Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Herostrat

    ne znam...na nivou teoretskog razmatranja ovo analiziranje reklame ingeniozno je...i savršeno logično ..ali samo na teoretskom nivou. Ipak, meni je to puhanje na hladno. Poruka je upućena širokim masama koji bi haha teško ovo dvoje povezali.
    Ispada na kraju da je ova analiza opasnije od same reklame jer će možda nekom potencijalnom fašistu osvijestiti nešto što mu ni na kraj pameti nije bilo ;))

    avatar

    24.06.2008. (13:23)    -   -   -   -  

  • lolina

    Karmen je malo fulala. Zagrebačka pivovara ima stranog vlasnika i reklame režiraju negdje drugdje...
    a da nije Karmen feralbabababa ?;)))

    avatar

    24.06.2008. (13:24)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Da, Hero, najopasniji je reflektirani fašizam, onaj koji je osvijestio vlastite pretpostavke, i ne samo to, nego se k tome još i vlada u skladu s tom sviješću, te se i artikulira u sasvim razgovoijetnoj, teorijski sankcioniranoj formi! A čemu bi inače služilo prosvijetiteljstvo nego oznanstveljenju nasilja?!
    Zanimljiva je to tema, i to višestruko.
    Prvo, zaista je zanimljivo da je tako nešto složeno, a riječ je ipak o sindromu kojeg čini čak 14 krajnje divergentnih simptoma abc bcd etc., nastalo prije no što ih je Eco deskribirao, katalogizirao i evidentirao! Kak je to zapravo moguće!? To naime da čovjek prvo napravi tako nešto složeno kao što je fašizam, a tek onda ga, i to toliko desetljeća post festum, razumije u svoj (a i to je pitanje) njegovoj složenosti! Jesi li ti ikad o tome razmišljao, npr.?
    I onda, kako to da sve i kad nam opišu kravu, a ona iz noći odjednom bane pred nas - noć u kojoj su sve krave crne, op. Hegel - mi to rogato biće ipak ne prepoznajemo, ili ga ne želimo, kao takvo, tj. kao rogato i kao kravu, prepoznati?
    Možda je dio odgovora i u sljedećem:
    This “excessive” and “groundless” violence involves its own mode of knowledge, that of impotent cynical reflection - back to our example of Id-Evil, of a skinhead beating up foreigners: when really pressed for the reasons for his violence, and if capable of minimal theoretical reflection, he will suddenly start to talk like social workers, sociologists and social psychologists, quoting diminished social mobility, rising insecurity, the disintegration of paternal authority, the lack of maternal love in his early childhood… in short, he will provide a more or less precise psycho-sociological account of his acts so dear to enlightened liberals eager to “understand” the violent youth as a tragic victim of their social and familial conditions. The standard enlightened formula of the efficiency of the “critique of ideology” from Plato onwards ("they are doing it, because they do not know what they are doing,” i.e. knowledge is in itself liberating, when the erring subject reflects upon what he is doing, he will no longer be doing it) is here turned around: the violent skinhead “knows very well what he is doing, but he is nonetheless doing it.” The symbolically efficient knowledge embedded in the subject’s effective social praxis disintegrates into, on the one hand, excessive “irrational” violence with no ideologico-political foundation and, on the other hand, impotent external reflection that leaves the subject’s acts intact. In the guise of this cynicallly-impotent reflecting skinhead who, with an ironic smile, explains to the perplexed journalist the roots of his senselessly violent behavior, the enlightened tolerant multiculturalist bent on “understanding” forms of excessive violence gets his own message in its inverted, true form.

    avatar

    24.06.2008. (13:49)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Lolina, to nije argument. I Pavelić je imao samo franšizu, baš kao što je i promičba u cjeloj njenoj ikonografiji bila strana, ako nam je išta neljudskog strano!
    No, i bez ovakve argumentacije sasvim je očito da Karmen u svojoj interpretaciji nije nimalo zlonamjerna: to je naprosto to. Nema kaj drugo biti.

