Komentari

zvoneradikal.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • ludlud

    Priča je nadmeni zapadnjački cinizam. Pa ako je to dobro, dobro... Glupavi burmanci su se "igrali šibicama" i tvrdoglavo ne žele pomoć. Što to znači? Sami su izazvali uragan? Da su bili pametniji ne bi bilo ni prirodne nepogode? Da, da, inteligentno, oštroumno, bravo doktore...

    avatar

    19.05.2008. (18:33)    -   -   -   -  

  • Pupa

    smiješni su mi naslovi 'hunta selektivno raspodijeljuje pomoć'

    avatar

    19.05.2008. (19:57)    -   -   -   -  

  • nema me

    smiješni su mi naslovi tipa 'hunta selektivno raspodijeljuje pomoć'
    kad smo mi bili u ratu nisu ni naši ratni 'huškači' drugačije raspoređivali pomoć nego selektivno: malo u svoj lijevi džep, malo u svoj desni, pa ono ako je šta ostalo dijelili su reda radi

    avatar

    19.05.2008. (20:00)    -   -   -   -  

  • stefica

    ajme ludlud zbilja zasto komentiras nesto o cemu pojma nemas?
    A cila situacija me dovodi do bijesa, a i citam danas u nytimes da je onaj general/predsjednik tek sad izasa na teren da vidi sta se desava, nakon dvi sedmice??? uf dobro im je reka Bush u Petak, ako nece primit milom, tribali bi silom..ali opet se nasli "pametni" UN da kaze kako to nije dobra ideja, a ne nude bolju.

    avatar

    19.05.2008. (20:01)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @stefica: a o čemu ja to pojma nemam? O čemu to ima pojma Zvone, ili taj autor "bajke", ili ti i drugi političari-amateri, a ja kao isto takav politički amater ne bih mogao prokomentirati? Nisam ništa rekao o hunti, nego o priči koja je nelogična, ali je nelogična namjerno, dakle cinična, jer računa na nepažnju i čitanje s pola mozga. Da ti nacrtam? Evo, baš imam trenutak vremena. Djete se igra šibicama.( To je vojna hunta). Izazove nesreću jer zapali sobu (to je ciklon). Ne želi pomoć očinske i majčinske figure (to je Zapad). Glupavo i tvrdoglavo dijete nastrada jer ne želi pomoć na vrijeme. Roditelji reagiraju cinično. Naoko dobra priča, ali nelogičnost je u tome što nitko nije izazvao (prirodnu) katastrofu svojom (političkom) indolencijom, pa onda to nije mogla ni ta glupa hunta. Autor dakle ne kaže kako jest, da su pogoršali stvar, nego da su je i sami "potpalili".
    eto, zato komentiram, a ti me prosvijetli ako sam u krivu...

    avatar

    19.05.2008. (20:43)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    @ludlud - jedini političar-amater ovdje si TI jer izgleda jedino TEBI nije jasno što "bajka" hoće reći. Naravno da vojna hunta nije "kriva" za ciklon koji je pogodio Myanmar, ali to njihovu "općenitu krivnju" za stradanje naroda kojim vladaju NE UMANJUJE niti za jedan jedini djelić.
    I nema tu nikakve "namjerne nelogičnosti" već je sve prilično logično!

    Po tebi, Bush je poslije Katrine treba/mogao reći : "A čujte, nisam JA kriv što se desio huriken" i mirna Bosna ...

    avatar

    19.05.2008. (23:49)    -   -   -   -  

  • mrzim kad ljudi pročitaju

    ludlud, ali stvarno si krivo shvatio priču. naime, ona jednako kritizira obje strane. priča se zapravo ne opredjeljuje niti za jednu stranu, nego karikira cijelu situaciju. to je ironija, sve skupa je ironija i priča je kao takva jako dobra. nikakva politika nema veze s tim.

    avatar

    20.05.2008. (00:16)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @mrzim: Vidio sam to. I uočio ironiju. Roditelji (zapad koji ne provali iako ima sredstva nego pusti da bedak izgori) slegnu ramenima. Sve to stoji. Ali majku mu, i dalje hunta nije ništa potpalila! Bajka je suptilna propaganda protiv (očito gadne) hunte, cinizam je u nepotrebnoj prikrivenosti, to jest namjernoj nelogičnosti. Tipično postkolijalno. Krokodilske suze nad jadnim narodom, dok se hunta optužuje i za nešto što nije uradila.

    @Zvone: Pa lijepo sam odmah rekao da sam politički amater. Za razliku od tebe, ja nemam problema s tim. Nema ništa loše u amaterizmu, ne znam zašto bi to imalo negativne konotacije. Amaterizam podrazumijeva dobru volju, volonterstvo, radost, entuzijazam... Pa ako se ne razumijem u dnevnu politiku, razumijem se u bajke. Točno, meni nije jasno što bajka hoće reći, ali mi je jasno što je zapravo rekla. ;))))

    A Bush, pa on je to sigurno i rekao poslije Katrine, makar sumnjam da je i glasno izrekao. Nije ni trebao, jer zaista: mirna Bosna...

    Ajd, neću vam dalje kvarit gušt... Nisam ja od neke globalizacije. Da me nije cimnula Zvonina ješka "kroz jednu bajku" vraga bih dolazio bistrit dalekoistočnu politiku u njegovu butigu. ;)))

    avatar

    20.05.2008. (00:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...