Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • seoska idila

    mislim da sam o tome pisala - u startu sam kuhala svakako (neuvježbana "mlada"), a već tih posljednjih desetak godina (od kada Mala ima dijabetes) definitivno se zdravije hranimo jer svaki dan mora biti kuhanog obroka za Malu, a tako i za ostale (i sada sjedim u kuhinji za laptopom i krčkam iza leđa, na peći nešto "na žlicu"). Jede se i roštilj, i meso na svakakve načine. Rat smo proživjeli na tjestenini sa jajima i sl. nemasnim jelima. Puno salate, puno voća.... Pa pretpostavljam da sam ga ja "okrenula". Doduše, nije on jeo loše, svekrva super kuha. Ja sam svoju kuhinju izgradila s vremenom - to čak i nije kuhinja moje majke (ona je puuno masnija - međimurska)...

    avatar

    14.07.2008. (17:12)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    moze se naci sredina. je, moj je isto zivio od mesa i niceg drugog. jja bila skoro pa vegetarijanac. prvo 3 godine pravi a onda onaj koji mesu na stolu ne veli ne
    a sam uz njega pojela i moj prvi mcdonalds (od kojeg sam jednom prije povracala) ali i prvu pecenu kobasicu - koje sam prije mrzila i valjda tri put u zivotu pojela. ali pojela sam moj prvi i zavoljela sushi. a on - on je poceo jesti salate (prvo je kakti probao moje) i juhe. onda ribu na sto nacina. pa cuspajze. nece bas pojesti svaki ali onda ja skuham za sebe (ili sad i za malu).
    ja ko i seoska idila imam svoju vlastitu kuhinju.....kuham od sicilije do kalkute, onak otprilike. pa eksperimentiram i dodajem svoje vlastite sastojke....i tako to .....

    avatar

    14.07.2008. (18:03)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    moja i njegova mama kuhaju skoro pa u dlaku isto - nevjerovatno kaj ne? ali nema je tu ipak previše mesa, previše masnoće pa smo našli neki svoj model: puno voća, povrća, ne mješamo baš ugljikohidrate i bjelančevine, pa tako često jedemo krumpir i povrće, rižoto od povrća, čušpajze bez mesa. na sve to bi naše mame pale u nesvjest, naravno. zato odemo k mamama na ručak i nadokadimo meso i masnoće :))) iskreno, kupim po 3-4 paketa pilećih filea i imamo ih bar mjesec i pol, osim ak nam netko ne dolazi na večeru. kolače uopće više ne pečem (a radim fine kolače) jer tko bi ih pojeo? on i ja a to znači par kg više mjesečno što više ne dolazi u obzir.... volimo jesti vani i to svašta: mex, kineski, thai, tjestenine, roštilj, ali to se naravno odmah vidi i na vagi - prošli tjedan sam natukla kilu što me nije baš uveselilo pa sam sad na juhama i lubenici

    avatar

    14.07.2008. (19:29)    -   -   -   -  

  • Mila

    kod nas se on prilagodio meni, odnosno europskoj kuhinji. Bas smo danas poceli trotjednu turu nekakve vrste dijete, ne znam kako to drukcije nazvati. No, nije dijeta buduci da dnevni jelovnik ima 1912 kcal. 500 vise nego meni treba. Imamo 6 obroka, no rucak i vecera su oni koje kuhamo, odnosno oni koje ja kuham, a on dolazi doma na rucak. Za rucak smo imali grillana pileca prsa, tikvice i rizu, bez soli no uz dodatak drugih zacina i bilja (perin, bosiljak, cesnjak, papar, senf), Za veceru, na koju on kasni vec 25 minuta, imamo ribu (Scarlet Snapper / ne znam HR naziv), mahune i sparoge sa zelenom salatom. Opet sve bez dodane soli, no sa zacinima (limunov sok, ruzmarin, cesnjak, papar). Inace oboje volimo cuspajze i juhe, on bistre, a ja krem. Sol, onu morsku, koristimo najcesce samo za njih.

