Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (50)

Marketing


  • rU

    što je 'hile' mislio o slavenima?

    moja je mati u vrijeme pomenute 'države' radila kao knjigovođa u jednoj židovskoj radnji.
    vlasnika poslaše u logor, postaviše povjerenika, u crnoj uniformi.
    prvi mu je potez bio da pozove moju magdicu i da joj kaže: nikakvo poljsko smeće neće ovdje voditi knjigovodstvo (moja je mati podrijetlom poljakinja) ...

    'hile' je isto mislio o svim slavenima - mogu biti 'upotrebljivi' kao roblje ... i ako liče na arijevce, mogu poslužiti kao rasplodni materijal ...
    oni koji se 'pale' na crne uniforme izgubili su to iz vida ...

    rijetko svratiš do jezeraca, rijetko komentiraš, pa me iznenadilo da imaš link do njih ...
    uzvratit ću linkom, ako nemaš ništa protiv, jer ja k tebi svraćam, iako, ne znam zašto rijetko komentiram ... :-))

    avatar

    27.05.2008. (09:39)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    O ovome mogu vrlo argumentirano pričati iz svog zrakoplovnog kuta. I bez prepuštanja povijesne hr-zemlje Talijanima i Mađarima... NDH je bila nametnuta država hr-narodu. Vidi se to najbolje iz statistike. Do 1943, preko 50% partizanskih brigada NOVJ su činile brigade NOVH. Slično je bilo i sa nacionalnim sastavom. Do 1943. Hrvati su činili preko 50% sastava NOVJ. Kada su počeli Britanski kontakti sa antifašističkim pokretom u Hrvatskoj, isti je brojao oko 60.000 partizana. Krajem 1944. najveća postrojba NOVJ zove se 8. dalmatinski korpus i broji 26.667 partizana, te predstavlja kičmu buduće 4.armije koja je oslobađala prostor od Dubrovnika do Trsta. Slično je bilo i u prvoj regularnoj zrakoplovnoj postrojbi. Preko 75% ljudstva činili su Hrvati i primorski Slovenci, dok su 50% pilota bili zrakoplovci NDH koji su s avionima prebjegli u partizane. Tijekom ukupnog postojanja NDH, iz njenog Bojnog zrakoplovstva na razne strane s različitom uspješnošću pokušalo je prebjeći čak 119 aviona (otprilike trećina) s oko 310 članova posade i putnika. Samo uvidom u te mnogobrojne prelete iz Zrakoplovstva NDH, jasno vidi kako je NDH bila nametnuta država hrvatskom narodu. Oni koji to danas ne vide, očito su niske obrazovne strukture...

    avatar

    27.05.2008. (10:28)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Svaka chast.
    Nazalost, s ludima se ne moze razumno raspravljati a nakotilo ih se "ko kunicha" i na lijevo, i na desno od "zdravog razuma".

    avatar

    27.05.2008. (23:56)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Da dodam.
    Ja sam ove nikad-kraju kenjaze Bleiburga i Jasenovca predvidio davno kad sam prvi put chuo za idiotariju "pomirenje partizanskih i ustashkih sinova" jer sam skuzio da che "kolo vodit" neki kojima je chinjenica da je bio sin/kcher partizana/ustashe bila neka bitna zivotna odrednica skoro pola stoljecha iza hebenog "chachinog rata". Kad i ni jednom normalnom chachi to vishe nije puno znachilo.
    A ovi koji sada "kolo vode" (na obje strane) koriste isti primitivizan "kulture predubokog sadrzaja" za svoje politichke manipulacije. Po mo zakljuchku, jednostavno zato shto sadashnji stvarni problemi nadilaze moguchnosti njihovih kapaciteta pa u svoje svrhe (i na zalost svakog ostalog) jedva chekaju iskoristiti idiotizme i loptu vratiti "u polje povjesti" gdje se moze beskrajno manipulirati i chinjneicama i niskim porivima.
    Glede "chuvanja hrvatskog", iseljenici su samo nashkodili a gubitak hrvatskog jezika (koji je danas manj-vishe istinski shlempavi hrvatsko-srpski) su uzrokovali mediji gdje je cijelo desetljeche bio znachajan utjecaj "rojaka" (po onom kako se danas govori mi smo znali tko je iz Ercegovine, Crne Gore ili Srbije) da bi ga nastavila druzina "a la Milic". Dete sa Dedinja a chovek sa Jutela.
    Pomalo sam doshao do zakljuchka da Hrvati ne zasluzuju svoj jezik jer su nevjerojatno usmjereni prema njegovom zapostavljanju. Hebem ja narod koji se chudom chudi zashto se najezim kad djeca u Dbk govore Stari Grad, Onfrijeva Chesma, shutirati loptu, igrati vaterpola, mapa grada, ili kupatilo. Chuli od susjeda iz Posushja pa misle da je to neshto naprednije a roditelji ako ih upozorish reagiraju kao da ja na upozorenje da mi djeca govore "ebonics" odgovorim "shto se to tebe tiche, we was bash napredno zvuchi".

