Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • jadna bezgačnik

    BLOG JE MRTAV, ŽIVIO BLOG!

    avatar

    03.06.2008. (08:19)    -   -   -   -  

  • vuk

    tko se boji bloga još, bloga još, bla, bla, bla...

    avatar

    03.06.2008. (08:20)    -   -   -   -  

  • Golman Simić

    Tekst koji kasni dvije godine. Strahimir Primorac je malo progooglao i na osnovi dva, tri članka sročio ovaj tekst koji se bavi nekakvom demistifikacijom književnosti na blogu. Pri tome ne vjerujem da je pročitao išta od te 'književnosti. 'U protekle tri godine Vijenac nije objavio niti riječi o književnosti koja nastaje na blogu, nego je sustavno ignorirao sve što se po tom pitanju događa. To se može pripisati i uredničkoj politici Ivice Matičevića. Prvi i zadnji put kada se Vijenac dotakao književnosti s bloga bila je naslovnica (sic!) broja 341, 29. ožujak 2007., s koje se u idiotskom komentaru Knjigowood urednik Matičević obrušava na književnost s bloga, prvenstveno na Vladu Bulića. Da bi nonsens bio veći, redikul Matičević niti ne zna da mu u istom broju kvalitetniji dio Vijenca ispisuje troje blogera (Alajbegović, Čudina i jedna blogerica s poezijom). Ne zna niti mu je kroz Vijenac, zaslugom Krune Lokotara, proteklih godina prodefiliralo dvadesetak 'blogera' od kojih su neki bili i finalistima književnih natječaja Prozac i Na vrh jezika, od kojih je Antonija Novaković i dobitnica Gorana za mlade pjesnike. Novi urednik, Vijenac se otvara novotarijama, ali stara priča o novinarskoj površnosti.

    avatar

    03.06.2008. (08:24)    -   -   -   -  

  • cvjetni

    ima na blogu sjajnih tekstova. samo ih pišu ljudi kojima vjerovatno nije ni na kraj pameti da se promoviraju kao književnici. kritičari, head hunteri i ostali srodnici, vaša je zadaća da ih pronađete i prezentirate. mislim, ako vam je do književnosti stalo. baš do književnosti.

    avatar

    03.06.2008. (08:37)    -   -   -   -  

  • kamenko svrbiguza

    golmane, primorac se barem mogao malo raspitati, pročitati nešto, ali primorac fura tezu o prozi "...koja nema potrebe za globalnim, filozofskim promišljanjem ili preispitivanjem čovjekova položaja u suvremenom društvu; " da mi je samo znati, na osnovu čega to primorac zaključuje? rukavinin blog/zbirka "buddha u supermarketu" se tako zove jer je, valjda, tako pao grah.

    avatar

    03.06.2008. (08:42)    -   -   -   -  

  • Tinči

    Strahimir (1945) je zaposlen u Večerenjem listu kao redaktor i lektor, ali nema blage veze da mu je kroz večernjakov natječaj za kratku priču prodefiliralo tridesetak 'blogera' , od kojih su pet bili finalisti.

    avatar

    03.06.2008. (08:55)    -   -   -   -  

  • ...

    Straho je i član V.B.Z. žirija, no ne zna da je mu je Čudina bio u užem izboru za nagradu. Kao Matičar ne zna ni to da mu je Špoljar mrknuo pare u Osijeku. Ne zna puno toga, ali naučio je googlati. Novinarska percepcija ostala je na ovih pet imena koja se spominju u članku. Nije fer, no možda je i bolje tako. Autori stasali na blogu dio su mainstreama ali bez blogerske stigme.

    avatar

    03.06.2008. (09:05)    -   -   -   -  

  • J.

    Roman Simić u jučerašnjem Večernjem povodom Europskog festivala kratke priče hvali Pilića i Doggiestyle kao jednu od dvije najbolje zbirke kratkih priča prošle godine, ali ga ne zove na festival ;-)))

    avatar

    03.06.2008. (09:11)    -   -   -   -  

  • bloker

    Malčice ste prećerali. On je pisao kritiku onoga što je s bloga ukoričeno, a vi se digli na noge ko rogato pleme (naglasak na pleme).
    Ja pišem pijesmice i crtice u blokić. I od danas ću se zalagati za prava nas blokera! Zbog čega li smo bestraga mi tako zanemareni! Nitko nas ne spomenu...

    avatar

    03.06.2008. (09:16)    -   -   -   -  

  • Onako odoka

    Koji je to autor stasao na blogu dio mainstreama? Ma daj, molim te. Osim Bulića. A on nije bloger.

    avatar

    03.06.2008. (09:22)    -   -   -   -  

  • obloker

    dobro veli primorac. ti književni bogovi, to kurca ne valja.

    avatar

    03.06.2008. (09:27)    -   -   -   -  

  • Krle

    @ bloker, da je bar pisao kritiku, ali nije. googlao je. tekst je površno skrpan od prvog materijala na kojeg možeš naići na webu. dobar novinar bi istražio to o čemu piše. ono nazove kolegu iz vijenca alajbegovića, di si stari ovo ono, ti su toku i sam imaš taj blok kak se to već zove, daj mi malo objasni kaj se tam dešava.

    avatar

    03.06.2008. (09:34)    -   -   -   -  

  • ...

    Onako odoka - definiraj mi mainstream u rvata?

    avatar

    03.06.2008. (09:36)    -   -   -   -  

  • Onako odoka

    A zašto ga ti nisi definirao, pa ti si ga spomenuo prvi? Pomalo nespretno, dodoše. U ovom kontekstu to bi bila književnost koja ima dobru recepciju kritike i publike. To ti je ko peder, čim uđe u "prostoriju" znaš da je mainstream ;).

    avatar

    03.06.2008. (09:43)    -   -   -   -  

  • A

    Primorac navodi onog tipa koji kaže: blog je alat za pisanje i ništa više. Ne postoji blogerska književnost.

    avatar

    03.06.2008. (09:45)    -   -   -   -  

  • ...

    Onako odoka, hahaha dobarrrrrr! ;)))

    avatar

    03.06.2008. (09:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...