Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • 50 feningi

    U Bosni i Hercegovini policijske snage užurbano se spremaju za utakmicu Hrvatske i Turske na Europskom prvenstvu u nogometu, a samo u Mostaru bit će osigurano preko tisuću policajaca koji bi trebali spriječiti nerede.

    "Policija je spremna upotrijebiti sva raspoloživa sredstva kako bi se spriječili neredi", potvrdio je za Dnevni list v.d. komesara MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Himzo Đonko.

    Prema informacijama kojima raspolaže portal bljesak.info, neredi u Mostaru već su isplanirani, a do eskalacije sukoba moglo bi doći i susjednim mjestima. Đonko je tek potvrdio kako je utakmica Hrvatske i Turske u Beču događaj od visokog rizika u BiH te da postoji opravdana bojazan za eskalacijom sukoba.

    Podsjetimo, kako su neredi između "navijača" za vrijeme "Eura 2008" već zabilježeni u susjednoj BiH, a najgore je bilo nakon utakmice Hrvatske i Njemačke, kad su jake policijske snage u posljednji trenutak spriječile kontakt navijača sa zapadne i istočne strane Mostara. Ipak, policija se najviše boji reprize "navijačkog" ludila nakon utakmice Hrvatske i Brazila na Svjetskom prvenstvu. U neredima 13. lipnja 2006. godine od metka je stradao slučajni prolaznik Omar Torlo.

    avatar

    18.06.2008. (12:34)    -   -   -   -  

  • 50 feningi

    Specijalci došli s mora zbog utakmice Hrvatska Turska



    Kako utakmica s bečkog Pratera na ulicama Mostara, Stoca, Uskoplja, Viteza, Bugojna, Uskoplja, Žepča ne bi prerasla u ulično nasilje, međunacionalni sukob, na svojom radnim mjestima u petak se moraju pojaviti svi pripadnici specijalne i redovne policije.



    MOSTAR - Bečki četvrtfinalni ogled između Hrvatske i Turske policija u BiH već je podvukla “crvenom olovkom”. Nagomilani međunacionalni antagonizmi, podijeljene navijačke strasti između Hrvata i Bošnjaka, policijskim zapovjednicima u HNŽ i SBŽ, bili su dovoljan povod da početkom ovog tjedna upale “sirenu za uzbunu”, piše Večernji list.

    Kako utakmica s bečkog Pratera na ulicama Mostara, Stoca, Uskoplja, Viteza, Bugojna, Uskoplja, Žepča ne bi prerasla u ulično nasilje, međunacionalni sukob, na svojom radnim mjestima u petak se moraju pojaviti svi pripadnici specijalne i redovne policije iz spomenutih županija.

    Zapovijed se, kako doznaje Večernjak, odnosi i na one redarstvenike koji su otišli na redoviti godišnji odmor. Opća policijska mobilizacija proglašena je zbog sprječavanja “reprize” uličnih nereda, koji su se nakon utakmice Hrvatska - Brazil eruptivnom brzinom proširili ulicama Mostara.

    Policija je odredila kritične točke, na kojima bi moglo doći do fizičkog kontakta između zavađenih navijačkih skupina. Uz specijalce potpomognute oklopnim vozilima u svim kritičnim sredinama spremni su, u slučaju potrebe, čuvati njihovi kolege iz drugih županijskih MUP-ova.

    Zbog četvrtfinalne utakmice između Hrvatske i Turske pojačane se mjere sigurnosnog nadzora uvode u zatvorima u BiH. Povećani nadzor nad zatvorenicima zatvorska uprava uvodi u zeničkom i mostarskom zatvoru.

    Podsjećamo kako je Karaj Kamel Bin Ali, (42) zvani Abu Hamza, višestruko osuđivani Tunižanin, jedan od osumnjičenika i za eksploziju automobila bombe u Mostaru 1997. zbog pobjede nogometaša Portugala nad Turskom u mostarskom zatvoru razbio televizor.

    Svjesni u što se može pretvoriti običan nogometni derbi između dviju prijateljskih država, brojnim apelima oglasile su se hrvatske i bošnjačke udruge, nevladina udruge.

    avatar

    18.06.2008. (12:36)    -   -   -   -  

  • .

    Sta ce jadna policija,nije ni njima lako,treba smirit taj nas neredni svit(cast izuzetcima)...

    avatar

    18.06.2008. (13:32)    -   -   -   -  

  • gadafi

    pustite tog ABU HAMZA 20. 6. 2008 u uskoplje nek covjek navija za zursku

    avatar

    18.06.2008. (20:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...