Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • . : Tinchi : .

    Alen, se može za koreografiju ući ravno, kao šta se moglo prošle godine u Pakoštanima?

    avatar

    06.05.2008. (21:58)    -   -   -   -  

  • maž

    ja mislim da nemože jer su tamo ograde,nacrtano ti je kako se ulazi i izlazi!!!!!!!!!!!

    avatar

    06.05.2008. (22:09)    -   -   -   -  

  • . : Tinchi : .

    je ali su 3 metra do ograde. a za pakoštane je bilo isto nacrtano da je ulaz ravno s desne strane (6 m) a izlaz ravno s lijeve (6 m), pa se opet moglo ući ravno duž cijelih 12 metara. pa me zanima dal se i sad može tako ući.

    avatar

    06.05.2008. (22:42)    -   -   -   -  

  • HMS

    Skica ti je jasna. Imas 3 metra od ograde. No, racunaj da je tih 3 metra radi navijaca (zastava, rekvizita, natpisa, naginjanja radi fotografiranja). Ulaz je tamo gdje je oznacen. A ako ti zelis riskirati na tih 3 metra, tvoje pravo. No, organizator moze na te stranice staviti npr. cvijece, reklame, zvucnike... Organizator ti ne garantira da neces zapeti za transparent ili zastavu. Na ovom dijelu gdje je ulaz to ti se sigurno nece desiti.

    avatar

    06.05.2008. (23:22)    -   -   -   -  

  • kika

    ejj! ja sam ZAMA,i doci cu navijat za svoj tim u biograd pussa svima

    avatar

    07.05.2008. (16:37)    -   -   -   -  

  • 1. RI MAŽORETKINJE

    ŽALBA:
    1.RI MAŽORETKINJE NEZADOVOLJNE SUĐENJEM NA 12. DRŽAVNOM PRVENSTVU HMS

    Poštovani,

    Prve riječke mažoretkinje su nezadovoljne sa osvojenim 11. mjestom na Državnom prvenstvu HMS-a u Biogradu. Ovim putem tražimo da nam se dostave skenirane sve ocjene sudaca zajedno s kratkim osvrtom ili komentara sudaca na ocjenjivanje defile-a i koreografije Prvih riječkih mažoretkinja.
    Molimo da se to dostavi e-mailom ili poštom u što kračem roku, kao što HMS voli da mu se što promtnije uplate sve potrebne članarine, startnine itd.
    Unaprijed se zahvaljujemo,
    Plesna udruga Rijeke
    “Ronde’ & Klub”
    Prve riječke mažoretkinje
    Mike Raukar

    avatar

    11.05.2008. (23:26)    -   -   -   -  

  • HMS

    Svi rokovi u HMS-u su od minimalno 15 dana (za prijave) do 30 dana (za Skupstinu, uplate, raspisi natjecanja isl.). U tom roku ti garantiram da ces dobiti trazene dokumente. No, dobit ces ih i vec bitno ranije. Sutra ne radimo, a u utorak cu se ja osobno potruditi da dobijes sve trazene dokumente, prema proceduri koju ima HMS. HMS-u nije osnovni posao prikupljanje novaca jer da je ne bi svake godine nekoliko timova oslobadjao placanja clanarine, ne bi imao stipendije za timove i za mazoretkinje, ne bi financijski pomagao timove u krizi, ne bi logisticki i financijski pomagao pojedine projekte poput smotri... Konacno HMS nikada nista nije zahtjevao u rokovima kracim od onih koji su propisani statutom i drugim pravilnicima. HMS samo inzistira da se rokovi za prijave postuju i ne dozvoljava krsenje rokova jer bi to znacilo stihiju, anarhiju, mogucnost makinacija, izvrdavanje sustava (npr. prijavis kategoriju nakon sto to svi drugi naprave, jer cekas provjeriti stanje da bi se prijavio gdje je najmanja konkurencija). I zato mislim da je ova primjedba vrlo zlocesta i zlonamjerna.

