Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • NEMANJA

    Međunarodna fondacija Forum slavenskih kultura pokrenula je ediciju Sto slavenskih romana čiji je smisao da zemlje potpisnice delegiraju po 10 najboljih romana svog jezika, nastalih nakon pada Berlinskog zida, koji će biti objavljeni u svim zemljama, a i na engleskom.

    Evo dvije nacionalne selekcije:

    Srpski roman: "Pijavice" Davida Albaharija, "Na Gralovom tragu" Svetislava Basare, "Komo" Srđana Valjarevića, "Ruski prozor" Dragana Velikića, "Lagum" Svetlane Velmar - Janković, "Kuća mrtvih mirisa" Vide Ognjenović, "Sudbina i komentari" Radoslava Petkovića, "Sitničarnica Kod srećne ruke" Gorana Petrovića, "Madonin nakit" Lasla Blaškovića i "Oproštajni dar" Vladimira Tasića

    Slovenski roman: "Igra anđela i netopira" Aleš Cara, "Podsmešljiva požudu" Drago Jančar, "Koju je magla odnela" Feri Lainšček, "Srčane pege" Florijan Lipus, "Tereza" Katarina Marinčič, "Balerina, balerina" Marko Sosič, "Zrno od frmentona" Marjan Tomšič, "Ime mi je Damjan" Suzana Tratnik, "Zadnje Sergejevo iskustvo" Jan Virk i "Vučije nocć" Vlado Zabot.

    avatar

    22.06.2008. (15:12)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Strina, bojim se da ste promašili fudbal.
    Ceo fudbal.
    Naime, ja nisam o njemu govorio. Kao i toliko puta do sada, nedjeljom držimo propovijed: prošle nedjelje kolega Sveti Grigorije Sinait, ove nedjelje ja; onda o prelesti, danas o praznovjerju.

    Ja, osobno, nisam praznovjeran: praznovjerje donosi nesreću!

    Kad je već o tome riječ, u katekizmu katoličke crkve nigdje ne ćete pronaći uputu o prizivanju one sreće zvane "luck" (zanimljiva sreća, zvana sreća).

    avatar

    22.06.2008. (16:14)    -   -   -   -  

  • nema me

    kad smo već kod Beha rvata, znamo da je u Beha najve(žeš)ća kletva: ' Dabogdo imo pa neimo'. Di će grom nego u koprive? U prevodu, ako su već iz Beha onda su trebali na Allaha - Allahom, jel? Ima se serdžada za obavljat pet dnevnih namaza. Ima se, bolan, za kupiti Kur'an časni, jašta. Ako nema ima Creativa (pravim imenom: Vaiz ud - Muhadžir) za posudit. A ta kletva Allahova je takva da se nemoš od nje oporavit godinama. Evo mene sustigla ima 8 godina dana i još me ne pušća. N - n. Koliko vidim odavle, iz ove perspektive, trajat će još dvije godinice. Tako, da se ufat u to da će nam se nešto vratiti uskoro čista je zabluda. Pogovoto ne u slijedećim kvalifikacijama za SP 2010. Prema mom iskustvu i spoznaji našu repku kletva će minuti tamo negdje na SP 2018. kojeg će organizovati zajedno Srbija i Republika Srpska u zamjenu što će Krajina ipak ostat u granicama RH ( bez Istre, Međimurja i Dalmacije).

    avatar

    22.06.2008. (16:49)    -   -   -   -  

  • Marole

    Suma sumarum utakmice je da je Bog Alah s židovskim crtama: Dabogda imo, pa neimo!

    avatar

    22.06.2008. (16:56)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Kakva krasne ekumena! Bog je Alah sa židovskim crtama! Odlično!
    A katolici su žrtve židovske kletve: Dabogda im'o, pa nem'o!
    Još bolje!

    avatar

    22.06.2008. (17:13)    -   -   -   -  

  • nema me

    vidi sad nešto, šta misliš da je igra Križanac bi li on falija oni zadnji balun? ja mislin da ne bi. toliko. sve se vraća, sve se plaća.

    avatar

    22.06.2008. (17:23)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Nek posalju racun na Zagrebacku pivovaru i onaj svetogrdni spot koji su snimili :D
    Ocekujem da Navojec slomi nogu zbog sinhronizacije.
    Hihi.

    avatar

    22.06.2008. (17:53)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Čekajte! Stanite. Nije još gotovo. Izgleda da vam je promaklo, ali u Europskom prvenstvu u strip teaseu Hrvatica je u četvrtfinalu, i svi su izgledi da će s lakoćom izbaciti Turkinju. Pa da onda vidimo čija majka crnu vunu prede!