    avatar

    14.07.2008. (19:30)    -   -   -   -  

  • Azriel

    Prigodna tema za mene svježu ženicu! :)) Kako naš suživot traje kratko ali slatko, za sada se još prilagođavamo jedno drugom! Ja sam pobornik zdrave hrane, integralnih žitarica i tjestenine, priloga od povrća, ribe. On je jeo svašta, neko vrijeme je živio sam i u jelovniku su prevladavale konzerve, čips, grickalice, tjestenina iz vrećice i slično! Trudim se kuhati svaki dan i to u dogovoru s njim. Zajednički ujutro pijemo kavu prije posla a obrok je večera u 18,00 h. Kako sam ja naviknuta na ručak ovo mi je već kasno za jelo pa kuham laganu kombinaciju - meso i povrće, rižu i povrće, čušpajz bez zaprške, ribu pečenu na teflonu ili u foliji, meso pečem u onim vrećicama - dodajem začine, solim ali umjereno. Jedemo sve ali pazim kako što spremam. Pravim i kolače, dio mi pojedemo, dio gosti koji nam dođu a dio raznesem mojima i svekrvi. Dragi je zadovoljan kako kuham, nije izbirljiv ali je primijetio kako više nema žgaravice nakon obroka i kako mu ne pada teško na želudac hrana! :))) Još da hoće nositi voće na posao i piti više jogurta osjećao bi se još bolje, ali uvest ćemo i to, imam još vremena! Sad dogovaramo zajednički sport, kod nas nema teretana ali razmišljamo kupiti neke sprave doma, ja zagovaram bicikli ali on ima problema sa hrskavicom u nozi pa moramo paziti što biramo.
    Pomogne mi i u kuhinji, ja kuham - on opere suđe, skupa pospremamo i kuću, ne pravi se "muško", hoće mi pomoći u svemu i to jako cijenim i volim kod njega.
    Mislim da je sve bit kompromisa, a što se ne možemo dogovoriti tu se treba osloniti na našu žensku moć uvjeravanja ! ;o)

    avatar

    15.07.2008. (08:28)    -   -   -   -  

  • jja

    Naravno da svakome mama kuha najbolje, almost. Meni su bake bolje kuhale od mame, njima su strukli i zgnaci bolje uspijevali. A svekrva nije nikad ni kuhala, muz je odrastao na sendvicima, coli i zgaravici pa je vecinu povrca probao tek kao punoljetna osoba.

    Ja isto radim kolace jer ih obozavam. Pola nama, pola susjedima i sve pet. Samo se ona drugi dan pojavi susjeda sa slicnom porcijom za mene LOL
    Azriel - odlicno, zeljezo se kuje dok je vruce ;-))

    avatar

    15.07.2008. (09:51)    -   -   -   -  

  • Mila

    Mame? Moja mama ne kuha, no zato je baka bila tu kada je hrana u pitanju tako da sam odrasla na bakinoj kuhinji koja se s vremenom mijenjala, prilagodavala, izbacivala masnoce. Sada vidim da sam napisala da se on meni prilagodio. To zvuci nekako grubo. :) Bolje je reci da je zelio promjenu. ;)

    avatar

    15.07.2008. (09:59)    -   -   -   -  

  • londra

    ja se prilagodila babi...svinjske nogice, goveđi jezik, pohani mozak...a za vegetarijance-piletina:)
    Šalu na stranu, babine delicije su mi ajme (iako jede što je zakonon dopušteno)no on i ja smo uglavnon na zdravoj prehrani ,iako nekad zastranimo:)

    avatar

    15.07.2008. (10:26)    -   -   -   -  

  • tyche

    Hmmm... ovak - ja sam uvijek poglavito bila biljozder+jogurti svakakvi-meso u malim kolicinama, tek toliko da zamirisi. I to uglavnom piletina. I uvijek deserti - bilo da je suho voce, bilo da su keksi, bilo da su kolaci. Peklo se svaki vikend obavezno nesto ! Nije bilo NIKAD da nije bilo.

