Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • blogomoljac

    Evo, napisem podulji komentar i crkne mi browser. E, sad mi se vise neda ponovo :))

    Ipak da spomenem da iako se kraci korupcije i organiziranog kriminala pojavljuju svugdje i to se nece nikad moci izbjeci, ipak postoje drustva koja to efikasnije suzbijaju dok u drugima to prelazi u "naviku zbog koje se ne isplati nervirat, jer se ionako nece nista promijenit". U tome je razlika. Da ne ispadne "kad svi, zasto ne i mi", kako bi neki mogli zakljuciti iz ovog teksta. Kao i kod puno toga, tako nema ni idealne i apsolutne demokracije, ali je vazno da postoji teznja prema idealu i ta se teznja ne zapusti. Nekim sredinama to bolje uspjeva, a nekim ne. Nasi su dobrano zaglibili pa im zato i Europa postavlja kao uvjet suzbijanje korupcije, a utjecajni ljudi (kad bi bili svi korumpirani) u njoj sigurno nece sami sebi podrezivat krila. Sto znaci da vrag svugdje ipak nije tako crn.

    Teoreticarima zavjera ne fali fantazije da zalude puk. Tako je za legalizaciju droge odmah pronadjen "pravi razlog". To nema veze s vezom. Kao prvo radi se samo o lakim drogama koje nisu puno vise stetne od na pr. alkohola ili duhana, pa neki ne vide logiku u tome da je jedno legalno, a drugo nije. Drugi argument je legalizacijom odrezati krila i ilegalni profit kriminalu. Sjeti se prohibicije i sto je prouzrokovala. Ponovna legalizacija alkohola je mafiji oduzela jedan od izvora zarade i skrenula dio profita putem poreza u drzavne kase, dok je mafija za taj biznis izgubila interes. Jer, ako cemo pravo, nista do danas nije sprijecilo konzumaciju, pa kad je vec tako, koja je logika da se zarada prepusti kriminalcima, a drzava snosi samo posljedice? Teske droge nikom ne pada na pamet dozvoliti, na sto teoreticari zavjere zele namjerno asocirati. Ovo je sad samo objasnjenje prave pozadine, a ne podrzavanje ;). Uostalom, lobby koji to nastoji progurati, prije je naklonjen hippijima nego kriminalu :)))

    Nego reci ti meni koji je "genijalac" ubacio ono "j" u "pogrjesku"? Znam da nije zabuna nego se drzis nekog novog pravopisa. Em lomis jezik, em su ga zakomplicirali, em zvuci blesavo :)). Izgleda da nekom nije jasna razlika izmedju "grijeha" i "greske" koja ne mora biti grijeh. Kud nas vodi to blesavo dodatno kompliciranje jezika i ubacivanje slova, kad najmanje 80 posto Hrvata oduvijek ima problema vec sa "ije" i "je" i to se ni do danas nije promijenilo? Isto tako jos nikad u zivotu nisam cuo rijec "ter". Zna li jos koji Hrvat danas uopce jos hrvatski u toj forsiranoj i u biti nepotrebnoj zavrzlami? Jadna djeca po skolama ...

    avatar

    12.06.2008. (10:49)    -   -   -   -  

  • angelo

    Najprije glede jezika: TER je stara hrvatska riječ koja je "izgubila" R nakon što je "bratstvo i jedinstvo" odlučilo da joj ne treba. Pogledaj u Akademijin RJEČNIK HRVATSKOGA JEZIKA (po analogiji to R najlakše je "shvatljivo" u vezinku JER). Dakle, nije riječ ni o kakvoj zavrzlami, a činjenica da netko nikad nije čuo za nešto ne znači ništa. O "ubacivanju" J u neke riječi, kao u primjeru GRJEŠKA, vodila se među jezikoslovcima velika raspra (nije još završila, iako je tiša), na jednak način kao u Njemačkoj svojedobno treba li u složenicama dodavati "suvišno" S ili T (npr. BETTTUCH ili su dosta dva T, itd.). Dakle, opet nije "neki novi pravopis" nego tek jedna nova postaja u tzv. razvoju jezika, s tim da je u hrvatskom ostavljena sloboda za više pravopisa (kao i Dojclandu, dok se "bratska srca slože"). A o "lomljenju jezik" (organa) suvišno je raspravljati - barem je hrvatski neusporedivo jednostavniji od jezika koji imaju po nekoliko grafema za jedan fonem.
    POZDRAV I BLAGOSLOV TER MIR I DOBRO!

    avatar

    12.06.2008. (15:22)    -   -   -   -  

  • nitko i ništa

    TREBALI BI NPR. NOVINARI NOSIT ŠLJEM.

