Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • Pjesma o jednoj mladosti

    Neke marke su marke, a neke nisu. :P Nema do Barille!!! Ništa drugo! I Nutelle! Ostalo može proć. I moje Marice peru veš i suđe s nonejm deterdžentima i ja zadovoljna. Za šampone ne znam... ne koristim ih već dugo... :P :P :P

    avatar

    29.04.2008. (16:26)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    je i tu je uzasno poskupilo. barilla je bila 90 centi a sad je isto skoro duplo. pala sam skoro na rit kad sam to vidjela. iako kod hrane ipak kupujem kvalitetno i provjereno. pokusavam samo ne kupovati previse da se ne bi bacalo.
    sampon koristim samo vichy jer sam na ostale vrlo alergicna. ali njemu se cijena ne mijenja. ne znam cime rade ove druge ali sam posljedice dugo morala sanirati. a kod ciscenja isto ko ti. samo jedno sredstvo - cif - za hrpu toga. a i najzadovoljnija sam.

    avatar

    29.04.2008. (17:24)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    Ovisi. na nečem treba štedjeti, na drugom se ne isplati.
    kozmetika je sasvim dobra ona srednje cijene: rosal, afrodita, itd. ne trebam nikakav collistar ili dior.
    čišćenje: ja sam ko ona teta s reklame sa 2 cilita i to je to :)
    sto se hrane tice, tesko, ne jedemo puno mesa, trudimo se kvalitetno kuhati i onda i s obicnim namirnicama ispadne enormna cifra za speceraj. svaki tjedan dozivljavam šokove pri kupovini za više dana. a nije to ništa markirano, pršutirano ili ne znam što.
    ispada da plaću-pojedemo!

    avatar

    29.04.2008. (17:28)    -   -   -   -  

  • vanilla

    kod mene uvijek sve clever iz bile i k nekaj, a tu je i xica, dobro kaj mlijeko mogu kupiti na to, whatever...

    avatar

    29.04.2008. (18:55)    -   -   -   -  

  • vanilla

    dobra zamjena za nutellu je choco nussa iz lidla, znam jer ni ja ne volim one jeftine, ali ova je stvarno a la nutella, inače ju ne bi jela, kozmetika sve naj je iz prirode, kreme alo vera su super dok su na akciji u oriflame,, dobra stvar za moj šampon je jeftini herba od koprive, litra 13 kn, a taj mi je ujedno najbolji

    avatar

    29.04.2008. (18:57)    -   -   -   -  

  • meridijan16

    Definitivno biram kaj kupujem ali uz selektivno zadržavanje standarda.. Dok se može neću piti sirup iz plastičnog kanistera, prat kosu sa K šamponima ili mazat paštetu iz limenke od dvije kile. Dok se može...

    avatar

    29.04.2008. (19:00)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Sampone , paste za zube, kupujem kad je ponuda buy one , get one free . imam zalihe u ormaru.
    Hranu kupujem po malim trgovinama a povrce ili mi uzgajamo ili kupim direktno od farmera.

    avatar

    29.04.2008. (19:05)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Ja sam jedan od onih kojem "marke" nista ne znace.
    Primjera radi Magi supe ovdje kostaju oko 0,90 € a supe iz Poljske koje isto imaju super ukus
    kostaju 0,29 €.
    Na sirokom trzistu Europske unije, dakako da ima super proizvoda koji su i te kako jeftiniji od poznatih i domacih marki.
    Danas sam bio u Tengelmann inace poznat po domacem povrcu i vocu ali "malo skupljim"
    Mladi luk 5 kom kosta kod njih 0,99 € a isti takav u Penny Marktu koji je samo 500 metara dalje, kosta 0,49 €
    Kaladont kupijem u Aldi i vec sam navikao na njega, ali gledamo da kupujemo bolje cetkice za zube.
    Malo me nerviraju te cijene poznatih proizvodjaca u prehrani ali sto se tice auta ili odjece, tu svakako postoji ono "plati vise pa imas dobro"
    Nikad mi nije bilo jasno zasto je nasa Vegeta jeftinija svugdje nego kod nas u Hrvatskoj ?
    Da su ljudi slozni pa da bojkotiraju proizvode koji su skupi oni bi smanjivali cijene.
    Ovdje su paradajz bili digli na skoro 3 € i niko nije kupovao.

