Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Baleluja

    Pavletić što je znao - znao je. Sad je mrtav.

    avatar

    21.05.2008. (17:30)    -   -   -   -  

  • Rheumon

    Zeljko, jednom si uz komentar donio kopije bankovnih dokumenta koje je Smokvina predocio. Ne mogu taj tvoj tekst sad naci, ali sjecam se tocno da su dokumenti pokazali transfer novca za kupovinu Challengera, uplate Jukicu i nekoj tajanstvenoj Dragici. A Vesna danas tvrdi kako je za kupovinu aviona saznala iz novina! Uostalom, zar je Vesni i ostalima, kad bi htjeli i ako nije bilo prevara, tako tesko na osnovu vrlo jednostavnog Soll i Haben rekonstruirati sva kretanja na tom problematicnom kontu? To je to sto Smokvina hoce, kako bi se uvjerio da je sav uplacen novac upotrijebljen namjenski t.j. za obranu, a ne izvjestaj pojedinom uplatitelju s navodima za sto je bas njegovih sto ili vise maraka upotrijebljeno - kako zaista glupo Vesna komentira. Iako je konto odavno zatvoren, uvjeren sam da banka u Villachu ima sve podatke na microchips, tim vise sto je zbog tog konta i austrijsko pravosudje radilo istragu. Podrsku hrvatskog pravosudja, kao sto svi vec odavno znamo, Austrijanci nisu imali.
    Zeljko, daj malo investigate u Austriji. Tko ce, ako ne ces ti.

    avatar

    22.05.2008. (09:26)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @Rheumon, baš sutra putujem u Österreich tim povodom. A jeste li mislili na dokument koji ovdje donosim u prijevodu:

    GRB AUSTRIJE



    REPUBLIKA AUSTRIJA



    ZEMALJSKI SUD U KLAGENFURTU

    Dobemigslr8sse 2

    A 9020 KLAGENFURT



    telefon telefaks

    0463/5840* 0483/5840 404



    sudac mag. Franz MÜLLER

    tel. lokal: 388

    posI. broj 10 Ur 39/02t



    prima

    ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU

    Trg N. Šubića Zrinjskog 5

    HR· 10 000 ZAGREB

    H r v a t s k a





    predmet:

    Kaznena stvar protiv HRVOJA ŠARINIĆA i drugih, radi zlodjela

    teške prijevare radi sticanja zarade i učešća u kriminalnoj oraganizaciji. odnosi se na polsovni broj: XI-KIR-US-7/02

    broj: 511-01-33/8-VT-3315/01



    Kod Zemaljskog suda u A 9020 Klagenfurtu, u Austriji, vodi se predistraga protiv hrvatskih građana:



    Željka MIKULIĆA, (vlasnik Kaptolske kleti, op 45 lines) rođenog 23.01.1952., u Velimirovcima, u Hrvatskoj, sa stanom u Gorenci 24, u Zagrebu,



    Marinka MIKULIĆA, rođenog 21,041956" u Đakovu (vlasnik PAN papira i tiskare Ivan Merz, op. 45lines), u Hrvatskoj, s stanom u ulici Grobljanska 5, u Donjim Andrijevcima, u Hrvatskoj,



    Stjepana SPAJIĆA, rođenog 07.04,1952, u Divoševcima, u Hrvatskoj. sa stanom u Drenovcu broj 3, u Zagrebu, u Hrvatskoj, (Rođo je u međuvremenu umro, op. 45 lines)



    Ferdinanda JUKIĆA, rođenog 01.02.1957., u Vukovaru, Hrvatska, sa stanom u ulici Bana Josipa Jelačića 124 u Vukovaru, u Hrvatskoj, (sad mu je adresa u Velikoj Gorici, a hvali se da je dobar s Uredom Predsjednika, Sašom Perkovićem, op. 45lines)

    i



    Hrvoja ŠARINIĆA, rođenog 17.02.1935., u Rijeci, u Hrvatskoj, sa stanom u ulici Okićka 2, u Samoboru, u Hrvatskoj.





    radi zlodjela teške prijevare sa sticanjem zarade i učešća u kriminalnoj organizaciji.

