Komentari

spiritualfemme.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • -mala_os_jug2-

    a tko si ti ako smijem znati

    avatar

    15.05.2008. (09:24)    -   -   -   -  

  • tajne ispovijesti;)

    nastavak je napisan;))

    avatar

    15.05.2008. (21:56)    -   -   -   -  

  • amy

    situacija nam je jako slična... meni je stari umro prije 5 god., ali dok je bio živ brak im je bio loš. Mama i ja smo uvijek bile bliske. Dok tata nije poginuo. Sad je u vezi s oženjenim debilom, mog brata zapostavlja i NIKAD nije kod kuće, Ja sam na faxu pa se mičem od toga što više mogu, ali da, i moja stara je poludila. Ne želi se brinuti za brata, ne želi biti kod kuće, kada joj netko nešto kaže, sve shbaća kao napad, a mene tjera da u zagrebu obavljam poslove za njenog švalera. Sad čekam da se sve pročuje po gradu pa će još bit i proglašena kurvom. Ali nju to uopće ne zanima. Od kada je umro moj tata, ona pokušava iz svog života izbaciti sve što ima veze s njim. jedini je problem što brat i ja imam veze s tim. Mislilm da ostatak možeš zaključiti :) sad u kratkim crtama vidiš da te itekako razumijem. Tako da... Javi se kad ne znaš šta bi. Možemo si međusobno pričati kako su nam mame luđakinje ;)

