Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • pohvala

    Super da ste objavili liste svakog suca. Mislim da je to priličan pomak u hms-u i da treba tako i dalje raditi.

    avatar

    13.05.2008. (14:03)    -   -   -   -  

  • Biograd

    E i što je to skating!!!!!!!!!!

    avatar

    13.05.2008. (15:47)    -   -   -   -  

  • HMS

    Uuuu, sto ste navalile. OK, bit ce. No, sada malo idem raditi nesto drugo. Cijeli dan radim samo blog HMS-a.

    Biograd:
    Skating, ti je nacin izracunavanja ocjena smisljen prije 80 godina i uglavnom se koristi u plesovima. Bodovi koje imate u gornjim tablicama pretvaraju se u indexe (mjesta). Potom se sva ta mjesta stave u tablicu. Prvi je onaj koji ima najvise 1. mjesta. 2. onaj koji ima najvise 1. i 2. mjesta izuzev 1. Treci onaj koji ima najvise mjesta od 1-3 a ne racunamo 1. i 2. itd. Na taj nacin izbacuju se svi oni koji muljare sa ocjenama (od 9 sudaca ako 4 miljare nemaju sanse). Npr. ako netko dodjeli nekom 2. mjesto, a svi ostali 6., tim ce biti 6. Ovo ti je jako pojednostavljeno. Moras u sudacku skolu ili u trenersku skolu, pa ces to nauciti :-)

    avatar

    13.05.2008. (15:51)    -   -   -   -  

  • Biograd

    hvala na odgovoru,nebi volila biti trener ali bi volila biti sudac!!!!!!!!!!

    avatar

    13.05.2008. (16:02)    -   -   -   -  

  • ...

    dosadne ste pustite čovika na miru bar jedan dan...odgovorit če kad bude imao vrimena neče cili dan visiti za kompjuterom!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    13.05.2008. (17:53)    -   -   -   -  

  • vu-seniorka

    pozdrav svim curama iz čitave Hrvatske...a posebno Zagrebačkim mažoretkinjama...baš smo se lijepo ispričale na proglašenju...hehe...i dijelimo ista mišljenja naravno one znaju o kom...koga smo komentirale....al baš nam je bilo lijepo...nadam se da ćemo na slijedećim natjecanjima se više družiti...Poštovani gospodine Alene zahvaljujem na pohvalama Vukovarskih seniora...jedva čekam mišljenje o seniorskom paru...pozdrav...

    avatar

    13.05.2008. (22:46)    -   -   -   -  

  • HMS

    Da i ja se nadam da ce drugi suci poceti odgovarati. Neki imaju i sifru i pasvord da odgovaraju pod nadimkom HMS-a.

    Biti ce Zadar kada dodjete na red.

    avatar

    14.05.2008. (12:21)    -   -   -   -  

  • PLEASE

    Možete li na blogove kojima ste do sada pisali o novostima u hms-u objaviti datum europskog?naravno..kad se sazna!

    avatar

    14.05.2008. (13:05)    -   -   -   -  

  • HMS

    Naravno!

    avatar

    14.05.2008. (13:34)    -   -   -   -  

  • matea

    Hvala lijepo na svemu...Moze pitanje? Kakav je to lanse sa zadatkom?

    avatar

    14.05.2008. (14:46)    -   -   -   -  

  • gl

    i da glina je u defileu imala 12 bacanja od čega jedan običan lanse, jedan sa zadatkom jedno kuhanje s okretom te 9 lansea s dva okreta. pogledajte na snimci jer mi nije jasno kako je zabilježeno tako malo bacanja.

    avatar

    14.05.2008. (15:14)    -   -   -   -  

  • Lucija

    jedno pitanje u vezi vasih ocjena jer vidim da ima oscilacija. npr... vecina sudaca da 4, ili peto mjesto i onda netko da 10? jel se i kod vas najveca i najmanja ocjenja ukidaju ?
    mislim da bi ti bilo fer. pa ne bi bilo ni ovakvih pitanja. jer svakome se zna podvuci neka greska.