    avatar

    28.05.2008. (00:54)    -   -   -   -  

  • svinjce

    jednostavno rečeno, endehazija je naša sramota
    nismo odgovorni za nju, ali imamo odgovornost zauzeti stav prema njoj

    a ekipa "štovatelja endehazije" su naprosto budale. kratko i jasno.

    avatar

    28.05.2008. (11:45)    -   -   -   -  

  • ludlud

    A što ovdje pametno dodati ako se zna da se još i zloglasna i čuvena "emigracija" odrekla Pavelića.

    avatar

    28.05.2008. (12:38)    -   -   -   -  

  • zlivija

    politika je kurba, to je sto ja znam. a znam i ono sto su me ucili u skoli. interesantno kako je mojoj generaciji ('86. godiste!), profesor rekoa: "necemo prolaziti gradivo o domovinskom ratu, vi ionako sve znate o tome..." a ispada da se ni danas o tome ne zna bas sve.

    avatar

    28.05.2008. (12:47)    -   -   -   -  

  • ivek i pivek

    zemlja malih nacionalista spremnih za veliko zlo i to ti je to!

    avatar

    28.05.2008. (14:01)    -   -   -   -  

  • mišjarupa

    Najveća sramota i jad hrvatskog naroda je što još uvijek raspravljamo o ustašama i partizanima, to je lijek koji se koristi u hrvatskoj politici kada se nikako drugačije ne mogu izvući iz sranja
    Usput, zaboravio si spomenuti hapening, event i ostale hrvatske izraze na HTV-u i ostalim televizijama. Radio baš ne slušam, ali vjerojatno je i tamo započela epidemija novog hrvatskog jezika. Srećom naši političari su redom sve učeni ljudi, doktorirali na hrvatskom jeziku pa od njih svakoga dana možemo čuti neku novu riječ ...

    avatar

    28.05.2008. (14:07)    -   -   -   -  

  • Dom brani svoj

    Za NDH su se borili pravi Hrvati i Domoljubi 1941 kao i mi 1991. godine. Neprijatelj isti SRBI i četnici !
    Za dom spremni !

    avatar

    28.05.2008. (15:22)    -   -   -   -  

  • davor

    NDH je osramotila hrvatski narod provodeći rasne zakone i čineći zločine protiv čovjeka i BOGA.

    Moj djed je bio ustaša.

    Ja želi sretniju pravedniju i ljepšu HRVATSKU!!!!!!!!

    avatar

    28.05.2008. (15:27)    -   -   -   -  

  • moruzgva

    pred par godina odlučio sam se nositi s kategorijom majstora koji drže pavelićevu sliku na zidu.
    s guštom pričam na talijanskom s takvima koji me krenu uvjeravati u ispravnost svojih pavelićoljubnih uvjerenja. po takvima moj kraj je tako i tako italija. pa shodno tome... ;)

