Komentari

ehot50.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • BOTXEL

    Bas me cudi sta ti kraljica nije bila prva......a eto! Gabriela Cilmi??????????!!!!!!!!!Pisma joj je dobra al nista posebno. Primjecujen da ti puno vise utjece americka top-lista, nego britanska. Americka Billboard Hot 100 je totalno sranje, cila je namistena,cim Mariah Carey ima 18 brojeva jedan(Touch My Body No1 single---krepat cu od smija, dosadnije pisme jos nisan cuja). Meni je bolja UK Chart, i najvise utjece na moj EuroChart. UK Chart nimalo nije namisten, svaka pisma se racuna po prodaji bez obzira na zanr. U Americi imaju prednost Hip-hop pisme, bez obzira na kvalitetu. Odg mi. bas me zanima tvoje misljnje

    avatar

    23.05.2008. (16:01)    -   -   -   -  

  • BOTXEL

    I jos nesto. Umisto Billboarda bilo bi ti bolje da pratis americki Airplay Top 40 na Rockonthenet----to je prava americka lista. BYE

    avatar

    23.05.2008. (16:04)    -   -   -   -  

  • e!Hot50

    Baš mi je drago da još netko prati te chartove. Da, pratim, AT40 i mediabase i sve te airplay/audience chartove i volim Hot Airplay. Amerika je, kad smo kod airplaya, jako statična dok je UK Airplay puno dinamičniji. Naravno, mogućnost manipulacija je tu jako velika, posebica u SAD-u gdje airplay utječe na lužbenu top ljestvicu. Kod izrade mog charta u obzir najviše uzimam druge chartove, ali isto tako i svoj, neću reći ukus, nego volju. Euro Chart mi je bezveze, pogotovo jer nema službenog, imaš Billboardov i neki Euro 200 i još puste te varijacije,a niti jedan ne prati prodaju već nastaje zbrajanjem pozicija na drugim ljestvicama, tako da je to daleko od službenog. Gabriela je #1 u Australiji i pjesma je baš ok, ništa posbeno. Što se tiče "kraljice", ova pjesma je totalno razočarenje,a dobro joj ide samo zato jer je to Madonna, a još više zato jer su tu Justin i Timbaland, najiritantniji duo,baš kao i pjesma . Ali, eto, došla jer do #3 i ima dosta bodova budući da dugo stoji u top 10. E sad, što se tiče TMB, Mariah ima boljih pjesama i pjesam koje su puno više zaslužile #1 nego ova. Pjesma je jako prosječna, ali je lako pamtljiva i vidi se da je riječ o totalnoj zezanciji. Meni se sviđa i kad je poslušaš puno puta postane ti zabavna, sjećam se razočaranja na prvo slušanje, ali album ima puno boljih pjesama tzv club bangera tipa Migrate, OOC, Side Effects itd.
    U Americi, kako kažeš, prednost imaju hip hop pisme i rnb prvenstveno zbog airplayja jer se inače loše prodaju.
    E sad, UK chart, volim što je dinamičniji od Billboarda i nepredvidljiviji, iako postje polagano sve statičniji. Koji je bolji, američki ili britanski, stvarno ne znam. U Americi bude svakakvih sranja, ali opet kad pogledmao da Westlife, Mcfly i svi ti užasni kenjkavci i imaju puno #1 i da Coldplay i Dido nikada nisu imali #1 pjesmu, onda je to stavrno sramotno. Ako pogledaš tek ovu godinu i vidiš da "When You Believe" i "Now When You're Gone", nevjerojatna smeća, zajedno su stali 8 tjedana na #1 onda je UK Chart grozan. Isto tako, tu su i Telletubbies i svavkavi likovi iz crtića koji su imali #1. Coldplay zbog Crazy Frog nije mogao imati #1, Isto tako, svakava trash dance sranja budu jako visoko tu. I ono najgore od Amerike, tipa Akon, ima par #1 tu. A sviđa mi se što je anonimcima puno lakše tu uspjeti.
    U SAD-u mi se sviđa što se airplay računa, koliko god mnogi bili protiv toga, istina da se može tu lako manipulirati i da radio uporno neke odbacuje.
    Zaključak, ne znam koji mi je bolji, oba su mi tu negdje, svaki ima svoje dobre i loše strane.

    avatar

    24.05.2008. (13:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...