    avatar

    14.05.2008. (15:31)    -   -   -   -  

  • Lucija

    i onda kako to, jedan sudac da 3 mjesto, a drugi 10? samo radi toga pitam. :)

    avatar

    14.05.2008. (15:33)    -   -   -   -  

  • trenerica

    evo da pomognem malo alenu u odgovaranju na sva ova silna pitanja...
    pitao je netko što je to lanse sa zadatkom!? e pa to ti je kad napraviš lanse ali se pritom ne okrećeš, nego npr čučneš ili napraviš neku kombinaciju s rukama, uhvatiš palicu iza leđa, ispod noge ili nešto slično... dakle, postoji razlika između toga kad samo baciš lanse, čekaš u statičnom polažaju i na kraju samo normalno palicu uhvatiš, i toga kad baciš lanse i u međuvremenu dok je palica u zraku radiš neke plesne korake ili u krajnjem slučaju kada baciš lanse i u statičnom položaju čekaš palicu ali je uhvatiš npr ispod noge. isto tako možeš ti napraviti i lanse s jednim okretom sa zadatkom, npr baciš lanse okreneš se jednom i hvataš iza leđa itd.

    avatar

    14.05.2008. (15:35)    -   -   -   -  

  • trenerica

    Lucija:
    najveća i najmanja ocjena se ne ukidaju, ali skating je takav sustav da on takve oscilacije kod jednog, dva ili čak tri suca potpuno obezvrijeđuje. npr. ako su svi suci dali nekom sastavu 10. mjesto, a jedan sudac mu je dao 3. to apsolutno neće imati nikakvog utjecaja na konačni poredak, jer poredak se ne dobija tako da se zbroje svi indeksi i onda se podjele da bi se dobila aritmetička sredina, jer u tom slučaju bi ta ocjena utjecala na poredak, nego se gleda koji tim ima najviše prvih mjesta (taj je prvi), zatim koji ima najviše prvih i drugih (taj je drugi), itd. Dakle već je sto puta rečeno da prema skating sustavu nije moguće muljariti, jer to apsolutno nema nikakve koristi... Dakle odgovor je; takve ocjene se ne ukidaju ali nemaju nikakvog utjecaja na konačni poredak...

    avatar

    14.05.2008. (15:54)    -   -   -   -  

  • pitanje i pohvala

    prvo pohvala-za ovaj blog,zaista riješava neke stvari koje same članice hms-a nisu znale!!Super ideja i pohvale tebi Alene što se ovoliko zauzimaš za mažoretkinje,Zg je sretan da te ima.
    A pitanje-Hoće li SMUFBIH otvarati ovakav blog? i hoćete li pisati o susjednoj bih kojoj se bliži natjecanje?

    avatar

    14.05.2008. (16:10)    -   -   -   -  

  • hello?

    šta se ovdje dešava??
    KOJA SI TI TRENERICA??TKO SVE PIŠE OVAJ BLOG?

    avatar

    14.05.2008. (16:57)    -   -   -   -  

  • Lucija

    Hvala trenerice na odgovoru, ali znaci li to da npr: tim koji ima recimo ovako pet petih mjesta i cetiri treca mjesta mogao biti bolji od tima koji ima dva treca mjesta cetiri cetvrta i dva peta mjesta i jedno sesto mjesto?

