Komentari

stopnepravdi.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • B.Stojkovi- ŠTIT

    KOSORKIN HARAĆ PO GLAVI HRVATA



    Piše: Branko stojković – ŠTIT



    Danas (31.07.2009.), trgovine mijenmjaju svoje cijene prooizvodima, zbog novog PDV-a i poskupljenja hrane i ostalih potrepštinama...



    „KRIZNI (NAMET) - POREZ“



    Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo dogovorom s većinom predstavnika poslodavaca, sindikata i umirovljenika o novim mjerama - povišenju PDV-a za jedan posto i uvođenju posebnog poreza od tri posto na plaće, mirovine i druga primanja iznad 3000 kuna te najavila, uz ostalo, trošarine za mobilnu telefoniju i namet na luksuz.



    Kako sve to laskavo zvući !



    Povećani PDV s 22 na 23 posto stupa na snagu u subotu 1. kolovoza -tako je odlučila saborska većina. Za povećanje je glasovao 78 zastupnika dok ih je 27 bilo protiv i jedan suzdržan. Ministarstvo financija najavilo je da će na internet stranici Porezne uprave objaviti potrebne informacije vezane za primjenu novih zakona koji će se primjenjivati od sutra, 1. kolovoza 2009., a objašnjenja će se moći dobiti i putem besplatnog telefona.



    Hrvati sve ravnodušno prihvačaju

    Zastupnici su izglasali i Zakon o posebnim porezima na osobne automobile, ostala motorna vozila, plovila i zrakoplove, koji uvodi nove, više cjenovne kategorije vozila s većim trošarinama. Promjena nema u trošarinama na automobile kojima je cijena do 350 tisuća kuna, a nakon njih se uvode četiri nove kategorije. Za najskuplje automobile, s cijenom preko 500 tisuća kuna predviđen je fiksni iznos trošarine od 177,5 tisuća kuna i 63 posto na iznos veći od 500 tisuća kuna.Većinu saborskih glasova dobio je i Zakon o potporama za očuvanje radnih mjesta, kojim se daje podrška poslodavcima koji su zbog krize došli u poslovne poteškoće i skratili radni tjedan s 40 na 32 sata, odnosno uveli neradni petak. Tim poslodavcima država će pomagati plaćajući do 20 posto doprinosa te 10 posto neto plaće, odnosno 13 posto za radnike koji imaju djecu, a tu bi potporu mogli dobivati tri mjeseca, a u tu je svrhu osigurano 200 milijuna kuna.
    Kakvi smo to mi ljudi?



    U našoj državi više nitko se i ne smije za bilo što buniti, jer i nemože – Hrvati su uništenog mozga i obrazilije, oni više neznaju što je „crno“ a što „bijelo“, takva je gladna nacija. Uništeni građani povućeni u sebe u i svoj strah – ne piatju vlastodršce – što oni ti rade? I kuda vode ovu zajednicu koja se zove Republika Hrvatska.



    BJELOVAR / CROATIA

    http://istinazanarod.blog.hr

    http://mesomeso.blog.hr

    095/814-82-90, 091/797-65-56

    brankostojkovic152@yahoo.com

    avatar

    03.08.2009. (15:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...