Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • Zvrk

    Potpuno si u pravu kad si ovako reagirala.
    Idem bas sad pogledati njihov site za Hrvatsku Ambasadu u Londonu.

    avatar

    22.05.2008. (13:57)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Moje mišljenje je da nije žvaka za seljaka, u prijevodu, svi bi bili jako modernizirani, otvaraju svoje web stranice i prikazuju se jako informatički pismenima i kulturnima, a onda zaštekaju na samom tom sadržaju svoje svekolike informatičke "kulture" koji svjedoči tome da kulture uopće nemaju. Kako tipično i kako poznato, zar ne?

    avatar

    22.05.2008. (14:17)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Eh, baš svašta! Ti si napisala vrlo pristojan mail, gdje si argumentirala ono, što je doista čudno - nema informacija na hrvatskom jeziku! :(((
    Vidiš, nisam pokušala otići na te stranice - no, nadam se da si ih ipak potaknula za budućnost da pripreme stranicu s informacijama na hrvatskom.
    Pusa, vole Te Luki+Goldie+bebač :)))

    avatar

    22.05.2008. (14:30)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Tek sam sada vidjela Toj komentar kod mene na blogu - vala na lijepim riječima; haljinica je baš "chic" :))), a Ana je bila presretna...Ja još sretnija!!! Pusa, vole Te Luki+Goldie+bebač :)))

    avatar

    22.05.2008. (14:35)    -   -   -   -  

  • skaska

    nemam riječi, ni na francuskom a ni hrvatskom. možda bahatost...?

    avatar

    22.05.2008. (15:34)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    bahat je njihov odgovor jer naravno hr drzavljani itekako imaju posla u svojem konzulatu i veleposlanstvu. jer sto je veleposlanstvo ako ne nesto sto predstavlja hrvatsku i njene gradjane u svijetu.
    odlican je tvoj pristojan mail a i sama znas sto sam ja s njima prozivljavala. evo odgovora iz konzulata, nakon moja vrlo pristojna tri maila poslana unutar 8 dana.

    Za putovnicu je potrebno: domovnica, rodni list, viza u Austriji, meldezettel, dvije fotografije, stara putovnica. Konzularna pristojba se plaća prilikom predaje zahtjeva 82, Eura za osobe do 27 godina a 109, Eura za osobe preko 27 godina. Izrada traje otprilike 5 tjedana. Što se tiče putovnice za tek rođeno dijete: potrebno je, sa internacionalnim rodnim listom iz Austrije u originalu, prijaviti činjenicu rođenja u Republici Hrvatskoj u matičnom uredu prema mjestu prebivališta (ili u Zagrebu za osobe bez prebivališta) te izvaditi hrvatski rodni list i domovnicu za dijete, a potom se predaje zahtjev za putovnicu za dijete.

    nista dobar dan ili dovidjenja. takodjer, nepotpune informacije obzirom na ono sto sam od njih trazila. takodjer, na jedan moj zahtjev za objasnjenjem te prijave rodjenja u RH - nisu mi gadovi odgovorili. sto da je i moj muz hr drzavljan a dijete nam rodjeno u becu ? znaci ono bi bez drzavljanstva ili mi bez njega morali ici u RH putovati a kako bismo prijavili rodjenje.

    ovdjeevo linka na site hr veleposlanstva u becu te informacije za hr drzavljane ovdje dakle pretpostavljaju samo da netko trazi otpust pa ponovni primitak u drzavljanstvo a nigdje nema drugih podataka kao npr. sto je potrebno za dobivanje putovnice i slicnog. takodjer, nigdje nema podatka o onome sto svi hrvati rade: odrecu se hrvatskog tj. traze ispis a da bi dobili austrijsko koje im je ponudjeno. nakon cega ponovno uzimaju hrvatsko sto je ILEGALNO JER ZNACI DA SU SE U TRENUTKU PONOVNOG UZIMANJA HR ODREKLI AUSTRIJSKOG. i mogu imati debelih problema ako se to otkrije. a smatram da bi na tu cinjenicu trebalo upozoriti.