    avatar

    24.06.2008. (13:51)    -   -   -   -  

  • lolina

    aha , idem nazvati njihovu službu marketinga . pa da ih pitam jel' zakaj za rh tržište snimaju; po karmen fašističke hipnoza reklame . zakaj nisu žuju stavili izmeđ celzijus cica.
    zakaj je sada ispod svakog kamena ispuzala neka karmen ...neću reći kakva ? zato kaj nije mogla podnijeti 2 tjedna pozitive u ovoj zemlji.eto zato.

    svatko ima svoj motiv .pivovara profit . karmen "borbu" protiv fašizma piva,kockica ,rh zastave , karnevala nogometa, oblika oblaka ...

    avatar

    24.06.2008. (14:26)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ima u tome nešto, to je točno da oni sjede u Feralovoj osmatračnici i viču: Eno ga, eno fašizam! Eno drugi! Još jedan, još jedan....tamo...eno...desno... ali, tu i tamo se i namjere na idiotariju poput ove.
    Dobro, prdi i Eco, za američko tržište - fascinantna figura crnog vojnika koji perfeknim francuskim progovara o šampanjcu; Židovi kao idalna vanjsko-unutarnja prijetnja i žrtva... - danas je demokracija nadomjestila NATO, i ljudska su prava postala veća prijetnja "nedemokratskim" režimima od A-bombe, pa je kurentno prodavati ovu demokratsku bozu čak i za NY R of Books, no... no unatoč ovoj hollywoodskoj adaptaciji teorije fašizma, praksa njegove denuncijacije nije nedobronamjerna. Bolje je i prereagirati, nego ne reagirati.

    avatar

    24.06.2008. (14:38)    -   -   -   -  

  • lolina

    Ekonomija nam je na dobrom putu da se sunovrati u bankrot nalik onom iz 80 ' ako ne i gorem...moraju nas nečim zabavljati
    a to da takve situacije mogu nahraniti koje kakve aždaje
    mogu.
    book cmok

    avatar

    24.06.2008. (14:58)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Jebe mi se za ekonomiju, jedva čekam recesiju pa da počnem kupovati k'o lud. Treba ta vremena dočekati spreman i odmah se dolično postaviti: agilno, beskrupulozno, pohlepno! Greed is good!, uči Gordon Gekko.
    Ne znam kako ti uopće kao ekonomistici padaju na pamet ta sentimentalna sranja; vidim po recentnom postu da si u neoromantičnoj fazi pa ti ne želim dodatno soliti ranu, ali, molim te da što prije shvatiš da je bussines podložan zakonomjernostima koje su s onu stranu naše naklonosti i ganuća!
    Kad se sve počne rušiti bit ću spreman kao Henry V na St.Crispen's Day!
    Još ću i govor održati!

    And Crispin Crispian shall ne'er go by,
    From this day to the ending of the world,
    But we in it shall be remembered-
    We few, we happy few, we band of brothers;
    For he to-day that sheds his blood with me
    Shall be my brother; be he ne'er so vile,
    This day shall gentle his condition;
    And gentlemen in England now-a-bed
    Shall think themselves accurs'd they were not here,
    And hold their manhoods cheap whiles any speaks
    That fought with us upon Saint Crispin's day.

    avatar

    24.06.2008. (15:37)    -   -   -   -  

  • lolina

    hahaha fali mi nula do dve bar;))))
    skromna cura kaj ćeš
    ja sve polako
    si videl kak Rys rastura . ode net.hr

    avatar

    24.06.2008. (15:53)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    1) Umberto Eco : za jednoga ljevicara kao Eco, ja prefriganiju apologiju fasizma do sada vidio nisam. Jeboga Ur i Kaldeja, zajedno. Mislim, mozemo da Kajina i Abela u rikverc, te da su oni dvoje bili antimodernisti.

    Po Bogu, pa nije fasizam bio koncept na kakvom talijanskome sveucilistu, nego su ovi itekako progonili ljude, samo sto su po slovenskim i hrvatskim krajevima napravili, diskvalificira gospodina Eca da kenja. Za sve ustaske zlocine isto mozemo mirne duse kriviti gospodu fasiste, jer su kao ovce drzali ustase od logora do logora i nisu zivine kao Dido Kvaternik nastale u nacistickoj Njemackoj ili negdje u starini, ustastvo ilitiga kako ga ovdje zove Balkans fascism je direktan produkt talijanskoga (i niceg tudjega) fasizma.