    ON je s bivsom jeo uglavnom iz kutijica koje su se kupovale u zamrzivacu u robnoj kuci pa se stavljale u mikrovalnu ili pecnicu - kaze da mu se stomak podize na sam pogled na te kutijice sad. Kad sam ja htjela probati iz znatizelje, demonstrativno je odbio jesti, nek si ja spravim, on ce nesto drugo LLLOLLL.
    Kad je poslije toga bio sam jeo je svakako, uglavnom vani - sto se odrazilo i na probavu i na kile. Kuhao je sam sebi samo vikendom jer je imao uvijek desetsatno ili dvanaestsatno radno vrijeme.

    Kad je dopao meni - dopao je finoj klopi, ( nije ovo da se hvalim, ali moja mala susjeda je jednom rekla : " Kod tete Anci uvijek fino mirisi LLLOLL ). Dolazio je vikendima i uzivao, moja kuhinja je raznovrsna i sarena, zbilja mirisi mnogim zacinima. Naucio je jesti grasak varivo, tikvice na sto nacina, sataras s noklicama i kobasicom, musaku, kupus tijesto, sufnudle, pohane palacinke ... O kolacima da i ne govorim !

    Uz to sam mu usput kuhajuci za nas dvije preko tjedna, spremala dodatne obroke i zaledivala u male plasticne dozice - sto si je doma odledio tijekom tjedna, pa je imao bar tri dana kuhanu hranu ( tipa punjene paprike, gulasa, satarasa, pileceg paprikasa, cobanca, sarme - te stvari koje se mogu zalediti).
    Danas - jedemo fat free kravlji sir, graham pecivo, piletinu i ribu, rakove, ponekad sniclu, beef i steak - crveno meso je potpuno izbaceno iz jelovnika. Jedemo jako puno voca i povrca, kolace vise ne pecem :( jer moramo jako paziti na kilazu. Ako nam se jede kolac izademo van i pojedemo - to je najbolji damage control :( dobis dva i to je to! Koristimo puno zacina- lisca i trave LOL, a sol vrlo malo i iskljucivo i samo onu nasu morsku s Paga - to si nakupujem zalihe kad dodem u Cro i donesem ovamo. Probala sam neke druge soli, ali niti jedna mi nema takav okus!

    Sad smo oboje na dijeti, u zadnjih dvadeset i tri dana sam skinula sa 85.5 kg na 78 kg. Ostaje jos deset to go, ali ne mislim da cu se lako spustiti iza carobne granice od 70. Pa cemo vidjeti kako dalje. On je stesao pet kilograma, ostaje jos deset ( htio bi on petnaest, ali mislim da je to san, nije njemu vise trideset godina).

    Sve u svemu - mogu reci da se on u potpunosti prilagodio mom kuhanju, polize ko macak sve sto stavim pred njega.
    Ponekad pravim izlete u meksicku, cesto i rado u kinesku kuhinju, iako znam ponekad skuhati i jela americke juznjacke kuhinje - ali sve je to dosta kaloricno, pa moram malo modificirati neke stvari ( dosta je tu finih kaloricnih umaka, kukuruza, maslaca, majoneze i svih vrsta kaloricnih sireva, crvenog mesa i tijesta).

    avatar

    15.07.2008. (10:52)    -   -   -   -  

  • dipl. kucanica

    Došla ja na Bodensko jezero kad ono hrana na tapetu.. bila na Bodenskom davne 96, i u miniaturparku i na otoku cvijeća.. voljela bih opet otići. Hvala ti za ovaj virtualni izlet.
    A hrana i prehrambene navike? Njegova mama kuha tešku slavonku hranu(uz dosta izbjegavanja ipak mi kolesterol skočio za mog jednogodišnjeg boravka tamo), moja neku bosansko mediteransku kombinaciju.. a ja se trudim da bude zdravo i raznoliko. On ne voli masno, prženo u dubokom ulju..ili fast food tako da mu mogu i rado spremim variva, nešto "žlicom", a nema toga što ja spremim da neće pojesti. Mora uvijek u kući biti voća i povrća.
    Ne voli kuhati, osim u nekim iznimnim prilikama. Ja sam se prilagodila njemu (mogu to tako reći) u tome što kuham kvalitetnije iako još učim kad je kuhanje u pitanju.
    Neka bude i nepotpun komentar kad je nepotpun post ;-)
    pozdrav