    avatar

    28.05.2008. (17:57)    -   -   -   -  

  • fanny

    Pa zar nisam ostavila komentar???
    Ovo sunce mi udarilo u glavu.
    Možda ću biti subjektivna, jer su mi oba djeda zaglavila od ustaša. Ali nisam odgajana da mrzim i stvaram razliku među potomcima jednih i drugih. Ali oduvijek sam izbjegavala društvo "zapjenjenih" po tom pitanju. Jednostavno se s takvima ne osjećam dobro.
    Tako sam u svojim studentskim danima, stanovala kod žene čiji je otac bio ustaša i zaglavio na Bleiburgu. Bile smo nevjerojatno bliske, s obzirom na razliku u godinama, posjećujemo se i dan danas.
    Prema prošlosti se treba jasno odrediti, bez subjektivnost i realno. I konačno krenuti prema budućnosti, krajnje nam je vrijeme. I dosta više tih priča, imamo sranja i imamo se čime baviti, fala bogu.
    Malo me zazebe kad vidim koncerte izvjesnih kvazi umjetnika i svu onu mladež u crnom, izobličenih lica. Tko ih je odgajao...
    Pozdravček :)))

    avatar

    28.05.2008. (18:17)    -   -   -   -  

  • potnula sjecanja

    Znas vidjevsi naslov ovom blogu, pomislih da cu procitati nesto puno bolje, a nadjoh opet nekakve tlapnje o jeziku, jer zaboga, mi glupi bosanci smo nepismeni i ne razumijemo se. Opet se nesto kurcite, kao i hitlerovci da ste bolji od drugih, a negirate tudje vrijednosti. Zar su rijeci kao ajncug, frajla, skare............. i da ne duzim ciste hrvatske. Meni nesto strasno lice na Deutschsprache, a o izmisljanju rijeci poslije rata kojima se svi smiju, mogu se pisati disertacije. Pa nismo mi glupi bosanci prvi srpski film, poslije rata ( zove se Rane), titlovali na hrvatski, da bi bio prikazan u Lijepoj Vasoj.

    avatar

    28.05.2008. (19:52)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    *ebote Sagi odakle iznikuše ovi komentatori? Privlačiš ih ko svjetlo noćne leptire. Samo da ne svrše tako. Čujemo se ;)))

    avatar

    28.05.2008. (20:07)    -   -   -   -  

  • neolina

    meni je february.blog.hr preporucila ovaj post. ona ti se divi. bilo bi zgodno procitati njene postove, a jos su joj zanimljiviji odgovori na komentare. doduse, vise se ljudima ni ne komentira ta njena izrazena mrznja. tokom pisanja svoga bloga nikad nije izrazila zalenje za poginulim palestinskom djecom, zenama, starcima...ljudima. cak ni kad ju se trazilo da se izjasni zali li za svim nevinim zrtvama rata.
    a mi jedva cekamo udarit po ustasama. a zrtve rata...kakav bi rat bio da nema zrtava. u svakom ratu su prisutne mrznja i ubijanje. npr. i dan danas židovi ubijaju palestince...a mi se jos cucimo u drugom svjetskom ratu koji je davno zavrsio i ni koraka se ne micemo. natjecete se ko ce vise pljuvati po ustasama. ustase su bili hrvati, ja postujem svakog hrvata pa tako i onoga koji je zivot ostavio u bleiburgu.
    --...Imam dobrog franda koji ima pavelićevu sliku na udarnom mjestu glavnog zida i to mi ne smeta. Ak voli, nek izvoli, dečko je u redu kao čovjek a meni je to ipak najbitnije. Bistar, načitan, zagrebački dečko, koji ne žilavi previše sa svojim osobnim mišljenjem, čije ljudske kvalitete čine tu ekstravaganciju beznačajnom...
    dakle...uci od decka i ne "zilavi"....kome se nosi crno neka crno i nosi.
    --Zamislite kad neki neuki Poljak, dužnosnik u EU, kome su većina predaka skončali u Treblinki...- meni osobno je vec pun k.... da nam se cijeli zivot pod nos gura sta ce reci židovi. kad prestanu ubijati neka onda pitanja postavljaju i na postavljena odgovaraju.

    avatar

    28.05.2008. (20:30)    -   -   -   -  

  • Medotebegledo

    Kvocijent inteligencije takvih vidis u komentaru od "Dom brani svoj". To ti je referenca ... ;)

    Citat: Za NDH su se borili pravi Hrvati i Domoljubi 1941 kao i mi 1991. godine. Neprijatelj isti SRBI i četnici !
    Za dom spremni !


