Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • cveba

    ..mi se chini da taj tvoj prijatel Zizek generalno pati od proliferacije, on bi se trebal malo strukturirati, a vu tom poslu mu nemre pomoci niti Slagerpevac, a kamo li Markiz, ( ako si smijem dopustiti dosjetku ) , Zizek je kompletno zgublen !

    avatar

    14.05.2008. (23:31)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Cvebo, Husserliana opseže 40000 listova pisanih Gabelsberger stenografijom, pa nikome ništa! Žižek je naprosto genije, i tu si nimalo ne možete pomoći, ma kako se strukturirali i dijelove doveli u odnos spram cijeline, ako je ima.

    avatar

    15.05.2008. (05:48)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Zanimljivo je to koliko taj Žižek - očito s punom sviješću o samouskraćivanju! - propušta biti cinik! Naime, ako pažljivo pročitamo rečenice: Tamagochi tako nudi ultimativni primjer interpasivnosti: virtualni pasivni drugi nas obasipa zahtjevima, tjerajući nas na frentičnu aktivnost kako bismo ga održali zadovoljenim, odnosno, mirnim, nepokretnim, usnulim. Kao što svako dijete zna, vlasnik je tamagochija najzadovoljniji kada ga tamagochi ostavi na miru i ‘zaspi’ na nekoliko sati. , samo se od sebe nadaje da ono što je tamagochi za dijete, to je dijete za roditelje: djeca su tamagochi: obasipaju nas zahtjevima, tjerajući nas na frenetičnu aktivnost kako bismo ih održali zadovoljenim, odnosno, mirnim, nepokretnim, usnulim - roditelj je najzadovoljniji kada ga dijee otavi na miru i 'zaspi' na nekoliko sati. itd.itd.
    Eto divnog primjera Žižekove iskonske dobrote!

    avatar

    15.05.2008. (06:13)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Žižek jest genije: genijalan zabavljač i samopromotor (Žižek je za filozofiju otprilike ono što je Dali bio za slikarstvo). Njegovo filozofiranje je besperspektivno, nikakav smisaoni horizont se ne nazire iza ustajalih močvara prvoloptaške psihoanalize i labavog dijalektičkog materijalizma. Taj jednu te istu formulu razmišljanja primjenjuje na sve i svašta - do unedogled. Profesionalni filozof: kako to tužno zvuči. Tužno kao i smiješna, "smjela" teza (na koju se, pazite dobro, usudio): Bog je kao Tamagochi. Eto površnosti, eto zabave, eto plitkog psihoANALitikanstva, eto.

    avatar

    15.05.2008. (11:38)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    sta znachi 'besperspektivno'? bez buducnosti, rezultata, neshto lisheno uvida, ipak zasnovano na odredjenom...?

    u jednom insuficijentnom, dobu dupke punom ispraznosti, chiji se zamorchici izmeshtaju u nistavilo bica (hotimichno - preventivno dakle, ili jednostavno usisani od vira drushtvene stvarnosti: svejedno) ; bica, kojim bi iskljuchivo da haraju, uzimaju i obaraju, bez toga da neshto i daju .... u cyberspaceu, gde mogu biti bilo ko, osim samih sebe: jer, treba se izmigoljiti, izbrisati tragove, zabavljati se ... u takvom jednom dobu, gde se covek sve vishe i vishe odvaja od prirode, u kojem su prohtevi svi do jednog veshtachki, chijem se diktatu mora povinovati ... u kojem se strashna centripetalna moc prirode suprostavlja centrifugalnom prividu napretka chovechanstva ... u takvim okolnostima najteze je od svega na postojan i dostojan nachin baviti se mishlju. Zizek je u tom smislu zlata vredan exponat nasushnog nam pribiranja: nezgodno je samo to shto neustrashivi i vishim mogucnostima odan citalac, dobro zna, bash kao i Z., da je ljudski svet osudjen na propast ...
    I sve dok kasne Ponor i Šutnja želim biti sam!

    avatar

    16.05.2008. (15:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...