Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • jja

    Ali Media Markt jest discounter sa katastrofalno losom uslugom. I cesto nude tkz B Ware ;-)

    NIje mi godinama nista krepalo ali garant ce cim objavim ovaj komentar LOL

    Da Media Markt daje samo godinu dana garancije, ostali solidni ducani dvije pa i vise uz malenu nadoplatu. Koji broj nosis carape ako je masina uspjela uvuci soknu? Meni se dogodilo jedino sa baby soknicom. I zaista ti zenska na telefonu ne moze reci koliko ce kostati majstor, zajeb znam.

    Gdje si pobogu nasla masinu za 189 eura? Evo ja se nadam da neces vise kupovati u Media Marktu ja nisam jer znam za masu iskustava slicnih tvojima. Ja za zamrzivac imam ladicar od nekih 300 litri, eh bilo bi veselja da se to sve otopi!

    Joj jos i kcer, bas vas hoce tehnika danas! Saljem vibre da ste ispucale svoje bonuse za kavrove i da ste sad par godina mirne!

    avatar

    14.05.2008. (16:40)    -   -   -   -  

  • tyche

    LLLOLLLL ja moram priznati da pojma nemam koje su bolje trgovine od Media Markta, bila sam u raznima tipa Conrad i neke kojima imena ne znam, ali nikad ne bih kupila recimo u Real ili Tom tom trgovinama - za moj pojam su TO discounti.
    Media Markt je inace mjesto gdje mahom svi Ameri kupuju, pa kud svi tud i Gazda :)))
    Inace, obisli smo i te manje trgovinice o kojima pricas - potpuno ista roba kao i u Media Marktu, samo 50-150 eura skuplje.
    I da, Media Markt daje dvije godine jamstva - barem smo mi imali na ove stvari. Cini se da nije bilo dosta.
    Hvala na dobrim vibrama, trebat ce nam do dovrsetka price s hladnjakom.
    Nego - ova nova vesmasina - ne znam ime trgovine, u nekom je velikom trgovinskom kompleksu, morala bih iskopati racun, ali znam da nek mi traje dvije godine ja zadovoljna ! Nekako mi racunica ide ovako - bolje dvije godine trajanja za 153 eura vesmasinu, nego dvije godine trajanja za ovu od 600 eura... I nove dijelove od 150 eura i servis od trilijun eura !

    avatar

    14.05.2008. (16:57)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Meni ovo zvuči jezivo i nekako su te slučajnosti preslučajne, ne misliš li? O poltergeistima sam čitala i uplašila se u vrijeme čitanja, kasnije došla k sebi, ali nakon ovoga hm... kako može baš toliko uređaja crkavati jedan za drugim i to i tebi i kćeri? :))
    Za usporedbu, ja se ne sjećam kada je nama išta crknulo u kući, ali IŠTA. Ni fen, čak ni TV, čak imamo neki maleni radio-kasetofon još iz vremena kad sam ja bila dijete i ništa. A također nisu u pitanju neki ekstra skupi primjerci.
    Inače, naravno da ima bolje i lošije tehnike, ali moje mišljenje je da to više nije kao što je nekad bilo (moja prijateljica ima TV star preko 25 godina i još radi kao nov, a to se sa današnjim televizorima ne može dogoditi). Proizvodnja je premasovna da bi ju slijedila i odgovarajuća kvaliteta. Kod većine. A i kod onih drugih se uvelike plaća ime. Kod mene doma valjda imaju sreće s nekvarenjem, inače... U svakom slučaju, sretno ubuduće! :)

    avatar

    14.05.2008. (17:45)    -   -   -   -  

  • jja

    Pa recimo moj muz preko 20 godina kupuje u Conradu upravo i nikad mu se nista nije pokvarilo. A to se tebi samo cini da male trgovinice imaju istu robu ;-)) cak ni Miele iz Media Markta nije Miele iz malih trgovinica, uvijek firme proizvode A i B robu. Media Markt cesto pokupi ono sto inace ide za istocno trziste.