    Tvoja zalba trenutno nema pravne osnove jer nije naveden zalbeni razlog, a on moze biti samo formalne prirode, kao sto znas. U svakom slucaju kada bude naveden konkretni razlog zalbe ista ce biti poslana i nadleznom tijelu.

    avatar

    12.05.2008. (10:06)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Mike, ovako na prvu loptu. I ja sam bio nezadovoljan 2. mjestom Zagreba na Europskom prvenstvu u Italiji. Zato sto nisam bio zadovoljan potrudio sam se jos vise, a i djevojke su se potrudile daleko vise, i koreograf, i uprava, i svi ostali kotacici u sustavu. Pa je iduce godine bilo daleko bolje.

    avatar

    12.05.2008. (10:12)    -   -   -   -  

  • 1. RI MAŽORETKINJE

    Lijepi pozdrav iz Rijeke!
    Priznajem bio sam ciničan, i zločest i ispričavam se, ali prema tebi Alene sam još uvijek beba :)!
    Neću previše raspravljati, ali koliko sam upoznat liste sudaca mogu dobiti, a razlog žalbe se valjda zaključuje da nisam zadovoljan sa sudačkim ocjenama tj suđenjem-poslat ču članak i stavak po kojem se pozivam. Sorry Alene ja i ti dobro znamo što misliš o našem stilu, ili se varam kad kažeš da bi s našom tangom koreografijom bilo sram nastupati u Zagrebu možda sam i krivo čuo daj bože. Ja osobno uvijek sam uvažavao drugačija mišljenja i rad. Rijeka je uvijek bila drugčija od svih i uvijek smo imali hrabrosti s nečim novim doći a to smo dokazali i ove godine. O detaljima neželim previše razglabati, jer ti ih veoma dobro znaš i to smo raskrstili odavno! Vidjet ćemo što će Prve riječke mažoretkinje raditi dalje, i stoga želim komentare svakog suca posebno i njihove ocijene. Mada sada kad imamo blog mogle bi sve ocijene biti i na njemu jer drugi to savezi imaju, odskeniraš i staviš da si ljudi skidaju, čist račun duga ljubav :)!!!
    Dodatno kritika na natjecanje je pozicija sudaca za vrijeme plesanja koreografija, cure su polomile vratove u prvom redu kako bi mogli stalno gledati suce bili ste preblizu ili previsiko! Tebi i tvojem timu sve čestitke i onima koji idu na Evropsko!

    avatar

    12.05.2008. (16:10)    -   -   -   -  

  • 1. RI MAŽORETKINJE

    I još jedna digresija nemoj mijenjati postove ostavi ih u originalu kao i onaj kad si napisao u 2 sata ujutro!!! :)

    avatar

    12.05.2008. (16:16)    -   -   -   -  

  • mažoretkinja

    hello!! ja imam samo jedno pitanje; kad će cure koje su išle u trenersku dobiti svoje licence?

    pusa svima i čestitke svim timovima na osvojenim mjestima!!!!

    avatar

    12.05.2008. (17:19)    -   -   -   -  

  • Monika maž.

    Da vam kažem mnogim se timovima nesviđa stil od Rječkih mažoretkinja a ne pojedincima,ja bi na vašem mistu se priključila sadašnjosti... a i mi nismo zadovoljne sa osvojenim mistom pa štačemo,drugi put čemo se više potrudit,to je do nas a ne do sudaca... Pozdrav svima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    12.05.2008. (20:03)    -   -   -   -  

  • Bg

    pozdrav svima,nadam se da vam je bilo super kod nas!!!!!!!!!

    avatar

    12.05.2008. (20:04)    -   -   -   -  

  • kika

    mozda suci ne poznaju dobro vas stil pa im se ne svidja. mozda su navikli non stop na isti pa im je ovaj stran. doduse, je nisam bila na natjecanju pa ne znam je li vas dobar, ali po meni bi se svaki stil trebao gledati kako spada, a ne preferirati jedan te isti stil. :)

    avatar

    12.05.2008. (20:15)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Mike, nije mi jasan ovaj nacin komunikacije. Ja na ovom prvenstvu nisam bio niti glavni sudac, niti sam predsjednik sudackog odbora. Pa ne zelim iznositi niti stavove. Sve sudacke listice mozes dobiti to sam ti i napisao, tu problema nema. Niti je kod ikoga do sada bilo. Mogao si prisutvovati i sudjenju pa cuti od sudaca stav iz prve ruke. To smo ponovili i na prvoj sudackoj sjednici, no eto ti tada na zalost nisi bio nazocan, za razliku od svih ostalih trenera.

    Jos jednom te molim sa pozicije administracije HMS-a da posaljes zalbu sukladno sudackom pravilniku kako bi je mogli proslijediti dalje.

    Nije mi jasno zasto mene prozivas ovdje. Zelis li moj stav i objasnjenje mojih ocjena, rado cu ti ga napisati. Zelis li stav drugih sudaca moras to njih zamoliti. Ja ne mogu i ne zelim postavljati se u poziciju da ikome nesto naredjujem jer u toj poziciji nisam niti po Statutu, niti po Sudackom kodeksu. Za to se moras obratiti glavnom sucu (Elizabeti Mikelj IDCS) ili predsjednici sudackog odbora (Aniti Lalovic DCL).

