Komentari

zvoneradikal.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Devlin

    Bilo bi jako dobro kad bi Obama uzeo za VP nekoga tko ima "stature" tj. koji ima odredjenu tezinu u vanjskoj politici i u ekonomiji (biznisu), jer po mom misljenju vanjska politika i (opasno poljuljana) ekonomija ce biti prioriteti slijedece administracije. Apsolutno ne treba niti smije uzeti Hillary, to bi bila ogromna pogreska i onda nema sanse da dobije izbore. HiIlary je jednostavno "unelectable" - ona ne moze dobiti nacionalne izbore. A i bacala bi klipove u Obamine tockove na svakom koraku.

    Mislim da bi bilo interesantno da Obama uzme Bloomberga (milijarder, osnivac kompanije Bloomberg, i trenutni, dugogodisnji gradonacelnik New Yorka) za pod-presjednika. Time dobiva veliku tezinu za svoju kampanju, a automatski dobiva i sve glasove umirovljenih Zidova koji provode penziju na Floridi i time Florida vjerojatno donosi svojih 27 elektorskh glasova Obami. Takodjer, ovim potezom izbjegava kritiku da je "light-weight" koji je premlad i koji naprosto nema dovoljno iskustva. U Bloombergu ujedno dobiva i vrlo, vrlo kvalitetnog biznismena i operativca koji moze provesti ideje i projekte do kraja (fuckas ti ideju kad je njezina provedba nikakva a to je precesto bio slucaj do sada) i koji nema stigmu covjeka da je "career politician" koji je cijeli zivot proveo u Washingtonu i nema pojma o stvarnom zivotu.

    Sto se McCaina tice, zelim da uzme Romneya za svog running mate-a.

    Onda bi ovi izbori stvarno bili vrijedni da im se posveti paznje.

    Nadam se da bi nova administracija nesto pokrenula u USA, osobito u ekonomiji jer stvari ovdje postaju neizdrzive. O tome se vrlo malo pise po novinama i na televiziji, a i ono malo sto se objavi vecinom govori u rastucim cijenama benzina. Da, benzin je svakako problem, ali to je samo mali dio price. Inflacija ovdje divlja vec mjesecima, a sluzbene vladine statistike da je osnovna inflacija ("core inflation") samo par postotaka na godisnjoj bazi je bezocna laz. Pa vidim koliko su mi zivotni troskovi (ali, ne i placa!) otisli prema gore u zadnjih 6 mjeseci. Neke namirnice su otisle gore i 50% (da, pedeset posto) od Januara. I to ce biti tako sve dok FED-ova stamparija radi prekovremeno i nocu i vikendom i upumpava ogromne kolicine novca u ekomoniju. Zar nije interesantno da je FED prestao objavljivati informaciju o "M3 supply" tj. informaciju o tome koliko je novog novca odstampano i plasirano u ekonomiju. Procjene se krecu oko 16% godisnje. A sluzbena statistika kaze da godinna inflaci, ukljucujuci sve troskove, iznosi +4.2% u usporedbi sa Aprilom 2007. (podatak je sa: http://www.bls.gov/CPI/)
    Gdje je sada jedan Andrew Jackson da preuzme kormilo ovog broda? Ili barem Paul Volcker? Puste zelje, pusti snovi.

    avatar

    10.06.2008. (20:00)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    U Americi, uglavnom glasaju bijelci. Iz nekoga cudesnog razloga, manjine ne izlaze na izbore. Mene isto Obama podsjeca na Milanovica. Tigar od papira. Podpora medija i kvaziintelektualaca, samo fali stafeta. Ali prije ce Sava poteci prema Sloveniji, nego sto ce bijeli americki glasaci glasati za ikoga tamnije koze. Jedva su katolika progutali, a gdje ce jos covjeka koji se zove Obama.

