Komentari

diavola.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Vinci

    ma vi ti ovih Mađara šta glume strogoću! da mi to napravimo, vjerojatno bi završilo u svim njihovim novinama, a onda pa-pa turizam.
    a s ovim "Kinkdom"-om si me stvarno smantala. nije mi bilo ni na kraj pameti tražiti kvaku u službenom žigu ;)

    avatar

    08.06.2008. (13:19)    -   -   -   -  

  • Diavola

    Vinci: vidi se da nisi opsjednut žigovima kao ja :P zapravo, moja opsesija žigovima je, čini se, starija od planinarenja... možda su me žigovi i odveli u prirodu, tko će znati ;)) što se tiče Mađara, da, baš... da mi to njima napravimo, zabranili bi nam na ulazak u EU na novih 3,5 godine ;)

    avatar

    08.06.2008. (13:56)    -   -   -   -  

  • strijelac

    Ja zivim u Budimpesti skoro vec godinu dana i mrzim je iz dna duse! cijelu madjarsku...

    avatar

    08.06.2008. (14:00)    -   -   -   -  

  • Diavola

    joj daj nemoj reći :(( Budimpeštu obožavam, bila sam puno puta i uvijek mi je bila super... bila sam i po par dana tamo i puno puta na samo jedan dan. moram otići do tvog bloga da vidim razloga, baš me zanimaju... (iako mi se trenutno dobro uklapaš u post s ovim komentarom hehehe ma ne šalim se, volim Mađu. :))

    avatar

    08.06.2008. (14:49)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    hehehehe... a to ti je tak... naša prokleta hrvatska narav... to objasnim svom dragom svaki put kad se pravi pametan i dođe doma s uplatnicom :)))

    avatar

    08.06.2008. (18:50)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    Vidin ja draga moja Djavolice da moras jos puno uciti :-D.Kao prvo zig: nisam skuzif, tolko sam naviknut na kineske gluposti na chinglishu u sluzbenim papirima da ne bi reagiral ni kad bi mi napisali u osiguranju da sam pas i da moram redovito veterinaru na cijepljenje... Parkiranje: zivi kojih par mjeseci u Njemackoj ili tak negdi pa bus ostavila te balkanske navike iza sebe jako brzo. UVIJEK plati 5 eur ako je kazna za neplacanje 50. Makar i za 5 minuta. Ako je kazna 500 eur, plati i ako je 5 minuta poslije! Ono, za slucaj da ti vura krivo ide...
    Budimpesta: lijep grad kojeg mrzim otkad sam prolazio (1994 ili tako neke) 20 put kroz njega (tocan broj: 22. ne pretjerujem) na putu prema Poljskoj. Bez love za ici dalje, obicno sam se docukal nekim texasom iz Nagykanizsze ili Gyekenyesa i prespaval uz bocu vina negdi oko Citadele i trazil sam oko Keletija svercerske buseve s kojima sam za 20 DM dolazil do centralne Poljske...khm (blush).

    avatar

    08.06.2008. (20:41)    -   -   -   -  

  • gogoo

    To sam odmah vidio ,ali rekoh ako je žig žiK i kingdom je kinKdom, zar ne? Mislio sam da je stvar u onim arapskim brojkama i slovima koje sam već zaboravio. U Hungariji smo uvijek dobro i jeftino jeli i pili, zadnji put san bio negdi na Blatatonu pred par zima. (Može koji tokajac za mene?)

    avatar

    09.06.2008. (03:11)    -   -   -   -  

  • Asterix

    Glavno da mi sad znamo što nam je činiti ako se i nama osvane narančasta uplatnica na vjetrobranskom staklu ;). Super je ovaj putopis u Pečuh, nisam nikad bila pa im je bilo very interesting :).

    avatar

    09.06.2008. (09:48)    -   -   -   -  

  • milicza

    Mađari su zakon....sami sebi su dovoljni....tamo ni mladi ljudi ne znaju strane jezike....ja se služim njemačkim,engleskim i francuskim,natucam bugarski...ali koja mi korist....bok te pitaj kaj oni delaju u osnovnim školama....da me netko mrzi poslao bi me u Mađarsku i recimo otšrafio auspuh i da mi recimo otpadne negdje na lokalnoj cesti od Baje prema Szegedu,a verkštata nigdje..a nitko ne govori ništ drugo osim mađarskog i to nekog dijalekta koji ni u susjednim selima ne razumiju....hmmm,čekaj,to nije moja noćna mora,to je stvarno događaj iz mojih putešestvija zvanih "putešestvije po Evropi sa peglicom-ak mogu Poljaci možemo i mi..:)."..S druge strane u Austriji nam puče šajba i mi u prvo selo,striček kaže ajte popit kavu i vratite se za pola sata!Mi se vratili za 20 minuta,a u Renaultovom servisu promijenili nam šajbu od golfa-još su išli po nju u Volkseagenov servis 10 km dalje u drugo selo,sve počistili,nisu nas oderali i vratili nam melverštojer...ljubazni do bola...Kazne plaćam i ovdje,odmah i sad,a u Evropi pogotovo....ko će se zezat sa policijom i lešinarima sa parkinga.
    Volim tvoje priče i tvoje slike..

    avatar

    10.06.2008. (09:26)    -   -   -   -  

  • Sinja

    Draga Diavola, redovno i sa zadovoljstvom čitam tvoj blog!
    Pusa velika od Sinje

    P.S. Bez obzira na jezičke barijere :) ja bih ipak malo skoknula do tog gradića. Slike su preslatke!

    avatar

    11.06.2008. (22:47)    -   -   -   -  

  • Diavola

    - Asterix: jako simpatično mjesto, ugodno za prošetati, ima puno toga za vidjeti. nama Osječanima najbliži osjećaj inozemstva :)
    - milicze: haha istina, Mađari su fakat tanki sa stranim jezicima! doduše, hajde, mlađe emtivijevske generacije još kako, ali ostali... čak ni ruski ne znaju! hehe... ja natucam par riječi koje su mi relevantne za šoping, tipa otvoreno/zatvoreno i boje, zanm pozdraviti, reći hvala, bok, doviđenja i to je sve :)) što se popravaka tiče, uh, ja sa svojim autom uvijek imam fobiju ići u inozemstvo baš zbog tih stvari - ne daj, Bože, da ti se što dogodi :) ali da, u pravu si, bolje se ne zezati s lešinarima i sve plaćati... teško da ćemo se mi iz nečeg "izvući" vani :)) pusa! :))
    - Sinja baš mi je drago! samo dođi! :) jesi ti možda Sinja s Coolinarike? :)

    avatar

    16.06.2008. (16:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...