    avatar

    15.07.2008. (11:55)    -   -   -   -  

  • orbica

    Trenutno nemam nikoga za prilagodjavanje u jelu, ali ne znam kako bi izgledalo da pocnem zivjeti sa vegetarijancem (ili veganom). Jedem sve, volim i povrce i meso i ribe, kuhano, peceno, gulase, cusjpajze i sl., a ne preferiram duboko przenu hranu. No moram priznati da ne bih mogla jesti vegansku hranu - jednostavno mi je odvratna... stvarno ne znam kako bi to islo da svatko kuha za sebe (posebno kad se uracuna i trosak takvog zivota).

    avatar

    15.07.2008. (20:02)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Viš ti kako žene "vladaju" u ovom području, i ja sam promjienila način prehrane i navike svog Savršenog. Premda on i danas uvijek pojede više mesa, pa znam da uz neki čušpaz za njega i djevojčicu moram kupiti još koji komad mesa, ja pojedem i bez toga. Zbog njezinog neurodermitisa smo stvarno smanjili svi skupa unos šeećera, kupuje se uglavnom s oznakom "bio", pije se voda, iscijeđeni sokovi ili HohesC, jede se svaki dan voće i povrće. Riba je jednom tjedno, premda zna proći i više jer mi je nekako blesavo kupovati onu duboko smrznutu kada znam da je u domaji ima svježe (nekako mi je draže uzeti svježu pa ju sama zamrznuti) , ali i to ću promjeniti....
    I ja izmišljam i kombiniram, danas sam skuhala juhu od mrkve i kopra....juhica je kod nas skoro svaki dan...NA večer maznem kokice koje sami radimo u posebnom teflonu-kokičaru-kao onom profesionalnom samo se kupuju Alnaturine bio-kokice sam malo soli i ulja, ali sam čula da te kokice isto baš nisu neka sreća jer potiču...ne znam više što- moram pitati svoju frendicu ili potražiti na Internettu. Tak sam krepana da nemrem sada...javim se mejlom čim se skockam, pa ti napišem sve o mom novom poslu...hvala na podršci i laku noć...Uživajte u zajedničkim gurmanskim ritualima

    avatar

    15.07.2008. (22:38)    -   -   -   -  

  • jja

    Mono - a zasto ne odes do ribarnice? Imate tamo krasnih ;-) ja kokice ne volim, ne znam prazno bi to, ja bih radije kolace LOL
    Javi se na mail pa da i ja napisem svoje novosti ;-)

    avatar

    15.07.2008. (23:52)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Kad sam se ozenio moja zena nije znala ni kuhati imala je nestzo malo vise od 18 godina :))
    ja sam ju naucio nekoliko jela, malo moja mama a danas kuha kao sef kuhinje hotela Esplanada :))
    Naravno po mojem ukusu :))

    avatar

    16.07.2008. (07:12)    -   -   -   -  

  • Mila

    Ja sam jos uvijek sluzbeno u HR (najvise zahvaljujuci geografskoj blizini i nepotrebnosti vize za Italiju, no to se polagano blizi kraju jer smo svjesni da ne mozemo jos dugo ovako), no da, oboje smo u sjevernoj Italiji.