    avatar

    29.04.2008. (19:12)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    pa nekako uvijek probam naći neki omjer cijene i kvalitete. tijesta jako malo jedemo, pa nisam ni skužila da je toliko poskupilo. nama je trenutno (i već neko dulje vrijeme) najveća stavka u potrošnji voće i povrće i to je užasno užasno skupo - naranče po 12-14 kn, jabuke 9-10 kn, a kad uzmete u obzir da moja Jubav dnevno potamani kilu jednog i drugog, plus još koja banana, plus rajčica, paprika, krastavac za salatu, plus nešto za skuhat... dnevno trošimo užasnu svotu novca na hranu... praškove koristim skuplje, jednostavno mi nije dobro s nekim jeftinijim, eventualno za bijelo kupim neki povoljniji, ali za moje crno i šareno mora biti Woolite jer mi onda ipak majice prežive godinu, godinu i pol jer ih nemam baš jako puno... ok K ili sličnih proizvoda kupujemo jedino Kplus kukuruz šećerac jer nam je finiji čak i od Bonduelle :))

    avatar

    29.04.2008. (20:25)    -   -   -   -  

  • domoljubni

    pozdravi frendičinu kćer!!

    avatar

    29.04.2008. (20:31)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    ne odustajem od barille, šta je je, uvijek ima isti okus..sad me ubijaju s integralnim varijantama, pa ne mogu odolit..jedina sreća što mi je granica blizu, pa me ta ista barilla košta nekih 1,5 euro..ušteda samo tako..

    avatar

    29.04.2008. (21:18)    -   -   -   -  

  • Cro Mage(if you like Magic the Gathering click her

    Zanimljiv blog.Kliknite na moje korisničko ime.

    avatar

    29.04.2008. (21:39)    -   -   -   -  

  • Jana

    Ja sam skužila da oni no-name detergenti peru sasvim dobro, ako ne i bolje od razvikanih, tako da sad isključivo kupujem te jeftine, a dobre varijante. Također sam u posljednje vrijeme krenula isprobavati te jeftinije varijante svega, naročito kad je kozmetika i higijena u pitanju, jer je zbilja sve jako poskupjelo, a moja plaća nikako ne prati taj rast cijena.
    Jedino kod hrane ne ekperimentiram previše iako sam primijetila da je i ono jeftinije ulje sasvim dobro.

    avatar

    30.04.2008. (10:38)    -   -   -   -  

  • Mladen

    Kaj reči – tržište. Tu dojti more svaki kaj ima i ak ima puno more se šraviti kak hoće. Nis od onih. Kupujem malo. Lepi pozdrav … :)

    avatar

    30.04.2008. (14:50)    -   -   -   -  

  • PAPA

    pozdrav mir vama

    avatar

    30.04.2008. (21:18)    -   -   -   -  

  • Kladjenje kao biznis

    Placce ne rastu jer proizvodimo "nissta", a "nissta" se ne mozze izvesti (niti naplatiti).
    Mini savijet:
    a) uz ISTU KVALITETU kupujmo ono jeftinije
    b) uz ISTU CIJENU kupujmo ono kvalitetnije
    ... a ... tko je proizveo, ne vazzno je ...!

    avatar

    30.04.2008. (21:25)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Eh da, barilu skoro nikad ne kupujem jer tu ima siaset boljih tjestenina za puno manje novaca, također bez jaja, da se to neda opisati. Dapače, barila mi je na zadnjem mjestu u tjesteninama koje kupujem po kvaliteti...
    Kreme za lice sam otkrila nove, i jednu fantastičnu liniju koju vi u Hr na žalost ne možete koristiti jer je nema ali ako odete do Slovenije onda već i da, jer se prodaje u Hoferu ilitiga našem Aldiju. Kozmetička linija se zove Lacura i imaju perfektne kreme i za lice i za ruke, šampone za kosu, njegu tijela, lica i bla truć i ne da su jeftini nego su u bescijenje...u odnosu, dakako za neke druge manje i više razvikane proizvode. Prvo sam ih jako skeptično testirala na jednoj akciji i od onda sam odlučila testirati sve što nude, i nisam do sad požalila ni za šta. Ne moram valjda reći da krema za lice košta 2 i pol eura i da je sehr gut na testovima kvalitete...