    avatar

    10.06.2008. (22:20)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Mislim da je Obama pokazao dosljednost od mnogih, pa i u odnosu prema senatorici Clinton kad je u Senatu glasovao protiv angažmana Američke vojske u Iraku. U usporedbi sa Zoranom Milanovićem već i ta činjenica dokazuje dosljednost koju predsjednik SDP-a nije pokazao a kamoli dokazao jer za sada još ništa nije pokazao, osim jedne stvari, a to je da je na kongres (ili konvenciju) svoje stranke pozvao antisemita i neofašista, mislim na Đapića, pa je izostao i dolazak stranih veleposlanika na izbornoj konvenciji SDP-a. To si u Americi ne bi dopustio niti jedan ozbiljni američki političar konzervativne desne orijentacije, odnosno, jedan je senator čak i to napravio, ali nije ga osobno primio nego je Đapića bio primio drugi tajnik u drugom predsoblju do senatorova ureda na Capitol Hillu, i to na preporuku američkog milijunera hrvatskog podrijetla, Letice, ali to je tog senatora stajalo slijedeći izbor za američki Kongres (nije više izabran jer se ne može opravdat suradnja s dokazanim antisemitom i crnokošuljašem). Milanović je učinio istu grešku kao i Sanader - surađuje sa Đapićem. Zaključno, Obama ima velike šanse jer ne glasuju samo bijelci u Americi, i to je dobro, a hoće li Obama ako bude izabran biti dosljedan svojoj retorici u kampanji tek ćemo vidjet. Za sada nosi sa sobom nešto što je novost u ovo vrijeme, a to je duh promjena u baruštini, a nekada je to važnije nego neki konkretni uski stručni i suhoparni predizborni programi. To je ono što i Hrvatskoj nedostaje jer kako je autor posta dobro primijetio, oporba, ako je taj naziv uopće zavrijedila, na čelu s Milanovićevim SDP-om pustila je HDZ da radi što hoće, praktički su s njima u tihoj koaliciji.

    avatar

    11.06.2008. (09:22)    -   -   -   -  

  • Obama

    Milanović nije Obama, nego Sanaderov klon. Obama je bio najbolji student na prestižnom fakultetu, a u čemu je Milanović najbolji? U vađenju krmelja iz očiju? Sveznajući čika Stipe, lepi Ivo i naš Zoki bdiju nad svojom nepismenom nacijom iz Austrije. To je kao nekakva priprema za iduće izbore. Sad su političari monolitni i nama je pao kamen sa srca (na nogu). U Hrvatskoj poskupljenja, zbrka oko turističke sezone, a glavna tema nam je kao nogomet. I tu i tamo Obama. Zajebu li nam turističku sezonu ove godine, imat ćemo takvu inflaciju, da će kuna otić u kurac, a s njom i naše vraćanje kredita i opće stanje u zemlji. Mogu nas izvuć samo "vatreni", koji igraju kad - bolje, kad - lošije. Ne da im se uvijek srljati, kao što rade oni Nijemci, Nizozemci, ili Francuzi. Oni se povuku, pa polako dok ide ide.

    Obama

    avatar

    12.06.2008. (12:54)    -   -   -   -  

  • anjuška

    blogač ti je super

    avatar

    13.06.2008. (19:06)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...o ovome sam već sve prije iskomentirao i volio bih da imam krivo. Obama se ne može uspoređivat sa Milanovićem, potonji se skroz pogubil i predstavlja najveće razočaranje hrvatske politike u zadnjem desetljeću...:( btw. imaš kod mene post po tvom ukusu...:)))))))

    avatar

    17.06.2008. (11:51)    -   -   -   -  

  • WHATEVER

    Samo par kratkih napomena prije puta u Beč :)

    * ne znam bih li, da mogu, glasovao za McCaina umjesto Obame, ali da bi bio u iskušenju - bi :)

    * policies su se itekako razlikovale, nemam vremena sad elaborirati, ali universal health-care i samo priča o popravljanju sustava je prva velika razlika

    *Hillary je imala gafova fala bogu, ali kad bi krenuli s Obaminim isto bi lijepi knjigu mogli ispisat...

    *glasači su jasno rekli??? hm, hm... razlika je bila vrlo tijesna, čak bi je mogli usporediti s onom Bush-Gore :)) s time da je Hillary pobijedila važne države, a Obama je nabrao sitne boranije u caucusima... tko da ne bih baš bio toliko uvjeren u jasan izbor američkih birača između iskustva i prodavanje boze... ali to ćeš se tek uvjeriti u studenom :)

    Pozdrav :)

    avatar

    20.06.2008. (06:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...