Komentari

neraxband.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • Mladenci

    Vrhunski odradjen posal, odlican stimung i atmosfera tokmom cile veceri. Odlicna muzika, odlicni vokali. Svi odusevljeni. FALA NA SAKSOFONU- PERFEKCIJA.

    avatar

    06.07.2008. (22:35)    -   -   -   -  

  • Nera

    Lipo je ovako nešto pročitati...hvala...ps.poruka za Dominikoviča...kad prestane igrat rukomet čeka ga misto u mom bandu..čovjek pjeva i to je to---ne zaboravita dvd i slike...pozdrav

    avatar

    07.07.2008. (14:10)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    Pozdravljam te! Čuo sam za tebe na Borisovom Blogu (Staklena dama). Čuo sam onaj megamix i moram ti reći da pjevaš fenomenalno. Live nastup - slušam ti glas - odlično! Većina tih live nastupa koje sam do sada čuo otkriju da vokal i nema neke mogućnosti (npr. Luda kuća od Matka i Brane, jesam fan ali što je je), ali ti nisi takav slučaj.
    Mogu li se na zamp.hr naći i tvoja autorska djela, zanima me što inače pišeš (čuo sam da pišeš)?
    Ja se rekreativno bavim pisanjem, imam i blog. Volim pisati. Bio sam u ST prije par dana, vratio se, doći ću opet jer je Grad fenomenalan, ali kao što sam rekao i Borisu, rušite one tende na Rivi ako neće legalnim putem dolje.
    pozz iz Slavonije

    avatar

    16.07.2008. (15:14)    -   -   -   -  

  • Nera

    Uh,pa hvala ti za vocal,šta se tiće autorskih dijela možeš ih pronaći .Za mjesec dana smo na Herc.radijskom fest.-imam 2 pjesme,autor sam glazbe i teksta a Boris potpisuje aranžman,jednu pjevam ja sa bandom a drugu djevojka koja nosi titulu miss.Dva muška pjevača u samom vrhu Hrvatske glazbene scene uzela su mi pjesme za novi album--eto krenulo me....tekstovi--kombinacija poezije i komercijale-a glazba kvalitetna komercijala.Prije 2 mjeseca smo poslali u zamp 10 kom. na zaštitu, Boris me nagovorio da opet krenem s festivalima-tako čemo promovirat band i mene kao autora..Šta je s tobom imaš li ti blazbenih ambicija...

    avatar

    17.07.2008. (21:49)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    kao prvo, volio bih da onako barem usput posjetiš moj blog.
    glazbene ambicije? studiram kroatistiku u osijeku i stvarno mi je krivo što nisam upisao u splitu jer imam rodbinu ondje, a i split mi se sviđa, onako dušom koju ima. inače, dobro pjevam, ne sviram pa se vjerojatno neću okušavati s nečim sličnim. a i znam da bi mi trebalo love za to, znaš kako studenti kažu... ali ono što želim je pisati tekstove. dobiti nekog svog pjevača i radit s njim.
    jedva čekam da vas čujem na herc. rad. fest.
    možeš li mi reći... ja ovako imam u 4 i po godine pisanja oko 130 tekstova. mogu li ja to zaštititi u zampu bez toga da odmah to mora netko pjevati? mislim, ono, zaštitim pjesmu, čisto da mogu bez "straha" to iznositi? a onda nadjem pjevača? mislim, hobi mi je to već godinama i sad polako one stare četiri godine malo prepravljam da izgledaju savršeno jer sam dobio neke upute od borisa. zapravo, dok se piše, osjeti se što ne valja, samo možemo žmiriti i9 uvjeravati se da je sve ok, ali... to mi je želja raditi usput, biti autor, ali nije to tako jednostavno.
    ako se može, objasni mi. hvala ti i jedva čekam taj tvoj album. imaš super glas
    pozz matej

