Komentari

glamocanin.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Glamočak iz Njemačke

    Nabasah u trenutcima odmora od dnevnih obaveza i odmah se umorih. Kako i nebih kad vidim da se u Glamoču ništa novo ne dešava. A tako je oduvjek bilo. Gvero, Karača i ostala ekipa prndaju sebi lovu u guzicu a narod ko jebe. Koja bolan kurčeva bolest? Zar nisi pomislio da sebi postaviš pitanje ko zna što je to dobro? Jasno mi je da se blog bavi mikrokosmosom Glamoča(iako je moj grad ali uvijek je bio šupak svijeta) ali tvoje informacije koje plasiraš su globalnog karaktera tako da će te se vi u Glamoču načekati da se riješi neki problem, ponajviše zahvaljujući bagri koja nepoznaje naciju, vjeru ili ti išta šta moral znači u bilo kojem smislu. Nego iz iskustva ti velim Franjo/Pero ili kako se već deklarišeš da nama prezentuješ i onu drugu stranu našeg grada. Nemoj bolan da se igraš Zoroa osvetnika ili ako već želiš da da lupaš tekstovima po vlastodrščićima Glamoča, radi to sa stilom i onako kako teba, s mudima. U protivnom, a i ja lično sam duboko uvjeren da bi tvoj blog imao više smisla ako bi postavio informacije tipa; paljenja cvijetnjaka u čast Sv. Ive, pa da se momenat opiše, pa koja sličica prikači pa lijepo sve praznike propratiti kako katoličke tako pravoslavne i islamske. Mi srbi u rasijanju vrlo dobro znamo ko je Rade Gvero i da taj čovijek išta zna i da iole vrijedi on bi sačuvao svoju porodicu na okupu a ta besposlena ekipa koja je oko njega je svojevrsna bilo kom vođici ili funkcionerčiću koji ima dovoljno priuzara za odrađivanje prljavih poslića u ime srpstva. Ni vi hrvati niste cvijećkice. Šuma brate, šuma. Nebih da se prepirem ali želim samo da vam poručim svima koji živite dolje, da ste svi osuđeni jedni na druge, djelite glamočko nebo, dan i noć, vazduh, širok pogled, buru sa Šatora i jugo sa Cincara i ako vam ta širina nije dovoljna koju vam je Bog podario onda će te zavijekove vijeka biti prokleti. Kamo sreće da to budete za sebe, već kako stvari stoje ta glamočka/ljudska/ glupost će se prenijeti i budućim naraštajima. A oni su jedina svetinja. Nema te crkve, manastira ni džamije šta znači jedno dijete, dva dijeteta, bezbroj dijece... A mi ih učimo da brane naše, ustvari šta je naše.? Da neidem u filozofiju a i pokasno je, normalan narod sad spava, ali srce me zaboli kad i dalje vidim da glamočaci žive u srednjem vijeku. Upitaj se Franjo šta si ti dao za Glamoč, da bude drugačiji? Mali savjet; pođi davati sebi pa kad dovoljno skupiš dijeli onima koji nemaju. U duhovnom i materijalnom smislu.

    avatar

    27.06.2008. (01:18)    -   -   -   -  

  • Franjo iz Glamoča

    procitano....

    avatar

    27.06.2008. (23:11)    -   -   -   -  

  • Robert

    Tko je direktor Radija Glamoč i pod čijom jurizdikcijom se on nalazi? Zanima me tko je u upravnom odboru i što još nije počeo s radom i postoji li opravdana inicijativa da se pokrene radio stanica pored regionalnog Radija Livno i ovog "N" radija? Postoji li dovoljno emisija i sadržaja u navedenim stanicama za srbe i bošnjake?

    avatar

    30.06.2008. (01:27)    -   -   -   -  

  • Franjo iz Glamoča

    njemcu...
    Nisam imo vremena odgovarat, ali sam pročito. Jajane, prilično si zbrčkan. I sa tvojom pomoći, koju nam pružaš, hvala Bogu pa si u Njemačkoj. Vidim da mučiš našu muku. Iz Njemačke. Jest ti teško?
    Ti iz Njemačke daješ nama. Šta? Ako imaš pameti (mislim stvarno, ne zezam te) dobro si došao.
    Ako želiš živjeti ovdje s nama, samo hrabro. Dođi. Ako si ti dovoljno skupio (?), a čini mi se da nisi jer ne da jesi, ne bi bio tamo, nego vamo.

