Komentari

mywayfoos.blog.hr

Dodaj komentar (66)

Marketing


  • myway

    kad sam tu da probam neki moj prijedlog - najlakše bi zapravo bilo iskopirati Ligu Kalčeto, ali ima Vasa pravo, možemo se bar potruditi dati neke svoje ideje: Činjenica je da je to liga koja se po definiciji ne da odigati na 1 turniru već je to zboj i prosjek svih turnira. Kad pa govorimo o tih "nekoliko" turnira onda je moje mišljenje da to definitivno budu turniri diljem cijele Hrvatske tj. dinamički turniri po sjedištima klubova koji će se ponuditi da budu domaćini. Kolko sam upućen imamo dostupno:
    1.Snk Rijeka iz Rijeke
    2.Sten iz Zagreba
    3. Fest iz Međimurja
    4.Zgfoos iz Zagreba
    U nastanku je klub oko game saloon-a u Zagrebu i klub u Jaski.Za bjeovarčane ne znam koliko bi se oni htjeli organizirat i udružit, poželjni svakako jesu no to bi se oni trebali izjasniti. To je ukupno 7 potencijalnih mjesta od kojih bi možda najbolje bilo da dobijemo 4,5,6 turnira (znači mogu i npr. 2kluba u Zagrebu organizirat 1turnir). Taj raspored je takav da se liga ne odnosi kao u Sloveniji samo na (geografski) jedan dio nego da se pruži bar donekle pošten raspored, da se nagradi aktivne a oteža lječinama :) Ipak je to LIGA zajednička svima iz HRvatske (i šire) ..(ima netko dobro ime za tu ligu?) možda da odemo u t-com ili ožujsko pa da ih pitamo dal hoće biti za cijenu nekih stolova biti glavni sponzori ovogodišnje lige?? taj mail se lako pošalje mada ne znam kolko bi to bilo produktivno.
    Ok, da nastavim - kad već imamo mjesta za turnire unarijed bi se odredilo da od 9mjeseca nadalje npr. bar svaki mjesec imamo taj službeni turnir, dok bi se između po želji organizirali i drugi turniri, za npr. podizanje turnirske forme ;) ili pak samopouzdanja :) Pokušavam smisliti ovdje i neki način bodovanja i postavljam si prvo pitanje - jel težimo ocjenjivanju po pojedincu? ili paru? ili pak klubu? Neće svi moći uvijek u istoj postavi pa nekako sumnjam u ovo po poarovima, ali ovo za po klubovima je zanimljiva ideja - ali naravno treba pronaći način da se uskladi ocijenjivanje kluba kao Jaska ili Rijeka koji su malobrojni ali po snazi nadprosječni ili pak ostalih klubova koji su brojčano nadmoćni npr. Fest. Za sten ni zgfoos ne znam koliki im je broj članova.
    Što se samih turnira tiče možda bi bilo previše monotono da sve na svakom turniru odigra potpuno jednako, pa bi možda bilo i dobro da se na neki turnir dodje i da se parovi izvlače :) ili pak neki turnir sličan onom u Kopru tipa Davis cup, npr da klubovi salju timove od nekoliko igrača ili igračica. mada tu mislim da smo u manjku za nekoliko lijepših polovica.
    ps:još jedno pitanje za sve? ovi sad već "standardni" turniri, jel dobro radimo, mislim na sustav igre - skupine pa knockout od 4finala?
    pss: kao prjedlog za Jasku: definitivno se neka stave opet nositelji - po nekoliko zadnjih turnira tko je rasturao...

    avatar

    16.05.2008. (20:31)    -   -   -   -  

  • darjan

    Kad smo kod raznih ideja, moram i ja iznijeti svoj vječni san: finalni turnir masters serije u stolnom (po uzoru na tenis). Dakle izabrano 8 najboljih parova iz Hrvatske (možda po uspjehu na turnirima kroz godinu ili nekom drugom principu, ja bi lako mogao nabrojati svojih 8 favorita), 2 skupine po 4, svako sa svakim jumbicu (za neupućene, to je dva puta na dvije dobivene). Poslije toga polufinale i finale. Nema turnira kojeg bi više volio osvojiti od ovog :)

    avatar

    16.05.2008. (20:49)    -   -   -   -  

  • myway

    ideja: jedan od turnira bi mogao biti samo za igranje pojedinačno tj. 1na1, ili pak zajedno sa turnirom parova. I opet pitanje: tih par turnira bi sami po sebi bili krajnji rezultat ili bi se na finalni turnir pozivali najbolji tj. oni sa najvise bodova ili nekim drugim načinom odabira?