    Jesu, te male trgovinice su skuplje ali tamo bi ti gazda dosao srediti masinu i mjesec dana nakon isteka garancije, provjereno ;-). I to besplatno. Jer mu je vise u cilju imati zadovoljne musterije nego ovom mega ducanu koji si moze priustiti otpisati par desetaka nezadovoljnih kupaca. Koliko se agresivno reklamiraju, naici ce uvijek novi naivci. Nazalost.

    A druga stvar je da se meni ti mega ducani gade jer uniste svaku ljudskost i prirnost pa kad god mogu (thenika, bicikl itd.) pribjegavam podupirati male obrte. Ljude poput mene. Koncerni ce i bez mene prezivjeti.

    Ne mislim za ime trgovine nego masine, koji je proizvodjac pa ni kucne marke tipa privileg (quelle) ili univerum, ne mogu ponuditi tu cijenu.
    I naravno real i toom jesu diskonti svega i svacega i ni ja ne bih tamo tehniku kupovala. Ili bih tipa peglu, fen i to.
    Eto sad znas, drugi put pitajte nekog Nijemca, tesko da ce oni ici kupovati gdje ne valja. Pogledaj strukturu kupaca u Media Marktu sa oprostenjem sve Turci i Muslimani. Eh pa i ponuda je takva.

    avatar

    14.05.2008. (17:47)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Balašević bi rekao: "O Bože, Ti valjda znaš što radiš..." ...:))))
    Užas! Jako mi je žao što je i Tebe i kćerku "krenulo" s tehnikom u kući, no treba se nadati da će sada jedno duuuugooo vrijeme biti .mir! Od srca Vam to želim!
    Meni je od kućanskih aparata nedavngorjela televizija - pa sm morala kupiti novu...Inače - ne sjećam se baš da mi je prije toga išta "otišlo"...
    Pusa, laku i ugodnu noć žele Luki+Goldie+bebač .)))

    avatar

    14.05.2008. (21:27)    -   -   -   -  

  • morska zvijezda

    Sta? Zar ima i nastavak?

    avatar

    14.05.2008. (21:32)    -   -   -   -  

  • Mila

    meni sve ovo izgleda kao loša šala, no bit će da je crna stvarnost. Nešto slično sam čitala i ovdje.

    avatar

    15.05.2008. (08:02)    -   -   -   -  

  • tyche

    @JJA - vesmasina je TECHWOOD - neki znj brand ali to mi je manje bitno LOOLL Gazda se sav zajapurio kad sam pocela inzistirati na tom "smecu", on voli kupiti kvalitetno - ali ne marim - mi cemo seliti ponovo uskoro i ne kanim skupu vesmasinu drndati okolo i ponovno riskirati MORATI popravljati. Dok god se ne skrasimo jednog dana u vlastitoj kuci ne zelim skupe stvari ikakve vrste ( osim racunala, naravno, tu se mora imati kvalitet ). Prethodna vesmasina je imala sest razlicitih brzina centrifuge, petnaest programa u kombinaciji s tri razlicita moda pranja. Presudila joj pumpa - sto u konacnici naposljetku KOSTA kao i da je sve crklo i mora se platiti dobra lova za popravak. Ja NIKAD nisam koristila sve te zvoncice i zvizdaljke na toj vesmasini, bilo mi je jeftinije primjerice kod osjetljivog rublja// svile/ kasmira ili neceg slicnog cega NIKAD nema puno da se skupi za punu masinu, par krpica oprati rukom nego rastrosno ukljuciti vesmasinu za tu kolicinu odjece, trositi energiju i vodu na nista ! Tako da meni ova nova saaaasvim dobro sluzi svrsi kao i ona skupa. Ako je neki stroj pet puta skuplji ne moze bas biti pet puta bolji kad je o vesmasini rijec, nije to space shuttle! PERE VES !
    ALI vidis, hvala ti na informaciji, nisam znala da imaju dvije razlicite klase strojeva ( ono sto velis A I B - za istocno trziste, meni je bilo samo bitno da je A+ jer su nam svi strojevi takvi. Mislim da si u pravu kad je rijec o manjim trgovinicama jer sam vidjela razliku kad sam kontaktirala s tim obrtnicima za popravak - bili su voljni popraviti stroj iako nije kod njih kupljen - iako ne mogu reci da su i ovi decki u Media Marktu bili losi, ili ova iz Siemens servisa, ljubaznost i zelja da se napravi dobra usluga su uvijek prisutni, to volim kod Njemaca. Sto ne kupimo u bazi, sve za racunala i slicnu tehniku odemo u Conrad, tamo sam si kupila i zadnju Nokiu.

