Komentari

ludlud.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • sagittariusclassic

    ...kažu stari narodni mudraci da neke životinje naginju osvetničkom ponašanju ako ih se grubo tjera. Tvoj Jura je na samom vrhu tog popisa. Ja ga ne bih tjerao, fino bih ga hranio i uživao u nevjerojatnom gostu...."Why can't we work out our differences? Why can't we work things out? Little people, why can't we all just get along? "...:)))))))))))))))

    avatar

    19.05.2008. (00:45)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Mudro zboriš, Sagi, možda i promijenim taktiku. Ali za sad se još uvijek osjećam kao domorodac kojem su se netom iskrcali bljedoliki osvajači. Tako mi i tvoj prijedlog zvuči nešto poput: "zašto ne odeš velikom bijelom poglavici potpisati ugovor o mirnom suživotu, ima dovoljno zemlje za sve?" Onda se odjednom nađem zbuksan u neki rezervat, vjerojatno u kutu kuhinje najudaljenijem od frižidera, a ostatak kontinenta od stana pretrpi devastaciju novopridošlice: hajdučija, rusvaj, drek, strvine i siktanje ako samo kmrknem...
    Tako da ću, makar i razočarao "javno mnijenje" tj. moje blogoprijatelje, ustrajati na tvrdoj liniji. Tek kad Jura popusti, pregovori su mogući. Uostalom, nisam li krenuo pristojno, sad kad se napokon pokazao?
    Jer, tako dugo dok ja budem vodio igru, stvar još može izgledati kao basna ili bajka. Ali ako Voljena popizdi, ako joj dozlogrdi prisilno noćno bdijenje (a to je stvarno neugodno), proradit će telefon i nekakva bešćutna sanitetska služba odradit će posao klinički precizno i sasvim bezdušno. Žene su praktične. (samo pogledaj dolje komentare kod soka od bazge: cure to rješavaju jednostavno. Kaj sad, napravi si sok! Kakve bake i djedovi, kakva romantika, kakva nostalgija, kakve metafore i prenesena značenja? I onda još kažu kako MI nismo romantični) ;)))))

    Tako, zapravo, ja uživam u nevjerojatnom gostu, da, a moj "rat" je dio te uživancije. Zar bih inače pisao o tome? ;))

    avatar

    19.05.2008. (01:24)    -   -   -   -  

  • mala sapa

    Ah, nekad smo bile romantične,
    možda smo i danas, ali nakon
    godina noćnih bdijenja, nicanja
    prvih zubića, pa i sad pubertetskih
    nesuglasica, posla svih mogućih
    vrsta, e da bi se preživjelo - najčešće
    mislimo:"Da mi se malo naspavati".
    Jednostavno, počne se raditi od
    jutra - paralelno sa kuhanjem, pranjem
    suđa, ribanjem, sađenjem, kopanjem,
    pisanjem, paralelno kažem odvijaju
    se svi mogući razgovori sa onima
    koji nisu tu...i sjećanja na njih su
    živa, pa i na bake i djedove, pa i na
    roditelje...
    Jer su kotačić u mehanizmu života,
    jer show must go on, ali ispod
    površine je kao kad kapljicu jezerske
    vode staviš na stakalce mikroskopa.

    avatar

    19.05.2008. (07:33)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    a da zovše profesionalca? moraš biti oprezan. jučer sam gledao dokumentarac o lovcu koji je u Indiji lovio leoparda ljudoždera. uspio je, ali cijeli mu je posao praktički uništio život

    avatar

    19.05.2008. (08:19)    -   -   -   -  

  • andjel

    evo sa sestrom sam jučer raspravljala o sličnom problemu...samo su kod nje u pitanju krtice i vrapci...ima jedan aparatić za kupiti na dolcu (kad se spušta od katedrale prema dolcu, na desnoj strani trgovina sa svim i svačim...e mislim da još uvijek toga ima tamo ) i aparat radi na odašiljanju zvukova različitih frekvencija..koje ne smetaju tj.čovjek ih ne čuje a životinjama smetaju....
    za sve ostalo bi trebalo pitati ili prodavača ili proizvođača..jer eto ja sam se s tim susrela prošle godine na moru..a detalje sam zaboravila..ali uspješno funkcionira za miševe i ostale male životinje...eto pa ti vidi..mislim daje to najbezbolnije riješenje...kad ti netko smeta odaslat mu takvu frekvenciju koja će njega zasmetati i ode sam...;)))