    avatar

    16.05.2008. (21:51)    -   -   -   -  

  • SalluS

    Sto se tice lige moj predlog je s obzirom da nemate premnogo clanova napravite neki bodovni sistem kao sto je ELO. Za one koji nisu upoznati to je sistem bodovanja koji se danas koristi npr u MMORPG (massive multiplayer online role play game). Ovo je najbolji nacin da onaj ko je najkvalitetniji i stvarno bude prvi. Ovo ce dati sliku o tome ko je najkompletniji igrac i najbolji par. Postoji par statistickih stvari koje treba ispratiti ali s obzirom da nemate mnogo takmicara ovo bi bio idealan nacin bodovanja. U ovom sistemu bi se pratilo koliko je postignutih i primljenih golova, razlicito bodovanje (ukoliko zadnji dobije prvoga dobijao bi vise bodova a u tom slucaju prvi bi gubio nesto bodova) Sve bi to uticalo da svaki tim svako kolo ima odredjeni koeficjent koji zavisi od trenutnog mjesta na tabeli, broju postignutih i primljenih golova kao i istoriju dobijenih meceva za taj period koji bi uticao na krajnji rezultat. Npr. Ukoliko jedan par koji je trenutno na 4-om mjestu ima score 3-0 a dobio je parove koji su 7,8 i 9-ti skupio bi odredjeni broj poena, medjutim ukoliko par na 5-om mjestu ima score 2-1 (losiji od predhodnog para) a pobijedio je prvog i treceg na tabeli a izgubio od drugog onda bi bez obzira na jedan poraz ovaj par imao vise skupljenih poena od 4-tog iako je izgubio jedan mec i time bi ga presao u generalnom plasmanu. Takodjer prvi i treci bi izgubili nesto poena zbog toga sto su izgubili od nizeplasirane ekipe i drugi bi preuzeo vodjstvo. Znam da malo izgleda zapetljano ali ustvari i nije tako. Ovo daje moral zadnjem da pobijedi prvoga jer bi znatno napredovao a prvome da se ne opusti jer moze umanjiti svoje poene ukoliko izgubi. Ovaj sistem drzi apsolutno sve parove da naprave velike pomake na tabeli. Ovo je nacin da najkvalitetniji preko citave sezone bude prvi, smanjuje uticaj faktora srece i "loseg dana" i izbacuje kvalitet u prvi plan. Razmislite o ovakvom sistemu i napisite vase misljenje.

    Sinisa Ivancevic
    Podgorica

    avatar

    17.05.2008. (14:01)    -   -   -   -  

  • don O'meniko

    sto reci, zanimljiv nacin bodovanja koji predlaze sallus, ali ga treba detaljno razraditi, MMORPG-ove igraju Lac, Kiko i Sebo pa ce oni to bolje ocjeniti :)
    nemam sto previse za nadodati i mislim da se svi slazu samnom kad bi reko, da liga treba biti organizirana u vise gradova i da se posteno i kvalitetno vodi sistem bodovanja, a za najbolje se kasnije vrlo lako organiziraju masters turniri i slicno. necu se puno mjesati u to jer vjerujem u antoniove i vasine planove, i onih koji ce biti ukljuceni u to.
    vidimo se na turniru i sljedeci tjedan na treninzima!

    zelim prijaviti DC (divjak i cus) i ovoga puta ciljamo visoko i idemo ostro i da vas podsjetim u gaju je bio zadnji turnir 20.10.07, prvi su bili darjan i sebo, drugi roman i antonio, treci cus i ja a cetvrti matija i pero, ali tada nismo poznavali rijecane niti slovence!
    :))))

    avatar

    17.05.2008. (14:30)    -   -   -   -  

  • SalluS

    @don O'meniko
    sistem bodovanja je u principu razradnjen samo ga treba prakticno primjeniti, ekipa sto igra MMORPG zna da kada jak igrac, recimo 75-ti nivo, ubije kompjuterski genrisanog mopa(neprijatelja) koji je 60-ti nivo dobija npr 300 exp poena (expirience). Kada to uradi slabiji igrac, npr 55-ti nivo, on dobija 1 500 exp-a i primice mu se. Znaci da u praksi nesmijes da se opustis da izgubis od losijeg a uvijek imas morala da dobijes jaceg odnosno bolje plasiranog. Mislim da je ova prica prilicno interesantna i sto je najvaznije u praksi bi dala izvrsne rezultate. Ako nista bili biste jedinstvena liga koja ima ovaj sistem bodovanja :))).

