Komentari

panonija.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • jimbo

    Eeee... a zapravo cilj Bologne (barem onaj "na papiru") je autonomija visokog školstva i odjeljivanje od politike.
    Tako bi trebalo bit, al nije.
    Jebo, da prostiš, bodove, seminarske, eseje i šta ja znam s kakvim glupostima danas forsiraju...

    avatar

    04.05.2008. (17:43)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Meni se cini da je to taj Josipovic, slavonski seljak koji je izgledao ko da se s lokomotivom sudario, partijas SK na svojoj godini. Tad se uvodio Zakon o udruzenom radu pa si je tip na kraju Trivinog predavanja (GPP) uzeo za pravo da pozove studente na javnu tribinu u SC povodom donosenja toga Zakona a kad je Triva cuo sta ovaj prica poludio je, sjecam se da je rekao da je Zakon sramota za ovu drzavu i tad republiku jer uvodi princip De minimis non curat praetor i tako je slavonska faca ostala popisana i posrana a to je bio taj Josipovic demonstrator krivicnog materijalnog prava, tupi pogled do zla.
    Za toga Primorca ne znam odakle je, peronospora navodno, lijepo da se naucio rukovati s obicnim ljudima i tako prenosi osjecaj samopostovanja na sugorovnika ali taj se bavi svojim poslom i nema pojma zbog cega je uopce na poziciji ministra i ko tu koga.
    Ne znam jel tu rijec po bogogojaznosti ili strahu pod bozje kazne, Buju velecasni vec dodali.

    avatar

    04.05.2008. (20:34)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Filozofski fakultet u Zagrebu pri tome je pravi rasadnik marksističkih sveučilišnih nastavnika-političara: Milorad Pupovac (marksist i titoist), Vesna Pusić (titoistkinja, Šuvarova asistentica u brisanju gimnazija sedamdeseth godina), Miomir Žužul (partijski sekretar na fakultetu), Stipe Šuvar (partijski bog i batina), pa titoistički povjesničar i TV-tumač povijesti i povijesni kolumnist Tvrtko Jakovina, pa Miroslav Tuđman (prvo titoist pa tuđmanovac-titoist) itd.
    Odličan post jer je to tako kako piše, i slažem se s porukom na kraju da je pravo mjesto za studentski prosvjed ispred rektorata i nigdje drugdje, ili, ako se naši uspavani studenti žele politički artikulirati onda Jelačićev trg, Banski dvori, i ne zaboraviti - ispred Ureda predsjednika Republike na Pantovčaku jer tovariš prezident još uvijek po ustavu odlučuje o polovici svih državnih poslova u državi (druga je stvar što je lijen pa se ne želi prihvaćati gospodarskih problema ove zemlje koje su njegovi prouzročili, zajedno s njim).

    avatar

    04.05.2008. (21:50)    -   -   -   -  

  • Aldaron

    ...neupućenom čovjeku bi tvoj post možda i imao smisla...
    ...ali, te neke političke i religijske fore ti ne puši niko normalan...
    ...sveučilište ne organizira nikakav prosvjed...
    ...prosvjed organiziraju studenti PMF-a, smjer biologija...

    avatar

    04.05.2008. (22:27)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @jimbo
    Bilo je vremena, znali su sto ih ceka, veci zagrebacki fakulteti su bili do zadnjega uvjereni da ce natjerat MZOS da odgodi Bolonjski za godinu dana i zato se nisu dobro pripremili za 2005.

    @ ignorantia
    Je, Josipovic je daleko dogurao. Jedino ga sisa Kregar. Jedini vladin povjerenik kojega su uhvatili u primanju korupcije u povijesti RH, a tip je glavni borac protiv korupcije.

    @CRNI BLOG KOMUNIZMA
    Jakovina je moj miljenik. Preporucam materijale koje je pisao za SABA.

    @Aldaron
    Nisi ni cijeli post procitao, a imas muda komentirat ... Pravi studentic ... Odi na kavu ... Za drugo nisi.