    avatar

    18.07.2008. (14:12)    -   -   -   -  

  • Nera

    Šta se tiče tvojih tekstova,pa naravno da ih možeš zaštitit ali naravno tekstove koji su predviđeniza buduće kompozicije--moraju biti metrički uredni i imat nekakovu formu.Književna poezija to je nešto drugo..znači javiš se uZAMP zatražiš pristupnicu upišeš svoje podatke i nakon par dana pošalješ tekstove.Ja uvijek prvo zaštitim pa šaljem a i ovi poznatiji izvođaći uvijek traže da su pjesme zaštićene..budi strpljiv i čekaj svoj trenutak...meni se sve poklopilo u neka 2 mjeseca.To se sve brzo proširi..sad me svi zovu,a prije par mjeseci nitko nije znao da pišem..imaš moju podrškuVidim reko ti je Boris i za album...slažemo pomalo a več je polako u pripremi HIT MIX 2009 mora bit gotov do 9 miseca..evo sad idem malo do tvog bloga ...adio

    avatar

    18.07.2008. (21:39)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    Petak navečer a ona ne pjeva?! Ja baš sa sastanka UKIJ-a došao (skauti). I ja smišljam glazbu dok pišem ali niti profesionalno niti notama niti ikakvim programima to ne znam raditi. Jednostavno je smislim i pamtim. Ponekad mi onako neki dobar stih prođe kroz glavu pa nekoliko dana to u glavi "njegujem i uzgajam". Tako je nastala "Bože, volim je".
    Za album si ti napisala pod komentarima, odatle znam.
    Znam da dosadašnjim tekstovima nešto fali jer su i malo stariji. U zadnje se vrijeme trudim po Borisovim uputama, a i ona stare tekstove ću pomalo prepravit sve. znaš kako je kad pišeš i jednostavno ako je autobiografska želiš napisati tu misao, ali znaš, bolje je da to izostaviš. I onda krpaš kako god možeš.
    Stavit ću te pod linkove i u sljedećem postu se malo raspisati i o ljetovanju u Splitu, i o "vješalima" na Rivi, kako Boris kaže. Krajem kolovoza dolazim opet.
    Hvala, pozdrav!

    avatar

    19.07.2008. (00:30)    -   -   -   -  

  • Nera

    Petak a ja doma,to mi se baš ne dešava često-upravo završava dvotjedno bolovanje,propuh me pukou vrat i glasnice ...sad sam ok -večeras opet krečem sa 200 na sat.juče sam na brzinu prošarala po tvom blogu,kad prođem malo detaljnije javim se.Nema Splita do Splita

    avatar

    19.07.2008. (12:51)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    nera, pročitao sam tvoj komentar u anketi i vidio da MOJ SI BROJ konačno ima glas. Već sam se pitao zašto nisi već glasala. valjda nije šala, valjda si to ti napisala.
    mislim, i ja sam njoj smislio glazbu, a ono što si ti zamislila sigurno nije daleko od mog. no dobro, moje nije bitno, ti si stručnjak za glazbu. usput rečeno, na blogu mi je ta najmanje draga i kritike su bile za očekivati.
    ako će se tu nešto raditi, uputi me detaljno što moram učiniti jer mi to sa zamp-om i nije baš jasno. bio sam ja na njihovim stranicama, ali mi nije jasno što se na što odnosi itd. jesam ja ovako pametan dečko...
    valjda nije šala, valjda si ti to napisala
    pozz

    avatar

    20.07.2008. (22:41)    -   -   -   -  

  • umorni klavijaturist

    evo, da se malo ubacim u odgovor za NADRIPJESNIKA, Zamp, dakle, downloadaš file - prijava djela (u Wordu), u njemu imaš ispisanu i adresu u ZG i telefonske brojeve. Upišeš u prijavu djela sve što se od tebe traži (ime pjesme (djela), autor teksta, autor glazbe, ranžer(ili obrađivač)), onda na kraju ispišeš note od prva 4 takta ili od refrena 4 takta i ispod nota kako
    to već ide) na slogove ispišeš tekst za ta 4 izabrana takta. Valjda si to već negdje vidio, svakako ti za to treba minimalno glazbeno obrazovanje, a svakako ti za pjesmu treba biti već napisana i glazba (misli se na osnovnu muzičku liniju), jer ZAMP je kao što znaš - zaštita autorskih muzičkih prava.Dobro, onda to sve lijepo isprintaš i naravno potpišeš sa kemijskom olovkom.To onda pošalješ poštom na adresu koju si pronašao u file-u prijava djela, usputno im se javiš na tel. pošto prvi put to šalješ i ako postoje dokumenti za prijavu novih članova da ti ih pošalju.
    Eto, i nije nešto komplicirano (možda,ali samo prvi put). Poslije, čak i mjesec dana, sebe možeš pronaći na netu u njihovoj datoteci autora i provjeriti da li je sve propisno uknjiženo. Toliko.

