Komentari

bookaleta.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • lulallay

    Pa ako si ti ovo napisao ,zaista nisi fer! Zašto ga patiš i napokon mu ne otkriješ kako ide u krug!!!

    avatar

    11.05.2008. (13:45)    -   -   -   -  

  • lulallay

    Lulallalul u Luyallayul su palindromi ,a lulallay je quazipalindrom a yallalul mu je naličje . Kao kod angela i demona .Fora je u iskoristivo velikom broju usera i lozinčica kombinatorikom ona dva "ll" i "l" i korisno je ukoliko imaš milijardu blogova ( jer ukoliko se ne rimembiraš svih tih usera uvijek koristiš onaj " llul--lull etc)...jer sve moraš katkad uređivati..ali pametni zapisuju ,a ja kao što piše u "Pravilniku o lulallayima i drugim vrstama patuljaka" slabo da sam pametan .
    A iz toga sam razloga vjerojatno i propustio nešto u tekstu .Po meni ovo uopće nije gotovo. A završne rečenice kao kod projektora kad 16 milimetarska filmska traka zakoči ..Likovi stanu i čekaju naputak .Borhesovski kraj...iako mi nije jasan negativan dupli dekong glede Lorce u pravu je Stari bio za Stevensona..da ga to odmori..dosta je i meni Viana .Akutagawe,Cvetajeve...ponekad me zaista stari dobri Vern uzme za ruku i vrati poput Proustovog madelaine u dječaštvo. A Turgenjev u bolesne dane kasnog adolescenta.
    Šifra : anavolimilovana

    avatar

    11.05.2008. (20:56)    -   -   -   -  

  • Nostromo

    hm, vrlo filozofska priča o putovanju kroz život. tko god da je, dobro je :)

    avatar

    12.05.2008. (09:08)    -   -   -   -  

  • lulallay

    Alegorija? Čak i slučajno rođenje ima svrhu a i odzvanja kao jedinstveni događaj .Poistovijetiti
    unaprijed ucrtane putanje i oficijelna stanja što ih tako olako nazivamo životom sa iskonskim odnosom čovjeka i svemira nije dobro.Kada se kod prvotno spomenutog Kruga polazna točka po drugi put dosegne nije to više ona ista ...po prirodi je sve inicijalno. Stoga je u slučaju Zida za pravog putnika nepremostiva prepreka tek početak jer zahtjeva promjenu .Kao što knjiški kvantitet kad-tad rađa kvalitet razumjevanjem onoga iza vela iluzije (kako to o postojanju dublje svrhe svega lijepo pojašnjava Frodu Gandalf na odmorištu u Moriji).Pred naizgled nepremostivim zidom počinje metamorfoza gusjenice u kukuljici. Kada to ne bih znao i opipao svjetlosnim pipkom intuicije ubio bih se.Čak ću prihvatiti i ono; što se babi snilo.Jer u protivnom ništa nema smisla ,nismo se trebali roditi. Dovoljan je dokaz samo napisati o tome ,znati ,biti svjestan. Pred Zidom avantura tek počinje.

    Alegorija? Dobro. No čak i slučajno rođenje ima svrhu a i odzvanja kao jedinstveni događaj .Poistovjetiti
    unaprijed ucrtane putanje i oficijelna stanja što ih tako olako nazivamo životom sa iskonskim odnosom čovjeka i svemira nije dobro. Kada se kod prvotno spomenutog Kruga polazna točka po drugi put dosegne nije to više ona ista ...po prirodi je sve inicijalno. Tako generalno nema gotovih stvari.Stoga je u slučaju Zida je za pravog putnika nepremostiva prepreka tek početak jer zahtjeva promjenu .Kao što knjiški kvantitet kad-tad rađa kvalitetu razumijevanjem onoga iza vela iluzije (kako to o postojanju dublje svrhe svega lijepo pojašnjava Frodu Gandalf na odmorištu u Moriji)tako i pred naizgled nepremostivim zidom počinje metamorfoza gusjenice u kukuljici. Kada to ne bih znao i opipao svjetlosnim pipkom intuicije ubio bih se. Čak ću prihvatiti i ono; što se babi snilo. Jer u protivnom ništa nema smisla ,nismo se trebali roditi. Dovoljan je dokaz samo napisati o tome ,znati ,biti svjestan. Pred Zidom avantura tek počinje.

