Koliko znam, a znam iz druge ruke jer mi je muž česti posjetioc Kine i Hong Konga, njihove su kuhinje, čak i za neke evropske zemlje izuzetno čiste, tako da to gađenje nije njihov problem, već tvoj. Ne mislim time ništa loše, mi smo navikli na jedan način kuhanja i pripremanja hrane, a oni na nekaj sasvim nama nedokućivo. Zato se je u takvim situacijama najbolje prepustiti domaćinu jer oni sve znaju najbolje, kao što i ti sve znaš kod sebe doma. Što se tiče evropske kineske kuhinje, tu je to jad i bijeda, tj jedemo ono što si bedasti zapadnjaci misle da je kineska klopa. Do sad sam najbolju kuhinju jela u Diseldorfu u jednoj neuglednoj prčvarnici iza čoška, gdje nam je teta Kineskinja rekla što imaju svježe i što je danas glavna klopa na meniu i jednom tu u okolici kad nam je u gostima bio prijatelj Kinez koji je šarmirao šeficu i koja nam je skuhala po njegovim željama. I sram te bilo da ne znaš jesti štapićima, to čak znaju i moji blizanci od 4 i pol godine :)))))
21.06.2008. (00:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Bugenvilija: Joj, nisam htjela staviti fotografije prljavštine, ali pogledala sam u kuhinju, a i u sobi u kojoj smo sjedili, krpa i metla nisu previše korišteni :); i prašine i paučine je bilo u restoranskom dijelu :). Međutim, hrana je bila izvrsna. Bili smo i u drugim restoranima gdje je sve bilo tip-top; i čistoća i hrana. Slažem se, treba se prepustiti izboru lokalnih. A što se štapića tiče, to je jedna od rijetkih stvari od koje sam odustala :-). I vidiš da mogu preživjeti čak i u Kini :-).
21.06.2008. (00:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvrk
Bas onako kako kazu: 'Ima ih ko Kineza!'.
04.06.2008. (09:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dr Kovač
Bravo! Super zanimljiv prikaz Kine iz zapadnog kuta!
04.06.2008. (09:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smiling cricket
Jako zanimljivo. Drugi svijet.
04.06.2008. (16:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
galerije, priroda, kretanje...
Kad sam odlučila ne osvrtati se na čistoću, mogla sam početi donekle uživati hahaha
17.06.2008. (10:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
Koliko znam, a znam iz druge ruke jer mi je muž česti posjetioc Kine i Hong Konga, njihove su kuhinje, čak i za neke evropske zemlje izuzetno čiste, tako da to gađenje nije njihov problem, već tvoj. Ne mislim time ništa loše, mi smo navikli na jedan način kuhanja i pripremanja hrane, a oni na nekaj sasvim nama nedokućivo. Zato se je u takvim situacijama najbolje prepustiti domaćinu jer oni sve znaju najbolje, kao što i ti sve znaš kod sebe doma.
Što se tiče evropske kineske kuhinje, tu je to jad i bijeda, tj jedemo ono što si bedasti zapadnjaci misle da je kineska klopa. Do sad sam najbolju kuhinju jela u Diseldorfu u jednoj neuglednoj prčvarnici iza čoška, gdje nam je teta Kineskinja rekla što imaju svježe i što je danas glavna klopa na meniu i jednom tu u okolici kad nam je u gostima bio prijatelj Kinez koji je šarmirao šeficu i koja nam je skuhala po njegovim željama.
I sram te bilo da ne znaš jesti štapićima, to čak znaju i moji blizanci od 4 i pol godine :)))))
21.06.2008. (00:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dolphinA
@Bugenvilija: Joj, nisam htjela staviti fotografije prljavštine, ali pogledala sam u kuhinju, a i u sobi u kojoj smo sjedili, krpa i metla nisu previše korišteni :); i prašine i paučine je bilo u restoranskom dijelu :). Međutim, hrana je bila izvrsna. Bili smo i u drugim restoranima gdje je sve bilo tip-top; i čistoća i hrana. Slažem se, treba se prepustiti izboru lokalnih.
A što se štapića tiče, to je jedna od rijetkih stvari od koje sam odustala :-). I vidiš da mogu preživjeti čak i u Kini :-).
21.06.2008. (00:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...