    avatar

    01.07.2008. (22:34)    -   -   -   -  

  • Glamočak iz Njemačke

    Stara izreka veli: Pomozi sam sebi pa će ti i Bog pomoći! Dobro, ja sam zbrčkan. Dokle će se u Glamoču gledati na neke pomoći? Pomoć pa pomoć! Ako si dobro pročitao moj tekst(koji je trebao da bude dobronamjeran), on govori, odnosno pitam se da li je taj narod već jedanput se okrenuo sebi, svojim resursima? Znam da je non stop neko sranje dolje i to me nervira da se u 21 vijeku živi srednjovijekovno.
    Pitaš se šta ja dajem Glamoču i glamočanima? Dao sam i previše. Svoje djetinjstvo, mladost, ljubavi, prijatelje, familiju... Zahvaljujući vašoj "hrvatskoj demokraciji" popularno zvana "Maestral" ostao sam bez svog grada, bez svega meni dotad poznatog. Jedan sam od onih koji je urlikao o povratku i naposljedku kad sam vidjeo da nemam šanse, odnosno kad razum i znanje nema šanse, odnosno kad popularna politika Rade Gvere i Dr. Rimca (za mene su oni isti kurac) daje šansu samo slijepim(i u praviliu glupim) poslušnicima do te mjere kad me moj grad počeo da podsjeća na realni pandan BBC-jeve serije "Crna Guja", tad sam odlučio u svom životu da podarim nešto prvo sebi. I svojoj porodici. Zasad mi je dobro ali me nervira ljudska glupost koja vlad u Glamoču, a koliko vidim i ti si jedan od propagatora te gluposti. Dođem na tvoj blog da vidim šta ima u Glamoču kad ti opleo po Gveri, Karači i šta ti ja znam već kome. Kad nastojiš biti realan udri i po Damjanoviću, Ćiriću i nadasve po Dr. Rimcu, ipak je on capo županije. Nisi objektivan mada imaš podosta na mjestu ali i razumijem te. Trebaš pogledati u oči svoje sunarodnjake, da hrvate koji djele hruh tvoj svagdašnji. E tu ti se postavlja granica objektivnosti. Non stop govorim svojima da budu normalni, da žive u suživotu sa vama jer protekli rat nas izgleda nije naučio da je to prostor sviju nas. A ne, uvijek se nađe usijanih glava da podgrijavaju stanje dok Gvero i kompanija zgrće, naravno procenat ode u Livno... Ma šta ti ja pišem o tome kad ti živiš dolje i vrlo dobro znaš za šta radiš i šta u životu imaš?
    Ja samo želi toliko spominjane dobre volje, da dobre volje koja je bitnija vama dolje u Glamoču a za mene se nebrinite jer ko zna hoću li ja više ikad dolje jer mi se dovoljno svidio život i disciplina koji ovdje vladaju. Nisam ti ja župnik koji će ti tupjeti o dobru, čitati jevanđelje, moliti se Bogu nego čovjek koji će umjesto crkvi novac dati siromahu, hranu gladnom, vodu žednom. Jel to neka filozofija? Ja samo sam pokušao da ti kažem da i nije neki problem. A neka sam zbrčkan dok ti dolje ganjaš vjetrenjače(Gvero i Karača). Nego rekoh ti ja da oni nisu Glamoč i da postoji i niz drugih momenata koji postoji u Glamoču i koji imaju veću važnost za razliku od ovo dvoje promašenih ljudi. Te momente serviraj nama u daljini i takve teme će nam pomoći da se riješimo bespotrebnih stvari. Nadam da me razumiješ. Pa valjda znaš čitati srpsko-hrvatski. Ma može i bosanski, boli me kurac, samo da se razumijemo.

    avatar

    06.07.2008. (02:17)    -   -   -   -  

  • Franjo iz Glamoča

    O.K. ovoga puta imaš elemenata s kojima se u potpunosti slažem, ali mislim da ipak nisi dovoljno informiran. Gradom ne vladaju Damjanovići i Ćirići, nego Gvero & CO.
    Dalje, ovaj kraj živi od novca, koji izdvajam JA i ostali koji ovdje žive. Ti si dobrodošao. Da izdvajaš novac. Tako to misli Gvero.

    Usput, ako ne znaš, za ovih 5 (Gverinih) godina, proračun nije realiziran za više od 3 miliona KM ili ako ti je lakše 1,5 miliona Eura ili Evra. Koja se vjetrenjača od toga može sazdati?
    (tema će uskoro biti koncesije za vjetro-elektrane na području Glamoča)

    Na zapadu za to bi neko u zatvor, zar ne? Ne smije se krasti ni od svoje države. Ali ne i ovdje.
    Sad očekuješ da ja te osobe hvalim. Pitaj gore svoje političare smiju li ne izvršiti proračun (budžet).

    Kad oni naprave nešto dobro, reći ću, ne boj se.

    Drugo "Maestral" je pet godina zakašnjela reakcija ne samo Hrvatske nego i svijeta na "Romaniju" (pogledati na http://www.4shared.com/account/file/38002739/112dfe98/Davor_Domazet-Loo__- __Kako_je_pripremana_agresija_na_RH_i_BIH.html?sId=HZsRWhISJyeyahQn

    http://w ww.4shared.com/dir/5715736/9e9f0c6d/----------_Domovinski_rat.html
    a tu ima i jedna power point prezentacija)
    a "Romanijom" sam protjeran JA i nemam sreću kao ti da živim u uređenoj državi. Također sam negdje ostavio svoju mladost...

