Komentari

neplodniuhrvatskoj.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Arjenda

    Pročešljala sam tvoj blog i mislim da bi mi mogla pomoći. Mislim da još nije panika, ali malo me brine... Ovako: dragi i ja "radimo na bebi" (kako to jadno zvuči!) već 5 mjeseci. Nije baš da paničarimo, al eto mene je malo uhvatilo pa me zanima, kad bi se trebali zabrinuti... Prije svega toga sam bila kod gineka i skroz sam zdrava. Sada... imaš kakv savjet ili da budemo i dalje u fazi "opusti se"?

    avatar

    07.07.2008. (10:40)    -   -   -   -  

  • Neplodni u Hrvatskoj

    Arjenda to ti ovisi o vašim tj. prvenstveno o tvojim godinama. Općenito se smatra da ako u roku od godine dana nezaštićenih i redovnih odnosa ne dođe do trudnoće da se treba obratiti liječniku. Ukoliko ti imaš više od 35 onda već nakon 6 mjeseci.

    U svakom slučaju nije loše napraviti "generalku" kod ginića koja obuhvaća, papa, brisevi cerviksa (aerobe, anaerobe, mikroplazma, ureoplazma i klamidija) te kontrolu homona (3dc - FSH, LH, PRL, E2, testosteron, TSH, T4 te 21 dc tj 7 dana nakon ovulacije progesteron) i naravno UTZ da se vidi stanje jajnika i maternice).

    Ako je sve ok i godine nisu problem slobodno se opustite. Također možete korisiti neke od tzv. prirodnih metoda kao što su praćenje bazalne temerature i sluzi.

    avatar

    08.07.2008. (11:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...