    takodjer, mada je ovaj site bolje organiziran, svejedno on meni ne pruza sve informacije koje bih ja kao hr drzavljanin u inozemstvu trebala. npr. nikad niti rijeci o izborima, nikad me ne pozovu na izbore a morali bi itd....ima toga jos.

    drago mi je da pises o ovoj temi i nadam se da ce zavrsiti na naslovnici. i nadam se da ce nas biti jos koji cemo se buniti protiv osoblja konzulata i veleposlanstava RH po svijetu. jer samo tako ce ti lijeni gadovi jednog dana shvatiti da nismo mi u bijelom svijetu zbog njih vec oni zbog nas. i ima da nam "sluze" kako treba.

    avatar

    22.05.2008. (19:16)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Nasla sam site za hrv. ambasadu u Londonu , imaju informaciju na hrvatskom i engleskom. Budem citala da vidim da li je korisna informacija.

    avatar

    22.05.2008. (22:46)    -   -   -   -  

  • barba

    Ne znam, sto manje posla s njima to bolje.

    avatar

    22.05.2008. (23:46)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ZVRK, hvala na linku. pa ovo je fenomenalno !!! isto im izgleda stranica kao ovima mojima u austriji i nasla sam informaciju koju sam bezuspjesno pokusavala mailom dobiti od ljenjivaca u konzulatu !!! vidi gore link na info koji se nudi pod konzularne poslove a vidi koliko se toga moze doznati na tvojem sajtu. ma genijalci haha. dobro je kinky napisala da nije zvaka za seljaka :D

    avatar

    23.05.2008. (00:02)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    zvrk - imaju za dobiti drzavljanstvo za dijete i formulare za download i imaju cak i cijenik a cijene mi se cine sve u svemu pljacka jer se treba placati i sudskog tumaca za rodni list. uzas jedan i sramota, ako usporedim s austrijom gdje papir zvan austrijsko drzavljanstvo NE treba platiti nista a djeca do 2. godine ne placaju niti putovnice.

    avatar

    23.05.2008. (00:07)    -   -   -   -  

  • Argonaut - Medulin

    a svašta!

    avatar

    23.05.2008. (08:58)    -   -   -   -  

  • Tedica

    ž n par l kroat!

    avatar

    23.05.2008. (09:09)    -   -   -   -  

  • Sanja

    A kako reagirati na to? Dobivaju dobre plaće, nitko ih ništa ne pita, a ako se netko i drzne, onda traže psihijatrijsko vještanje toga, jer - tko normalan ide pitati onoga koga plaća - što radi. :(
    Potpuno ispravno si reagirala.

    avatar

    23.05.2008. (09:41)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Ne čudim se, Galić je dokazani super uvlakač, a Francuzi opsjednuti svojim jezikom.
    Pa su mu sigurno rekli da stavi samo francuski, za to dali neke sitnice i eto ga na, imamo šta imamo. Mada to preskupo plaćamo, nikog nije briga, takva nam je vlast.

    avatar

    23.05.2008. (09:47)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    problem je što u veleposlanstva, kao uostalom i sve u vezi politike - šalju ljude po ključu - babo, stričevi, kumčad i susjedi iz (pasivnog kamenog) sela vlastita... tako i u mojoj firmi, na mjesto seoskog šefa mora biti netko, ne stručan već po političkom ključu rasporeda u vladi!!

    avatar

    23.05.2008. (09:55)    -   -   -   -  

  • fanny

    E jesi ih oprala :)
    Samo sumnjam da će to bilo koga trgnuti. Ali bar si sebi dušu olakšala.
    Preklani sam ja tražila neke podatke na stranici veleposlanstva Njemačke - u Hrvatskoj (jer moja familija u Njemačkoj je nepismena u svakom pogledu). Oni na svojoj stranici imaju - hrvatski i njemački jezik. Tako sam ja svojim bedakima mailom pisala ono što su mogli i sami pročitati :)
    A što se tiće jezika, podsjetila si me na jednu raspravu s Noskom od prije mjesec dana. Razgovarali mi o tome kako je potreba učenja engleskog jezika još od vrtića, uz materinji. I kad bi svaka država išla tim ključem, nitko ne bi imao problem sa sporazumijevanjem. A moj Nosko opalio kontru - zašto baš engleski. Nakon što sam se sva zapjenila, odustala sam, jer ga nisam uspjela uvjeriti, da je engleski jezik najpodesniji za takovo što.
    Ali istina je - dođeš u Italiju - teško je sporazumijeti se ako ne znaš talijanski, dođeš u Njemačku, isti vrag bez znanja njemačkog. Valjda je tako i s Francuzima. Ipak su to prastare kulture i ne daju se pod jaram jednog jezika.
    Pozdravček svima :)))