    Oni su pod sumnjom, da su novac, koji je trebao služiti kao potpora Hrvatskoj,

    lukrativno koristili, a taj je novac iz cijeloga svijeta bio polagan na račune austrijskih

    banaka. Hrvatske vlasti su u saznanju, da ti novci nisu izdati ni za humanitarne, ni za

    kreativne, ili slične namjene, već dapače, uložen je na račune privatnih, i pravnih

    osoba u Austriji i Hrvatskoj. Taj je novac služio dalje za kupovinu firmi, i sticanje

    osobnog vlasništva. Kod tog novaca se radi o preko 100 milijuna njemačkih maraka, i

    šest milijuna US - američkih dolara.



    Kod Zemaljskog suda u Klagenfurtu, u Austriji, je u studenom 2001., stigla

    zamolba hrvatskoga Ministarstva za unutarnje poslove, tj., Policijske direkcije pod

    brojem: 511-01-33/8-VT-3315/01, da se transfer novca, ako je moguće podloži jednome preispitivanju, a po najprije kod Banke za Korušku i Štajersku u Villachu.



    U daljnjem toku rada su službenici policijske direkcije u 9500 Villachu utvrdili

    da su svi računi na nuli, odnosno da su svi računi ugašeni.



    Na osnovu jedne obavijesti saveznog Ministrastva za unutarnje poslove Republike Austrije od 14.11.2002., kod Županijskoga suda u Zagrebu se protiv ovih osoba vodi jedan kazneni postupak.



    Zemaljski sud u A - 9020 Klagenfurtu zamoljava sud u Zagrebu za jedno saopćenje o tome predmetu, o stanju procesa, i za točan izvještaj o tome, protivu koga se točno kod Županijskoga suda u Zagrebu vodi krivični postupak, i da li su ovih pet navedenih osoba u tom kaznenom postupku involvirani?





    U slučaju da je već podignuta optužnca, odnosno da je izrečena presuda, zamoljavamo Vas za dostavu optužice, odnosno presude.



    Najsrdačnije hvala za Vaš trud!





    ZEMALJSKI SUD U KAGENFURTU

    AUSTRIJA

    odjeljenje 10.

    dana 20.01.2003.









    (mag Franz Müller)