    avatar

    12.05.2008. (13:41)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Čestitam. To mi je dalo ideju (volju) da i sam objavim po koji esej ili pričicu. Imam ih nešto na zalihi.
    Pozdrav Semper contra

    avatar

    12.05.2008. (14:58)    -   -   -   -  

  • lulallay

    Bookmakerica ... kako ti je to o ljutnji uopće moglo pasti na glavu?Kao Gautamina smokva ,Isaacova jabolka... ne ljutimo se valjda na toliko dejavu prožvakane spekulacije..od Ptahotepa do danas ..a ima još...posebice se ne ljutim na bookwormice i uopće na žene jer sam po defaultu mazan ( ali ne kao oni što posjećuju psihijatra jer ih je civilizacija razmazila )..

    avatar

    12.05.2008. (20:48)    -   -   -   -  

  • lulallay

    Lagano disleksične? Svešetajuće kameleonski oštro oko muškarca lovca što prividno nebitno ocjenjuje bitnim jasno da pokatkad neshvatljivo je nasljednicama Eve što ih nerijetko krasi ogrlica ishitrenih zaključaka. Amaterski se stoga pokušaji tumačenja nekog teksta sveobuhvatnom simbolikom i kroz kakve takve generalizacije mogu učiniti dezorijentiranima. Osim ovoga kada se o pjesnicima radi takvi su "otkloni" već stara priča . Ali igramo se samo ,zar ne? A za podvlačenje namjesto bookMarkera preporučam drvene bojice. Ljepše je...

    avatar

    13.05.2008. (13:37)    -   -   -   -  

  • turska kava

    A jeste ga zakomplicirali... Nego, meni se priča baš sviđa.

    avatar

    13.05.2008. (15:11)    -   -   -   -  

  • lulallay

    Bože dragi ,a čija bi posljednja i bila.... evo već haluciniram ... Olympia de Gouges i George Sand vise mi nad glavom eh...no nisam u nevolji ...pa i ako mi je kakav Viktorijanski Gentlemen's Club u Londonu trenutno nedostupan , od ovoga se trenutka učlanjujem u online "Porto club" ..( a može i ad hoc "neo-Otto grupa" za prvu ruku ...šutljivih pivopija svakako )

    avatar

    13.05.2008. (19:15)    -   -   -   -  

  • Bookaleta

    Čitajući ovo gore, ispada da sam ispao provodadžika :-)))

    avatar

    14.05.2008. (10:44)    -   -   -   -  

  • bosanscki

    Postoji slicna prica-lik ima zenu koja misli da je centar svijeta. On koristi mape precrtane iz biologije da, vec utrtim putevima dobrog dijela covjecanstva, prodre unutra. Ali to vec nije nikakav sf.

    avatar

    14.05.2008. (12:59)    -   -   -   -  

  • lulallay

    Davore oprosti na zlouporabi prostora.
    Kada bih nastavio ovako ja sam bih snosio posljedice.... smatram ovo opasnim jer bih se u finalu našao u donkihotovskoj situaciji da mi romani mogu propisivati itako već «la vida breve»..vegetirao bih u blagom opsesivno-patološkom deliriju gdje vlada dakle gomila škrabotina i papira namjesto doživljaja života " in extensio" ....ukrstiti šake za šankom Night-bara poput Bukowskog pokatkad je zdravije ....
    a kako sam trenutno u verziji «Jasnaje Poljane» valjda iz čiste dosade dopuštam si salonsko brbljanje
    baš poput knjiške usidjelice umjesto da istetoviram zmije po leđima (ali mama mi ne dopušta), dakle razgibam se pomalo na nekoj miješalici ,a poslije se vino slijeva niz vikinšku gubicu ,pa «uzmem» koju od onih što se u gumenim čizmama vraćaju sa nadnice…osvajački podrignem i uz Jurske krike učinim joj malo kosmato , zubato i musavo derište
    ustvari čudovište ..grabežljivca budućnosti.

    avatar

    14.05.2008. (13:08)    -   -   -   -  

  • Porto

    stvarno... priča :)))))

    avatar

    15.05.2008. (09:10)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    ni jedno putovanje nije uzaludno, a ti mi, bookaleta, ote riječ iz usta... baš su mi se lijepo raspisali. sve me neka milina... :))))))))

    avatar

    19.05.2008. (09:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...