Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Taurunum

    Sinoć, 5.5.2008. na RTS-u prikazana je emisija o "statusu NDH u Hrvatskoj". Seksipilna plavuša, voditeljica emisije, pozvala je u goste Puhovskoga, Hedla i još neke nebitne. Pljuvalo se po Jasenovcu, opravdavalo Bleiburg. NIkoga nije bilo iz Srijema tko bi malo "promiješao" karte ovim nesretnicima. Jesmo li malo govorili o Jasenovcu? Ima li ondje monumentalni spomenik? A ja svakoga dana proalazim pokraj masovnih grobnica s tisućama pobijenih Hrvata, najzverskije, mučki, noću, bez suda, bez pravde, bez Boga...

    avatar

    06.05.2008. (17:52)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Pozdrav Taurunume, lijepo da si se javio, i po mojem mišljenju dao jedno vrijedno svjedočanstvo, jer sada ćemo povući jednu zanimljivu paralelu: u Beogradu opravdavaju bleiburški zločin, što je logično, jer što ima manje Hrvata to bolje za određene krugove u Srbiji, i što se više jednostrano ustrajava samo na spiki o jasenovačkom zločinu Hrvati se bave sami sa sobom dok u Srbiju kuju nove velikosrpske planove; u Zagrebu, odnosno preciznije rečeno, na Pantovčaku također opravdavaju bleiburški zločin i/ili ga relativiziraju, što nije baš logično na prvi pogled, ali na drugi je ako se uzme u obzir da u Uredu predsjednika Republike radi čovjek koji je 1991. želio Republici Hrvatskoj smrt, a mislim na Budimira Lončara, predsjednikovog savjetnika i nekadašnjeg posljednjeg ministra vanjskih poslova SFR Jugoslavije koji je u Vijeću sigurnosti zahtijevao uvođenje embarga na izvoz oružja u SFRJ koji je pogodio samo razoružanu Hrvatsku ali ne i do zuba naoružanu JNA.
    Prekjučer je u tzv. "Republici Srpskoj", na drugoj strani Save, održana komemoracija jasenovačkim žrtvama, i cifra žrtava se tamo popela na "600 tisuća" odnosno nikada nije ni pala ispod navedene brojke.
    Tvoje je pitanje sasvim na mjestu, jer u Srijemu nema spomenika u spomen na mnogobrojne nevine hrvatske civilne žrtve iz 1945. godine, a nema ga ni na Golom otoku, ni u Zagrebu, zapravo, nema ga gotovo nigdje u Hrvatskoj. Vladajuća stranka HDZ, i vodeća oporbena stranka SDP obvezale su se prilikom glasovanja o rezoluciji broj 1481 u Vijeću Europe 2006. godine da će obilježiti sve masovne grobnice u Hrvatskoj u kojima su skrivene žrtve jugokomunizma, ali ni to do danas nisu izvršile provesti obećano u djelo, a HDZ je u Vijeću Europe podnio glede toga čak i poseban amandman koji je od Parlamentarne skupštine prihvaćen, a SDP je izjavio da se zalaže za procesuiranje komunističkih partizanskih ratnih zločinaca, ali kao što vidimo, te stranke su samo jake na riječima a na djelu su NULA!

    avatar

    06.05.2008. (21:45)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Pravaši Rijeke - izbrisan ti je tvoj primitivni komentar i laž, i ne budi umišljen da si pravaš, obični si dripac, tipični neofašistički đapićevac!

    avatar

    07.05.2008. (00:28)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Meni prvi literarni dodir s Jergovicem je Sarajevski Malboro. Procitao sam ga nekoliko puta.
    Ja Jergovica cijenim, sto izludjuje sve moje desnije prijatelje. Kopao sam jednom prilikom po nekakvim novinama iz rata i milslim da u Danasu (??) je Jergovic pisao i sto je on je pisao kontra Srba, to je hardcore-nacionalitzam.

    A sto se tice Bleiburg, jos da se ustasko crnilo makne ... Tamo nije bilo ni Luburicevaca, ni Crne legije koju toliko vole optuzivati za ratne zlocine ... Bili su primarno civili i klasicni vojnici ... Ni f od fasista ... Ali koga briga.

    avatar

    07.05.2008. (16:15)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Pero Panonski - Kao da telepatski dijelimo iste misli. Nažalost, malo koga od medija i vlasti je istiniski briga za Bleiburg. Sada uoči 15. svibnja liberalne novine će se raspisat o desničarenju na bleiburškom polju, dok će bivši komunisti i novopečeni liberali tamo održati komemorativne govore; svaka čast Bozaniću na prošlogodišnjoj propovjedi - čista petica! Evo,na pr. ako bude govorio predsjednik Hrvatskog sabora, Luka Bebić iz ADZ-a, kakve veze on s Bleiburgom ima kad je 1972. kao partijski sekretar u Metkoviću zahtijevao kazneni progon za članove Matice Hrvatske-ogranak u Metkoviću? Kakve veze uopće HDZ ima s "Bleiburgom" kada za žrtve komunizma do danas nisu NIŠTA učinili osim što polažu vijenac na bleiburškom polju; jebemti vijence - šta će nam vijenci - hoću povijesnu istiu na stol: "primarno civili i klasični vojnici" - to je Bleiburg a ne Mesićeve pričam ti priče i adezeova poznata rvatska šutnja.

    avatar

    07.05.2008. (18:11)    -   -   -   -  

  • sonja

    od našeg dragog stipe nisam ni očekivala nikakvo poštovanje prema bleiburgu. dobro je da mu je gosp jergović održao barem malu bukvicu, no to je za stipicu nešto tipa kroz jedno nutra kroz drugo van. bilo bi vrijem da političari starog kova napokon napuste prijestolje na gornjem gradu i pantovčaku. nama trenutno treba netko neutralan. netko za koga nećemo pitati je li mu tata bio ustaša ili partizan.
    uostalom pravu ćemo povijest saznati tek tada kad starih pobornika jednog i drugog više ne bude.

    avatar

    08.05.2008. (13:07)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Sonja, slažem se - političari starog kova trebali bi napustiti prijestolje na kojemu su obrukali sebe i nas. No, bojim se da će naš dragi Stipe mlatit praznu slamu do posljednje sekunde svog suvišnog mandata.

    avatar

    08.05.2008. (18:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...