    Ivancevic Sinisa
    Podgorica

    avatar

    17.05.2008. (14:48)    -   -   -   -  

  • dominik

    Sallus zanimljiv koncept, ali je los za bilo kakvo sportsko natjecanje. Pobjeda ili poraz protiv bilo koje ekipe moraju biti matematički jednake, tj. nositi isti broj bodova. Recimo neka jaka ekipa koja kiksa u pocetku sezone, ima olaksan put prema vrhu, ili šta bi značilo da ekipa koja ih je dobila dok su na dnu dobiva od toga manje bodova??? Glupo, malo zar ne...

    avatar

    17.05.2008. (15:51)    -   -   -   -  

  • SalluS

    @dominik
    ustvari je idealno za sportsko natjecanje, zbog cega bi prvi na tabeli dobijao isti broj poena kada dobije drugog ili posljednjeg? Ova prva varijanta zahtjeva veci kvalitet kada je vec prvi odnosno najbolji. U tvom konkretnom primjeru ako jaka ekipa kiksa na pocetku njen koeficjent je manji i morati ce da pokaze konstantan kvalitet da bi dosla do vrha jer sto si bolje pozicioniran to je veci rizik da izgubis to mjesto sto ti daje dovoljno morala da se za svaki mec boris kao da je odlucujuci. Ima tu jos faktora koji uticu na bodovanje kao npr. nije isto bodovano ako izgubis 5-4 od prvoga ili od zadnjega, mozda imas vise bodova ako izgubis od prvoga 5-4 nego da dobijes zadnjega toliko. U ovom slucaju apsolutno su svi izjednaceni.

    avatar

    17.05.2008. (16:11)    -   -   -   -  

  • SalluS

    Usput nemojte da zamjerite sto malo ulazim u vas "teren" ali bih volio da pored ovakvog entuzijazma i volje koju posjedujete napravite stvarno jedno kvalitetno takmicenje prepoznatljivo u regionu. Samim tim ukoliko imate neki originalan sistem bodovanja dobiti cete na popularnosti (naravno ukoliko je kvalitetan) i ostali ce cuti za vas zbog toga. Uostalom vi ste na pocetku pa napravite jedan pilot projekat jer nemate sta da izgubite kada jos uvijek nista nemate.

    Ivancevic Sinisa
    Podgorica

    P.S. dominik jako mi je drago da si odmah pokusao da nadjes nedostatke i propuste u ovome, jedino tako moze da se diskutuje na ovakve teme

    avatar

    17.05.2008. (16:18)    -   -   -   -  

  • myway

    da, na neki nacin je domnik u pravu - jer je mora se cak raditi o tome da neka jaka ekipa kiksa na pocetku nego jednostavno se ne pojavi na npr. prvom turniru(jer je tesko ocekivati da ce svi na svaki turnir moci), pa sve ekipe postaju vise rangirane - nedajboze da ta ekipa osvoji sljedeci turnir, onda si stvara prednost koja ne bi bila ni postena s obzirom na one koji s obrnuto napravili. a problem je odmah i u pocetku jer nemamo definiranu nikakvu ljestvicu ni koeficijente - a sto se mene tice, malo je to mozda i prekomplicirano jos zasad. treba iskjuciti iz "igre" sve namještaljke i moguce nacine kalkuliranja.

    moja ideja je npr. da svi ti turniri imaju određene bodove koji se zbrajaju i na kraju da se da priznanje i tim igracima, ali da se organizira i jos jedan finalni turnir na kojem bi se najboljih npr 8,12,16 il kolko vec ekipa rasporedilo s obzirom na te bodove: npr da se prvog "nagradi" kao kad igramo knockout 1-4, 2-3, tako npr u skupinama:
    1skupina: 1 8 9 16
    2skupina: 2 7 10 15
    3skupina: 3 6 11 14
    4skupina: 4 5 12 13
    onda se skupine sjeku 1i4, 2i3, a na polufinalu je vec skoro pa nemoguce predvidjeti. na taj nacin svatko ima sansu kakvu je kroz cijelu godinu zasluzio.