    Totalna je laz i neistina da sam ja ista takvo izjavio za koreografiju Rijeckih mazoretkinja. Totalna laz koju najostrije demantiram. A tebi se cudim, kao ozbiljnom i odraslom covijeku, da javno prenosis neke kvazinformacije, traceve ili zloceste dezinformacije javno preko bloga. Mogao si me jednostavno nazvati na mobitel i pitati jesam li tako sto rekao. Kao sto bih ja nazvao tebe. Mi smo barem uvijek mogli komunicirati direktno, iako se ne slazemo u stilovima. No uvijek mi je drago bilo sa tobom popiti kavu, otici na rucak ili porazgovarati satima. Izuzetno sam povrijedjen da me nisi nazvao i pitao radi li se o dezinformaciji ili ne.

    Slazem se sa tobom oko javnosti ocjena. I da, jedna od ideja pokretanja bloga prije prvenstva je bila stavljanje stih ocjena na blog.

    Mike, nigdje u pravilniku ne pise da djevojke moraju gledati suce. No, postoji sudacki presedan da sudacka tribina ne smije biti bliza od omjere 1:1 visine tribine i duzine od tribine do ruba stagea (dakle pogled sudaca ne smije biti strmiji od 45 stupnjeva). Taj omjer je postovan. Gdje je problem? Smatras li da ovo pravilo treba mijenjati jednostavno das prijedlog za izmjenu Sudackog pravilnika i Elaborata organizacije prvenstva na Skupstini. Bilo bi mi drago da te nakon dugo godina na Skupstini i vidim. Bar bi mogli kavu u miru popiti.

    Najdublje i iskreno ti se zahvaljujem na cestitkama.

    Iako ne znam zasto mene prozivas, ja cu ti sutra kada dodjem u ured detaljno objasniti svoj stav i svoje ocjene.

    P.S.
    Glede digresije nije mi jasno sto zelis reci? Niti sam promijenio svoj stav niti ista izbrisao. Samo sam odvojio sluzbeni dio pod nickom hms-a, od osobnog dijela pod vlastitim nickom. I to prije nego sto se desio i jedan komentar, dakle u skladu sa bontonom bloga. Zasto sam to napravio? Jer sam prvi odgovor dao u pola tri u noci mrtav umoran i nisam razmisljao o tome da treba odvojiti stav hms-a formalne prirode, od mog osobnog odgovora (a sto je pristojno, ne i nuzno). Ujutro sam samo post uredio, ne i mijenjao. No koji se tu argument iscitava? Na ovaj nacin insinuiras da je nesto mijenjano, pa da je stoga i neka muljaza u pitanju, a onda mora da je u pitanju i muljaza sa ocjenama. I opet zlocesto i nepotrebno!

    avatar

    12.05.2008. (20:15)    -   -   -   -  

  • HMS

    Kika, niti su suci navikli gledati isti stil, niti preferiraju jedan stil. Vrlo je mnogo razlicitih stilova na drzavnom, a poglavito na Europskom prvenstvu. I ti razliciti stilovi su pobijedjivali na tom prvenstvu. Nagadjas, a ne znas cinjenice jer nisi bila tamo. Zato, molim te nemoj, jer ne znas o cemu se radi.

    Sluzbene ocjene biti ce objavljene, stav onih sudaca koji ce to zeljeti, ili od kojih ce to zatraziti predsjednica Sudackog odbora biti ce iznesen javno na blogu ili kroz sluzbene dokumente saveza, ovisno o tome kakav ce biti stav predsjednice ili Nadzorno-stegovnog odbora ako do postupka dodje (sto ovisi o zalbi koja jos nije stigla sa potrebnim formalnim odredbama).

    Mike je stav sudaca mogao dobiti na licu mjesta, ali se tim institutom nije zelio koristiti. Ja cu svoj stav objaviti javno i to sutra. Nema nikakvih problema. No to je stav jednog od 8 sudaca. Kolege necu komentirati jer to ne smijem, a niti zelim.

