Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • znatiželjna

    a šta samo 3 suca su ocjenivali neformacije???
    izgledalo je kao da ih je vise ocjenivalo....

    avatar

    11.06.2008. (20:02)    -   -   -   -  

  • ja

    ostalo su pripravnici...

    avatar

    11.06.2008. (21:07)    -   -   -   -  

  • znatiželjna

    aha....hvala na odgovoru....

    avatar

    11.06.2008. (21:42)    -   -   -   -  

  • HMS

    Vidim ne trebate me vise :-) Sve znate!

    avatar

    11.06.2008. (22:26)    -   -   -   -  

  • ex

    evo mene s jednim pitanjem: kako je moguce (kod ocjena seniorki solo, odnosno skatinga) da cura iz osijeka ima kod jednog suca 1 mjesto, a kod druga dva peto odnosno sesto, i kako je moguce da cura iz rovinja ima kod jednog suca prvo mjesto, a kod druga dva suca osmo i deveto mj?
    zar nije to malo prevelika razlika?
    hvala

    avatar

    11.06.2008. (22:37)    -   -   -   -  

  • ex

    i recimo daruvar ima deveto mj, drugo i cetvrto?

    avatar

    11.06.2008. (22:38)    -   -   -   -  

  • ccc

    i ispada da je Elizabeta dala za solo seniorke 1. mjesto i ogulinu i rovinju, a za solo juniorke isto dva prva mjesta, glini i rovinju.
    čudne su mi te tablice. uostalom, skating znamo, zanimaju nas ocjene sudaca!
    ili se previše razlikuju da bi ih stavili?

    avatar

    12.06.2008. (10:12)    -   -   -   -  

  • ccc

    Ivana Borgudan zagrebu 1. mjesto za solo, pakoštanima 5. Silva Bakija pakoštanima 2. mjesto, zagrebu 5... osijek solo seniorke 5. i 6. mjesto, a od Anite Lalović 1.! itd. da ne nabrajam. vidite i sami. ne samo tu, i u ocjenama formacija vidi se naklonjenost sudaca svome timu, ili pak suđenje po navici. imaju riječke mažoretkinje pravo.skroz nerealne ocjene...

    avatar

    12.06.2008. (10:20)    -   -   -   -  

  • yxcvb

    e, kako to da je u seniorkama duo, tj, par, i osijek i vukovar dobio isto, a osijek je prvi? ne kuzim kako to ide

    avatar

    12.06.2008. (10:24)    -   -   -   -  

  • HMS

    Yxcvb:
    Kada su indexi jednaki onda se gleda zbroj svih bodova kod svih sudaca. I tu je minimalna, ali stvarno minimalna prednost bila kod Osijeka.

    ccc i ex:
    Ocjene kod sudaca variraju, sto nije tako cudno kod svih ocjenjivanja koji se ocjenjuju po principima globalnih stavki ocjenjivanja. Da to idem objasnjavati iskreno bi puno predugo trajalo. To se predaje u Trenerskoj skoli nekih 5 sati, u Sudackoj jedno 10.

    Prije nego kritizirate pogledajte ocjene sportskih plesova (standardnih i latino-americkih), te ocjene akrobatskog rock'n'rolla. A oni ocjenjuju daleko manje plesaca odjednom (kod akrobatskog rock'n'rolla plese svaki par pojedinacno), te nemaju element tehniciranja sa stapom. Bio sam na natjecanjima gdje kod 5 suca koji ocjenjuju 6 parova ocjene jednog para idu 1-2-4-4-6. Zasto je to tako? Indexi ne moraju nuzno pratiti bodove.

    Ja nisam ocjenjivao neformacije, ali sam suce pitao kako je moguce da su toliko velike razlike u indexima. Rekli su mi "sve je to na isti kalup, tromo, nemastovito, u velikoj vecini staticno, razlike su u greskama i nesto malo u tehniciranju stapovima". Po tom stavu ispada da je netko tko je bio 1 mogao bez problema biti i 5. Pogledao sam te ocjene i istina, razlike izmedju prvih 5 mjesta u bodovima su zanemarive. Jesu li ovakva odstupanja dobra? Nisu!

