekome koji nije znao što je radio, ali ovo je puno. Mnogo je i teško za vaganje. Naletio sam na tvoj blog, a na kraju upadnem u kozmos s jebenim slikama i Jergovićem kojeg nisam dugo čitao. Pročitao sam ti onaj prije tekst "Čovjek koji je premalo znao". A to je pisao Kuljiš. Dobar je tekst

  avatar

  03.07.2008. (01:24)    -   -   -   -  

 • Milou

  Inhibitore, čekaj da na ovaj post nabasa ponešto Thompsončadi, pa će lako završiti na društvenom "U"-govoru.

  avatar

  03.07.2008. (15:30)    -   -   -   -  

 • zgstblog

  Harry na partyju u naci izdanju. Princ se poslije ispričao. Fol. Harry rafalnom pičio po Talibanima. Za to se nije ispričao. Koja je to arogancija mlade britanske elite. Engdahl je pokazao kako angloamerički vladari nafte ubijaju iz dva razloga: da bi nafta bila i ostala no.1 svjetski izvor profita i da bi oni gospodarili naftom. Oni su Hitlera podupirali s namjerom da Njemačka i SSSR iskrvare u međusobnom ratu (što im se izjalovilo jer se Hitler oteo kontroli, no stvar je ispravljena uz samo 55 mil. mrtvih u WWII), makli su Rezu Pahlavija kad se oteo kontroli, Sadama kad se oteo kontroli, Slobu također kad se oteo kontroli. I mnoge druge (JFK!). Angloamerički naftni moguli sa svojim bankarima i vojnom mašinerijom svakog tko počne solirati na svoju ruku maknu. Bez iznimke. A mi se igramo u našem malom kroasanu medijskih igara kaUboja i indijanaca.

  avatar

  03.07.2008. (20:25)    -   -   -   -  

 • inhibitor

  Milojče, skjuz maj srb, volio bih da jednom uspijem iz svojih jaja ištrcati curicu koju bih nazvao Una. Vjerujem u moć slova U, kao što Vlatko Marković vjeruje da skandiranje hrvatskih navijača "za dom spremni" na tribinama nije ništa strašno. Ta u operi N.Š. Zrinski se pjeva "za dom spremni", a ta se opera izvodi u Metropolitanu (kako reče Vlatko malom Bagi u dnevniku).

  Živio hrvatski Dom!

  Udruga sadista Hrvatske

  avatar

  03.07.2008. (21:08)    -   -   -   -  

 • Milou

  Inhy!, odlično, vidim da se, u na čelu, slažemo! Glede tvojih htijenja, mogu ti pomoći samo polovično (i samo savjetom, dakako!). Naime, za dobivanje male Hrvatice dovoljno je: a) imati dostatan općinski organ, i to svinut, naravno, u "U"; i b) općiti rjeđe za ovulacije. Eh, sad baš da se zove Una je malo teže i tu, nažalost, nemam nimalo uspjeha. Ne znam, možda snašati u Korani ili tako nekako.

  avatar

  03.07.2008. (22:02)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Don Kaćunko je u vrhunskoj formi.
  Jedan mu je komentator kazao:
  - Ja bih se zamislio a ono bar zbog elementarnog postenja prema ljudima koji su u tom ratu stradali i onima koji ce ponovo nastradati zbog ovakvog besmislenog lupetanja u nekom novom ratu.
  Na to Don odgovara:
  - @xddx zanimljiv ti je zaključak kojega posljedica nisi ni svjestan - naime, kad bi besmislena lupetanja bila uzrok ratova na svjetskoj pozornici i ti bi bio jedan od uzročnika!

  Hahahahahh...odlično! Na razini onog besmrtnog kaj si kaj bolestan kaj tako kaj strašno? Kaj se kaj javlaš kaj iz Vrapča kaj il iz Jankomira kaj? Kaj ne vidiš kaj da se kaj ne vidi kak si kaj još kaj neizlečen! Budi tam još kaj moreš dulje, preporučim ti kaj dr. Jukića koji ni kaj god!
  Bog nek ti se kaj smiluje, posebno da ne sramotiš naš lepi kaj!

  Odlično, Done, izvanredno.

  avatar

  04.07.2008. (04:39)    -   -   -   -  

 • Milou

  Inhy, da ti iskreno velim, Snošaj sam pročitao i usvojio još davnih dana, ali bio je užitak opet ga se podsjetiti. (Dovraga, ne mogu vjerovati što sam upravo napisao!?) No, nešto drugo je meni tu sad upalo u oči: Predzadnji komentar, stanovite blogerice Une, na taj post i njezina opaska o "raznošaju" koja je ostala nerazmotrena. Kao najprvije, fas-faking-cinantna mi je činjenica da je ova naša kratka digresija krenula baš od stvaranja malih Hrvatica - Una, da bi ubrzo jedna upravo takva iskrsnula iz daleke povijesti bloga poput onog pajaca na opruzi iz kutije! Genijalno, zar ne? A drugo, jesi li i ti uočio tu, gotovo natprirodnu, paralelu: Una (dakle, lik iz daleke povijesti bloga; ožujak 2006.) sa svojom nedovršenom raspravom o "raznašanju", i vječita tematika Crvenih i Crnih u Nemanjinu postu, sa svojim, u okvirima "precizne i stvarne" hrvatske povijesti, nikad ispisanim zaključkom. Fenomenalno!

  avatar

  04.07.2008. (14:50)    -   -   -   -  

učitavam...