    avatar

    01.05.2008. (01:14)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Pišem ko pijani indijanac, to je slučajno, ne namjerno. Danas me malo sunce zapržilo dok sam kosila travu i škarama obrezivala ostatak oko teglic i sl. do kuda kosilica ne dopire. Pri tom su me blizanci zaskakali iza svakog "ugla" ai remetili mi pokušaj uređivanja vrta svojim huncutarijama, riješih ih se tek nakon 22 sata. sad taman dolazim polako k sebi od proteklog dana i polako se spremam na spavanje. Gdje je tu pravda, pitam se ponekad, a ponekad i češće...

    avatar

    01.05.2008. (01:18)    -   -   -   -  

  • lolina

    Hrana nam je godinama najskuplja stavka u kućnom proračunu ,a kada se uzme u obzir da rh većinu hrane uvozi dođe mi slabo.Ne kupujem trgovačke marke jer su slabije kvalitete.Kako je krenulo s cijenama sve si mislim da posadim vrt i sama punim staklenke vlastitim povrćem. Jedan zimski dućanski paradajz sam držala u frižideru samo zato da vidim koliko može izdržati da se ne pokvari. 2 mj. !!!

    avatar

    01.05.2008. (01:37)    -   -   -   -  

  • Kućanica u Japanu

    Nagli rast cijena hrane nije nesto sto pogadja samo Hrvatsku. Cijene su skocile globalno. I ovdje u Japanu sve poskupljuje, zasad najvise kruh, mlijeko i tjestenina, te razni proizvodi od zitarica. Hrana je i inace ovdje bila skupa, a sad najavljuju jos veca poskupljenja.
    Kupovati jeftinije marke, zasto ne. Samo treba vremena da ih se sve isproba i prosudi koje su dobre kvalitete, a koje stvarno nisu za trosenje. Ne vjerujem slijepo u odnos cijene i kvalitete, drzim se uglavnom vlastitih iskustava s odredjenim proizvodom.
    Rjesenje je u smanjenju potrosnje (naravno, zvuci okrutno u bahatoj kulturi kao sto je nasa), odnosno kupnji manje skupih i razvikanih marki. Stvari bez kojih ne mozemo, ionako cemo morati kupovati bez obzira na cijenu.

    avatar

    01.05.2008. (03:59)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Stalno eksperimentiram i istražujem. Zaista, kod nekih proizvoda plaća se više ime nego kvaliteta, a nekima zaista nema premca. Npr. paštetu kupujem isključivo od Gavrilovića jer one druge neće ni mačka i kavu kupujem isključivo Franck Bonus. Barillu kupujem u Metrou. U stvari, gotovo sve što mogu kupujem u Metrou jer su cijene zaista najniže. Primjera radi, 6 kg praška za robu košta 36 kuna a pere jednako dobro kao Ariel i Persil (ako ne i bolje). 5 litara omekšivača Lenor košta malo manje od 60 kuna. Isto tako, 6 kila deterdženta za perilicu suđa platila sam oko 70 kuna i pere odlično. Dodatak jelima tipa Vegete košta 12 kn KILO. I nije ništa lošiji od Vegete. U principu, primjetila sam da su proizvodi koji nose etiketu velikih centara kao što su Aro za Metro, Clever za Billu, K za Konzum prilično kvalitetni zato što su to u stvari proizvodi renomiranih proizvođača (npr Megle puni mlijeko za Billu). Jedino u Getrou ne kupujem ništa jer tamo je jeftina roba zaista zadnji škart. U svakom slučaju, stalno treba isprobavati i istraživati jer i među skupim i među jeftinim proizvodima ima jako dobrih i jako loših.