    Takvima treba uputnica.

    avatar

    28.05.2008. (20:30)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Ru, zahvaljujem na komentaru " iz prve ruke". Izgubili su oni puno toga iz vida, na žalost sve je manje izvora koji bi im omogućili da steknu svoj, objektivniji sud. Povijest i politika se danas isprepliću preko svake mjere...:)
    Ma svratim do jezerca, tome link i služi, ali iskreno, nisam ti ja neki tip od poezije pa preskočim komentiranje. Popravil bum se...:))))))

    ...@ Manga, statistika i povjesne činjenice se prešućuju u ime trenutnih dnevnopolitičkih potreba. Kad ih zanemariš i gurneš u stranu puno je lakše presvlačiti kapute ili oblačiti malo na jednu pa malo na drugu stranu. To što time vrijeđaju našu pamet, postaje nebitno, postaje navika...:)))

    ...@ Hebatga, iskreno, rođen sam 1954. i principijelno me savršeno boli ona stvar za prošlost. Znaš kak izgleda talijanska škola dobre vožnje? Uđeš u auto, otkineš retrovizor i baciš ga kroz prozor, jer ono što je iza nas nije važno...:)))) Ali me zaista ispižđuje kad se bezočno krivotvori povijest i to ona bliža, ona kojoj sam osobno bio sudionik. I sad neki šmrkavac, rođen osamdesetih, pokušava mene učiti kako je meni bilo i kako sam proveo mladost...:)))))

    ...@ Svinjce, dobro, ali tko je odgovoran, tko je prouzročio devijantnu sliku povijesti i učinio ih takvima?...:)

    ...@ Ludlud, ako ćemo iskreno, zbrisal je ko zadnja kukavica i ostavio svoj narod ko kurve na cesti...

    ...@ Zlivija, da, ali znanost je znanost a politika jest to što kažeš. Zato joj u civiliziranom društvu ni nema mjesta u školi...:))))))

    ...@ Ivek i pivek, ma nije tak dramatično, ipak su te zapravo marginalci, glasni jesu ali ih svekoliki plebs baš i ne "puši"...:)

    ...@ Mišjarupa, slažem se što je vidljivo i iz onoga što sam napisao za @Hebatga. U stvari je ta polemika jedna velika duda varalica...:)

    ...@ Dom brani svoj, baš fino kaj si ti za doma spreman, nakon nekoliko žuja. Navedeni su ti sigurno krivi što do kraja mjeseca moraš bit na kruhu i vodi jer si zavrtil par rundi žuje previše kad si podigao ono što bi se plaća trebalo zvati...:)

    ...@ Davor, svi to želimo ali ćemo se ipak malo načekati. Poznato je kakvo ponašanje i način života nazivamo ljudskost...:)

    ...@ Moruzgva, ti si očito praktičan čovjek...:)))))))))))))))))

    ...@ Fanny, vidiš! Kod tebe očito više nisam IN, morat ću se potruditi oko toga...:))))) Rasprava o crvenima i crnima definitivno ne može iznjedriti tzv. srednju klasu koja je motor svakog društva ali može malo "zamazati oči" da se o tome ne raspravlja dok je pljačka u postupku...:)

    ...@ Potonula sjećanja, malo si nešto pobrkao. Mene ne zanima kako se priča na Sarajevskoj ili Banjalučkoj televiziji. Nije mi bitno kako se tko sa mnom privatno razgovara niti kako govori. Ali, na Hrvatskoj televiziji, u informativnom, školskom ili dječjem programu, nastavnici u školama i odgajatelji u vrtićima, neka izvole govoriti hrvatskim književnim jezikom i naglaskom. Kako pričaju u svoja četri zida je njihova osobna stvar ali da mi npr. klinac dođe iz vrtića i ide otvarat "šifonjer" je apsolutno nedopustivo...

