Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • lolina

    aha, koja je to umjetnost . spajati 1. i 2 . aromu .kod mene ne bi prošao svježi škamp . Taras Buljba fosforna riba hmmm ne znam.Krauthaker je vjerojatno sauvignon
    lisičarke nisam jela godinama...sada znam koga ću tražiti u Rijeci;)
    jao ,da sam bogata imala bi kuhara ,uz vrtlara naravno

    mladi češnjak koji izgleda kao mladi luk ;))) a kako bi drugačije izgledao;)))

    avatar

    20.06.2008. (14:45)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Svježi su škampi prava divota! Očistiš ih - iako Kizo misli da je to gubitak vremena - repove nakapaš uljem i limunom, da zasiti površinu sirot/vog raka, posoliš krupnom morskom solju, popapriš, i staviš u frižider da se jelo rashladi.
    Mogu ti kazati da je sve ostalo čisti gubitak vremena, iako ja buzaru volim više od buraza, kojeg nemam, ali, da imam, više bih... itd. (vidim da je sad popularno tako završavati rečenice).
    Inače, gdje si ti meni?
    Vrtlara bi htjela imati svaka žena, a kuhara čovjek mora imati, bio bogat ili ne; predlažem nekoga iz ovog kruga: Alice Waters, Paco Roncero, Ferran Adria Acosta, Marco Pierre White, Thomas Keller, Heston Blumenthal, Pierre Gagnaire.

    avatar

    20.06.2008. (16:13)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Best Restaurants in France:

    Pierre Gagnaire, Paris
    Michel Bras, Laguiole
    Guy Savoy, Paris
    Alain Ducasse, Paris
    Le Meurice, Paris
    Arpege, Paris
    Le Cinq, Paris
    Auberge d’Ill, Illhauseern-Alsace
    Trois Gros, Roanne
    La Tupina, Bordeaux

    Best Restaurants in Britain:

    The Fat Duck, Bray, Berkshire
    Gordon Ramsay, London
    Tom Aikens, London
    St John, London
    Sketch (Gallery), London
    The Waterside Inn, Bray
    Nobu, London
    The Connaught, London
    Le Manoir aux Quat’Saisons, Oxford
    Hakkasan, London
    The Wolseley, London
    Yauatcha, London
    The Ivy, London
    Le Gavroche, London

    Best Restaurants in the United States:

    French Laundry, California
    Per Se, New York
    Jean Georges, New York
    Chez Panisse, California
    Charlie Trotter, Chicago
    Gramercy Tavern, New York
    Masa, New York
    WD50, New York
    Spice Market, New York
    Manresa, California

    avatar

    20.06.2008. (16:18)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Evo i vrtlara. Dobro, nisu baš samo vrtlari, nego najbolji dizajneri vrtova i krajolika u Europi prošloga stoljeća, ali, znali bi što s tvojim ružičnjakom:

    Harold Ainsworth Peto
    Miguel Arjona
    Erik Gunnar Asplund
    Eduard Bru
    Fernando Caruncho
    Gerard Ciołek
    Brian Clouston
    Sylvia Crowe
    Ernst Cramer
    Silvia Decorde
    Bet Figueras
    Ian Hamilton Finlay
    Adriaan Geuze
    William Gillespie
    John St. Bodfan Gruffydd
    Ralph Hancock
    Robert Holden
    Preben Jakobsen
    Geoffrey Jellicoe
    Charles Jencks
    Peter Latz
    Ricardo Librero
    Thomas Mawson
    Russell Page
    Vita Sackville-West
    Jorge Subirana
    Nicola White
    David Roland
    Bernard Blareau
    François Goffinet
    Dan Pearson
    Benoit Fondu
    Arthur Shackleton
    Aurelien Liutkus

    Mada, opet, ja bih, kad bih mogao, uvijek za vrtlara izabrao Wittgensteina. Zašto? O tome baš i ne volim govoriti, u skladu sa sedmom tezom.

    avatar

    20.06.2008. (16:23)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Nego, maheri, zna li netko i može li mi skinuti fotku ovog bazena?
    Upravo tu fotku - ostale imam, no ova ja najbolja, najveća, s najboljom atmosferom, a i bazen se vidi u celosti, jeste.
    Inače, imam ja te fotografije u AD već desetak godina, ali ne znam zašto idioti ne stavljaju takve fotke 1024 X nekoliko, pa da se vidi raskoš. Kreteni: slika privodi vjeri bolje od 1000 riječi, i umjesto da na te idiotske sajtove stave postere, oni lijepe poštanske marke od razglednica. Kreteni, da bi li debili.