    avatar

    01.05.2008. (08:07)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Skupoca je opcenito u galopu u svijetu, zato se i javlja sve vise gladi. Narocito vlada nestasica zitarica i valda si pratila medije koji je uzrok tome. S tim skace i cijena mesu, jer i stocna hrana poskupljuje kroz tu nestasicu. Poznate marke ne bi bile poznate da ne investiraju veliku lovu u reklamu. Tu investiciju ti placas u cijeni tog proizvoda. Parfemi i kremice su skupi jer im je u cijeni i do 90 posto troskova na raklamu. Negdje se mora ulog vratiti ;). Racunaj da na zapadu dvadesetak sekundi TV-reklame u dobro gledano vrijeme zna kostati i po cetvrt miliona eura, a "vrti" se na svim TV-stanicama vise puta dnevno i svako "vrcenje" kosta ponovo. U listu visoke naklade vani strana reklame je bar 50000 eura itd. . A par objava ne koriste puno, nego to ide kroz cijelu godinu u sto je moguce vise medija. Da ne govorimo o investicijama za PR. To sve ti placas. No-name produkti su zato nepoznati jer ne trose na reklamu. Zato su i jeftiniji. Ima ih i dobrih i losih, pa se treba malo potruditi naci prave. U biti za velik broj poznatih produkata postoji nesto slicno u istoj kvaliteti, cak i bolje, ali jeftinije.

    @Kenguur: Nije ni kod auta i odjece vise tako. Eno Mercedes hrdja :). A ima odjece kvalitetije od poznatih marki, gdje placas najvise ime kreatora, a radi se u Kini u istoj tvornici i od istog materijala kao i ona jeftina. Treba samo pronac ;). Znam firmu koja je placala Yves Saint Laurent-u krasnu sumu godisnje da koristi njegovo ime na svojim proizvodima. On nit je kad bio u toj firmi nit je vidio koji od tih modela. Al su zato bili skupi i rulja kupovala "marku".

    avatar

    01.05.2008. (13:19)    -   -   -   -  

  • Sefica

    Nejasno mi je da hrana i sl poskupljuju, ali nitko ne spominje plaće.

    avatar

    01.05.2008. (14:00)    -   -   -   -  

  • Studenti

    STUDENTI BIOLOŠKOG ODSJEKA PMF-a POZIVAJU SVE STUDENTE, UČENIKE I GRAĐANE DOBRE VOLJE DA NAM SE PRIDRUŽE NA

    JAVNOM PROSVJEDU

    KOJI ĆE SE ODRŽATI 07.05.2008. (SRIJEDA) OD 12 SATI ISPRED MUZEJA MIMARA (Rooseveltov trg 5).
    TAJ DAN ŠTRAJKAMO I NE DOLAZIMO NA NASTAVU!

    Zašto tek sad prosvjedujemo?
    Prosvjed organiziramo već 3 MJESECA, održali smo puno sastanaka,a prije toga smo probali iscrpiti SVE mogućnosti. Budući da su studenti punoljetni građani, morali smo biti pažljivi u organizaciji. Nismo mogli sve organizirat u dva dana i zato SVAKA ČAST srednjoškolcima. Tražili smo odvjetnika (to je trajalo mjesec dana), zato što smo shvatili da sami ne možemo!

    TRAŽIMO:

    -da se poštuju uvjeti po kojima smo upisali studij

    -da se svakom studentu omogući upis u diplomski studij bez plaćanja školarine i da jedini uvjet za upis istog bude završen preddiplomski studij

    -titule prepoznatljive na tržištu rada (PRVOSTUPNIK!!????)

    -ravnopravno sudjelovanje u kreiranju nastave

    -da rezultati anketa o kvaliteti nastave budu javni te da u provjeri istih sudjeluju studenti

    -poštivanje studentskih prava

    -poboljšanje kvalitete nastave i odnosa profesor-student

    DOĐITE U ŠTO VEĆE M BROJU I PODRŽITE NAS!!!!!!!!!!!!

    avatar

    01.05.2008. (14:15)    -   -   -   -  

  • barba

    ovdi u dva CH-nacionalna lanca imas proizvode s garantiranom cijenom (mlijeko, tjestenina, sir itd.) i vjeruj mi da s tim nema zajebancije jer narod kupuje ko lud, a razlika u kvaliteti se ne da primjetiti

    avatar

    01.05.2008. (17:32)    -   -   -   -  

učitavam...