    ...@ Manga, kakav ti je to koment?!?! Postao si medijska blogerska zvijezda današnjim nastupom na 101 pa je simboličan redak sasvim dovoljan za nas, običan blogerski plebs...:)))))))

    ...@ Neolina, malo ti je konfuzan koment. Nadam se da ćeš u mojim odgovorima ostalim blogerima naći ono što želiš čuti, sorry...:)))))))

    ...@ Medotebegledo, ma to su ti ipak uglavnom teoretičari, zasigurno imaju nekog prijatelja, prijateljicu ili općenito neku osobu koja ih je nečim u životu zadužila, a da ta osoba ima "kriva" krvna zrnca. Ne vjerujem baš da bi ju "ne trepnuvši", mogli poslati u neki hipotetski Jasenovac...:))))))

    avatar

    28.05.2008. (22:59)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ sagi,
    ja sam odrastao s chachom kojem je "matematika je majka znanosti a povjest uchiteljica zivota" bila osnovna vodilja i u dobru, i u zlu pa valjda zato iz dna dushe podnosim nikakvu manipulaciju chinjenica a skoro svaku stvar analiziram kroz neku "povjesnu prizmu" nastojechi eliminarati nekakve osobne preference koje proistichu iz raznoraznih okolosti. Kao, ovako banalno, to da su mi dragi i cigarete i alkohol ali ni "pod sluchajno" ne vjerujem da bi nekog trebalo usmjeravati na njihovu potroshnju dok, isto tako, ne vjerujem da nitko ima pravo meni zabraniti da pushim pred kafichem ili popijem chashu vina poslije pjata ribe.
    Recimo, moju obitelj su ustashe poprilichno izmasakrirali (troje pokoshenih iz strojnice) a onda komunisti pok. starome i njegovom bratu "hebali nanu" bash onako "do balchaka" jer su, kako nekakvi znachajni predratni HSS-ovci, iza rata ispali "neprijatelji poretka". Bez obzira na aktivno sudjelovanje u NOP-u, tj. chacha bio u partizanima a dundo u "urbanoj ilegali" ali prvom slijedilo zapljena svega shto se zaplijeniti moglo a drugom 6 godina KPD-a po optuznici za koju je trebalo puno mashte i presudi koju je mogao donijeti samo djubre kalibra Aca Apolonija (onaj isti shto je `91 htio proglasit Dubrovachku Republiku iz Titograda). E sad, ja ne vidim razloga da ja ustashe ili partizane (bolje rechi komuniste) ocjenjujem na temelju onoga shto se nama osobno dogadjalo jer su to samo "slichice" iz jednog vrlo zamrshenog mozaika ali vjerujem da se iz svega toga mogao izvuchi zakljuchak u cilju neponavljanja greshaka. Shto se je nazalost dogodilo u DR gdje su, zbog nakaradnih analiza, opet nahebali oni koji nisu zasluzili jer se je dozvolilo da razno-razni "intelektualci" (na obje strane) ocjenjuju i nagradjuju onako kako mogu samo fishkalse guzichetine chija se etika i hrabrost iscrpljuje time da u svakoj situaciji sachuvaju neogrebanu guzicu a poslije onako "iz visoka" donose "mjerodavne presude".
    U svakom sluchaju, mene vishe nishta bash ne chudi jer je osnovna vodilja suvremenog drushtva postala "svodjenje na najmanji zajednichki nazivnik" koji pogoduje pogoduje "potroshachkom mentalitetu" (radi kojeg se i primjenjuje) a neizostavno kreira primitivni dogmatizam na svim nivoima drushtva. Kojeg su Ameri sakrili iza "najnovije znanstveno istrazivanje" a svijet prihvatio zdravo-za-gotovo. Najvjerojatnije i zato shto vrlo malo ljudi shvacha da "kultura preplitkog sadrzaja" i "kultura predubokog sadrzaja" (po Hall-ovoj definiciji) imaju potpuno istu namjenu, tj. izuzetno su dobre za manipulaciju masama gdje se prva koristi za potroshachke a druga za politichke manipulacije.

    avatar

    29.05.2008. (00:25)    -   -   -   -  

  • neolina

    htio sam ti reci: post ti je odusevljeno preporucila osoba koja opravdava sva nedjela svog naroda. a mi uporno opet pa opet pljujemo po svojoj proslosti. ako je vec neznamo prihvatiti i ako smo razlicitih poimanja te iste proslosti onda bar ne forsirajmo tu temu.