    avatar

    16.07.2008. (10:50)    -   -   -   -  

  • tyche

    Hojla, znaci ovih dana imas repatog gosta ... Ma vidi, glede pasa - znam da volis velike vrste - ma volim ih i ja ... Ali morala sam se odrediti prema svojim mogucnostima - mali pas - mala briga !
    Kad covjek uzima u dom velikog cuku onda mora imati na umu sve okolnosti - da tog cuku MORA istrcavati, da MORA provoditi puno vremena s njim da ga kvalitetno dresira ( inace cuko zapovijeda gazdi a ne obrnuto+nikad nisi 100% siguran da ce poslusati ili da se nece oteti ), covjek MORA imati backup plan kad se ide negdje - putuje - svatko ce (uvjetno receno) prihvatiti malog cuku na cuvanje, ali velikog - problem je to.
    Nadalje - sto se tice higijene u kuci - moram priznati da sam tu malo zahtjevnija - kazu neki - sklona pretjerivanju LOL - ali volim drzati kucu cistu i ne volim da se osjeti miris psa. Plus sto drzim na namjestaju gdje se sjedi dekice i rucnike koje mogu oprati svako malo i sve mirisi po cistom. Malog cuku se moze drzati do te mjere cistog da je to milina, kupati ga svaki tjedan, prebrisati vlaznim maramicama, lako je rukovati njime, operes ga za 10 minuta i fenom posusis za daljnjih 10. Velikog cuku je problem okupati - fizicki - a i veliki cuko se vise isprlja vani jer puno vise trci. Malog cuku istrcis s lopticom za 10 minuta i ovaj lipse LOL...
    Kako god - meni nije zao sto sam se odlucila za malog cuku, unatoc tome sto sam uvijek mislila KAKO TO NIJE MOJ TIP PSA LLOLLL
    Sad vidim da je kao mala beba, njezna i pitoma, umiljata i praava maza. S malim cukom mozes kud hoces, ljudi se ne boje i cak i oni koji pse ne vole NE NEGODUJU.

    avatar

    16.07.2008. (12:37)    -   -   -   -  

  • jja

    tyche - u tome i jest stvar ;-) da hocu psa za po doma uzela bih radije macku, ja bas zelim psa koji treba istrcavanje, akciju jer sam i sama takva.
    A iskustvo mi je takvo da su manji psi opcenito nervozniji i agresivniji!!! nego jedna mirna colli. Upravo oni klevecu po parku a ona ih ne dozivljava. Svaki pas se mora dresirati, ali ja sam dresirala mnogo pasa u zivotu ;-) ,opcenito se ne slazem sa tvojom argumentacijom, ne bih te zeljela uvrijediti ali meni mali psi nisu lijepi niti pasu meni po osobinama koje imaju.
    I nije istina da ce svatko prihvatiti lakse malog psa, dapace mali su (ne nuzno tvoja vrsta) karakterno naporniji.

    Meni bi bilo smijesno voditi psa u setnju 10 minuta, recimo sa ovom posudjenom pesicom sam vani po dva sata u komadu i to dvaput na dan i godi i meni i njoj. Ajmo se sloziti da se po pitanju pasa ne slazemo ;-)
    I opcenito hoteli i restorani ili prihvacaju pse ili ne, kao i stanodavac - nigdje nisam naisla na zabranu malihpas moze a veliki ne LOL
    Sto se higijene tice, mislim da je suvisno spominjati kako se po tom pitanju drzim.
    A ako bih se vodila mislju prakticnosti onda psa ne bih ni imala jer je cesto "neprakticno".

    avatar

    16.07.2008. (12:53)    -   -   -   -  

  • tyche

    He, he - moram priznati da si ne bih macku uzela u stan, meni su one jako lijepe i volim ih kad su male, ali ne mozes kontrolirati kud hodaju i sto jedu...
    Sto se tice nervoze u pasa - upravo to sto sam rekla - sve ovisi kako su dresirani, ako su raspusteni i razmazeni - bas kao i djeca - od milja ih ljudi raspuste a onda im se penju po glavi i prave probleme vani i u kuci LLOLL!
    Nekako se podrazumijeva da se male pse vise "mazi" a manje "dresira" i onda to rezultira razmazenom zivcanom zivotinjom koja skace i zna cak i ujesti !!! Svakog psa se mora nauciti redu i disciplini, to je prva i osnovna pretpostavka - male pse cesto ljudi naprosto pogresno tretiraju.
    A sto se tice setnje - uh, meni bas pase kratko - ja svoju izvedem na pola sata i objema nam je to ok - prvo malo nuskanja, onda jedno desetak minuta intenzivnog istrcavanja, a onda lagano setnjom doma : za vise da ti pravo kazem nemam ni volje ni vremena - on the daily basis. Drugo je kad vikendom - i subotom i nedjeljom izademo u duge setnje - to cesto prakticiramo kad je god vrijeme pogodno.
    LLLOLLL a sto se stanodavaca tice - he, he - nama je upravo i receno tako - mali pas moze, veliki pas ne moze :))))) imaju oni trgovinu i dostavu, skladiste je ispod nasih prozora. Mi se nismo na to bunili, meni je bilo bitno samo da je lajavo i repato. Pokusali smo usvojiti iz azila, ali su to sve bile zbilja velike i stare zivotinje (ne bih mogla podnijeti da ga usvojim a on umre brzo) - i eto - tako se u nasoj kuci nasla mala psina :))
    A sto se tice prakticnosti - moras odvojiti malo dodatnog vremena za tretman za psa i oko psa u kuci i to je sve ... Moja je sestra imala ogromnog vucjaka, a kod nje mozes jesti s poda koliko je cisto - i islo je! Doduse malo je vise vremena morala odvojiti za ciscenje i odrzavanje kuce, imala je prostirke po podu, garniturama i naslonjacima, ali s tim se pomiris.
    Jedino je bilo ludo komicno kad su se i sogor i sin koji su oboje mrcine i velike ljudine hrvale sa 70 kila teskim psom jer se nije nikad volio kupati, pa je bilo za krepat kako se sakrivao po kuci kad vidi da pripremaju kadu: zavuce glavu u mali procjep izmedu ormarica i zida u predsoblju - pa misli ako on nikog ne vidi i mrak je da i njega ne vide...