    avatar

    22.06.2008. (17:54)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Križanac čega? XD
    Halter, misliš na ovaj duel?

    avatar

    22.06.2008. (18:23)    -   -   -   -  

  • nema me

    Križanac hrvatski koji je dosegao svoj ruski Zenit osvajanjem Kupa Uefa 2008. sproću Renđersa, viš kak Rusi igraju? eh, da smo imali više rusohrvata neg' beha'rvata, gdje bi nam bio kraj?

    avatar

    22.06.2008. (19:02)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Analizirao ne analizirao, prvi će opet bit Talijani.

    avatar

    22.06.2008. (19:36)    -   -   -   -  

  • Marole

    Da je izbornik strip-reprezentacije pozvao gastarbajtericu Davorku Tovilo izgledi bi nam bili, još i veći.

    avatar

    22.06.2008. (19:38)    -   -   -   -  

  • skaska

    je je, Samovojska još postoji, al' igra šah

    avatar

    22.06.2008. (20:29)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ti misliš na krivog Samovojsku: na Damira, a ja pričam o Antonu.

    avatar

    22.06.2008. (20:53)    -   -   -   -  

  • skaska

    joj da, al' mogu ti reć' da mi ovaj moj opće ne djeluje kriv. naprotiv. nekaj govori tome u prilog i kaj ne igra nogomet, ne? al, prije neg te pozdravim da te pitam ima li šanse da nekaj napišeš o novim ugovorima kaj je gazda Todorić poslal izdavačima. mene ono malo vređa da moram platiti za novi naslov tri soma po županiji. gdo je videl imat tulko županija. al ima tu svakojakih novotarija. baš bih voljela da ti nekaj o tome kak si ovo o nogometu opleo. jest da možda fale rukavi, al vani je ionako vruće. pozdrav

    avatar

    22.06.2008. (23:07)    -   -   -   -  

  • Milou

    Nije li znakovito da je samo Srna na kraju pogodila elver? Slijedeći tu činjenicu i hoteći boljitak naše repke, u duhu naših pravih velikih nogometnih stratega, predlažem da ubuduće igra još šumske divljači.

    avatar

    23.06.2008. (01:41)    -   -   -   -  

  • goluma

    teze je ovo, nego kad je Stari riknuo ;)

    avatar

    23.06.2008. (06:54)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Andrea Pirgo, npr., on bi sigurno pogodio gol, jer njegov imenjak Pirlo gotovo nikad nije promašio jedanaestera, ili se barem nitko ne sjeća toga događaja.
    Zapravo, to je jako težak zadatak, s 11 metara pogoditi 732 cm koja čuva oko 1,90 m visok čuvar mreže! Gotovo nemoguć zadatak, uzmeš li u obzir izvođačev strah od penala: golman je posve rasterećen, jer rijetko tko očekuje da će obraniti udarac, a obrani li, postat će heroj - dakle, ne osjeća gotovo nikakav pritisak, dapače, silno je motiviran obraniti udarac; izvođač je pak u silnom kurcu: promaši li na početku serije, demotivirat će ostale izvođače; promaši li na kraju, cijela će mu karijera biti stigmatizirana tim promašajem i čak će ga i bivša žena pamtiti kao onoga koji je promašio odlučujući elver protiv, recimo, ManUa. Grozno je recimo biti Terry, kaj ne?

    avatar

    23.06.2008. (20:53)    -   -   -   -  

  • šarli

    Grozno? Terrible! Prvaci neće biti Talijani, talijanski sudac i turski vratar završit će u onim prosinačkim galerijama fotografija naj-osoba koje su obilježile godinu na izmaku, jedino je Tomo Ivković bio lošiji u obrani penala od Stipe P., Fabio C. i Nemanja imaju pravo jer isti strah je viđen i na prvoj utakmici, a prvaci će biti ... pitajte G. Linekera.

    avatar

    24.06.2008. (00:59)    -   -   -   -  

  • Milou

    Andrea Pirgo, hahaha! E da, on je čovjek kakvog trebamo. Imamo i gotovog Ognjena Vukojevića. Steven Gepard također, no takva bi zvijer već teže preživjela u našim staništima.

    Točno, Terryju u koži ne bih rado bio, a u koži njegove žene, ako pravo kažeš da je bivša, očito ne želi više biti ni on sam.

    avatar

    24.06.2008. (02:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...