Komentari

malaanja.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • luki 2

    Lijepo, lijepo - predivno napisano! Istina - znamo vrlo, vrlo malo i o sebi,a pogotovo o moždanim vijugicama...:)))
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie+bebača :)))

    avatar

    08.05.2008. (08:52)    -   -   -   -  

  • Zapisi o čudnovatom u crnom i plavom

    Najveći problem je što političari ne koriste ni 1% mozga....

    avatar

    08.05.2008. (09:47)    -   -   -   -  

  • walpurga

    mozak je još uvijek velika enigma.. kad iz funkcije ispadne jedna njegov dio drugi dijelovi preuzimaju njegovu funkciju. ispričati ću amo dvije priče, koje tomek zna.
    radila sam diplomski kod profesora koji je imao moždani udar i bio je neko vrijeme u komi. kad je došao k sebi otišao je rahbilitaciju. iako su liječnici smatrali da j erehabilitacija, fizioterapija nepotrena obzirom nanjegovu jačinu moždanog udara i da će biit vječno vezan za krevet, u najboljem slučaju za kolica, tip je bio uporan. da ne duljim, u doba kad sam radila kod njega diplomski on je hodao, na jednoj noz, desnoj, imao je neku vrste proteze j i pisao je lijevom rukom. uz to vodio je i dalje uspješno katedru, radio istraživanja i pisaostručne radove.
    priča druga. ispričao mi ju je pokojni bratić. morma se pozvati na njega jer zvuči fantastično. radi se o dječaki od deset godina, koji se je s rofiteljima vraćao iz njemačke na kosovo. u sloveniji su doživjlei tešku saobraćajku i svi su završili u bolnici. roditelji su nakon nekog vremena otpušteni a dječak je zadržan u bolnici. prilikom nesreće mu je puknula lubanja i dio mozga mu je izišao van. liječnici su jednostavno taj dio stavili unutra i na taj dio lubanje stavili metalnu pločicu. dječak je neko vrijeme bio biljka, došao je k sebi i ničega se nije sjećao. trajala je duga rehabilitacija. rezultat - delčak je na naogama izišao iz bolnice, govorio je - ali na slovenskoom materinjeg jezika se nije sjećao. nomalno je jeo. smijao . izgledao je kao da mu se ništa nije dogodilo prije godine i nešto. da je starija osoba imala istu nezgodu ostala bi vezana uz krevet.

    što reći ... rad, rad, rad.

    @Zapisi o čudnovatom u crnom i plavom

    Najveći problem je što političari ne koriste ni 1% mozga...

    ako se mozak ne koristi an na neki način atrofira.

    avatar

    08.05.2008. (10:30)    -   -   -   -  

  • kisica

    Mozak je zaista nesto sto se bas i ne moze objasniti. Svega tamo ima, a i funkcionira ne mnogo nacina.

    No ja ipak mislim da svaciji mozak djeluje razlicito na sve ove situcije.

    Kako su cure?= Pusa

    avatar

    08.05.2008. (11:38)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Ja sam čitala da što više mozak ima vijuga na površini, to je osoba inteligentnija :) A ostalo je istina i samo potvrđuje magičnost mozga koji nikada neće biti do kraja demistificirana. Šaljem pozdrave mami i princezici za koje ne sumnjam da će ih tata prenijeti :)

    avatar

    08.05.2008. (12:07)    -   -   -   -  

  • Kneginjica

    Ja sam počela učiti svirati s četiri godine i mnogo sviram, a nisam baš posebno uspješna u matematici. Dapače. Nažalost, upravo se s njom u zadnje vrijeme najviše mučim.
    A slušam ja i Mozarta! :)

    Mislim da smo čudesna bića i još je puno toga ostalo neotkriveno o našem tijelu, ne samo o mozgu.

    Pusa,

    Kneginjica

    avatar

    08.05.2008. (15:11)    -   -   -   -  

  • Mala Anja

    Luki 2 (da, istina je, jako malo znamo o sebi ali sto cemo valja se pomiriti sa onim sto znamo...pozdrav ostavljam)
    Zapisi o cudnovatom.... (eh prijatelju moj, to Ti je prica za raspravu kojoj nema kraja....lijep pozdrav svima u Puli i nadam se da se uskoro i vidimo)
    Wal (rad,rad,rad da ali koliko nam mozak dopusta toliko napredujemo.....pozdrav tebi i gogicu)
    Kisica (pozdrav i jos jednom velika hvala na novcanoj donaciji....cure su dobro i za sad uzivaju, nadam se da ce tako i ostati)
    Kinky (uz danasnju naprednu tehnologiju zalosno je da je mozak istrazen samo 10 posto...pozdravi preneseni...lijep pozdrav ostavljam)
    Kneginjica (slazem se sa tobom da eto usprkos svoj tehnologiji jos nismo ni priblizno na razini da potpuno otkrijemo nase tjelo a kamoli mozak.....veliki pozdrav i veliki osmjeh ostavljam)

    avatar

    08.05.2008. (16:42)    -   -   -   -  

  • Janich

    He he! Ludnica! Trenutno vježbam matematiku, imam kolokvij, i treba mi ostatak mozga, a ne samo tih 10 posto!!! A kaj je najgore, sviram, ko velika, al taj dio mozga mi nije aktiviran ! Šmrc :(
    Pozdrav i pusa Anjici =)

    avatar

    08.05.2008. (16:44)    -   -   -   -  

  • Destination Unknown

    Hahaha...moram priznati da me malo ovo i nasmijalo...desetominutno slušanje Mozarta, mislim da ću sad kad učim za sljedeći test slušat Mozarta. Na neki način istina je i što struka kaže...neke stvari nisam znala poput sviranja instrumenta te o elektricitetu. Pročitala sam jednom nekoliko podataka da mozak najbolje raspoznaje svjetlozelenu boju, odnosno naše oči...i još da kratkotrajnom memorijom samo pamtimo sedam podataka, što znači u kraćem periodu...Eto, ne sumnjam da mozak krije još desetke tajni, samo ih trebamo otkriti služeći se njime. Pozdrav. :)

    avatar

    08.05.2008. (17:32)    -   -   -   -  

  • niskozemac

    CITAT!
    Zapisi o čudnovatom u crnom i plavom • 08.05.2008. u 09:47

    Najveći problem je što političari ne koriste ni 1% mozga....

    Ja bi te ispravio.Mozda ga i mnogi nemaju!!!!!

    Pozdrav neumornom triu a bezbroj pusa maloj princezi
    Ja vam zelim prijatan i udoban dan iz suncanog ,ali za mene i moju obitelj tuznog Amsterdama!

    avatar

    09.05.2008. (08:56)    -   -   -   -  

  • Mala Anja

    Janich (nadam se da ce kolokvij uspjesno proci...veliki pozdrav)
    Destination unknown (eto, ove podatke koje si Ti rekla nisam ni ja znao...istina je da nas mozak krije na destke tajni i na nama je da to postupno otkrivamo....pozdrav)
    Niskozemac (primi nase naiskrenije sucuti povodom smrtnog slucaja u tvojoj obitelji....u mislima sa tobom i tvojojm obitelji u ovom teskom i tuznom trenutku obitelj Kostanjevecki)

    avatar

    09.05.2008. (12:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...