    avatar

    29.05.2008. (00:30)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Problem drugog svjetskog rata je bio što su devedeset posto hrvata bili domaći izdajnici, samo su se jedni "provukli" pa to danas nisu. Tragična podjela dvije grupe izdajica, to nas prati valjda još od borne i ljudevita, a to je, na koncu, "zapisano" i u našem grbu. ali za čitati šahovnicu treba imati posebno oko, naši ljudi njome uglavnom mašu. O paveliću i ustašama neću trošit riječi. Prodaj pa zbriši (zvuči poznato? možda privatizacija?). Protiv kakvih su se to četnika oni borili? Dinarska divizija popa djujića haračila je kako je htjela od paga i zadra do drniša... gdje su te ustaše koje su im se suprotstavile? ah, da, pa haračili su po italiji! koju je pavelić poklonio musoliniju. S druge strane, partizani. Borci za slobodu, a zapravo za beograd, ali ne kraljev, nego staljinov. Revolucija. Pobi i pljačkaj krivo i pravo. Tako je to drug marx odredio, za bolji svijet.
    Pa dobro, kakvi smo mi to ljudi? I dan danas se svađamo oko toga tko je bio izdajnik, a svi su bili izdajnici. Mi smo pasja neka krv. Ona babetina iz švicarske je, ako ćemo pošteno, dobro rekla. Srbi su kurvini sinovi, ali mi smo podli kurvini sinovi. Ponekad se uopće čudim kako smo se ujedinili za dobit ovaj rat. Ali ni to nije dugo trajalo, eto nas opet: čiji je ćaća ovo, a čiji ono...
    A što je najčudnije od svega, kad gledaš pojedinačno, svatko je manje više ok čovjek. Svatko manje više normalno živi i gleda svoja posla, dok se ne dotakne ova tema...
    Mene zapravo živo zanima kako je to u drugim narodima, ili smo stvarno specifični...
    :)))))