    No, ovo je otvorilo jos jedan problem. Ako je to istina, a je, onda neformacije nemaju vise nikakvoga smisla. Ispada da je to vjezba tehniciranja stapa uz pokoje pomicanje po terenu. Malo karikiram i banaliziram, no istina nije daleko od toga. Nakon ovog prvenstva i upravo analize ovih ocjena misljenje vecine sudaca je da bi se neformacije trebale ukinuti i mislim da ce takav prijedlog ici pred Skupstinu.

    ccc:
    Sto se tice dva 1. mjesta, da, radi se o slucaju gdje timovi kod suca imaju identican broj bodova. U decimalu. Pa onda temeljem pravilnika dijele index 1.
    Objasnio sam zasto tablice nisam stavio. Imam jedan prijedlog za tebe. Ajde ti lijepo dodji u ured HMS-a (ili netko drugi), ja te naucim kako se to radi, potrosi sat do dva vremena (besplatno, kao i ja) i imat cete to na postu. Ajde ne lupaj gluposti sa tajenjem podataka. Da je tako ne bi stavljali ocjene uopce kao sto ih nismo stavljali niti do sada jer nismo imali blog, i kao sto ih ne stavlja niti jedan drugi savez.

    O naklonosti sudaca svakako pretjerujes. Slazem se da se o nekim ocjenama treba ozbiljno porazgovarati i da se treba neke suce priupitati za stav. Osobno mogu neke slucajeve okarakterizirati kao sumljive. No, o tome brigu vodi predsjednica Sudackog odbora Anita Lalovic DCL. Na njoj je da pokrene postupak ukoliko postoji sumlja. Ako toga i ima radi se o zanemarivim kolicinama koje skating potpuno, ali potpuno, iskljucuje. Tj. takve ocjene nemaju nikakvog utjecaja na konacni plasman. Da znas skating bilo bi ti jasnije. Ti svakako debelo pretjerujes i opcenito ovakav nacin pisanja je nepotreban. Smatras li da postoji bolji sustav predlozi ga Skupstini. Smatras li da postoje neke naznake postupanja protiv pravilnika podnesi zalbu. Ovako kolokvijalno i opcenito pisanje je tendenciozno, svadljivo i nekonstruktivno.

    avatar

    12.06.2008. (11:18)    -   -   -   -  

  • ex

    ja znam da ocjene ne trebaju pratiti bodove, ali malo mi je prevelika razlika 1 mjesto i deveto. Ali ok. Ja ne kritiziram nego mi nije bilo jasno. :)

    avatar

    12.06.2008. (11:22)    -   -   -   -  

  • ex

    tj, indexi na moraju pratiti bodove.

    avatar

    12.06.2008. (11:23)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ma, neosporno.

    1-8-9,
    5-1-6,
    9-2-4,
    6-9-3,
    5-7-2,
    1-4-5,

    (koso su problemativna odstupanja) sve su to primjeri gdje su odstupanja daleko prevelika. I za te slucajeve predsjednica Sudackog odbora morala bi traziti objasnjenje i donijeti neki zakljucak:

    ili su stvarno neformacije toliko lose ("tehniciranje na mjestu") da ne mozes postaviti kriterije pa ih treba ukinuti
    ili su suci postupali pritiv pravilnika pa treba kazniti suce.

    avatar

    12.06.2008. (11:39)    -   -   -   -  

  • ex

    aha, ok. tnx

    avatar

    12.06.2008. (12:37)    -   -   -   -  

  • ......

    ne bi htjela nikog kritizirati ali stvarno mislim da tu ima naklonjenosti svome timu..npr: osijek solo je bio dosta los a dobio je od svoje trenerice prvo mjesto a od drugih sudaca po 2,3 ocjene nize..o tome se ovdje prica...neznam,ne bi htjela nikog osudjivati al neke se stvari jednostavno vide

    avatar

    12.06.2008. (15:48)    -   -   -   -  

  • HMS

    Vidi, za Anitu Lalovic ja ti garantiram da je izvrstan sudac. Za nju ja stavljam ruke u vatru da ne preferira svoj tim. Kako onda objasnjavas da nije dala prednost svom timu, a muljarila bi u neformacijama, koje, iskreno, nikome nista ne znace i nisu bitne. Medju sucima, ali i voditeljima velikih timova jednostavno to se smatra necim usput i necim sa cim nitko ne razbija glavu, niti ga se cak ticu rezultati. Ne bih ja tako olako kritizirao niti jednog suca dok ne vidim sve relevantne podatke.