    avatar

    12.06.2008. (17:09)    -   -   -   -  

  • nitko i ništa

    u hrvatskoj je na vlasti organizirani kriminal i korupcija. odi u kastav, pogledaj kakvu cestu rade preko polja, koje su dimenzije iste, koliko para košta, uzmi u obzir da se ne radi ništa drugo osim toga i ulovi se za glavu. tebi je dobro jer si pop, plaća te vatikan, rh i narod. ali daj malo, pogledaj kako neki žive.

    avatar

    12.06.2008. (17:27)    -   -   -   -  

  • angelo

    @nitko i ništa, otkud me poznaješ da se tako samouvjereno razbacuješ "činjenicama"?
    Pa što misliš gdje ja živim ako ne među narodom?
    Nije potrebno ići u Kastav da bi čovjek neke stvari vidio - nešto se može vidjeti uživo, a nešto prenose i mediji... Pazi da ne zaključiš kako je u HR na vlasti nitko i ništa!
    Pozdrav i svako dobro!

    avatar

    12.06.2008. (21:40)    -   -   -   -  

  • Ćale

    Svima koji nose oblik imena Ante, (i koji do toga drže) - iskrene čestitke!!
    Neka ih (nas) zagovor sv. Ante vazda pati!

    avatar

    13.06.2008. (09:23)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @Angelo: Ma vraga je jednostavnije. Zahvate u jeziku u Njemackoj i kod nas ne mozes ni izdaleka usporediti. Kao prvo u Njemackoj se samo korigirao malo nacin pisanja (jednom u par desetljeca), dok se u govoru nije promijenilo nista, tako da nije bilo nekih problema kod prelaza na novi nacin, cak ni za strance, dok je kod nas prava zavrzlama kroz mijenjanja i svaki cas uvodjenja gomile prastarih ili novih rijeci. Njemacka tri slova za redom, koja nama izgledaju cudno, imaju neku svoju logiku zbog njemackih slozenica koje su jedna rijec slozena od njih vise (Schiff-Fahrt = Schifffahrt). Te rijeci se uglavnom nadovezuju bez promjene, pa je prije zbog optike bilo izbacivano jedno slovo, ako se spajaju dvije rijeci od koje prva ima dva ista slova na kraju, a druga na pocetku. To je medjutim u praksi dovodilo do zabune, jer ima rijeci koje bez tog jednog slova mogu znaciti i nesto drugo. Uz to je uzeto u obzir da kompjuter lakse razluci slozenicu i prepozna je po njenim djelovima, ako se svaka rijec pise doslovno (kod nas na kompjuter kod "remonta" nitko ni ne misli). Ima naime bezbroj mogucih kombinacija po nekoliko rijeci zajedno od par desetaka slova pa sve kod Njemaca ni ne mogu u rijecnik, nego se prevode po sastavu. Kao na pr. "Donaudampfschifffahrtsgesellschaftskapitän". Skroz na skroz ludo :)))). Dakle, zahvat je u ovom slucaju bio iz potrebe i zbog napredka jezika, dok su kod nas potpuno drugi razlozi. Zbog kojih ubrzano i marljivo stvaramo neki novi jezik, vracanjem gomile toga na staro, masom izmisljenih novih ili starih zaboravljenih rijeci i nelogicnih pravila (na brzaca uvijek nastaju logicne gr"j"eske ;)), pa tako nastaje neki hibrid koji je zapravo umjetni buckuris sklepan od svega i svacega, samo da bude sto vise razlicit od onog par kilometara dalje, dok nas prestanu razumjet i susjedi i mi sami (mozda bas zato sve manje i sami sebe kuzimo ;)). Uci li jos neki student vani Hrvatski? Nije mi poznat slucaj da se to ikad u toj mjeri nekom jeziku u povijesti desilo.

    avatar

    13.06.2008. (10:16)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Vidim da jako puno znate o organiziranom kriminalu. Lijepi pozdrav.

    avatar

    13.06.2008. (10:50)    -   -   -   -  

  • angelo

    @dejmon, čitaj više o svemu pa ćeš i ti znati više o svemu!

    PS&NB: Budući da za dobre želje nikad nije kasno, a kako sam jučer bio u on-line "blokadi" - naime cijeli dan sam bio zauzet u slavlju Sv. Ante u Šibeniku (kod mojih dragih franjevaca konventualaca u crkvi Sv. Frane odnosno u nacionalnom svetištu Sv. Nikole Tavelića) - danas čestitam imendan svima koji nose ime po Svecu svega svijeta SV. ANTUNU PADOVANSKOM!
    Također, svma želim blagoslovljen vikend!

    avatar

    14.06.2008. (13:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...