    avatar

    29.05.2008. (01:07)    -   -   -   -  

  • hebatga

    >Ponekad se uopće čudim kako smo se ujedinili za dobit ovaj rat.<
    I ja majkemi.
    Glede drugih naroda, ja sam pozivio sa nekima i mislim da je osnovna razlika izmedju nas na jednoj a nekih Francuza, Engleza, Japanaca i Amera u tome da Hrvati nikad nisu uspijeli stvoriti "nacionalnu elitu" koje su ovi drugi manje-vishe uvjek imali a gdje pod "nacionalna elita" spada ona vrhushka koja ima dovoljno inteligencije, znanja, obrazovanja i etike da shvati kako je (zdravi) nacionalni interes veoma bitan za svakog od vrha do dna. Po mom zakljuchku, prva i posljednja "nacionalna elita" u novijoj hrvatskoj povjesti je bio Radichev HSS koju je Macek kasnije razhebao, prvo kroz "sitnu trgovinu" sa Srbima a kasnije kukavichkim "mali pod stol" shto je one poput, recimo, moga pok. starog ostavilo sa samo jednim izlazom a taj je bio odlazak u partizane. Kod velikih sukoba uvjek dodje vrijeme "da se mora ichi u neku vojsku".
    Tudjman je imao veliku povjesnu priliku stvaranja "nacionalne elite" ali je osobno bio previshe sitna dusha za takav pothvat a usprkos nekom usranom doktoratu iz povjesti nije uspio shvatiti da se ni jedna pristojna drzava nije stvorila angazmanom polupismenih hohstaplera koji ni u najvaznijim povjesnim trenutcima ne mogu shvatiti da vlastiti interes ne smije nadvladati narodni interes. O ovima poslije njega ne treba ni govoriti jer su oni "totalni kuhoborci" kojima je jedini i iskljuchivi cilj prezivjeti iz dana u dan i usput neshto ogrebati za vlastiti dzep shto je, po meni, izravna posljedica chinjenice da su ili bivshi apartchici naucheni na kakav-takav zivot sa drzavnih jasli (Rachan i njegovi) ili skorojevichi koji su iz opanaka uskochili u cipele pa su u stanju sve uchiniti od straha da se ne vrate u opanke. Zuljevi na nogama se lako ne zaboravljaju.
    Povjesno gledajuchi, svaka uspijeshna znachajna drushtvena preobrazba (klasichni primjer Americhka revolucija) se dogodila kad su tu preobrazbu vodili oni sa dovoljno znanja i sigurnosti u sebe a nema hebene teorije da che netko (ma kako inteligentan po rodjenju) kome je dotadashnji glavni domet bio "sef picerije" (klasichan sluchaj, Susak) mochi imati mentalnu sigurnost potrebnu za "ispravne poteze" i nema nishta normalnije nego da takav gleda jedino svoj uski interes jer mu je jedina alternativa povratak u piceriju. A tamo hebeno vruche od jutra do mraka.
    Drugi jad je bio Tudjmanova opterechenost lijechnicima od kojih je ochigledno imao kompleks pa ih uvaljivao i lijevo, i desno znamarujuchi chinjenicu da su oni bili najkorumpiranija profesija koja je odgojena da neophodno ochekuje "plavu kuvertu" (tako se prije zvala "pinka"). A, hebatga, ako si od prve ambulante nauchio primat mito nije bash da chesh se oduchit chim postanesh ministar. U svakom sluchaju, sad je vech "popapala maca" jer se elita ne moze stvoriti od onih kojima je novchanik puno vechi od mozga a ni od njihovih potomaka jer su oni previshe nisko da bi shvatili ono "ja sam sanjao da chesh ti postati senator Corleone" shto je stari bandit Vito rekao Majklu shvachajuchi da se ne moze imati "i chast, i mast" a da je "chast", u ukupnom zbroju, daleko vaznija nego "mast". Koja se, za razliku od chasti, vrlo lako moze i izgubiti a koju je najlakshe ochuvati ako joj se doda istinska chast. Klasichni primjer Rockeffeler-i i Kennedy-ji.

    avatar

    29.05.2008. (06:39)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Uz ispriku onima koje davim i sagiju na uzurpiranju bloga neshto bi dodao onako "sa strane". Moguche da che vas zanimati.
    Prije par mjeseci, tamo na blogu onog super-papana Zvone sam napisao da je McCain odraz danashnje Amerike, star-skrelotichan, krvozedan i bolestan od svih moguchih bolesti. Na shto mi je "vrhunski obavjeshteni" debil odgovorio "da chitam konspiracijakse sajtove".
    E pa drugovi i drugarice ako vech niste negdje prochitali, u proshli petak (kao slucajno bash na dan kad ljudi idu na praznike pa im se hebe za slushanje/chitanje o politici) nash junachina bombash John na 3 sata dozvolio novinarima da prolistaju njegov medicinski dosje. I hebote ovi se nashli sa 1200 stranica doktorskih pisanija u zadnjih 7 godina. Ochigledno "zdrav ko cekin" ako se zanemari da ga svako malo skalpelima shkakiljaju i da svaki dan pije nekih 10-tak ljekova. Onako iz zahebancije.
    Kako reche Jon Stewart, sigurno je sve napisano u nekom ogromnom fontu pa je zato toliko stranica.

    avatar

    29.05.2008. (06:57)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Znaš da ovaj nije podložan utjecaju slave ;) Iskreno, taman sam pičio po kadete...
    Nego ne znam jel imaš planova za nedjelju, ali mogli bi onaj susret pomaknit malo van tvog kvadranta. Evo baš kroz kojih desetak minuta mislim pustiti post o tome... osim ako me ne odvuku neke izvanredne obveze na postaji... ali danas će bit garant ;)

    avatar

    29.05.2008. (11:23)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Manga, od subote u podne, pa na dalje me nema. Imam opaku ružavelu na padinama plješivice i ne znam kad ću u nedjelju doć natrag. Principijelno, u nedjelju se "oporavljam"...:))))

    avatar

    29.05.2008. (12:45)    -   -   -   -  

učitavam...