    OK, vidim da ste stvarno zainteresirani, a i da je velika vecina komunikacije na pristojnom nivou, pa cu, cim se vratim iz Austrije, staviti i ocjenjivacke listice. Naci cu nekih sat vremena oko pola noci. :-) Onda mozemo ozbiljnije analizirati situaciju. Do tada vas molim da se suzdrzavamo kvalifikacija bez osnove.

    avatar

    12.06.2008. (16:52)    -   -   -   -  

  • ......

    e hvala...

    avatar

    12.06.2008. (19:40)    -   -   -   -  

  • xD

    po meni su junorke zagreb i rovinj imale bas cvrst skating
    zanima me vase misljenje,jer nisam mazoretkinja pa me zanima???

    avatar

    13.06.2008. (19:28)    -   -   -   -  

  • majorette :)

    e, da vas pitam, na sto se odnosilo ovaj dopis od Suzane Jovanović?
    I na koji se savez ovo odnosilo: "Koliko sam upućena da savez gdje je nekada i Kloštar bio, odnosno Vaš savez isključivo se bavi mažoret plesom s štapom i glazbi koja tome priliči. Jer da sam željela plesati na techno glazbu vjerovatno bih odabrala navijačice ili nješto slično."

    avatar

    13.06.2008. (19:44)    -   -   -   -  

  • HMS

    xD:
    Nema tu misljenja, skating su cinjenice. Zagreb juniorke par ne moze biti cvrsci (3x1), Rovinj je cvrst ko stijena jer ima 67% dvojki.

    majorette:
    Klostranske mazoretkinje su bile (ne znam jesu li jos uvijek) u SMIPPTH ili tako nekako (od Zeljke Banovic), pa je logicno da se odnosi na taj savez. Ako ste zainteresirani da trenira kod vas, mogu vam poslati njen e-mail i telefon. Posaljite mi poruku e-mailom.

    avatar

    14.06.2008. (01:03)    -   -   -   -  

  • majorette :)

    ma ne, samo me zanimalo u kojem su savezu bile, nisam znala da postoji taj neki s pom-ponima. tnx :)

    avatar

    14.06.2008. (08:10)    -   -   -   -  

  • xD

    ok hvala.....
    znam ja da ne moze biti čvrsci ali ste gore bili napisali da oni koji su bili 1. da bez problema mogu biti i 5....
    a ja sam gledala sve ocjene i nitko nema tako cvrste indexe ( ili sta ja znam vec ) od juniorki zagreba i rovinja...

    avatar

    14.06.2008. (10:05)    -   -   -   -  

  • neko

    ZAGREB U SENIORSKOM DUU NIJE NIKAKO ZASLUZIO TRECE MJESTO...........KRATKO IM JE TRAJAO, NISU LIJEPO OTPLESALE...........BEZ UVREDE ALI JA TAKO MISLIM ALI I VECINA.....SORRY

    avatar

    14.06.2008. (12:49)    -   -   -   -  

  • ....

    gledaj...ako ćemo realno zagreb nije ni prošle godine na državnom zaslužio biti 2.
    ruku na srce ali cure iz iloka su bile bolje od njih...ali eto...sta je tu je... nece se tu nista promjenit....nikad pa ni onda... :)

    avatar

    14.06.2008. (13:12)    -   -   -   -  

  • -----.....------

    ovo konstantno pljuvanje po timovima i curama koje su osvojile dobra mjesta više stvarno nema smisla. Suci su tako odlučili i ne preostaje vam ništa osim da se pomirite s rezultatima (koji su po mom mišljenju realni)!

    avatar

    14.06.2008. (14:23)    -   -   -   -  

učitavam...