    avatar

    16.07.2008. (14:10)    -   -   -   -  

  • jja

    Tyche - osnovni karakter psa ne mozes trenirati, tako da ima krvolocnih rasa, obiteljskih, kids friendly itd. A te neke male sorte pasa su izrazito zivcane (Chihuahua, pekinezeri i slicno) kao da time nadomjestaju visinu. Inace ove macke mojih prijatelja ni ne izlaze iz stana, vjerojatno bi se izgubile i naravno krecu se samo po stanu.
    Ujedno volim da je pas i cuvar doma, pogotovo kad sam cesto po noci sama. Recimo bas colli iako djecu trpi do besvjesti i nikad ih ruzno ni ne pogleda ako ju i satima gnjave, ta ista me neku vecer obranila od jednog verbalno agresivnog prolaznika. Bas meiznenadilo kako zastitnicki instinkt ima.

    "za vise da ti pravo kazem nemam ni volje ni vremena "

    Ja imam oboje, prvo - jer se jako volim kretati i volim prirodu a drugo, jer cu neke druge stvari smanjiti, recimo gledanje tv-a sam svela na mozda dva paljenja tjedno po sat-dva, ciljane emisije. Znas na sto mislim, ako se ima volje, naci ce se i vremena.

    "ca tice - he, he - nama je upravo i receno tako - mali pas moze, veliki pas ne moze :"

    Ovo zaista prvi put cujem. I nikad ni jedan stambeni ugovor nije tako bio formuliran. Ili su dopustene zivotinje ili ne.

    ", skladiste je ispod nasih prozora. "

    Uf ovo ne bih ako ne moram.

    Ja trenutno volontiram u azilu, ima svega od starijih pasa do mladih (ispod godine dana) ali istina sa takvim zivotinjama treba vise rada jer su jako cesto istraumatizirane.

    Upravo o tome i ja pisem, i dalje mozes imati cisti dom i kucnog ljubimca. Ja inace nikakve tepihe ne podnosim a pod brisem svaki dan iako nemamo zivotinje na stalnoj bazi. I znala sam naici u kucu gdje je ljudima sa kucnim ljubimcem bilo cisce nego nekima bez njih ;-)

    Nemam ja nista protiv malih pasa, ali nisu za mene, a isprobala sam u zivotu nekoliko pasmina.