    avatar

    15.05.2008. (11:26)    -   -   -   -  

  • fanny

    :)))
    Da si samo ti u pitanju i tvoji baksuzi s kućanskim aparatima i bijelom tehnikom, rekla bih ti - bjež' iz te kuće, tko zna što ju je opsjelo. Ali kako se slični baksuzi događaju i tvojoj kćeri, stvarno ne bih znala što pametno reći.
    Najdulje trajanje kućanskih aparata koje sam doživjela je ono - mojih roditelja. Nekako u isto vrijeme u godinu dana, moji su kupili Singer proizvode - perilicu, hladnjak, štednjak, glačalo, šivaću i štrikaću mašinu. Sve je tako dugo trajalo, da je naprosto bilo nevjerojatno. Ali onda je sve počelo otkazivati - odjednom.
    Jedino što nije otkazalo je moja "Zingerica" za šivanje, koju još uvijek imam, koju sam i u brak unijela, kao svaka prava udavača.
    Što se naših aparata tiće, Pajo i ja smo prvo kupili - budilicu, toster i mlinček za kavu. A onda polako.
    Kad smo na selu živjeli, riknulo nam je nekoliko aparata zbog različite jačine strujnog napona, a jednom nam je nakon udara groma riknuo godinu dana star Sony Trinitron, kojeg smo tada masno platili.
    Jednom smo razgovarali s jednim starim majstorom. On je rekao da sve više kućanski aparati postaju potrošna roba i za koju godinu se više neće isplatiti kupovati skupe kućanske aparate. Sjećam se da smo Zmaji prije desetak godina kupili mali TV za sobicu, neki jeftini Tensai (pojma nemam tko ga proizvodi). Pa smo ga dali nećakinji za klince (za playstation) i tamo radi već treću godinu.
    A što se tiće rukovanja aparatima, mogu se pohvaliti da NIKAD na njima nisam ništa potrgala, ništa mi nije ispalo iz ruke, ništa nisam razbila.
    Pozdravček -tebi i Gazdi, a ljepotici maz-maz :)))

    avatar

    16.05.2008. (23:35)    -   -   -   -  

  • jja

    A kam se selite ubuduce? Ostajes u Europi ili? Hvala za odgovor :-)

    Sto se tehnike tice, znas moju omiljenu - Miele. Nemamo jos svoju kucu ali necemo ni imati jos neko vrijeme pa ne zelim dotad zezati se sa aparaturom. A i selili smo se dosad puno i sva aparatura prezivjela, firme za selidbu daju garanciju na aparate.

    Sto se finog vesa tice, ja imam tjedno barem jednu punu masinu, sto kosulja, pa sav donji ves, pa moja sportska ona svemirska roba. Kod sljedece masine ce mi biti vazno da je tiha i da je Miele LOL

    "Ako je neki stroj pet puta skuplji ne moze bas biti pet puta bolji kad je o vesmasini rijec, nije to space shuttle! PERE VES ! "

    Ne bih se slozila. Sad si zvucim kao reklama za Miele ali zaista jedino tamo izadje bijeli (a ne polusivi) ves a bez da si ga opkuhala, roba dulje traje, eto patent im jos nije istekao i drugi ne smiju kopirati a bome i susilica ima taj patent i vidim da moja majca izasla iz toga jest bolje speglana nego od frendice majca koju je pazi - peglala LOL.

    Zapravo svi koji su kupili tu firmu, masine im traju preko 20 godina. E sad, kad smo se mi useljavali ja za Miele nisam imala, pa najjeftinija masina je 1000 i nesto eura, ali vidim da to Nijemci masovno kupuju (stranic vec rijedje) i da im traje dvije tri generacije.