    avatar

    23.05.2008. (11:32)    -   -   -   -  

  • Meister Huc

    Medena, svi smo mi Ante Gotovina, a on je kao što znamo Francuz. Tvoja su pitanja nelogična. Je suis désolé, mon ami...

    avatar

    23.05.2008. (14:34)    -   -   -   -  

  • duh jedinstva

    Svaka chast...Samo budi uporna...Nemoj odustati...I HRVATSKI JEZIK che dobiti vazhnost koju zavrjedjuje...I HRVATSKA DRZHAVA i HRVATI...Ne smijemo gaziti po sebi, a tvoj mail uopche nije nepristojan bio...nego realan tekst upravo s dovoljnom dozom HRVATSKOG PONOSA!!!! Naravno, ovim ne iskljuchujemo DRUGE DRZHAVE!!!! Pusa, I Love You!!!!

    avatar

    23.05.2008. (15:55)    -   -   -   -  

  • jja

    Ah pa kak ne kuzite, netko se trebao ogrebati za lovu za francuski prijevod i to je to. Evo njemacke stranice, pa nemam primjedbi :-)

    http://de.mvp.hr/?mh=161&mv=926

    a nije im lose slave i njemacke i hrvatske blagdane i sve skupa cesto su fraj.

    avatar

    23.05.2008. (17:21)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    besmislica ima i bit će, nažalost.. ali barem su ti odogovorili.. i način na koji su to napravili, pokazuje da su to samo odradili, na žalost...

    avatar

    23.05.2008. (22:06)    -   -   -   -  

  • Mila

    nisu li hrvatska veleposlanstva vani prije svega zbog hrvatskih građana u inozemstvu, a tek potom zbog prezentacije zemlje? mislim da bi trebala biti, stoga primarni jezik bi trebao biti hrvatski - kao što svaka druga ambasada prvo zadovoljava potrebe svojih građana. kontaktiram s velikim brojem veleposlanstava u RH i znam da je svima njima informacija za njihove građane na prvom mjestu pa (većinom hrvatski) djelatnici osim hrvatskog barataju i svakako jezikom ambasade te engleskim jezikom. Odgovorili su ti u roku nekoliko dana? To nije brzo, to je bezobrazno jer gotova sva veleposlanstva, a posebno naše MVPEI, na e-mail ili telefonski poziv odgovori obično unutar nekoliko sati.

    avatar

    24.05.2008. (14:50)    -   -   -   -  

  • Halo efekt

    Konzularci su niža klasa od diplomata, neka vrsta šljakera. Stoga bi od prvih trebali očekivati verziranost, rutiniranost i ljubaznost, a od drugih promišljenost, taktičnost i dosljednost u održavanju obećanja. Svi su zajedno samo državni službenici. Nažalost, uopće se ne smatraju takvima, već vrhuškom elite državnih službenika. U svemu tome im je podloga ista: svi idu van samo po lovu. Zbog toga se ne treba zabuniti i pomisliti kako su oni na ikoji posebni način iznađeni kao savršeni modeli za predstavljanje Hrvatske. Štoviše....

    avatar

    24.05.2008. (20:23)    -   -   -   -  

  • svinjce

    TOOOO!!!!
    Kad nas bude više takvih, neće ovakva bagra biti na vlasti

    avatar

    26.05.2008. (00:25)    -   -   -   -  

  • Online gozba

    Kakav narod, takva vlast pa takav i kozulat.

    avatar

    30.05.2008. (07:37)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    A trebali bi učiti od svojih domaćina kako se voli i prezentira Svoje....
    Imam puno kontakata s Francuzima i među njima i dobrih prijatelja i mislim da je njihov odnos prema francuskim vrednotama lijep.

    avatar

    07.10.2008. (23:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...