    Jos samo fali Karl R. Popper i da je Platon bil fasist, pa da ovaj dvojac zaplese kolo. Uz sav duzan respekt, ovo je cista apologija talijanskoga fasizma, jadni mi Talijani, bilo je toga i prije. E nije bilo prije. I nacizam je nastao oponasanjem tog fasizma, ako cemo ici kronoloski. Hico je bio udivljen Benitom, zato je i dignuo Minhenski puc. Steta sto ga nisu ubili. Hitlera.

    2) Jebo ja lude ljevicare koji u svemu vide fasizam. Onda kada stvarno dodje nekakav ludi fasizam, a prije ili kasnije ce vratiti i to u gorem i genocidnijem izdanju, onda ce nakon sto se vikalo vuk tri tisuce puta, tri tisuce i prvi put odbaciti da dolazi vuk, jer 3000 puta prije je bila lazna uzbuna i svi cemo najebati. A prvo ce najebati tzv. gradjanska desnica, ako to uopce postoji u Hrvata i od fasizma uvijek vise najebu posteni desnicari. Uostalom, Hitlera nije htjela ubiti ljevica u ljeto 1944., vec krscanski centar/desnica.

    3) Reko ja da su najebali protiv Turske zbog te usljive i uvredljive reklame. Jebo ja Bozesacuvaj.

    avatar

    24.06.2008. (16:11)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Kakve ino-agencije, kakvi bakraći! Uopće nije bitno gdje je reklama snimljena, niti gdje se izrodio koncept jer klijent je alfa i omega svakog projekta. Mislim da je žuja-šok urodio plodom jer se o toj reklami jako puno govorilo - i to je to. Nemojte biti naivni.
    Najbolji mi je Miljenko koji tekst o nogometu (koji se na portalu Jutarnji.hr ne smije komentirati) zaključuje skanjivanjem nad reklamama, kao ono koji je to užas, a pritom ne razmišlja da upravo on živi od love oglašivača. Daj otkaz, frajeru, kad ti smetaju reklame pa konačno postani moralan serator.

    P.S.
    Neki dan sam pročitao lolinin tekst u kojem ona ima mokru kosu i digao mi se kurac. Nadam se da me lolina neće zamrziti zbog ovog komplimenta.

    avatar

    24.06.2008. (16:23)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Vidi, Kizo, kaj je čovjek napisal, i objavio po svim stranicama reci.hr!
    Naime, to je isto napisao komentator 12345, i Admin portala ga je zabranio!
    Nevjerojatno!
    Jergos je zaista prevršio mjeru: jednostavno ga treba nabiti na kurac, jer zaista tko je pička mu materina MIljenko Jergović pa da cijeloj Hrvatskoj sere o svemu na ovome svijetu, a da njihov koncept javnosti implicira nemogućnost odgovora!?
    Nevjerojatna je ta predstava o pjesniku koji je Bard i kao takav ima direktan dodir s numinoznim: on zajednici tumači volju Nebesa, i pored Poglavice - ovdje je to Sanader - kao šaman, onaj-koji-pada-u-ekstazu, najutjecajniji je član Plemena!
    Jebem ti mater, pa takvu kulturnu infrastrukturu nemaju više ni bezjaci Sibira!