    sudac Zemaljskoga suda

    avatar

    25.05.2008. (16:07)    -   -   -   -  

  • piše u potpisu

    Komentar od 11.03.2008.
    Smokvinine laži i obmane
    Dragi moj Radovane Smokvina, toliko si mi prirastao za srce da nisam žalio truda i tvojoj borbi za funkcioniranje pravne države i poštivanjem pravosudnih organa. Kao što je neko već spomenio godinama si izbjegavao odazvati se pozivu suda, pa je 08.06.1999. godine tvoja omiljena sutkinja Loreta Sršen izdala dovedbeni nalog za okrivljenika Radovana Smokvinu za glavnu raspravu u predmetu K-14/95! Da te podsjetim Radovane spor je pokrenut davne 1995. godije, točnije rečeno 10. siječnja 1995 godine!! Tebi je Radovane kao "velikom borcu" za pravnu državu naravno jasno da je grozno i strašno kada sud ne može raditi svoj posao jer se okrivljenik, ( to si ti Radovane ) ne odaziva na pozive i bježi od svoje građanske obveze da pošuje pravnu instituciju države u kojoj živi i pravo građana na suđenje u razumnom roku!
    Da te podsjetim dragi moj Radovane to ti je isto onakvo suđenje koje si ti Radovane zahtjevom broj 19517/02 tražio od Međunarodnog suda za sebe Radovane u tužbi "Smokvina protiv Hrvatske"
    A ovdje u kaznenom predmetu K-14/95 protiv tebe Radovane, ti moj Radovane gotovo pet godina izbjegavaš ročišta i onda te savjesna sutkinja putem policije jednostavno 21. lipnja 2000. godine mora privesti na raspravu. Malo čudno moj Radovane zar ne, da sebe "pravosudnog viteza" koji se busa u prsa poštenjačine i štovatelja zakona dovodiš u situaciju da te policija privodi na raspravu koju si gotovo pet godina uspješno izbjegavao. Apsurd, kakav apsurd moj Radovane, kada na jednoj strani kršiš procesna prava tužitelja, a na drugoj tražiš zaštitu tih istih prava kada si ti u pitanju!!
    No nije to jedini dokaz tvoje istinoljubljivosti i poštivanja našeg hrvatskog suda, ima još i ljepši primjer kojeg prepisujem iz rješenja Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci broj K-DO-1511/02 od 04. prosinca 2002. godine. Na strani 2 tog rješenja piše:
    "Na stranici 94 predmetnog sudskog spisa nalazi se dopis Općinskog suda u Rijeci upućen Policijskoj upravi primorsko-goranskoj - X policijskoj postavisa slijedećim sadržajem:"Nepavomoćnom presudom ovog suda donesena dana 03. kolovoza 2000. godine okrivljenik Smokvina Radovan sin ....., s prebivalištem ......... oglašen je krivim zbog kaznenog djela klevete iz članka 200 stavak 1 KZ-a na uvjetnu osudu. Na raspravi dana 21. lipnja 1999. g. okrivljenik Smokvina Radovam, ostavio je osobnu iskaznicu broj ....... Prilikom izricanja i objave presude od strane suca Lorete Sršan, okrivljeni Smokvina Radovan nakon što je čuo sudsku odluku istrčao je iz sudnice zalupivši vratima, tako da mu sudac Loreta Sršen nije uspjela vratitinavedenu osobnu iskaznicu." Stoga Vas molimo da mu putem djelatnika Vaše policijske postaje vratite osobnu iskaznicu broj ......, kao i da nas o vraćanju iskaznice izvjestite pozivom na gornji poslovni broj predmeta, kako bi sud o tome imao saznanja." Dopis je datiran sa 17. listopada 2002. godine.

    X policijska postaja Opatija izvjestila je Općinski sud u Rijeci o s:"U svezi Vašeg zahtjeva broj predmet gornji, izvješćujemo vas da smo predmetnom Radovanu Smokvini, rođen ........, s prebivalištem ..... uručili uz dostavnicu osobnu iskaznicu br. ......, kojim prilikom je Radovan Smokvina odbio potpisati dostavnicu"

    E pa sada dragi moj Radovane tko voli nek izvoli, a o tvom liku i djelu ovdje je puno toga rečeno, pa bi ja tebe Radovane zamolio da odgovoriš kako je moguće da takva poštenjačinja, vitez i borac za pravnu državu bježi iz sudnice, laže i krivo optužuje suca da mu nije vratio osobnu iskaznicu, i zar se je i naša policija Radovane urotila protiv tebe, kao da si ti Radovane stvarno neka faca, a ne individua koja uvjeren sam što hitnije treba zatražiti potvrdu o svom zdravstvenom stanju!

    Toliko za sada Radovane, ali imam ja još tog materijala o tebi i tvojim hemeroidima, samo se ti izvoli oglasiti, a ja ti u tom slučaju obećavam da nastavka slijedi, naravno još žešći i s više pojedinosti! Budi mi pozdravljen moj Radovane jer smo na ovu priliku ja i saučesnici dugo, dugo čekali! RADOVAN SMOKVINA SE NIJE NIKAGA OGLASIO, JER ZNA DA ĆU IZNIJETI JOŠ NIZ DRUGIH PODATAKA!
    Komentar: Gost - Damir

    avatar

    08.06.2008. (20:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...