Komentari

1971.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • blogomoljac

    Ima rjesenje: Uzmi Mac! Imam ih 3. Ja samo sa tim radim. Dosad sve sto je bilo je da je otisao jedan jedini hard disk. Nakon 4 godine. A nije ni cudo, jer je radio bar 14-16 sati dnevno, a neki put i po 40 sati bez prestanka sa puno paralelno ukljucenih programa. Imam i par PC-a sa Windowsima. Stalno problemi!

    avatar

    31.05.2008. (05:12)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    Moja lap Toshiba radi besprijekorno već godinu dana pa se nadam da će i dalje... Ali reicmo moj nećak je prošle godine dobio za firmu komp iz HGspota i tri puta su ga nosili na popravak, i da seka nije bila bezobrazna, tko zna koliko puta bi ga još nosila... Kina će nas uništit, a HGovci, Msanovci i slični se bogate jer im se još uvijek isplati toliko puta zamjenjivati dijelove jer ga valjda kupe po par centi... strašno...

    avatar

    31.05.2008. (09:31)    -   -   -   -  

  • Procrust

    Za to sluzi RAID (Redundancy Array of Inexpensive Disks), a ima ga vecina novih maticnih ploca. Namjesti se mirroring polje sa dva identicna diska i siguran si. A i trgovci su sretni - zasto bi prodali jedan disk kad mogu prodati dva za duplu cijenu...

    avatar

    31.05.2008. (13:49)    -   -   -   -  

  • 1971

    Dakle, majk, da umjesto jednog lošeg diska prijeđem na dva loša diska? :)))))))))

    avatar

    31.05.2008. (15:27)    -   -   -   -  

  • Smrt za riblji fond

    Meni je 2-3 dana prije Uskrsa riknuo flat monitor Samsung nakon 1,5 godine, a garancija je na tri. Prije Uskrsa dao sam ga nazad prodavaču, shodno navodima iz garancije. Nakon 50 dana otkako sam ga dao na popravak upitam prodavača što je sa istim, da je prošlo 45 dana od maksimalnog garantnog roka te da mi po garanciji trebaju dati novi monitor pošto u roku od 45 dana nisu otklonili kvar. On kontaktira svoga dilera i prenese mi odgovor "da po novom zakonu nisu dužni tako napraviti jer rok od 45 dana više ne postoji, već termin "u prihvatljivom roku". Normalno, rekao sam da je za mene "prihvatljiv rok" sedam dana od-do, a da ću o profesionalnosti izvijestiti udruge za zaštitu prava potrošača. Rečeno mi je prije 10 dana da dobijam novi monitor, jel može LG. Rekao sam može, trebao je doći idući dan ali još uvijek ništa. Valjda je "prihvatljivi rok" vječnost.... iako ja za te promjene u zakonu nisam nikada čuo.

    Pišem ti sve ovo sa svoga Acera laptopa, staroga oko 2 godine. Isti je prva liga roba.

    avatar

    02.06.2008. (16:40)    -   -   -   -  

  • puf

    zbunj? umjesto da bude VISE postova, meni se cini da ih je odjednom MANJE. Što je sad? :)

    avatar

    04.06.2008. (08:04)    -   -   -   -  

  • pero.k.lozac

    Definitivno preporucam brand name. Naslagao sam se kompjutera u zivotu, sto sebi, sto drugima, ali uvijek neka zajebancija. Imam sad i maca i dva dell-a (jedan je 6 godina star), sve doduse oplemenjeno dodatnom memorijom i sve sljaka ko po spagici i tiho, gotovo besumno. :)

    avatar

    04.06.2008. (11:04)    -   -   -   -  

  • gnjavator

    Hm, ko ima nešto protiv RAIDa? Pa pogledaj da su prosječni diskovi prije 10 godina (kad su i trajali barem 4 godine...) koštali 1500kn... sad za te pare moš kupit tri komada iznadprosječna kapaciteta :) pa zašto ne bi složio RAID i nado se da neće oba diska prnut u fenjer isti dan :)

    Što se tiče garancija... što je neko spominjo kod onog "starog posta"... kad sam jesenas mijenjo matičnu ploču koja je crkla u HG Spotu, uredno sam dobio novi račun sa novom garancijom... a i u firmi smo uzeli par komada seagate diskova sa 5 godišnjom garancijom, složeni su u RAID naravno :) jedan je crko nakon godinu dana, i dobili smo drugi i sa njime i novu garanciju... ostali još rade a prošlo je dvijeipogodine od tada, ti bokca kako vrijeme leti, kao da je bilo juče :)

    dalje, brand-name? neka fala :) jedino ako su Laptopi u pitanju to nešto i vrijedi. Imali smo u firmi Digital servere prije 11 godina instalirane. Eeee, ti i dan-danas rade, jedino što ih je "malo vrijeme pregazilo", od 40-ak komada za sve ove godine crkla ploča u jednom i diskovi u dva komada... onda je došlo 20-ak Compaq servera, izdržali su oko godinuipo a onda su počele odlazit baterije na matičnoj ploči... pa dok je bilo pod garancijom mjenjane su ploče, a sad lemimo baterije, crkavaju slotovi za procesore iako niko niš ne dira, a u 4-5 komada su i diskovi otišli... Onda su došla četiri novija Compaq servera, u jednom je napajanje crklo za tjedan dana, a u svima su diskovi zezali na bazi "svake godine disk jedan".

    Sada imamo 40-ak HP servera koji svaki košta skoro moju godišnju plaću... imaju oko godinu dana i jedan je već 3 puta bio na servisu i eto ga tu kod mene umjesto "na radnom mjestu" jer je opet otišao... jednostavno ne radi RAID disk kontroler... a taj disk kontroler koji košta kao cijeli moj komp kod kuće je generator problema na nekoliko servera.

    Ili Compaq NAS server... koji je služio za snimanje backupa, RAID 5 polje od četiri diska, ono što bi se reklo ako crkne jedan disk samo ga zamjeniš i sve radi dalje... nekoliko puta je bilo da se mjenjaju dva diska odjednom što znači da su i svi podaci bili baj-baj. Poslije sam išao tražiti podatke pa sam vidio da su se "malo preračunali" jer u podacima o matičnoj ploči kaže da treba napajanje od 250W za stabilan rad same matične ploče, a oni su u serverčić sa četiri diska stavili napajanje od 200W.

    I tako... imam takvh iskustava sa brand name računalima da to ne bi nikom preporučio... barem ne ono što se kod nas prodaje kao brand name.

    avatar

    05.06.2008. (08:59)    -   -   -   -  

  • 1971

    Oj, Gnjavatore... A da se vratimo u predračunalno doba? I uhvatimo motike, ha? Ja bih bio najsretniji da postoji opcija skupljeg a kvalitetnijeg. Ali čini se da to više ne postoji. :-/

    avatar

    05.06.2008. (22:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...