    avatar

    15.05.2008. (23:30)    -   -   -   -  

  • jedna majka

    Draga djevojko,
    rastužio me tvoj blog,tvoja ispovijest.Vidim da si pametna cura i kao takova trebaš i ostati.Ja sam prošla svoj život,lijep,ružan,okrutan.Rastala sam se od muža, da bi on umro iznenada nakon dva mjeseca.Ostala sam sama sa dva sina, napuštena od svih.Samo su moji roditelji bili uz mene-pomagali mi u svakom pogledu-i da nije bilo njih -ne znam bih li preživjela.Danas-moji sinovi (koji su malo mlađi od tebe) su zdravi,pametni, mladi ljudi-na koje sam jako ponosna.Jedan je maturant a mlađi završava 3.razred.Život se nastavio,morali smo se sabrati i nastaviti dalje jer-teško je izgubiti oca u tim godinama (bilo je to prije 5 g) a meni je bilo teško izgubiti čovjeka kojega sam voljela ali se nisam više mogla nositi s njegovom ovisnošću. Ta ovisnost ga je i koštala života.
    Ali-nisam sad ja bitna-željela sam samo napraviti mali uvod, da vidiš kako ima teških sudbina , sudbina koje te bacaju na pod-ali se moraš dizati nanovo i nanovo-jer te netko jako važan treba. A to su bila moja djeca.
    Bez obzira što su se tvoji roditelji rastali (to je njihova stvar) oni ostaju TVOJI roditelji za cijeli život.Tvoja majka-koja se očito nije snašla u toj poziciji, u stvarnosti, u svim nedaćama koje rastava nosi-nije loša žena. Ona se samo nije snašla.Bježi od stvarnosti, nekim drugim ljudima,čašici- svoju tugu, frustracije ispoljava na tebi , ne zato što te ne voli (VOLI TE) nego zato jer sama ne zna što će i kako dalje. U takvoj situaciji-kad se poremete odnosi majke i kćeri a to se nikako ne smije dozvoliti- Ti si sada ta koja mora premostiti taj antagonizam između vas dvije, oprostiti joj i POMOĆI.Pusti Ivanu-ta individua nije uopće bitna u vašim životima. Pomozi svojoj majci na način da štoviše razgovarate, da joj svojim postupcima pokažeš da razumiješ da joj je teško i da joj želiš pomoći.Probaj ju izvući iz te negativne okoline, probaj joj dati do znanja i da ju takvu kakava je sada voliš. Jer -zapamti- mama je mama-jedna jedina u životu. Djeca vole i mamu i tatu. I kada se oni rastave-djeca se osjećaju izgubljeno. Ali ti si odrasla cura-zarađuješ,imaš dečka...tvoja je situacija dobra i može biti samo još bolja. Pred tobom je život, uživaj u njemu,svaki dan-je novi dan.Svaki dan-možemo učiniti jednu sitnu dobru stvar.I to nas onda čini sretnijim. Nemoj se opterećivati s prošlošću-s ljudima koji ti nisu bili prijatelji, koji ti nisu ni do koljena.Ne gledaj ih-ne razmišljaj o njima.Razmišljaj o ljudima koji te vole...tvoj otac,brat,dečko,nadam se da imaš bake i djedove-koji te isto vole.Razmišljaj samo pozitivno-budi dobra sa ocem,ali isto budi dobra i sa mamom. Sama si rekla da ste bile najbolje prijateljice. Vjeruj mi- to ćete i ostati.Bez obzira što se mama sada tako ponaša (razlog je možda bijes,očaj,izgubljenost,osveta,mržnja prema tati) to nema veze s tobom. Ti si joj kći i ako ikoga voli na ovom svijetu-voli tebe i sina. U ovom njenom teškom periodu života-trebaš preći preko svega i pomoći joj da prebrodi te negativne vibracije koje ispoljava na krive osobe. Nije možda svjesna toga-da te povrijedila.....oprosti joj. Prvo oprosti sebi, onda oprosti njoj.Počnite ispočetka.Polako.Nastoj joj pokazati da ti je stalo da se pomirite i da želiš opet majku kakvu si imala i kakva ona zapravo i je.Možda malo otkačena, svoja ali i to može biti simpa i takvu ju podrži. ne misli ona ništa loše-ona je u bedu, treba joj pomoć- koju joj samo ti možeš dati.
    Nešto ću ti reći.....
    Imala sam divnu majku,pomagala mi je cijeli život,kad sam bila u tvojim godinama-često smo se svađale.....bila su teška vremena....ali s godinama shvatiš-da su ti jedini i pravi prijatelji-mama i tata.
    Izgubila sam je prije više od godinu dana....umrla je tiho...nije mi uspjela ništa reći.....a ja sam joj govorila samo....mama-volim te, nemoj me ostaviti, nemoj otići, još toliko toga ti moram reći.....ali bilo je kasno.Danas-ustajem svako jutro s njenim imenom....da si barem tu, bar na tren, da si barem još malo tu...
    Kad nekoga izgubiš-shvatiš koliko ti je značio.Zato-zlato moje-razmisli kao odrasla osoba,razmisli o svemu što je činila za tebe dok si bila mala,sjeti se svih lijepih trenutaka i nemoj nikad odustati od mame.Nikad! Neka ti otac pomogne u tome.Nisi sama-oko tebe su ljudi koji te vole-trebaš ih samo vidjeti. Ne gledaj ostale-i baš te briga za tamo neku individuu od Ivane.Ignoriraj takve osobe. Ne spuštaj se na njihov nivo. Drži do sebe i poštuj sebe.
    Voljela bih da sam te malo utješila....voljela bih kad bi me bar malkice poslušala...i moji dečki meni svašta kažu....i ja njima....ali LJUBAV roditeljska je bezuvjetna i bez ostatka. Jednog dana -kad ćeš imati svoju djecu-shvatit ćeš da je to istina.Zato-glavu gore i počni djelovati-hrabro i budi ustrajna,ne daj se isprovocirati....POMOZI MAJCI.Molim te.
    Voljela bih da imam kćer....ali nemam.I zato ti pišem upravo na ovaj način-jer odnos majke i kćeri je neraskidiv.
    Želim ti sreću i uspjeh, budi strpljiva, radi na sebi, ne gubi živce.Sve će biti dobro na kraju.Vjeruj mi.

    avatar

    17.05.2008. (03:12)    -   -   -   -  

  • fallen_angel

    hey... znas, samo je bitno da nikad ne odustanes... pokazi svima da si jaka i da mozes bez njih... a oni ce se na kraju kajati kada vide kakvu su osobu izgubili. pusa

    avatar

    17.05.2008. (13:56)    -   -   -   -  

  • jedna majka

    Moja mlada prijateljice....
    Ne javljaš se. Ima li imalo kakovih pomaka na bolje?Ne želiš mi odgovoriti na moj komentar ili si baš zauzeta pa te nema više?
    Često puta mi "padneš" na pamet. A voljela bih ti dati podršku.
    To je sve. Ali je puno.
    Laka noć.

    avatar

    01.06.2008. (00:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...