    avatar

    17.05.2008. (16:20)    -   -   -   -  

  • SalluS

    Hmmm, mislim da se nismo razumjeli dobro, ukoliko neka jaka ekipa kiksa ili se ne pojavi na prvom turniru i u generalnom plasmanu bude zadnja poslije prvog kola... U drugom kolu(ukoliko su stvarno dobri) mogu da igraju sa ekipom koja je prva i ukoliko su bolji od njih i da ih pobijede. Ovo bi automatski davalo toj ekipi veliki broj bodova a prvoj bi se oduzimao jer bi to bilo realno stanje, znaci ta ekipa bez obzira sto je bila zadnja ipak ima kvalitet da na kraju bude sampion. Ustvari se o tome radi. U ovakvom sistemu su nemoguca kalkulacije i namjestanja jer se nikome ne isplate.
    @myway
    na netu vec postoje formule za ovakvo bodovanje pa bi trebalo samo ispratiti vec date koeficjente

    avatar

    17.05.2008. (16:26)    -   -   -   -  

  • SalluS

    Slazem se da je malo komplikovano na prvi podgle ali ustvari je mnogo funkcionalno. Postoji tabela koeficjenata i samo se to prati

    avatar

    17.05.2008. (16:28)    -   -   -   -  

  • SalluS

    Jos nesto, u ovakvom sistemu je matematicki nemoguca velika razlika jer to nedozvoljavaju upravo koeficjenti, u svakom momentu zadnja ekipa ima sanse da se u dva kola ukoliko dobije npr prvog i trecega da udje u recimo play off. Napominjem da ljestvica i koef vec postoje

    avatar

    17.05.2008. (16:36)    -   -   -   -  

  • darjan

    @Sallus
    Daj nas molim te prestani gnjaviti s ovakvim glupostima. Hvala!

    avatar

    17.05.2008. (17:35)    -   -   -   -  

  • SalluS

    @darjan
    Ok, nije bilo nista zlonamjerno,samo prijedlog. Odustajem od komentara na ovu temu.
    Bez ljutnje,ovo je blog, iznosimo misljenja, nije vazno hocemo li se svi sloziti ili prihvatiti prijedlog, krajnji ishod je vazan. Hvala

    avatar

    17.05.2008. (17:39)    -   -   -   -  

  • vlad0

    haha.... svaka cast darjan!!!
    mislio sam i ja nesto napisat, al ova tema je jednostavno preglupa da bi se o njoj uopce raspravljalo. ma kakvi mmorpi bodovi...
    siguran sam da ima puno zanimljivijih tema, kao npr. pronalazak dobrog obrambenog igraca za mene.... :-))))
    pozdrav

    avatar

    17.05.2008. (17:50)    -   -   -   -  

  • don O'meniko

    dobro nemojmo napadati covjeka sto je predlozio ideju, skroz je to nepotrebno! umjesto toga mogli ste dati vase ideje- apeliram na vladu (kojemu je ovo prvi komentar otkako postoji blog) i darjana. nista osobno decki ali mislim da to nije potrebno. ideja je po meni dobra jer postoje prejaki parovi i oni slabiji pa ovim nacinom je slabijima dana bolja pozicija u osvajanju bodova, istina da za racunanje bodova i koeficjenata treba "predkolo" po kojem bi se ljestvica sastavila, mozda ce ideja proraditi druge godine kada cemo imati konkretne rezultate. ove sezone treba nesto jednostavnije i sto je vec isprobano i sto funkcionira.

    vidimo se na sastanku u jaski!

    predsjednik nadzornog odbora
    domeniko divjak

    :)))

    avatar

    17.05.2008. (20:21)    -   -   -   -  

  • don O'meniko

    pozivam ifchu (koji vec duuuugo nista nije napisao ovdje), stojka, vasu, matiju da se ukljuce u ovoj temi vjerujem da imaju dobre ideje. uostalom neki od vas ce biti buduci organizatori Lige vrijeme je da se ukljucite u to s konstruktivnim komentarima!!!

    avatar

    17.05.2008. (20:28)    -   -   -   -  

  • matija-raul

    @VLADO: Na zamolbu Darjana pitao sam Kiću dal bi htio igrati s tobom i rekao je da nema problema ali samo mora vidjeti da li radi mozda u subotu. Javit cu ti sve na vrijeme.

    sto se tiče ovakvog načina bodovanja ne znam.. nikad nisam volio strateske igrice pa ni ovakav nacin bodovanja.. mozda kad bi smislili nesto drugo, jednostavnije.. ili da se jednostavno igra svaki sa svakim i to je to..