    avatar

    14.05.2008. (18:19)    -   -   -   -  

  • trenerica

    lucija to ovisi o ostalim sastavima i njihovim ocjenama... ja bih to sad mogla unedogled objašnjavati jer postoji milijun kombinacija. ali u principu da, taj tim bi mogao biti bolji i to u slučaju da nitko nema više trećih mjesta od njega, znači taj tim koji si ti navela kao prvi primjer, bi bio 3, a ovaj negdje iza njega. ali ukoliko postoji sastav koji ima više trećih mjesta od njega(npr. netko ima 5 trećih mjesta i ostala su nebitna) onda je taj sastav treći, a ova dva se bore za četvrto (opet pod pretpostavkom da ne postoji niti jedan drugi sastav koji ima slične indekse). i u toj borbi za četvrto mjesto bi pobjedio ovaj drugi sastav budući da ima sve skupa šest 3. i 4. mjesta( dva treća i četiri četvrta), dok ovaj prvi 3. i 4. mjesta sve skupa ima četiri (tj samo četiri 3. mjesta)... ali kažem ovako bi mogla unedogled jer sve ovisi o ostalim sastavima i njihovim indeksima...

    avatar

    14.05.2008. (19:31)    -   -   -   -  

  • Lucija

    pa ja sam i mislila da nema nitko izmedju njih. samo me zanimalo u tom slucaju. :)
    hvala ! pozdrav svima
    ali iskreno malo mi je to cudno. kod nas se npr. zbrajaju mjesta, i ako timovi imaju isti zbor mjesta onda se gleda po negativnim bodovim, znaci onaj tko ima manje negativnih je bolji. nadam se da kuzite. a posto uvijek ima dosta sudaca, onda se najveca i najmanja ocjena ukidaju. :)
    ali, svaki sustav bodovanja ima svoje prednosti i mane.

    avatar

    14.05.2008. (20:06)    -   -   -   -  

  • Jelena, RI

    Za Alena: Imam pitanje vezano uz izvođenje pojedinih elemenata: naime, primjetila sam kod ostalih timova da, kada rade bacanje s 2 okreta, one naprave jedan okret i onda nekako drugi ne naprave bas nego hodaju oko svoje osi kao da su izgubljene gledajući štap i hvatajući ga negdje najčešće dok su okrenute leđima, u ovome slučaju, sucima. (Nadam se da sam ovo dovoljno slikovito opisala), e sad, toplo se nadam da se takav element ne broji kao bacanje s dva okreta, jer on to nije. Zanima me što je to uopće?

    I moram reći, da se onaj komentar da Riječanke prilikom hvatanja štapa ne mogu ostati na mjestu odnosi samo na nas, nadam se da si toga svjestan Alene.

    I buduci da si ovdje jedini sudac koji nešto odgovara, molila bih te da mi komentiraš ovo.

    avatar

    14.05.2008. (21:47)    -   -   -   -  

  • HMS

    Jelana ovaj element koji spominjes nije lanse sa dva okreta. Broji se kao lanse sa jednim okretom, moguce je upisivanje greske nedozvoljene asinkronizacije (ako to rade samo neke djevojke), odnosno smanjenje ocjene tehniciranja sa stapom ako to rade sve djevojke.

    avatar

    15.05.2008. (01:45)    -   -   -   -  

  • društvena

    alene,ne misliš li da ovo nije fer?nekim timovima si napiso komentar i sve,a do drugih nisi ni stogo i sad češ prestati,a nisu neki krivi zbog pojdninaca.sad će neki znat na čemu treba radit neki ne,stvarno nije fer.i to znaju timovi koji ponekad vode prepucavanje.
    bilo bi u redi da sad napišeš za ostale koji su te to tražili prije ove odluke.

    avatar

    15.05.2008. (14:59)    -   -   -   -  

  • HMS

    Da smatram da to nije fer!

    No, zivce koje sam izgubio u proslih par sati, te tri dana u kojima ne radim nista drugo nego se "igram" sa blogom radi drugih - to meni u zivotu ne treba!

    avatar

    15.05.2008. (15:33)    -   -   -   -  

  • mazoretkinja

    ako smijem primjetit, niste stavili seniorski poredak

    avatar

    15.05.2008. (17:15)    -   -   -   -  

učitavam...