    avatar

    20.06.2008. (17:44)    -   -   -   -  

  • fortunaefilio

    Bio sam u Kastvu prosle srijede, ljudi nisu normalni sta su nam skuhali! Tko god moze neka skupi malo novaca i ode u Kukuriku i proba vrhuhunsku kuhinju, uslugu, vina... hedonizam bez granica!

    avatar

    20.06.2008. (20:42)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    A zakaj?

    avatar

    21.06.2008. (02:12)    -   -   -   -  

  • pooka

    nastranu to što smo izgubili od Turaka na ovom natjecanju koji sponzorira Ožujsko pivo... Nemanja... kad se dionice banaka prodaju ispod njihove nominalne vrijednosti na NYSE, kad se više ne može djelovati na likvidnost spuštanjem eskontne stope zbog inflacijskog pritiska, kad inflacija nije posljedica pregrijane ekonomije nego rastućih troškova osnovnih inputa, kad se 'shaddow banking system' težak 10 trilijuna dolara počinje okrivljavati za potpunu impotenciju regulative, kad se hedging više ne može prakticirati bez autodestruktivnih posljedica, kad nezaposlenost raste zajedno sa rastom cijena i stagnirajućom ekonomijom uz rekordne proračunske deficite, kad glavni ekonomski i financijski autoriteti davaju potpuno kontradiktorne izjave i kad postaje svima jasno da nitko ne zna koliko je loše ono što će se dogoditi, ali se svi slažu da će biti jako loše... Nemanja, druže... počelo je...
    btw, onaj tekst od Kanta... 'Religion within the Limits of Reason Alone'... ono o radikalnom zlu... ono netko treba prevesti, ono je totalna zajebancija na račun ljudske prirode i licemjernog 'božanskog' u čovjeku na čiju interpretaciju imaju autorska prava samo spiritualno prosvijetljeni pojedinci koji ne jebu žene, šareno se oblače i rijetko se smiju... znam da sam dosadio sa Kantom i da on nema veze sa Jergovićem, ali čovjek ima nevjerojatan smisao za humor koji je skriven ispod ultra-suhparnog teksta... a ruku na srce, teško da se ono što on piše može ikako jednostavnije napisati... vidi ovaj ulomak... ja sam podebljao 'smiješni dio'...
    That “the world lieth in evil” is a plaint as old as history, old even as the older art, poetry; indeed, as old as that oldest of all fictions, the religion of priest-craft. All agree that the world began in a good estate, whether in a Golden Age, a life in Eden, or a yet more happy community with celestial beings. But they represent that this happiness vanished like a dream and that a Fall into evil (moral evil, with which physical evil ever went hand in hand) presently hurried mankind from bad to worse with accelerated descent;* so that now (this “now” is also as old as history) we live in the final age, with the Last Day and the destruction of the world at hand. In some parts of India the Judge and Destroyer of the world, Rudra (sometimes called Siwa or Siva), already is worshipped as the reigning God – Vishnu, the Sustainer of the world, having some centuries ago grown weary and renounced the supreme authority which he inherited from Brahma, the Creator. More modern, though far less prevalent, is the contrasted optimistic belief, which indeed has gained a following solely among philosophers and, of late, especially among those interested in education – the belief that the world steadily (though almost imperceptibly) forges in the other direction, to wit, from bad to better; at least that the predisposition to such a movement is discoverable in human nature.
    kakvi restorani... kakva gastronomija i slični poroci dekadentne hiper-buržoazije... u ponedjeljak službemo počinje 'lom' i snage zla će iz sveg glasa zavapiti da je to kazna koju smo zaslužili i koju ne možemo izbjeći nego je šutke trebamo pretrpjeti... Nemanja, druže... ne prepušaj se defetizmu koji će distribuirati svim kanalima distribuirajući krivnju na cijelo čovječanstvo... znamo tko je kriv... znali smo to oduvijek... kriv je Mithad Tanović, Propelerska 19, 22 000 Šibenik. On ima zapis od nekog hodže u kojem nas sve proklinje jer da samo tako može izlječiti zglobove koji su mu stradali zbog reumatske groznice izazvane zanemarenim granulomima... on je kriv! Nadji ga i ubij ga!

    avatar

    21.06.2008. (11:41)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..
    kao prvo : skampi su zakon ( osim pohanih piceka ) ;
    kao drugo : kaj se svi cude Turacima, pa tu su uokolo bili petsto godina ,
    ti bokca !

    avatar

    21.06.2008. (12:49)    -   -   -   -  

  • lolina

    Kasniš pooka kasniš , TO smo ovdje davno prožvakali .
    kapitalizam , banke, tržište , putin ,nafta ,biogorivo , gladni mali rusi...
    koja je tvoja strategija?