    avatar

    17.05.2008. (21:07)    -   -   -   -  

  • toni

    moze

    avatar

    18.05.2008. (00:27)    -   -   -   -  

  • toni

    evo da prvo pozdravim ekipu, neki nas tu znaju (sebo, vlado, darjan i ta ekipica)... samo da pohvalim ekipu sto se trudite oko ovog, bit ce nesto od toga... vrlo vjerojatno se vidimo u jaski, dolazim stara kombinacija, miro i ja :)) jos jednom pozdrav svima!!

    avatar

    18.05.2008. (00:29)    -   -   -   -  

  • ifcha

    ah, već dugo nisam ništa konstruktivno napisao, Domeniko, zato jer mi se teško ugledati na tebe - fali mi, eto, tolerancije u zadnje vrijeme :)

    slažem se sa Sallusom - bodovni sustav ELO je sam po sebi vrhunska zamisao i bilo bi zabavno primjeniti ga u pilot projektu RH lige stolnog nogometa.
    mislim tako ponajviše zbog toga jer se divim šahu, igri koja je nadahnula Arpada Eloa da razvije jedan takav bodovni sustav koji se potom počeo primjenjivati u američkom nogometu, košarci i u mnogim drugim sportovima - ljudi očito zbog nečega taj sustav nastavljaju koristiti i smatrati neglupim. pa, hmm...

    nadalje, sustav mi se sviđa i zbog toga jer nije suhoparan nego pruža mogućnost 'lova na glave' i zato će slabiji natjecatelji bit prisiljeni razmišljat i razvijat taktiku, a ne jednostavno prepustit sve slučaju i superiornoj tehnici protivnika. koliko puta smo dosad imali prilike vidjet koliko se igra na turnirima razlikuje od trening partija koje potraju i po 20 žetona? taktičke mogućnosti su neograničene - samo moramo ljude prisiliti da i o njima počnu aktivno razmišljat te ih primjenjivat, a čini mi se da nema boljeg načina od ELO bodovnog sustava.

    dakako da možemo sve napravit po 'RVACSKOM MODELU PRIVATIZACIJE', misleć kako smo najpametniji ali sva je vjerojatnost da će nas povijest demantirati...

    vidiš, Domeniko, nedostaje mi tolerancije ali preko nekih komentara ne bi jednostavno trebalo olako prijeći!

    lijepi pozdrav svima.

    avatar

    18.05.2008. (00:50)    -   -   -   -  

  • myway

    obično se ne predstavljam kao "vlasnik bloga", al ovom slučaju - Darjan, Vlado.. čemu takve izjave? svi imamo neke svoje ideje, ali kritika mora biti argumentirana. lijepo u postu piše da su dobrodošle sve ideje i toga se svi moramo držati. evo npr. vas dvojica smatrate da je taj oblik bodovanja loš za naše potrebe - i to ste i tako mogli napisati, jer evo odmah imate i sallusa i domenika i ifchu koji drugačije misle. s tim da je to samo prvih nekoliko ljudi koji se uopće izjasnilo. ozbiljno, takve komentare sačuvajte za sebe, nije im mjesto ovdje.

    što se tiče samog bodovanja osobno mi je neprihvatljiv u istoj količini kao i druga marka stola - vremenski mu još nije mjesto ovdje. to je sustav koji se bazira na nekoj profesionalnosti - što nama fali. 1. ko će to razraditi? 2. ko će računati koeficijente? 3. ko će dolaziti na svaki turnir, brojiti i stajati iza svakog zapisnika? 4. zašto stavljati naglasak na nazovimo "sitnice" kad nemamo u cijelosti još ništa razradjeno? 5. ko će provjeravati točnost izračunatog? iza same te ideje je previše toga što mora biti prvo postavljeno na mjesto. ja osobno imam puno elana za općenito stvaranje tih naših snova, ali ako smo realni - velikoj većini je previše pročitati post, pritisnuti gumbić i dati svoj komentar, kako onda očekivati takve korake? liga nam mora biti jasna, jednostavna i čvrsto utemeljena - jedino takva bi izdržala da vidi svoj kraj i neki cilj. pa evo vam i primjer sa majicama - prvi i jedini projekt koji nas je sve obuhvaćao. a još nitko nije platio majicu. hoću reči da nije bit da 2 ili 3 čovjeka dovedemo do toga da razbijaju glave samo da bi ostala većina pasivnih ubirala plodove. nek se masa aktivira, onda se može dalje... jer inače ispadamo ko rusi.. jesu oni imali pametnije znanstvenike, napredniju tehnologiju i najjače oružje - ali kad gledamo cijelu sliku - ispadaju samo jedna velika sirotinja.