    Zato te i zovem da nam preneseš iskustva. Ako ti se ne vraća u Glamoč, barem nam napiši kako to izgleda živjeti u uređenom sustavu. Mi to ne znamo. Bez zeze.

    Ja vjerujem u ovaj Grad. I vjerujem da ovdje ima zdravih snaga. Svaki dan se družim s njima, iz svih nacija.

    Većina ljudi oko mene je protiv pomoći koja osigurava samo krov nad glavom (iako je i to nužno) već traže pomoć u otvaranju novih radnih mjesta. Ovaj narod je vrijedan. Uostalom to znaš.

    avatar

    07.07.2008. (22:56)    -   -   -   -  

  • Franjo iz Glamoča

    Robertu...

    Izvini na kasnom odgovoru, ali je bilo burno ovih dana po pitanju radija.
    Direktor je (bio) Živko Majstorović. Zašto bio? Ovih dana ga je smijenilo Općinsko vijeće?
    Kako ga je smijenilo. Pa još nisam provjerio, ali kao osnivač, naprosto su ugasili radio Glamoč jer za godinu i nešto, osim što je dizao plaću, direktor nije obavio čak ni sudsku registraciju Radija Glamoč. (tako mi je rečeno). Znači nema ni upravnih odbora za radio....
    Inače nama ni zgrade radija, nema ni opreme, pa čak nije emitirana ni jedna emisija iz nekog drugog radijskog središta s potpisom „ekipa iz Glamoča“.

    Oko dovoljnog broja kako ti kažeš emisija za Bošnjake i Srbe na radio Livnu i radiju N. Odgovor je jednostavno negativan. NE.
    Mada mi nije jasno baš koje su to emisije za Srbe i Bošnjake, a koje su to za Hrvate. Mislim da si htio pitati jesu li to emisije na Srpskom i Bosanskom jeziku? Ja ti mogu dati svoje mišljenje. Čuo si ga.
    A pošto nemam utjecaja na uređivačku politiku ničega drugoga do ovog Bloga, moraš se obratiti navedenim radio postajama s tim pitanjem.
    Glamočkoj postaji više ne možeš.

    (Isto pitanje muči sve narode, ima li toga u Banja Luci, ima li u Sarajevu...komercijala izgleda zavladala – pa nema ni emisija za Hrvate u Drvaru…. no ostavimo sad to…)

    Dovoljno je veoma čudan broj koji se različito tumači.

    avatar

    07.07.2008. (23:11)    -   -   -   -  

  • Zwrle

    A taj Živko Majstorović, jel taj lik bio prije rata profesor srpsko-hrvatskog jezika ili sam nešto pobrkao? Previše sam u Srednjoj Bosni pa mi dosta imena koje opisuješ/opisuju/ ljudi nešto nepoznati. A i to mi pravo smiješno, ono imaju direktora radija samo da dobija plaću. Zainteresovala me ova priča oko radija jer i sam radim za medij pa kontam odakle da izganjaju tako nešto osim da daju pola budžeta za radio ili da im padne s nebesa?

    avatar

    10.07.2008. (00:53)    -   -   -   -  

  • arime

    Kakav radio kakvi bakrači.U Glamoču, gok je Damjanovića, ne treba nam radio,oni sada za izbore obilaze hrvataske domove i prijete i ucjenjuju glasače.Ako ne glasuju za njega ,nema donacija,nema posla,nema ništa.A glede izvješćivanja naroda u Glamoču tu opet prednjače sa svojim lažima,manipulacijama i reketom.Ali Glamočani su dobrano siti i njihovih laži,i njihova reketa i njihovih manipulacija,pa im sve to uzimaju za šprdnju uz komentar, " Što ste srali i nasrali sad je red da pojedete,i više vas niko ne je.. ni za suvu šljivu ni kao ljude ni kao samozvane političare".
    A Franji na njegove tlapnje tko vlada gradom.Nisi spomenuo tko je prije vladao gradom.Jest da su ovi što vladaju kupnjom načelničke stolice od onih koji su vladali prije njega izvojevao svoj status,jest da je katastrofa u gradu ,ali i prije njega je isto pa i gore bilo,ćojek je samo nastavio sa radom svojih predhodnika i njihovim utrtim stazama, pa mu se naravno osladilo a njima postade krivo jer izgubiše uzde prodajom ,malo im bilo šro su pasli pa se namiriše još prodajući načelnički mandat.I ako takvi koji su vladali i koji vladaju opet dobiju vlast ovaj grad može otići u potpuni mrak.

    avatar

    06.09.2008. (14:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...