    avatar

    21.07.2008. (17:02)    -   -   -   -  

  • Nera

    Evo Boris je to lipo objasnio,za prvi put ih je najbolje kontaktirat telefonom,cure su jako ljubazne, one če ti objasnit sve što treba.A sad -MOJ SI BROJ-kritike me ne zabrinjavaju...ja nju gledam kao skladatelj drugim očima.Ti dobro pišeš ,ali od svih koje sam uspila pročitat...ova je definitivno pjesma koja se može uglazbit-komercijalizirat

    avatar

    21.07.2008. (23:46)    -   -   -   -  

  • Nera

    Kod mene to ide lako jer sam ja autor i glazbe i teksta.Najjednostavnije ti je da pošalješ tekat zajedno sa tonskim zapisom-tj.4 takta melodijske linije.....onda kad imaš kopletnu kompoziciju ,to šalješ,,,,,Bože volim je-napisala sam ti već -nije to loše ali ne vidim u toj pjesmi komercijalnost...velika je konkurencija i ima puno autora...da bi s tom pjesmom nešto napravio,moraš dobiti mega zvijezdu od pjevača,Oliver,Gibo,Tedi,Cetinski....shvačaš ...takav tip pjevača ....za taj tip pjesme------Moj si broj....može pivat svazko ...č ista komercijala velike šanse za uspjeh..moraš odvojit osječaje od posla ako se želiš ovim bavit,,jedno je ono što se tebi sviđa ,a drugo što bi se svidilo recimo širrrooookkkkoooojjjjj masi ljudi ...KUŽIŠ

    avatar

    22.07.2008. (14:11)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    Da, točno je to. Dobro, što god da mega zvijezda otpjeva to i uspije.
    Baš u zadnje vrijeme mi se po glavi vrte neki stihovi, nešto slično pjesmi Moj si broj (ja mislim da to stoji Luki Nižetiću...). Morat ću zapisat.
    Vjerojatno su ti dosadila moja pitanja, ja još sa Zampom nisam imao prilike upoznati se iako sam češće bio na stranicama.
    Sad me muči ovo... Ta osnovna muzička linija, to je znači onaj dio koji ide uz tekst, ništa više. Njega treba odsvirati, snimiti, i poslati uz onaj papir. Smije li se taj dio raditi preko nekog programa na kompjutoru ili to mora biti odsvirano nekako posebno (mislim studio, ovo ono, nešto)?
    Inače, ja volim pisati, osmislim melodiju, sve ostalo... tu sam neupućen.

    avatar

    22.07.2008. (15:04)    -   -   -   -  

  • Nera

    Melodijska linija je osnovna melodija pjesme kad je ideš zaštitit -štitiš ili prva početna 4 takta ili prva 4 takta u refrenu.Ništa ne snimaš,ništa ne sviraš...samo sve ispišeš na formularu koji dobiješ od zampa...znači štitiš onaj dio glazbe uz koji ide tekst....kas si ispisao formular uz to priložiš kopiju teksta i zajedno pošalješ poštom...slobodno pitaj ako te nešto zanima,nisam ni ja sve znala ,,za koji dan izbacujemo obradu SVE JE S TOBOM NAPOKON NA MJESTU-na you tube ..jedva čekam da vidim kako če je ekipa primit ...Piši i dalje

    avatar

    22.07.2008. (20:54)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    Moram ti samo reći da mi je jako drago što sam dobio priliku, i to od jedne Splićanke. Prije nekoliko godina dopisivao sam se s Matkom Sinovčićem (ti njega znaš). Nudio sam mu nešto tada, objašnjavao tko sam, na kraju je prestao pisati.
    A na tom formularu moram li ispuniti ono aranžer, autor glazbe? Mislim, ako treba, onda ti glazba, Boris aranžman...?
    ne znam njegovo prezime, ne znam niti tvoje prezime... Vetma ili Ban-Mijačević?
    još nešto, imam još nekoliko sličnih tekstova, tipa Na distanci (znaš to sigurno - Bojan Tomović), takvo nešto...
    jedva čekam obradu Sve je s tobom...

