kapa dolje, odlično uradjeno :) ja se spremam već mjesecima, imam nekoliko recepata na istu temu, ali sve nešto razvlačim, puno posla... :P
13.06.2008. (08:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mili
Draga Sanela,
hvala ti za krasne recepte. Želitm te samo upozoriti, da se obična želatina proizvodi iz kostiju, kože i ostalih dijelova ubijenih životinja. Puno je bolja želatina iz algi, možda je malo skuplja ali barem znaš što jedeš.
mili.arapovic@amis.net
03.10.2008. (16:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mili, hvala na upozorenju, ali svjesna sam od čega se želatina proizvodi. Probala sam koristiti agar agar, ali nije mi se svidjelo. Inače želatina je na popisu 4 stvari životinjskog podrijetla, bez kojih ne mogu iako sam vegetarijanka: 1. svi mliječni proizvodi (svaka čast sojinom i zobenom mlijeku i sličnim izumima, ali ne samo da su skupi, nego se ja na to ne mogu naviknuti, to ima previše čudnu aromu), 2. jaja (probala sam raditi razne vegansko-makrobiotske kolače, ali to jednostavno nisu kolači kakve volim), 3. želatina, 4. film za fotoaparat (nemam digatalni aparat i životinje još uvijek umiru zbog mog fotoaparata) Sigurno ima još stvari i proizvoda koje koristim, iako su životinjskog podrijetla, iako mi sad ne padaju na pamet. Kako Amerikanci kažu: beggars can't be choosers. Nije da se svrstavam u kategoriju prosjaka, ima ljudi kojima je gore nego meni, ali kupovati skupe vegetarijanske substitute za proizvode životinjskog podrijetla - to je ipak previše za moju financijsku situaciji, pa nisam ni u mogućnosti da biram, čak kad bi mi se ti supstituti uopće sviđali.
03.10.2008. (18:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Amyicha
njam njam, moram si spremiti te recepte pa da mi mama nekada napravi t torte ili kolače. kako god. hehe. nadam se da se čitamo? bye
03.06.2008. (19:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Duliba
Fiiinnnooo !!!!
Ja ne znan radit sa želatinom, jedva san neki dan spasila tortu od jagoda.
Nikad više želatina... :)))))
05.06.2008. (11:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
milicza
Ajme koja divota!
10.06.2008. (19:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kolači
Ciao stone:-D kako si mi?evo ja dobro,aha da torta od banane ne moze puno bit,po crne ca ces steta..
aha imas isti recept samo vise gramature i zove se lady di.superrr..
inace radis uvjek kolace?
cujemo se,pozz:-D
p.s.
Super je torta:-D
11.06.2008. (15:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uranova Pikula
jao ja ovo ne bih znala napravittttt
koja si ti legenda :))
13.06.2008. (02:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
studena
kapa dolje, odlično uradjeno :)
ja se spremam već mjesecima, imam nekoliko recepata na istu temu, ali sve nešto razvlačim, puno posla... :P
13.06.2008. (08:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mili
Draga Sanela,
hvala ti za krasne recepte. Želitm te samo upozoriti, da se obična želatina proizvodi iz kostiju, kože i ostalih dijelova ubijenih životinja.
Puno je bolja želatina iz algi, možda je malo skuplja ali barem znaš što jedeš.
mili.arapovic@amis.net
03.10.2008. (16:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Mili, hvala na upozorenju, ali svjesna sam od čega se želatina proizvodi. Probala sam koristiti agar agar, ali nije mi se svidjelo. Inače želatina je na popisu 4 stvari životinjskog podrijetla, bez kojih ne mogu iako sam vegetarijanka: 1. svi mliječni proizvodi (svaka čast sojinom i zobenom mlijeku i sličnim izumima, ali ne samo da su skupi, nego se ja na to ne mogu naviknuti, to ima previše čudnu aromu), 2. jaja (probala sam raditi razne vegansko-makrobiotske kolače, ali to jednostavno nisu kolači kakve volim), 3. želatina, 4. film za fotoaparat (nemam digatalni aparat i životinje još uvijek umiru zbog mog fotoaparata)
Sigurno ima još stvari i proizvoda koje koristim, iako su životinjskog podrijetla, iako mi sad ne padaju na pamet.
Kako Amerikanci kažu: beggars can't be choosers. Nije da se svrstavam u kategoriju prosjaka, ima ljudi kojima je gore nego meni, ali kupovati skupe vegetarijanske substitute za proizvode životinjskog podrijetla - to je ipak previše za moju financijsku situaciji, pa nisam ni u mogućnosti da biram, čak kad bi mi se ti supstituti uopće sviđali.
03.10.2008. (18:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...