    avatar

    04.05.2008. (22:37)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Pero -Shvaćam;-)

    avatar

    04.05.2008. (23:17)    -   -   -   -  

  • barba

    Nije problem u SDPu nego u netransparentnosti sustava. Znam ja jako dobro koliko mi treba da dobijem assistant professor na zapadnoeuropskom/americkom sveucilistu

    avatar

    05.05.2008. (00:42)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Da se ispravim ono je bila rijec o raspravi povodom donosenja Zakona o sudovima udruzenog rada a ne o samom Zakonu koji je materiju rjesavao 'materijalno'.
    E da. Kregar je pak bio Pusicev miljenik (prof Eugena Pusica, mislim oca ove danasnje i nekadaSNje VESNE). dA vAM JE BILO VIDJETI TOGA TIPA KOJI NIJE REdovNO DOLAZIO NA PREDAVANJa JER kaj ce njemu ti posrani strucni predmeti on je samo slusal teorije i folozofije a kad bi se pojavio na faksu bilo je to sa obaveno s metrom knjiga ispod pazuha koje eto morat procitat jos ovu vecer, mandic, lenjin kangraga Drnduga, Minduga, ali koja faza , jeba te, nisi mogel ni pogledat tog mladog ucenjaka u oci, tak se kresilo z njega, ma sami cisti marsizam.

    avatar

    05.05.2008. (00:45)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Isuse, a htio sam upisati sina na Zagrebačko sveučilište!

    avatar

    05.05.2008. (13:02)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @Taurunum
    Ma upisi. Nadje se dobrih fakseva.
    Ovo je vise stvar studentske politike.
    Koja je, kakva je.

    avatar

    05.05.2008. (16:01)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Mislim da sam jedan od rijetkih Hrvata koji je zivel u Vojvodini i kome je interesantno citati i razmeti to sto se pise od Vojvodjanskih Hrvata.
    A kaj se skolovanja tice znam da je Madjar isel v Pestu na studij (ili Madjarica, svejedno), Srbin u Beograd a Hrvat u Zagreb a na njihovom subotickom faksu studirali su Bosanci, Hercegovci i nesvrstani. Jedino je moja glupa zena isla v Zagreb i divila se Hrvatima i njihovim dostignucima a za placu dobila je nogu v rit ili ti vritnjaka (i ja skup z njom) kad je doslo do preokreta. Srpska sestra koja je bila Olga Carevic u pogresno vreme.!

    avatar

    05.05.2008. (18:08)    -   -   -   -  

  • moje stajalište

    moj bože koja hrpetina gluposti. uz dužno poštovanje, što bi se reklo.
    moj favorit je to da nisu dobri profesori jer nisu bogobojazni. stvarno svašta čovjek može pročitati na blogovima.
    nikakve političke struje ni stranke ne organiziraju prosvjed, organiziraju da najobičniji studenti kojima je dosta toga da ih faks vuče za nos, nameće kojekakve uvjete i preko noći mijenja kriterije.

    avatar

    05.05.2008. (20:02)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @moje stajalište
    A kome to sveucilsni nastavnik tocno odgovara ako zajebe stvar ?
    Je, nema te sile koja ce meni uvjeriti da SDP s ovim nema veze.

    avatar

    05.05.2008. (22:27)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    Pero, osnovna poanta tvog posta je doista U SRIDU :-)))

    Ali, termin "bagretina" je malo pretjeran, a ovo s bogobojaznošću ti je isto posve promašeno.
    Kao što si i sam sigurno svjestan, strah od Boga nije baš tako "moćan" razlog u djelovanju čak i vjernika, i brkati pojam Boga i pojam SAVJESTI je, barem po meni posve promašeno. Ili, da budem precizniji, kad bi svi vjernici bili IDEALNI vjernici, onda bi tvoja teza možda i stajala. S obzirom da tako (dokazano!) nije, ovo mogu shvatiti samo kao "kolorit" u tvom postu.

    Što se tiče SDP-a, ni ja za njih nemam neke lijepe riječi, ali da "drži Sveučilište" to naprosto nije točno. Preciznije bi bilo reći da tu imaš gomilu ljudi koji samo gledaju svoju guzicu :-)

    I ja sam prilično uvjeren da SDP s ovim prosvjedima nema nikakve veze. Vjerojatno jest da su neki od inicijalnih aktivista doista povezani s SDPom, ali to u ovoj priči ipak nije presudno. Niti osobito važno :-)

    avatar

    05.05.2008. (23:52)    -   -   -   -  

  • odmak

    Nemaš ti pojma kako dobro te razumijem, ali zar njih puno prije nego je stranka promijenila imiđ i dobila kakve takve odlike demkratske socijalne stranke, nije prešlo u HDZ.