    avatar

    22.07.2008. (22:42)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    ajd da ti odmah postavim sva pitanja...
    1. ISPIS TEKSTA - ide uz prijavu, kako treba izgledati, kako treba pisati, treba li označiti koloiko puta ide refren...?
    2. što sve trebam ispuniti na prijavi? (izvođača još nema, ono pitanje gdje se tekst nalazi, obrađivač, glazba, godina nastanka ide 2008 ili ona kad sam je napisao, vjerojatno 2008?...)
    3.prijavu ispunjavam kemijskom ili kompjuterski? jasno da potpisujem kemijskom, ostalo?

    avatar

    23.07.2008. (09:57)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    Bog!
    Evo ja sam upravo razgovarao s gospođom iz ZAMP-a. Nazvao i tako dalje. Rekla mi je da djelo mora biti uglazbljeno i da se šalje s demo snimkom. Dok nemam sve podatke ne vrijedi slati, kaže. I treba ispuniti punomoć i još papira (broj žiroračuna itd).?

    avatar

    24.07.2008. (09:45)    -   -   -   -  

  • Nera

    Ajmo po redu-možeš pisati kompjuerski,naravno potpisuješ kemijskom-ja ne šaljem snimke jer mi je skoro svaka ili na festivalu ili kod nekog pjevača na albumu pa se automatski zaštiti,ja se potpisujem-NERA BAN a aranžer nači češ ga gdje su moja djela..kao što znaš nije tu ,a ja nebi htjela pisati njegove podatke bez njega -ok.,da bi ostvario neka prava,naravno da treba imati i svoj žiro račun i ostale podatke..Nemoj žurit-znaš ono ---prvo reci hop pa skoći---Ako imaš pjesmu a nemaš izvođača ne pišeš ništa..logika..Pomalo sve treba sjest na svoje mjesto.Ja pjevam godinama -pišem zadnjih 5 a tek ova 3-4 mjeseca se nešto ozbiljno događa-da ne zaboravim i onih 15 festivala od Radijskog, Zadra,Splitskog,Mostara,Marko Polo f,Opuzena na kojima sam po 2-3 puta pjevala.Matej to ti ništa nema veze,ni to što ja solidno pjevam--uvijek ti postoji onaj faktor x koji se meni sada događa...a sve ono prije ništa tu si viđen si ali bez -onog nešto-sad izbacim miks koji smo napravili radi posla da bi promovirali X BAND --ludnica non stop neko zove radi posla,ja izbacujam pjesme i to je to...budi uporan i čekaj svoj trenutak

    avatar

    24.07.2008. (14:14)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    dobro, ok. baš sam poslušao tvoj savjet pa napisao nešto slično Moj si broj.
    blog imam oko 3 mjeseca, a ovdje kod nas baš i nema ni pjevača ni bandova kao kod vas. onaj Stapić sad studira, ne pjeva...
    a to što se tiče pisanja za dalje, da objavljujem komercijalu više?
    sretno, posjeti blog usput...

    avatar

    24.07.2008. (15:06)    -   -   -   -  

  • umorni klavijaturist

    Uuuuuh što ovaj Nadripjesnik komplicira stvar, da je to tako komplicirano niko se ne bi bavija glazbom, PRVO: smrza san se na Hvaru ka` tukac, ni sekunde nisan bija u moru, a kad san pokuša ulovit ribu iskidale su mi se dvi "krene" i izgubija san dvi udice i dva olova, jer je bila bura. Vratija san se na brzinu da odsviran gažu s Neron i neki pir i bižin ća nazad u nedilju, a ako opet bude ovako vrime, ne znan šta ću.DRUGO: E, a kad se vratin , prvu pismu za zaštitu ću ti ja ispisat pa je ti koristi ka uzorak po kojem će zaštitit ostale, to zbog ovi pusti pitanja.Pod uslovon da znaš pivat (barem prosječno) i da ti je pisma uglazbljena (tj. da ima osnovnu melodiju). Eto, a sad iden spavat da se malo ugrijen od "sunčanog Hvara". TREĆE: zbog gužve, od Splita do Drvenika vozija san tri i po ure, i šta ćemo dalje pričat, prije bi na noge doša nego auton.

    avatar

    25.07.2008. (01:24)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    Ej, mislim da nije DRVENIK nego DRIVENIK. Bio sam tamo, meni je lijepo mjesto, ali ja sam Slavonac pa je meni uvijek simpatično ono što je drukčije.

    avatar

    25.07.2008. (08:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...