    avatar

    18.05.2008. (01:36)    -   -   -   -  

  • ifcha

    hvala Antonio što si progovorio ali neargumentiranim komentarima nigdje nema mjesta, a ne samo na blogu.
    1. sustav je detaljno razrađen i ima mnogo varijanti prilagođenih raznim sportovima i vještinama - pravo pitanje je tko će sustav implementirati kod nas u skladu s našim potrebama.
    2. i opet, sustav je vrhunski razrađen, a ako želimo ostaviti dojam ozbiljne organizacije koja je spremna privući i zadržati sponzore tada uz suce moramo imati i zapisničare.
    3. suci, zapisničari i direktori turnira ozbiljnog projekta na čijem pragu se mi sada nalazimo.
    4. bodovni sustav nije 'sitnica' nego fundamentalna stvar u svakoj ligi i definitivno se nalazi među prvim temama svih koji žele pokrenuti bilo kakvo natjecanje jer se time definiraju i pravila igre.
    5. sustav pritužbe i naknadnog nadzora također treba predvidjeti ali i tu postoje već gotova dobro uhodana rješenja.

    vidim da si, Antonio, ti u srednjoj zaglavio na utopizmu i to je simpatično no realno ljudima se zapravo i ne da zaje****** nego žele igrati stolni nogomet.

    i to je to - sad sam miran neko vrijeme, zar ne Domeniko? :)

    sioux

    avatar

    18.05.2008. (09:22)    -   -   -   -  

  • SalluS

    Sve je Ok sto se tice zamjerki Vlada i Darjana, nemojte da ih napadate, jednostavno ljudi ovo ne vide kao sistem bodovanja i pobornici su standardnog sistema 3 za pobjedu. S obzirom da bas i nemam pravo da bas mnogo komentarisem o ovome jer su to ipak vase interne stvari, normalno je da ljudi reaguju malo odbrambeno. Glavni problem ovog klasicnog sistema biti ce sto je vas cilj da drzite zainteresovanost igraca citavi ciklus. U ovom slucaju, ukoliko 3 ekipe zaostanu u pocetku, nece vise dolaziti na takmicenja jer ce izgubiti sansu za plasman za play off i to ce im biti cisti trosak. Jos jedna mana koju necete moci izbjeci kod ovog sistema je ta da je normalno da dvije ekipe npr. iz Zagreba igraju jedna za drugu i da ce sigurno doci do namjestanja.
    @myway
    Nemoj na ovo da gledas kao na nesto komplikovano, imate razradjen sistem koji jednostavno samo treba primjeniti, sto se tice vrijednosti za zapisnik to moze da vode ona dva para koja igraju, na kraju se sloze sva 4 ucesnika u mecu i predaju npr. tebi kao glavnom administratoru lige koji to unese u tabelu. Vrijednosti koje im trebaju su konacan rezultat, broj datih i primljenih golova i pozicija na kojoj su se nalazila oba tima prije pocetka meca. Mislim da to lagano moze da se isprati. Sto se tice koeficjenata ima dvije varijante. Oni nemoraju da se racunaju vec svaka pozicija na tabeli vec ima svoj koeficjent npr.
    1. mjesto = 1.3
    9. mjesto = 0.7
    da pojednostavim: ukoliko zadnji pobijedi prvoga dobija 13 bodova a prvi gubi 7. Ukoliko prvi pobijedi dobija 7 a zadnji ne gubi nista jer je losije plasiran prije meca. Ovako cete dati sansu svima. Ovo iskljucuje namjestanje jer koliko god neko bio prvi nece moci da pusti recimo 6-og da udje u playoff iako su mozda u veoma dobrim odnosima.
    Ovo je bio samo pojednostavljen primjer.
    Sto se tice mase, kakav god sistem bio pomiri se sa cinjenicom da ce uz tebe max jos 2 covjeka mogu da vode ovo. Pa ljudi ustvari hoce da se samo zabave i ovakve dubioze ih ne interesuju.
    @ifcha
    zahvaljujem na "igranju u odbrani" kod proslog posta :)))

    izvinjavam se zbog ovako opsirnog komentara ali nadam se da ce biti od koristi.

    Ivancevic Sinisa

    avatar

    18.05.2008. (10:29)    -   -   -   -  

učitavam...