    avatar

    19.05.2008. (10:03)    -   -   -   -  

  • Bego

    Samo ti njega dobro iznerviraj! Možda doživi infarkt.
    Počeo si svoje frustracije prebacivati na njega? To je izvrsno! Tebi će biti sve bolje, a on će biti sve luđi i luđi :-)

    avatar

    19.05.2008. (12:58)    -   -   -   -  

  • jure

    kažeš Jura, nije zgodno jer se i ja tako zovem, ali nekako beštiju moraš nazvati. Pa kad smo kod štakora iliti pantigane jer, sumljam da je u pitanju miš, kad za ručak ima svraku, reči ču ti svoje iskustvo.
    Doselio ja u podstanarski stan (podrumski) s ženom i djetetom (godinu dana), ofarbao, uredio i ostavio u špajzu (1,5 m2) starudiju od gazde. I tako, nakon15-20 dana, javlja se "on", na način da mi krade krumpir a i "uneredi" moje i ženine cipele. Ja velim ženi, sutra ču srediti tog gada a u sebi mislim (jer treba izbaciti starudiju do plafona od 3 m visine), sigurno če se smiriti.
    Vraga, gad otvori rupicu u uglu vrata, valjda da ima širi prostor. Žena kaže, pa sredi ga konačno!
    I tako dan za dan, kad gad, nakon mjesec dana, nasred vrata probuši RUPETINU. Vrata, upravo nasuprot ulaznima, a ja iz posla umoran, gladan, vidim rupetinu, a žena tobože, dodaje, jesil, viodio ono sranje od gada?
    Uglavnom, ja bez jela dao se na posao......., da preskočim svu svoju muku, gad, zamisli sakrio se ispod novinskog papira a cijeli rep vani, jasno i konture gada, ne da sam sadist...ali mogu ti reči da je ipak uživancija likvidirati gada----ostao smam još uvjek u cipoelama i zamisli što sam napravio? Priznajem bio je komad štakora, pokoj mu duši.

    avatar

    19.05.2008. (16:54)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Ja mislim ako se budeš natezao previše s njim debeli vrabac je u gabuli, pojest će ga Jura za predjelo...

    avatar

    19.05.2008. (17:32)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @Andjel: kupili mi i instalirali spravicu, ali ona je za glodavce. Kaže da ne djeluje na mačke, pse i ljubimce, pa tako imam slabe nade da će djelovat na lasicu. Ipak ona spada u ljubimce, kako god se ja o njoj izražavao! :)

    @Jure: oprosti zbog imena, ali Jura je nekako općenito, nešto kao Pero, prikladno za svakog. Kaže se da se zloduha ne može istjerati ako mu ne znamo ime. Zerdav nije zloduh, ali kako ga istjerujem, rekoh, neće škoditi. Osim toga, ja sve i sva imenujem, ne biram previše po vrstama i kategorijama, pa mi tako i bojler ima ime.
    Ne znam je li sreća ili nesreća što moj Jura nije pantagana, ali u svakom slučaju, bit će sređen. Možda na kraju, ako je dovoljno krupan, moja draga dobije ovratnik od hermelina, na užas prijatelja životinja. ;))

    @Majstorica: Vrabac je u gabuli, natezao se ja ne natezao. Uzdam se u njegovu brzinu. ;)

    avatar

    19.05.2008. (18:12)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...hahahaha, "...možda na kraju, ako je dovoljno krupan, moja draga dobije ovratnik od hermelina, na užas prijatelja životinja...", možete me kritizirat koliko hoćete (vidi post) ali na kraju ipak sve dođe na moje...:)))))))))))))))

    avatar

    19.05.2008. (21:11)    -   -   -   -  

  • milord55

    Vidim da se u tebi probudio lovac sakupljač. A zvijeri su evoluirale, svi kuna/lasica/zerdav trikovi su mala briga, ali kombinacije s tvorom su ubitačne. Takvi danas uporno koriste duge cijevi. Jesi li čuo za metodu Nema sira nema salame? Na tvojoj sam strani.

    avatar

    19.05.2008. (22:40)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @Milord: Vrlo sam znatiželjan čuti metodu Nema sira nema salame! Svaki savjet je dobrodošao, a i svako savezništvo, sad kad je moja kućna država u ratu. :))))

    @Sagi: ruku na srce, nisam te kritizirao u tom postu. A sad vidiš i zašto. ;))

    avatar

    20.05.2008. (01:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...