    No 1

    16.6.2008 0435

    Poštovani,

    Od 2. svibnja iz nekog razloga nije moguće komentirati kolumnu cijenjenog pisca i kolumnista Miljenka Jergovića. Isprava sam mislio da je riječ o tehničkim nedaćama i razlozima, no kako je situacija potrajala, sve sam više uvjerenja da je to izbor redakcije. Bi li nam netko mogao objasniti o čemu je riječ? Naime, ukidanjem mogućnosti komentara te iznimno čitane kolumne ukida se javnosti isto ono pravo koje omogućuje tu istu kolumnu: nelogično bi bilo da Miljenko Jergović može komentirati sve, a da njegovu kolumnu - i to jedinu u Jutarnjem listu - ne može komentirati nitko! Budući da je reci.hr postao nenadomjestiv prostor razvoja demokracije i slobode govora u Hrvatskoj, bilo bi posve neobično, i uistinu neugodno, kada bi se zabrana komentiranja Jergovićevih tekstova uvriježila i etablirala kao nešto samorazumljivo. Jergović jest sklon govoriti da javnost ponekad valja cenzurirati za njeno dobro, ali takva ironična opaska nikako ne može biti maksima uredničke politike. Evo, Davor Butković zaista nije imao sreće s tim intervjuom, no on i nadalje omogućuje svojim čitateljima, zbog kojih i piše, komunikaciju i reakciju na svoje stavove. Zašto Miljenko Jergović misli da hrvatskoj javnosti može pistai Obznane, Objave i Ukaze koje nitko ne bi smio komentirati? Nadamo se da će ova praksa brzo biti prepoznata kao duboko nedemokratska i kao takva odbačena.

    avatar

    24.06.2008. (17:00)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    dlakavac je opet napisao nadahnut tekst
    ne znam zašto se dlakavčeva kolumna više ne može linkati u boxovima? čak su i to onemogućili
    ahahaha!

    avatar

    24.06.2008. (17:01)    -   -   -   -  

  • I-lustrator

    Vidi ti kako su ti Jugoslaveni u EPH navalili na HTV! Nevjerojatno, ali prvo u Globusu, danas s naslovnicom Jutarnjeg, sada i ovaj udar na Sutlića...
    Bit će ne daju Todoriću skonto na reklame. S druge strane bosanska je neadaptirana budala i opet pronašla adekvatnog nacija da zasjeni i to malo entuzijazma koji se javio nakon tri predčetvrfinalne pobjede.
    "Opasno je to naše pivarsko domoljublje kojemu se Milivoj Ašner pojavljuje kao zagrobna metafora. “Najljepše je biti Hrvat!”, čujemo. Ako ne znamo što to znači, evo prijevoda na jezik koji je do kraja razumio o čemu se tu radi: “Deutschland über alles!”", zaključuje Jergović.
    Naravno: svaki hrvatski patriotizam istom je nacizam, napose iz vizure te jugoslavenske fašističke gamadi. Jebem ti mater, ovdje zaista neće biti mira. Tu naprosto ne možeš navijati ni za svoju reprezentaciju a da ti jugoslavenka ekskomunistička bagra zbog toga ne jebe nacističku mater! Tu odmah izvade leš nekog priručnog Ašnera i odmah njime mašu tijekom cjeloga prvenstva, samo zato jer je Hrvatskom zavaladala pozitivna vibra.
    I to tko?
    To bosansko hidrokefalno smeće, koje je svoj debut imalo u klasičnom sarajevskom džeparskom stilu denuncijacijom Bregovića kao fekalista (Jergovićev tekst uz video-kazetu Bregovićeva home-porno uratka), onda onaj duhoviti tip kojemu su četnici etnografski kuriozitet a Dragačevski trubači balkanski jazzeri, inače čovjek koji je upisao vojnu gimnaziju 1984.godine!, i tako dalje, i tako dalje, sve...
    A kad se vlasnicima i šefovima podastre udbaška prošlost, onda stanu cičati o ustašama i fašistima što ih grlo nosi.
    Sve lustrirati, i to promptno!

    avatar

    24.06.2008. (17:21)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Lustriracija my foot! Pa to bi izazvalo državnu shizofreniju!
    Kako to zamišljaš?
    Da prijepodne jedni lustriraju druge, a popodne drugi prve?
    Ovdje, kao i u svim solidnim komunističkim zemljama, samo biologija pomaže: tu se naprosto mora pričekati da ekipa prirodno odumre i ode sa sijetskopovijesne scene.
    Što se EPH tiče i tekstova o Sutliću i Čuljakici, presudno je jesu li podaci točni ili ne, ne je li to napad Jugoslavena na HRT (što je ionako insuficijentna teza, budući da pretpostavlja ničim dokazano hrvatstvo HRT-a, ako se ne misli da su Jašićkine 'sise i guzice u šahovnici' dovoljan dokaz nacionalromantizma).

    avatar

    24.06.2008. (17:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...