    Conrad je raj i za muske, od elektricnih vlakova, tehnike, znam da imamo njihov katalog doma i da ima 1000 stranica od kojih vecinu ne znam ni cemu sluze.

    avatar

    18.05.2008. (17:53)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    aaaaaaaaaaaa.. grozno..kad te krene, krene..

    avatar

    18.05.2008. (18:42)    -   -   -   -  

  • Irida

    a ja sam ovih dana čula priču koja na sve ovo tvoje ima ulančano i nekoliko smrtnih slučajeva...red besmislenih kvarovam iznenadna snrt osobe kojoj ni blizu ne bi trebalo biti vrijeme umiranja, pa automobilska nesreća, totalka, ali svi živi, pa opet neobjašnjiva smrt i niz se i dalje nastavlja a osoba na koju se sve to sručilo puca po šavovima, od straha šta je slijedeće...

    avatar

    18.05.2008. (23:54)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    mora da je ponestalo sreće te da se podosta toga skupilo odjednom, bit će bolje a dvd može biti i externi preko usb-a ... pozdrav :))

    avatar

    19.05.2008. (07:53)    -   -   -   -  

  • tyche

    @JJA - kako stvari stoje glede selidbe, za sad opcija je Njemacka, samo drugi grad. Doduse mogao bi i u Koreju ili Dubai kako se cini LLOLLL ali nam je to mucho daleko - a i ne svida mi se - u Koreji jedu pse i ima kise i odvratnih buba, a u Dubaiu je mucho vrucho i mislim da bih morala hodati zamotana u plahtu po ulici preko face i okolo - hvala - od svega toga Njemacka mi jos najbolje odgovara :)))
    Vidis, moram priznati da nikad nisam cula za Miele, ali sad kad si mi skrenula pozornost malo sam pronjuskala - steta sto nisam znala prije jer Siemensu i Boschu vise ne vjerujem nakon ovih dogadaja :) BTW - jesi zapazila kako Gorenje strojevi dobro kotiraju po cijeni tu?
    @Kinky i @Dag - nije stvar u sreci, meni je ovako od kad znam za se, kvare mi se aparati gdje god bila, u razlicitim stanovima i kucama, razlicite vrste aparata, jedina konstanta jest - da se stalno kvare :( Kod bivse svekrve u kuci sam pregorjela samo tri godine star mikser za kolace i usisavac, ali sam bila jedina budala koju je tresla struja na slavini u kupaonici i morala sam je otvarati i zatvarati s rucnikom preko ruke, par puta sam izletila iz kade i odskocila kao oparena ! I nitko ziv u kuci nije nikad imao taj problem i mislim da su lagano mislili da fantaziram - isto je bilo s jednim zenskim toaletom u bivsoj firmi, jedino je mene tresla struja na slavini! Nimalo ugodan osjecaj !!!
    @Irida - brrrr ne daj Boze nikom !
    @Dagober - imamo suprugovo desktop racunalo, tako da sve sto hocu instalirati ili obaviti sa dvd roma vucem mrezno na laptop - za sad, cini mi se da necu kupovati eksterni dvd - jos malo cu pricekati i kupiti novi laptop, ovom tece vec treca godina i vec jako osjetim koliko mi je slab giga ram-a... Kod supruga na dva giga s duo procesorom ide ipak brze, a u probala sam laptop s tri giga i tu leti - e vidis, to je moja iduca meta, za jedno godinu-dvije - zapravo cekam dvijeidesetu i novi OS - SVE sto se sad prodaje prodaje se s onim smecem od Viste. Nije da se i to ne moze promijeniti i preinstalirati, ali radije cu pricekati pa lijepo platiti novi software kad vec moram ( ne da Gazda piracenje :( ovdje :) ) Vjerujem da je sve bolje od ovog sto sad prodaju - ako je istina da ce izbaciti novi kad su obecali.
    @Luki - hvala na dobrim zeljama :)

    avatar

    19.05.2008. (13:43)    -   -   -   -  

  • levant

    bemti. duhove imaš...:)))

    avatar

    19.05.2008. (14:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...