    avatar

    21.06.2008. (14:17)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Pooka, tebi je za sve u životu kriv Mitke Tanović! Evo, prizao si i sam, samo to drugi ne znaju:
    Pokojni Stipe Šuvar je jednom rekao da su mu za sve u životu krivi Srbi i Hrvati. Meni eto nisu. Meni je za sve u životu kriv Mithad Tanović – Mitke. Sreo sam ga ranih osamdesetih dok smo zajedno u redu čekali za Faks Helizim. Mitke je meni u životu rekao samo jednu rečenicu. I to mi je tiho šapnuo, a ja mu nisam ništa odgovorio. Onda se okrenuo, jer je bio ispred mene u redu i više me nikad nije ni pogledao. Rekao mi je (citiram): Ja jedini na svijetu znam k'o je u stvari Faks Helizim. Ja sam pomislio: e jebe mi se i za tebe i za faks helizim, samo da ja dođem na red i odnesem staroj taj prašak pa onda idem s prijateljima vezivat po ulazima ljudima kvake jedne za druge pa im onda pozvonit, a onda, kad oni ne mogu otvorit vrata ni jedni ni drugi nego samo malčice, tek toliko da nam psuju majke i tako to, a onda da se mi smijemo. I dobro, prođe pet-šest dana, zaboravim ja i na Mithada i na faks i kunjam ujutro, jer mi je škola popodne, kad odjednom vika i galama, kuka Mithadova majka sa balkona, eto ti i Milicije, eto ti i Hitne pomoći pa se ja na brzinu obućem i istrčim vanka da vidim i ja što se događa. Pa izađem ispred zgrade i pogledam gore, a na vrhu zgrade stoji Mithad i gleda u nebo. A na njemu neki kostim skrpan od onih platnenih vrečica faksa helizima, sve na njemu piše faks helizim, faks helizim, faks helizim, a oko vrata je vezo onu crvenu zastavu: proleteri svih zemalja, ujedinite se. I svi mi počnemo vikati: nemoj Mithade, nemoj Mithade, a Mithad gordo spusti pogled sa nebesa i uperi ga u daljinu, ispruži hitro ruke, malo savije koljena i sa potpunom sigurnošću u svoje moći, snažno se odrazi u neku svoju avanturu i počne padati ravno na mene. I vidim ja Mitketa kako se smiješi i gleda naprijed dok mu oni silni faks helizimovi po kostimu postaju sve veći i veći u mojim očima i taman da će me poklopiti, kad Mithad malo uspori i počne se vračati nazad. I svi počnu govorit: Auuuuuu....samo ja šutim usran i upišan. A Mitke se smije i visi na materinim lastikama. I ode Mitke u Popovaću ili Vrapče ili na Ugljan, ne znam, a ja i dan danas kad nešto idem kupit prvo na kasi pitam: Ima li kod vas Faks Helizima? Jer ja mislim da bi bolje proš'o da me krdo nosoroga napadne nego da vidim policu sa dvjesto vreća Faks Helizima.

    avatar

    21.06.2008. (16:30)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..kad je pokojna Maja Mihovilovic bila isla u penziju onda je cistila svoje ormare na rebarskoj psihijatriji i otkrila desetke kutijica sa praskom Coral ( za zensku celjad : detergjent za na ruke prati ), eto, bila je velika dama i sjajna doktorica, ne bi odbila poklon zahvalne pacijentice ali ga nije nosila doma .

    avatar

    21.06.2008. (18:14)    -   -   -   -  

  • kućna pomoćnica

    U taj Kukuriku čovjek ne smije doći gladan niti halapljiv; mislim da je uputno prije dolaska rezervirati mjesto i doći blago nadimljen. Trava mora biti kvalitetna jer je i ono što slijedi takvo. Kad vas pitaju koliko sljedova, nipošto ne recite - tri! Odabrati manje od pet je grehota kad ste već tu, a i nipošto im se ne petljati u izbor vina! Dakle, ne pametovati nego se prepustiti majstorima i, svakako, ne žuriti! Kuhinja Kukuriku je meditativno hranjenje uz neizbježan žal što svaki ručak ili svaka večera ima svoj kraj, pa tako i taj. Dragi Nemanja, rado bih vas pozvala na večeru. U rujnu, recimo.

    avatar

    22.06.2008. (11:49)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Vrlo rado! Kad dođe rujan ionako sam nujan.
    Nije nužno da dođete nadimljeni, jer ono što ćete doživjeti ionako će vam sličiti na san, kao da ste nacrtani.

    avatar

    22.06.2008. (12:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...