    Alen Scuric IDCS

    avatar

    12.05.2008. (20:37)    -   -   -   -  

  • prazno

    Potpuno je nepotrebno da se vas dvojca kao ozbiljni ljudi ovako javno prepucavate. Što se tiče ulaganja žalbe, zna se kakav je pri tome postupak, a osobne stvari riješite na privatnom sastanku, jer ćete postići jedino nepotrebnu napetost među curama.

    avatar

    12.05.2008. (21:00)    -   -   -   -  

  • rijeka

    Za Moniku: sadašnjost=kopija, jednaka muzika, jednaki koraci, vrlo malo plesnih pokreta i bilo kakvih elemenata sa štapom osim upornih okreta? Mi se borimo protiv takve sadašnjosti i ponosne smo zbog toga. Nije nas ni najmanje briga što rade drugi timovi, neka izgledaju kako žele, ali napredak ne donosi većina već oni koji se uspiju toj većini za trenutak izmaknuti, a takvi su uvijek označeni kao čudni i neprihvaćeni... Lijep pozdrav svim curama s maštom

    avatar

    12.05.2008. (21:05)    -   -   -   -  

  • 1. RI MAŽORETKINJE

    Lijepi pozdrav!
    Sorry Alene, kao što si rekao ti si 1 od 8, niti te mogu okriviti niti želim, ali je ispalo tako jer ti si taj koji naviše pišeš po blogu :) i naravno promtno reagiraš na sve. Želim samo da dobijem info i prema kojem ću dalje reagirati.
    Zato neću dalje navlačiti ovu temu na blogu i nadam se da neće drugi potezati jer ja više neču reagirati. Sada zaključujem ovu temu o Rijeci. Hvala još jednom!

    avatar

    12.05.2008. (21:18)    -   -   -   -  

  • jedna maozretkinja

    znam da ce se sada puno pricati o natjecanju.. ali ja imam jedno pitanje ne vezano o tome.. tamo pod onim crticama o hms, pod edukacija, pise ljetni kamp... prvi put cujem za to ma molim da mi se objasni
    p.s. meni osobno je bilo super u biogradu

    avatar

    12.05.2008. (21:33)    -   -   -   -  

  • Jelena, RI

    Pozdrav svima!
    Cestitke pobjednicama! Smatram da je zasluzeno.

    Ja imam jedan komentar vezan uz izgled mazoretkinja: smatram da je stvarno JAKO NEUKUSNO da se mazoretkinjama vide straznjice ispod suknje u trenutku dok one samo mirno stoje na mjestu.
    Ne znam da li se na ovakve stvari obraca paznja, ali moram reci da takve stvari bacaju ruzno svjetlo na mazoretkinje u ocima drugih ljudi i da bi timovi koji imaju tako neprakticne uniforme mogli poduzeti nesto po tom pitanju.

    Toliko zasad.

    avatar

    12.05.2008. (21:48)    -   -   -   -  

  • HMS

    Jelena, ovu temu smo prezvakavali prije nekih dva tjedna. Ajde da periodicno ne ponavljamo teme.

    avatar

    12.05.2008. (22:52)    -   -   -   -  

  • Za Jelenu

    Jelena, ova tema ti je bila na blogu zagrebackih nedavno. i ugl. Ovo ti je s bloga zagrebackih : "Nase suknje su turbo dugacke spram talijanskih, ceskih, nekih francuskih i slovackih mazoretkinja. Turbo dugacke. Drugo velika vecina plesnih izrazaja ima kratke suknje, daleko krace od nas. To je posebno izrazeno u latino-americkim plesovima, nekim oblicima suvremenog plesa, akrobatskom rock'n'rollu (koji najcesce ni nema suknje nego visoko rezane trikoe). I u sportovima su kratke suknje cesta pojava: tenis, umjetnicko klizanje, sportski plesovi... U tenisu se redovno vide gacice, pa ga gledaju kraljice, jet-set, svecenici... I moralno je prihvatljivo. Cure ispod nemaju tange ili nista, a i da se bas vide gacice, ajde ne pretjeruj. Zasto se mi ne smijemo usporedjivati sa latino-americkim plesovima, tenisom, baletom, akrobatskim rock'n'rollom? Uostalom, svjestan sam da dobar dio timova ne moze imati tako kratke suknje, jer mora pokrivati nedostatke! Konacno Mima nisam jos primjetio da kratke suknje smetaju niti nasim curama, niti gledateljima, niti gradonacelniku, niti Predsjedniku RH, niti predsjediku UEFA-e, niti kardinalu.... Smetaju samo ljubomornima."

    malo je skraceno ali to je uglavnom to. tako da...

    avatar

    12.05.2008. (23:25)    -   -   -   -  

  • ......

    jeli možeš staviti poredak???

    avatar

    13.05.2008. (10:25)    -   -   -   -  

  • anna

    otkad to smiju biti vokali u pjesmama za koreografiju i defile...............meni uzasno ide na zivce sto ovo vise ne slici na mazoretkinje nego na plesacice,pa obiljezlje mazoretkinja su koracnice i vrtnja stapom i elegancija,a cure sve vise izgledaju kao sportasice......

    avatar

    13.05.2008. (10:28)    -   -   -   -  

učitavam...