Komentari

marole.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Marole

    Bog napokon radi nešto s logikom. Ubija Kineze.

    avatar

    18.05.2008. (12:02)    -   -   -   -  

  • srdelica

    muci marole slusaj, to ti je kljuc buducnosti, najbolje je sad poceti dok imamo mogucnosti.... gub mi se ociju drogasu, jesan li ti rekla da se nisi ni u ludilu pojavija
    dok je buden pekla. janjetinu! koga cega janjetine, komu cemu meni :)))))
    pa odakle ti ovo? fenomenalno!!!! ide u fejvorits!

    avatar

    18.05.2008. (14:35)    -   -   -   -  

  • Marole

    Učiteljica Christine Wright ovih dana slavi jer je nakon 24 godine čekanja konačno dočekala kraj bitke sa susjedima zbog visokih jela koje su se nadvile nad njezinu kuću i potpuno zasjenile dolazak sunca i danjeg svjetla.

    Kada se 1984. godine prvi put žalila zbog stabala jela koje joj stvaraju tamu u vrtu, mislila je kako će se problem riješiti za nekoliko tjedana. No trebalo je proteći gotovo četvrt stoljeća tijekom kojih je odgojila dvoje djece i rastala se od supruga s kojim je kupila kuću u kojoj i sada živi, a u međuvremenu odselili su i susjedi koji su sadili jele.

    No Christine Wright je sretna jer je konačno gradsko vijeće donijelo odluku prema kojoj se visoka stabla moraju posjeći.

    - Bit će to čarobna promjena. Sada ćemo moći opet sjediti u vrtu i roštiljati. Nekada sam sadila povrće u vrtu, ali odavno sam odustala, pustila sam da raste trava jer ništa drugo nije htjelo rasti bez svjetla - kaže Christine Wright.

    Sa suprugom je doselila u Frettenham 1981. godine, no tri godine kasnije njihovi tadašnji susjedi zasadili su stotinjak stabala jela uzduž njihova dva imanja. Kako su jele rasle, supružnici su prestravljeno gledali sjenu i zamračenje koje im se nadvilo nad kuću.

    No u vrijeme kada se Wright žalila nije bilo zakonskih osnova za rješavanje problema. Sve do sada kada su lokalne vlasti odlučile da se jele moraju postupno rezati kroz neko vrijeme, dio odmah, dio sljedeće godine, kako ne bi umanjivale kvalitetu života u susjedstvu, ali kako bi i dalje opstale.

    Sadašnji susjedi, umirovljenici Christine i David Pursey, kažu da će biti kooperativni i poštovati odluku gradskog vijeća.

    Glasnogovornik jedne građanske udruge, koja je bila upoznata s ovim slučajem, kaže kako, nažalost, ovakvi sporovi mogu trajati godinama. Teško je susjedima uzeti zakon u svoje ruke, već pokušavaju to riješiti pristojnim putem što može veoma dugo trajati.

    avatar

    19.05.2008. (22:18)    -   -   -   -  

  • srdelica

    bravo christine i david pursey!
    i znas sta, tako je ovaj stakleni ruzni dodatak maksimirskom stadionu (srusiti asap!) zasjenio zooloski vrt. i medvjeda brunda.
    pa sad i ako se ti zezas...

    avatar

    19.05.2008. (23:34)    -   -   -   -  

  • Virtuela

    koga, čega? infuzije. komu, čemu? marolu.

    avatar

    20.05.2008. (00:10)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    tko može imati išta protiv jela? učiteljica života
    oj jelo, jelice, zaspala bez blejzera...

    avatar

    21.05.2008. (14:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...