    A ostalo se slažem. Mi sebi pridajemo puno veću važnost nego vrjedimo.
    Malo je vrijednosti bilo one kršćanske ili opčeljudske kojih se držimo i koje cjenimo. U tome je pravi problem.

    avatar

    06.05.2008. (09:13)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    Slažem se sa Jimbom otprilike.
    Mislim da je jako proizvoljno, pronaći problem Sveučilišta u dominaciji neke stranačke ideje - da je tako, opet ne bi kriva bila stranka A, B ili C, već visokoškolski sustav, koji je krivo koncipiran - nemre neka stranka bit presudna varijabla u sveučilišnom rasulu, mislim...
    Prije je kvaka opet u geopolitici, u prvim generacijama građana i urbanih intelektualaca na ovim prostorima - nema tradicije i standarda intelektualnosti u pozitivnom smislu (od obiteljske tradicije i kulture misli na dalje); još dominiraju egomanija, harambaše i indolentni, neoprani kreteni kojima studenti knjige ispravljaju a studentice jajca češkaju...
    Tim više, da je po Tvome, stranka na vlasti imala bi genijalan izazov i teren za dokazivanje vlastite uspješnosti - ...sumnjam... I eto, opet mi :-) na :-) studentima, koje mrziš... Ne znam, tko bi se izborio za promjene, ako ne oni sami... Morti da ih srednjoškolci poduče...
    Živio!

    avatar

    06.05.2008. (13:50)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Žalosno je to što SDP radi !
    Poigrali su se prvo sa srednjoškolcima a sada i sa studentima !

    I studenti krenuše stopama srednjoškolaca, hihihiii.

    Žalosno je što ni jedni ni drugi nisu svjesni da su samo alat u tuđim rukama !

    Naišli oni na Primorca koji je ne samo mlad i obrazovan već je kulturan, gospodin u pravom smislu riječi !
    Pametan i razuman, popušta, da bar ONI nešto pokupe od Njega !

    Da je Pusićka kojim slučajem na Primorčevom mjestu, vidjeli bi oni ...

    Mogu samo zamisliti jedno predavanje pUPOVCA ... sigurno pusti koju suzu dok priča o NESRETNOM RATU i ZLU koje se dešava njegovom narodu.

    Da svi profesori na Sveučilištu gledaju sebe više je nego očito, odavno !

    avatar

    06.05.2008. (19:04)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Opsa, kulturan gospodin, u pravom smislu! Znaci ima i skroz nekulturnih koji rade u Vladi? Mozda Hr coban(kovic)? Pa valjda se odredjeni nivo uljudjenosti predpostavlja i ne samo u Vladi nego i inace, zar se stalno treba boriti za 'kulturu' u ponasanju?
    Znaci Pupovac je vlasnik nekog naroda, njegovog naroda, nisam cuo.

    avatar

    06.05.2008. (21:41)    -   -   -   -  

  • Sinke

    Indeks je kao cokolada, nikad ne znas sto dobijes.

    avatar

    07.05.2008. (00:19)    -   -   -   -  

  • wiseguy

    ne znam je li ironija ili što, ali moram reći... posjedujem saznanja da je forum mladih imao svoje pipke (iako formalno nije bio organizator) u organiziranju prosvjeda polulijenih i lobotomiranih studenata na krivoj adresi! Ti prosvjedi nisu imali za cilj pobolješnje studija, niti su ta ista gospoda učinila išta kako bi se na svojim fakultetaim izborili za bilo kakv pravedniji način studiranja, nego im je jadino i samo u cilju bilo diskreditirai sadašnjeg ministra!

    Činjenica je da na nekim fakultetima (većini) profesori rade nekoliko sati tjedno, a Gvozden se javno hvalio kako on ne dolazi na faklutet jer on svoj posao radi kod kuće,. Činjenica je da neki dekani, koje se prozivalo radi odobravanja kredita samima sebi dok su bili vladini predstavnici za grad Zg, godinama upisuju stotine studenata više nego posjeduju kapaciteta a sad se bune kad im studenti prva dva dana predavanja sjede na podu... činjenica je da takve ljenčine koje su svoj način rada i usavršvanje naučili u doba općeg nerada i "blagostanja" danas ne mogu opstati pa su im svi krivi za njihovu ljenost i decerebriranost, a rekao bih, nadasve i pokvarenost.

    Niti studenti nisu daleko, jer svoj nerad koji su baštinili generacijam sada ne mogu primjenjivati, jer sada ne mogu bančiti i orgijati 6 dana u tjednu jer moraju na obvezna predavanja i vježbe, jer imaju kolokvije i moraju pisati zadaće... pa gospodo, demokracija je, nitko vas ne tjera studirati, slobodno se ispišite s fakulteta sada, svejedno vas 40% nikada ne će završiti fakultet...

    Bunite se protiv bolonje jer ste ljenčine, jer ne mislite ili ne možete misliti vlastitom glavom... kad bi samo uvidjeli koje vam pogodnosti nodi bolonjski, te kad bi natjerali lijene dekane da ga provode bilo bi vam super...

    avatar

    15.05.2008. (11:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...