    Colli se inace i jos neke sorte OBOZAVAJU kupati ;-), tak da sam ju uspjela okupati sama. Ona i ide u vodu i skoro mi je pobjegla u rijeku jutros, daj joj vode i sretna. Kad cuje zvuk tusa, odmah ide u kadu iako nije tus bas uvijek za nju. Imali smo tako jednu zgodu neki dan LOL

    Ali nazalost nama vlasnici stana daju drzati samo macke pa cemo dijelom i zbog toga seliti jednom.

    avatar

    16.07.2008. (15:50)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    zajebana si ti,i mislim da bi naš brak puknuo već kod prve nepohovane šnicle,,je,kompromis je najbolji,samo šta ja da pravim kompromis kad me žena svaki dan pita šta bi sutra jeo,,ona neradi pa mi ugađa a ja pun ideja i punog zamrzivača,pa izmišljam,,vegetarijanac jedino znam da nebi mogao biti,,ostalo mi sve paše,,ps. ti fini restorani mi isto smetaju-naplate mi lijepe stolnjake i svijeću šta gori više nego ono na tanjuru šta ima,,ja sam za veliki tanjir,ukusan i sočan a posluga nemora ni biti-sam si naspem samo da je jeftinije,,ebiga,škrt sam za platit da nije za vjerovat

    avatar

    16.07.2008. (17:40)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    S obzirom da je mužić profesionalni kuhar (nije imao loše prehrambene navike prije braka) ja sam se prilagodila njemu, :-) ;
    - što je s jedne strane dobro - počela sam kuhati uglavnom na maslinovom ulju (prije jedva da sam ga okusila), jedem puno više ribe i lagane mediteranske hrane
    - loše : jedem puno više slatkog nego prije jer on bez kolača ne može živjeti ; jedem kasno navečer
    Prilagodila sam se onome što mi nije tlaka ali i dalje ne jedem ono što ne volim : janjetinu npr , ne volim ni pečenu a kamo li na lešo što on obožava. Kad je to na meniju, ja si napravim nešto drugo.
    Neki dan me pitao bi li jela čušpajz od krastavaca ako ga napravi. Ni u ludilu ,ni to ne volim. Dakle princip je da nitko nikog ne sili da jede ono što ne voli.

    avatar

    16.07.2008. (18:02)    -   -   -   -  

  • Mila

    neprestano se vracam na komentiranje. ovaj puta potpisujem Champsinu zadnju recenicu. Ja npr. ne mogu smisliti oatmeal sto on jede za dorucak. Znam da je to jako zdrav obrok, no ne odgovara mi kao ni cvjetaca. Isto tako on ne moze podnijeti nasu pastetu ili pilece jetrice sto ja obozavam. Ne trudimo se jedno drugo prisiliti. No, u osnovi oboje volimo istu vrstu hrane: tikvice, brokulu, cesnjak, spinat, sparoge, ribu, piletinu, maslinovo ulje, iste zacine, voce... A ista hrana nam stvara i zelucane probleme (vjerojatno zbog kiseline) poput krastavaca ili narance tako da smo poprilicno kompatibilni kada je o hrani rijec, a to uvelike olaksava svakodnevicu. Obroci vani rjesavanju zelju za hranom koju jedno od nas ne jede pa koju ni ne pripremamo doma: beef za njega, sampinjoni i teletina za mene.

    avatar

    16.07.2008. (18:30)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    hhehehe smijem se komentaru mog uvazenog kolege Fizikalca :)))))))))))))))

    avatar

    16.07.2008. (18:51)    -   -   -   -  

  • jja

    fizi - jedemo i mi meso i to ono domace, niks hormoni rasta i ona bolesna blijeda boja iz marketa, ali ne mora svaki dan. Ja nemam nis protiv finih restorana he,he

    champs - i ja jedem dosta kolaca jer kad ne ispecem ja, ispece on. Uzas. I kod nas nema siljenja, on tolerira moje smrdljive sireve u frizideru ja toleriram meni smrad pastete kad si ju namaze na kruh....jedino je davno imao neke finte: on ne jede pohani karfiol jer je to neukusno, a radila sam i domaci tartar umak uz to. Ne moras, nema problema. Slucajno je probao i sad si to sam radi, toliko mu je fino.
    Kad ja imam rokove, kuha po tjedan dana on, inace naizmjence.

    avatar

    16.07.2008. (20:24)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    moram priznat da si majstorica zanata u vezi muža i čušpajza .-) Kako znat koje je meso domaće i bez hormona rasta?

    avatar

    16.07.2008. (20:35)    -   -   -   -  

učitavam...